CD-ROMka jako externí přehrávač CD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Brabi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
CD-ROMka jako externí přehrávač CD
Nevite nekdo prosim jak udelat, aby CD-ROM slouzila jako audio prehravac mimo PC? Vim, ze externi mechaniky jsou toho schopne. Ty se zapoji na napajeni a dopredu se zapoji reproduktory (sluchatka) a hraje to. Ale jak to vyresit u interni?
Dekuji
Dekuji
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Je to jednoduchý jako facka, sám jsem si to udělal a mám to v garáži místo kazeťáku, perfektní věc.
Vzal jsem starej 200W zdroj ze starýho PC, starou 16x CD-Rom a starý 160W aktivní repráky, který jsem měl taky kdysi u starýho PC. Ze zdroje zapojíš el.kabel normálně zezadu do CD-Rom a do výstupu na sluchátka strčíš jack od repráků. Jestli máš navíc audio kablík na spojení CD-Rom a zvukovky, můžeš použít ten, ale musíš na jedné straně předělat konektor.
V práci jsem si na to udělal takovej malej nerezovej case, akorát na míru, zdroj dole a CD-Rom nahoře. Je taky dobrý rozdělat zdroj a odpojit větrák, není potřeba a zbytečně fičí.
Sranda byla, že se toho v práci hned chytli ostatní a myslím, že už se tam dělali další 3-4 case.
Až se vrátí sestra z Prahy s ditiťákem, tak udělám nějaký foto a hodím to sem.
Vzal jsem starej 200W zdroj ze starýho PC, starou 16x CD-Rom a starý 160W aktivní repráky, který jsem měl taky kdysi u starýho PC. Ze zdroje zapojíš el.kabel normálně zezadu do CD-Rom a do výstupu na sluchátka strčíš jack od repráků. Jestli máš navíc audio kablík na spojení CD-Rom a zvukovky, můžeš použít ten, ale musíš na jedné straně předělat konektor.
V práci jsem si na to udělal takovej malej nerezovej case, akorát na míru, zdroj dole a CD-Rom nahoře. Je taky dobrý rozdělat zdroj a odpojit větrák, není potřeba a zbytečně fičí.
Sranda byla, že se toho v práci hned chytli ostatní a myslím, že už se tam dělali další 3-4 case.
Až se vrátí sestra z Prahy s ditiťákem, tak udělám nějaký foto a hodím to sem.
Bathory
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- Brabi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Že by špatnej výstup? Třeba není zapojenej, co je to za mechaniku? V nejhorším případě to budeš muset udělat přes ten audio kablík a předělat jednu stranu na 3 1/2 jack.
Jo, jinak to jde posouvat po písničkách.
Jo, jinak to jde posouvat po písničkách.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 10:13, celkem upraveno 1 x.
Bathory
- Brabi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jednoduše. Tlačítkem Play spustíš přehrávání a když ho znovu stiskneš, tak se přeskočí na další song a atd. 
Doufám, že oba mluvíme o CD-Rom, která má tlačítko Play?
Doufám, že oba mluvíme o CD-Rom, která má tlačítko Play?
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 10:14, celkem upraveno 1 x.
Bathory
- Brabi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem slíbil, tady jsou nějaký screeny.
K výstupu sluchátek mám připojený aktivní 160W bedýnky. Lze pomocí audio kabílku udělat výstup přímo zezadu, ale musel by se upravit. Je zde 16x CD-Romka a 200W zdroj, na boku je tlačítko ON/OFF a odpojenej větrák u zdroje. Celý to je umístěný v nerezový skříňce vlastní výroby.

K výstupu sluchátek mám připojený aktivní 160W bedýnky. Lze pomocí audio kabílku udělat výstup přímo zezadu, ale musel by se upravit. Je zde 16x CD-Romka a 200W zdroj, na boku je tlačítko ON/OFF a odpojenej větrák u zdroje. Celý to je umístěný v nerezový skříňce vlastní výroby.

Bathory
- Tom KQT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem dokonce jednou viděl prodávat takovou krabičku, do které se zasunula CD-ROM mechanika a fungovalo to. Byl v tom zdroj už přímo zamontovaný, ale celé to bylo velké jen jako CD-ROMka (jen poněkud delší), tedy ne taková velká bedna jako na výše uvedených obrázcích. Ale bylo to tuším v bazaru a jestli se to ještě dostane koupit, to nevím.
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ono to s tím zdrojem není až tak jednoduchý, protože CD-ROM musíš napojit jak na 12V, tak na tuším 5V. Buď bys musel nějaký zdroj upravit, aby dával i těch 5V, nebo koupit nějakej kombinovanej a to ani nevím, jestli existuje. Každopádně použít starej zdroj z počítače je nejlevnější a do garáže bohatě stačí. 
Bathory