Problém se Seagate 7200.7+ ST3160827AS - 160GB NCQ SATA
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- MartinFALCON
- Začátečník
-
Problém se Seagate 7200.7+ ST3160827AS - 160GB NCQ SATA
Ahoj! Po koupi disku Seagate Barracuda 7200.7+ ST3160827AS - 160GB NCQ SATA a jeho instalaci mě začaly padat windows XP v hrách,když pustím nějakou hru tak po chvíli mi to vyhodí modrou obrazovku celou popsanou a než stačím cokoliv přečíst tak se systém restartuje,někdy se nerestartuje,ale naskočí černá obrazovka a nic se neděje, jenom deska zapípá jednou dlouze a dvakrát krátce,mám desku A7v600-X bios 1.5, AthlonXP2400+ 256DDR400 GeForce MX440 128bit 128RAM 8X na mém starém disku vše fungovalo normálně a nic nepadalo. Tak by mě zajímalo co se stím dá dělat.
- johny128
- Začátečník
- MartinFALCON
- Začátečník
-
jasně utilita od výrobce mě ten disk celej nainstalovala a přetáhla všechny data ze starýho na tenhle novej bios jsem si instaloval novej před třema dnama a drivery taky,jestli nevíš kde sehnat nějaký nejnovější tak mě napiš link, ještě jenom nevím jak aktualizovat přímo driver disku furt to píše že ho to nemůže někde najít, jinak je tam nějakej z roku 2001 co ho tam prdly XP a i když dám instalaci nového sata driveru tak to s tím ovladačem disku nic neudělá a nevím kde ho sehnat.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
ovladač na disk neexistuje. existuje jen ovladač na řadič...
jo a vypni si ten automatický restart po chybě windows - alespoň uvidíš, co to píše za chybovou hlášku, to by mohlo dost pomoct...
jo a vypni si ten automatický restart po chybě windows - alespoň uvidíš, co to píše za chybovou hlášku, to by mohlo dost pomoct...

"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- MartinFALCON
- Začátečník
-
- johny128
- Začátečník
- MartinFALCON
- Začátečník
-
- MartinFALCON
- Začátečník
-
Takže ta modrá tabulka se tam už neobjevuje,a naskočí tam tma jelikož se mě vypne monitor, ale pustil jsem televizi a tam jsem viděl, strašně rozmazaně a navíc to blikalo a byli i dva řádky psaný přez sebe že to je nějakej problém s novým hardwarem a jestli byl korektne instalován a takový další věci jako že při startu systému můžu zmáčknout F8 a nouzovej režim atd. a taky na posledním řádku bylo že výpis paměti ram byl dokončen. No a víc se toho přečíst nedalo.
- MartinFALCON
- Začátečník
-
Tak už jsem tu tabulku viděl znovu a bylo tam napsáno přesně tohle slovo od slova:
Byly zjištěny potíže a systém windows byl ukončen, aby nedošlo k poškození počítače
IRQL NOT LESS OR EQUAL
Pokud je to poprvé co vidíte obrazovku s chybou zastavení počítače, restartujte počítač.Pokud se obrazovka objeví znovu pokračujte těmito kroky:
Ujistěte se že nový hardware a software jsou správně instalovány.Pokud se jedná o novou instalaci, obraťte se na dodawatele hardwaru nebo softwaru a vyžádejte si případně aktualizace systému windows.
Pokud potíže potrvají , vypněte nebo odeberte instalovaný hardware nebo software.Zakažte možnosti paměti systému BIOS, například ukládání do mezipaměti nebo stínové řízení.
Pokud potřebujete pro odebrání nebo vypnutí součásti použít nouzový režim, restartujte počítač, po stisknutí klávesy F8 vyberte upřesnit možnosti spouštění a poté vyberte položku nouzový režim
TECHNICKÁ INFORMACE
*** STOP: 0x0000000A (0xA0955A0,0x00000002,0x00000000,0x80510415)
Zahajování výpisu fyzické paměti RAM
Výpis fyzické paměti je ukončen.
Požádejte o pomoc správce systému nebo skupinu technické podpory.
