Obrazok
Moderátor: morke
Zdroj? jak chces dodavat info o teplote zdroje do MoBo?masakr_cz píše:Je to naky externi cidlo, nejspis zdroj.
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian
masakr_cz píše:Tusim ze v ATX konektoru je jedne drat ktery je jako signalovy prave pro mereni teploty ve zdroji.
Zdroje maji teplotni cidlo... Ale IMHO spis pro regulaci vetraku...AlesShi píše: Mel sem rozebranejch par zdroju, a zadny cidlo jsem tam nevidel. Ale je to mozny u kvalitnejsich zdroju, mozna mas pravdu.
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian
Tak to tušíš blbě, tam nic takovýho není. Zdroj to není na 100%. To může být spíš čidlo někde na desce, co měří teplotu vzduchu kolem. Údaj "Motherboard" většinou ukazuje teplotu čipsetu.masakr_cz píše:Tusim ze v ATX konektoru je jedne drat ktery je jako signalovy prave pro mereni teploty ve zdroji.
Nj, vsetko ostatne viem co je, ale toto???TomV píše:Tak to tušíš blbě, tam nic takovýho není. Zdroj to není na 100%. To může být spíš čidlo někde na desce, co měří teplotu vzduchu kolem. Údaj "Motherboard" většinou ukazuje teplotu čipsetu.masakr_cz píše:Tusim ze v ATX konektoru je jedne drat ktery je jako signalovy prave pro mereni teploty ve zdroji.
Btw, 14°C na disku ? To je pěkná teplota...To máš vystrčený z okna ?
NIJAK ! Power temperature je na 99.9% teplota PWM regulátoru napájení CPU.masakr_cz píše:Ja ji nechci merit, jen me zajima jak zjisti BIOS teplotu zdroje, protoze tam je polozka "Power Temperature"AlesShi píše: Proc ji chces merit? Neni to potreba, zdroj ma vlastni vetrak a nic ti neohriva, tak proc ?
Já bych to nehrotil... Nejspíš je to nějakej termistor nalepenej přímo na desce, těžko říct, kde přesně... IMHO je to naprosto nedůležitej údaj... Ale chápu, že jsem ti touhle odpovědí moc nepomohl...Shoorty píše:Nj, vsetko ostatne viem co je, ale toto???Moze to byt nejake cidlo na meranie teploty vnutri, ale aj ked otvorim bocnicu je to stale take iste, mozno o stupen nizsie
![]()
4TomV: Nie normalne v izbe, pred tym diskom je iba 80m vetracik na 1100 otackachAle ta teplota sa mi zda byt nerealna
A ani neviem preco ma ten disk dve cidla