Potreboval bych helpnout s overclockem notebooku
Moderátor: Don
- Dwarf
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Potreboval bych helpnout s overclockem notebooku
cus lidi mam doma notebook Emachine M6811 - http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2170 , chtel bych trochu pretaktovat procesor, ale naprosto nevim jakou bych mel pouzit utilitku.
Cetl sem o Clockgenu, ale moje deska v manualu neni uvedena (kupodivu ).
PS: jestli nekdo vite jak a s cim na to, tak mi pls napiste
PS2: vsechny udaje o desce a procesoru jsou uvedeny v odkazu
//JD - presunuto z AMD
Cetl sem o Clockgenu, ale moje deska v manualu neni uvedena (kupodivu ).
PS: jestli nekdo vite jak a s cim na to, tak mi pls napiste
PS2: vsechny udaje o desce a procesoru jsou uvedeny v odkazu
//JD - presunuto z AMD
- xmartinx
- Začátečník
- Rider008
- Začátečník
- Dwarf
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
- kuavik
- Mírně pokročilý
muj nazor je ten, ze notes proste neni na taktovani staveny , jen tezko se v nem vylepsuje chlazeni, no dobre sice to treba uchladi, ale me tedy staci kdyz ten muj ma chvili zapnuty vetracek a dost me rusi, pokud potrebuji mit k praci klid,no a to vse by se OCckem jeste umocnilo ,
a pokud to chces OC kvuli hram, tak stejne nedosahnes extra vysledku a navic do noutu nenacpes zadnou super grafiku
a pokud to chces OC kvuli hram, tak stejne nedosahnes extra vysledku a navic do noutu nenacpes zadnou super grafiku
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Super grafiku ne, ale na 9700 mobile si toho snad zahraješ dost, ne?kuavik píše:muj nazor je ten, ze notes proste neni na taktovani staveny , jen tezko se v nem vylepsuje chlazeni, no dobre sice to treba uchladi, ale me tedy staci kdyz ten muj ma chvili zapnuty vetracek a dost me rusi, pokud potrebuji mit k praci klid,no a to vse by se OCckem jeste umocnilo ,
Já z ní dostal přes 14000bodů v 3dMarku 01
Což sice není nic oslnivého ale zahraju si cokoliv
A když mi jde větrák tak neslyším žádnej velkej hluk, záleží na typu....
Souhlas že na OC není stavěnej ale pokud koupíš silnej v základu tak pohoda!
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Dwarf
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
No mě se u toho noutu procák nehřeje nijak extrémě. A s tim, že s noutem si nic novýho nezahraješ taky nesouhlasim. Mám tam sice Radeon 9600 na 297/202,5(405) a když ho hodim na 480/240(480) tak šlape dobře. 3Dmark03 - 3300b - jasný, že to neni moc, ale furt to jde. Např. CS2 v 640/480 v úvodnim testu průměrně 120FPS.
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Wiruz
- Pokročilý
nevim , chlazeni NB je pro jeden model stejne, takze kdyz koupite nejakej model , kterej ma od CPU celereon 1,3 az po centrino 1,6, tak nevidim problem toho celerona pretocit (nebo tu centrino 1,4). Zvysenim frekvence se teplota zvedne minimalne, a voltaz se zvedat neda. Ani bych se nebal pretocit tu 1,6tku, protze a) centrino netopi b) NB jsou schopny pracovat i pri letnich teplotach, takze tam rezerva v chlazeni bude. Dost by me zajimalo, pres co taktujete a sledujete teplotu.
Jde neco na atinackej chipset (IGP9000) na Aceru s P4M ??
Jde neco na atinackej chipset (IGP9000) na Aceru s P4M ??
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nejlépe se sleduje teplota celého nouta v mobmeter
Je to dost dobrej softík sleduje teploty, spotřebu,takt CPU a mnoho dalšího.
Co se týká OC noutu "škatulky" tak zatím software je betaverze a není zatím zpřístupněna veřejnosti
Je to dost dobrej softík sleduje teploty, spotřebu,takt CPU a mnoho dalšího.
Co se týká OC noutu "škatulky" tak zatím software je betaverze a není zatím zpřístupněna veřejnosti