Byly zjištěny potíže a systém windows byl ukončen, aby nedošlo k poškození počítače
IRQL NOT LESS OR EQUAL
Pokud je to poprvé co vidíte obrazovku s chybou zastavení počítače, restartujte počítač.Pokud se obrazovka objeví znovu pokračujte těmito kroky:
Ujistěte se že nový hardware a software jsou správně instalovány.Pokud se jedná o novou instalaci, obraťte se na dodawatele hardwaru nebo softwaru a vyžádejte si případně aktualizace systému windows.
Pokud potíže potrvají , vypněte nebo odeberte instalovaný hardware nebo software.Zakažte možnosti paměti systému BIOS, například ukládání do mezipaměti nebo stínové řízení.
Pokud potřebujete pro odebrání nebo vypnutí součásti použít nouzový režim, restartujte počítač, po stisknutí klávesy F8 vyberte upřesnit možnosti spouštění a poté vyberte položku nouzový režim
TECHNICKÁ INFORMACE
*** STOP: 0x0000000A (0xA0955A0,0x00000002,0x00000000,0x80510415)
Zahajování výpisu fyzické paměti RAM
Výpis fyzické paměti je ukončen.
Požádejte o pomoc správce systému nebo skupinu technické podpory.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- MartinFALCON
- Začátečník
-
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
ta chyba IRQ NOT LESS OR EQUAL je dost obecná...ale ještě jsem neviděl, že by jí dokázak způsobit disk. takže to spíš vidim na špatnej SATA řadič na desce...zkus si od kohokoliv pujčit IDE disk a zkus, jestli ti to bude pořád dělat toto... 

"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- MartinFALCON
- Začátečník
-
- MartinFALCON
- Začátečník
-
Tak dnes včera se zase stalo, že když jsem přišel z práce a pustil počítač tak deska jen zapípala, jednou dlouze a buď dvakrát nebo třikrát krátce a nic se nedělo. Tak jsem zkusil měnit ramky resetovat bios a nic nepomohlo,až potom jsem zapojil můj starý disk a vše se rozběhlo v pohodě. Pak jsem počítač vypnul a zapojil ten novej disk a běželo to bez problému!
Takže se modlím aby až příjdu domů počítač v pořádku naběhl.
Už fakt nevím co stím!
POMOC!!!
Takže se modlím aby až příjdu domů počítač v pořádku naběhl.
Už fakt nevím co stím!
POMOC!!!
- Borg
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No očividně nejseš jedinej kdo má problémy s touhle deskou + SATA disk, mrkni sem. Asi to není úplně stejnej problém, ale je až s podivem, kolik lidí se SATA diskem má na těchto deskách problémy.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- MartinFALCON
- Začátečník
-
- MarekR
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
MartinFALCON: lenze na tom druhom threade mame iny problem - nam pise ze modra obrazovka a UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. tebe pise to irql. aj to som mal. diskom to podla mna nebude. Vacsinou to robi, ked:
1, mas zapnuty nejaky firewall
2, ked mas zablokovany nejaky hardware v biose (moj pripad, mal som zablokovanu sietovku, odblokoval som, nainstaloval drivery a vsetko islo)
3, ked mas nieco s RAMkou.
1, mas zapnuty nejaky firewall
2, ked mas zablokovany nejaky hardware v biose (moj pripad, mal som zablokovanu sietovku, odblokoval som, nainstaloval drivery a vsetko islo)
3, ked mas nieco s RAMkou.
- vlko
- Nováček
-
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- MartinFALCON
- Začátečník
-
Tak lidi je to asi špatný, zkusil jsem ten disk nechat vyměnit za normalní ide a vyměnili mě ho za maxtora 160Gb takže jsem na tom tratil zhruba 800kč, ale co se dá dělat, taky jsem koupil novou grafárnu od inna FX5700LE 256RAM 128bit, jinak jsem teda včera donesl domů toho maxtora a že teda vemu instalaci xp na čisto, naformátoval jsem ho na NTFS a začly se instalovat xp no a pak se na chvíli obrátim a když se kouknu zpátky tak tam byla ta stará známá modrá obrazovka kdy bylo napsáno přesně to samé co výše. To je k vzteku!!!
No a ten zdroj je 350Watt. Takže kdo má nějakej nápad aď poradí!!!
No a ten zdroj je 350Watt. Takže kdo má nějakej nápad aď poradí!!!