Otci jsem nechtěne asi poškodil notebook.Prosím o radu

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
tomas.koukal
Nováček
Nováček

Otci jsem nechtěne asi poškodil notebook.Prosím o radu

Příspěvek od tomas.koukal »

Jsem tu nový a hned mám trable,big problém.
Ahoj,uvedu na pravou míru.Táta má tento TOSHIBA Satellite L20E-183.
Starý je nějaký měsíc.Ale nerad a lehce jsem ho pocákal čistou vodou.
Byl puštěný běžel a byl na půl otevřený.
No nebyl úplně otevřený víko ale ani úplně zavřený.Průs.. je v tom
že pár kvapek zůstalo po mé šikovnosti na hranách boku notebooku na víku kryjící LCD a na klávesnici.Otec ho měl přes známého byl nějak z převdáděčky a jen 1rok záruka.Byl v super stavu.Ale rok záruka a nějaký měsíc je už pryč.Co teď když to otci řeknu zabije mě.Když mu nečekaně odejde do věčných lovišť,nebo začně něco zlobit.Dá si jej na kontrolu do servisu a tam mu řeknou,voda-oxidace.A zabije mě.Je nějaká možnost mimo rozdělání a kouknutí jak to zjistit?Do servisu to nést nemůžu neustále je doma máma nebo otec a dělají na něm.Co teď?Zrovna z něho píšu tváří se že je dobrej.Stalo se mě to dneska dopoledne.Ihned ,pohotově jsem ty kapičky utřel suchým kapesníkem.Dodělal uložil,vypnul a něchal hodinu.Pak zapnul a a fungoval.Jsem zoufalý co teď.Jak ověřit jak na tom je?Díky za povzbuzení a rady.Prosím o tvrdou realitu ne pohádky typu jo je to dobrý ale poůvodně jste chtěly napsat je to v prde..
mirek6600
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirek6600 »

No pokud to byli jen kapicky a ne proud vody tak se mu nic nestalo navic toshiby a ibm jsou trochu odolny proti takovymhle nahodam maj nak utesnenom klavesnici ale proud vody by neprezil.Takze jestli to byli jen kapicky tak to neres nic se mu nestalo jelikoz kdyby se ta voda dostala dovnitr tak by se ten notebook vypnul nebo restartnul nebo tak jak by se tam neco spojilo a jinak se mu nic nestalo urcite muzes ho pozorovat tak tejden a kdyz se neprojevi nake vady a bude chodit normalne tak uz bude na vzdy fungovat v pohode. :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

nedělej si starosti, kapky nic nedělají a toshiba patří mezi ty odolnější
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
tomas.koukal
Nováček
Nováček

Díky.To jsem rád.Doufám že mě jen nechlácholíte.
Kvapky to byly asi střední :) a v množství docela malém.Nevím celkem všude plácnu maximálka celkem tak do 20ti?Já je v tu dobu nepočítal :?
On funguje,teď z něho píšu.Šlo mě o to aby nečekaně nechcípnul za týden za měsíc,za 2měsíce.Nebo aby nezačal za nějakou dobu nějak blbnout nevím jak.Třeba samovolné vypínání,nebudou psát všechny klávesy,bude poblikávat displej,po vypnutí už nepůjde zapnout apodobně.
Tak snad bude dobrý.Škoda nemůžu ho vzít na prohlídnutí furt tu
někdo je a hned by se to zjistilo.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

pokud si to hodně nepolil tak se nic nestalo :) pár kapek ho nezabije a při tplotě která panuje uvnitř se ta vlhkost rychle odpaří ... pokud si většinu utřel ... :) tak je to ok :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

tomas.koukal píše:..v množství docela malém. Nevím celkem všude plácnu maximálka celkem tak do 20ti..
Vubec neres... zase tak citlivy zarizeni compl neni.. pokud jsi do nej vylozene nevylil sklenici, tak o nic nejde... proste se to vypari.. jestli se to vubec dostalo dovnitr..
Petsa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petsa »

jasne vubec neres.. mam spolubydlu (totalni prace) ten na notasu svaci, objedva.. a drobky a kapky co na nem zbydou veceri.. a stal mu jede...

to kdyz me ve stolnim PC chlazenym vodou praskla hadicka.. a vse se postrikalo 4l vody to jsem mel stazeny pulky :-D ale taky to vse prezilo...
CPU: Opteron 144, MB:Epox 9NPA Ultra, RAM PQI 2x256 CL2,5 VGA: Saphire X800GTO, HDD:WD 160GB 7200ot/8MB PATA, DVD-RW: koupim, Monitor:LiteOn 17"
NTB: Fujitsu-Siemens ultra E6570 PIII 750MHz, 256RAM, 14,2" LCD, 20GB disk, ATI XRage 16MB, Baterka 2h
tomas.koukal
Nováček
Nováček

Cha svačí,obědvá,večeří,pije na/nad notebookem,to je husté.
A že mu ještě funguje,hm.
To co ti přežilo tvoje pc je dobrý,ale na jak dlouho když ti tam dovnitř vyteklo tolik vody?
Jinak díky všem asi bude v pořádku,msuím v to doufat.
Nebo spíš bud v to věřit když to tolik lidí tvrdilo.
Petsa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petsa »

tomas.koukal píše:Cha svačí,obědvá,večeří,pije na/nad notebookem,to je husté.
A že mu ještě funguje,hm.
To co ti přežilo tvoje pc je dobrý,ale na jak dlouho když ti tam dovnitř vyteklo tolik vody?
Jinak díky všem asi bude v pořádku,msuím v to doufat.
Nebo spíš bud v to věřit když to tolik lidí tvrdilo.
me chodil jeste rok a pak jsem ho prodal kamosovi a funguje stale...
jinak chodit bude.. to by si ho musel zalejt celej
CPU: Opteron 144, MB:Epox 9NPA Ultra, RAM PQI 2x256 CL2,5 VGA: Saphire X800GTO, HDD:WD 160GB 7200ot/8MB PATA, DVD-RW: koupim, Monitor:LiteOn 17"
NTB: Fujitsu-Siemens ultra E6570 PIII 750MHz, 256RAM, 14,2" LCD, 20GB disk, ATI XRage 16MB, Baterka 2h
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“