Asus A7V333 (VIA KT333) - tipy, triky a zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Vilibald III.
Nováček
Nováček

Asus A7V333 (VIA KT333) - tipy, triky a zkusenosti

Příspěvek od Vilibald III. »

Tak je to už půl roku, co provozuji uvedenou základní desku. Dobré recenze, jméno firmy, slušné vybavení a slušná cena. To byly důvody mého nákupu. Jaká je skutečnost.
1. Již třetí reklamace. Nejde teplotní regulace otáček (tolik vychvalovaná), přestal běhat šestikanálový zvuk a odešla baterie.
2. Výměna desky do dvou dnů, ale ...
3. Závady jsou úplně stejné. Vysvětlení: Buď mi prodejce ASUSu přelepil pouze cedulku s jiným číslem a dal mi stejnou desku nebo základní desky od firmy ASUS jsou běžně vadné. Kamarád měnil desku třikrát, pokaždé byla nějak jinak špatná. Až čtvrtý kousek běhal
4. Jiný prodejce kterého znám, vracel ASUSu z dvaceti objednaných desek dvacet vadných.
Otázka zní: Je ASUS ještě tou firmou kterou býval? Kolik dostávají redaktoři zaplaceno za kladné recenze na různé produkty, které si my uživatelé potom kupujeme, protože nás někdo pozitivně naladil?
Odpovím si jako běžný uživatel na základě svých zkušeností: Nevěř recenzím. Nekupuj výrobky firmy ASUS.
Jaké máte zkušenosti vy ostatní?
ASUS P4P800 SE, P4 2,8GHz/800MHz/HT, ATI 9500PRO, DDR 1024MB, HD 160/7200/8 Seagate, Hyundai F910,
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Raději MSI

Příspěvek od HADES »

Nemám sice velké zkušenosti s ASUSem (měl sem jenom grafiku V7100 a ta běhala sqěle), ale již od začátku kupuju desky od MSI. Jsou levnější:) Jenom jednou jsem narazil na problém s deskou od MSI: měsíc zpátky jsem koupil desku s nForce2 chipsetem a v biosu i v OS to ukazovalo nehoráznou teplotu na CPU, až 63°C. Mrknul sem na net a hned sem našel aktualizovaný bios na stránkách MSI který tento bug opravoval. Od té doby ukazuje správně
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ASUStek ruleZZ

Příspěvek od Blackened »

Ja mam ASUS CUSL-2 uz asi 2 roky a je uplne v pohode v tej dobe stala tazke prachy a aj sa mi to polatilo pretoze som max spkojny ide dobre overclock a ma aj ine feature ktore malo v tej dobe malicko dosiek

Poznam ludi co maju ASUS a su tiez spokojnu tak neviem co o tom napisat :razz:
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

este takto ASUS jedime v spojeni s Pentiom takze tak :onfire:
cormack
Začátečník
Začátečník

Re: Zkušenosti s provozem MB ASUS A7V333 s čipsetem VIA

Příspěvek od cormack »

Vilibald III. píše:Tak je to už půl roku, co provozuji uvedenou základní desku. Dobré recenze, jméno firmy, slušné vybavení a slušná cena. To byly důvody mého nákupu. Jaká je skutečnost.
1. Již třetí reklamace. Nejde teplotní regulace otáček (tolik vychvalovaná), přestal běhat šestikanálový zvuk a odešla baterie.
2. Výměna desky do dvou dnů, ale ...
3. Závady jsou úplně stejné. Vysvětlení: Buď mi prodejce ASUSu přelepil pouze cedulku s jiným číslem a dal mi stejnou desku nebo základní desky od firmy ASUS jsou běžně vadné. Kamarád měnil desku třikrát, pokaždé byla nějak jinak špatná. Až čtvrtý kousek běhal
4. Jiný prodejce kterého znám, vracel ASUSu z dvaceti objednaných desek dvacet vadných.
Otázka zní: Je ASUS ještě tou firmou kterou býval? Kolik dostávají redaktoři zaplaceno za kladné recenze na různé produkty, které si my uživatelé potom kupujeme, protože nás někdo pozitivně naladil?
Odpovím si jako běžný uživatel na základě svých zkušeností: Nevěř recenzím. Nekupuj výrobky firmy ASUS.
Jaké máte zkušenosti vy ostatní?

Já mám v práci stejnou desku a taky procesor už rok. Za tu dobu jsem neměl žádný problém, který by zde stálo jmenovat.

Já to vidím na smůlu na nějakem nepříliš povedenej kousek.

Doma mám měsíc dvě desky od ASUSU: 2x A7N8X s Athlon 1700+@2600+ a jedinej "pád" jsem zažil, když při bouřce kleslo napětí v síti.

Ve VAšem případě se hold jednalo o smůlu.
1. CPU: Ryzen 2600
2. THREADRIPPER 1900X
3. Ryzen 1200
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

Super tu to mame priklad. nemusim sa hadat ze co a jako. Prostr ide o azly kus od vyroby. Moze byt???
hipi
Nováček
Nováček

a7v333

Příspěvek od hipi »

ja som tiez mal predtym a7v333 , kamos to ma doteraz a ani jeden sme sa nestretli s najmensim problemom. Mozno asus nieco na tej doske zmenil, a nove dosky su vadne, ale rozhodne starsie su super, mozem dokonca povedat ze som s nou mal menej problemov, nez s dnesnou a7n8x. Mal osm len jeden problem a to ze som ju nemohol rozchodit s 250W zdrojom(predtym ecs k7s5a sla na nom).
Buzz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

A7V333 (Q-Fan, 6ti kanalova zvukovka)

Příspěvek od Buzz »

Souhlasim s HIPI mam take uz pres pul roku desku A7V333 rev. 104 a jsem s deskou spokojen... Technologie Q-Fan me take nefunguje, ale na ostatnich Fan konektory je, tak jak u vsech poslednich typu, moznost regulace rychlosti ventilatoru... OnBoard 6ti kanalovou zvukovku nepouzivam, tak nevim zda pracuje spravne...
hipi
Nováček
Nováček

Re: A7V333 (Q-Fan, 6ti kanalova zvukovka)

Příspěvek od hipi »

Buzz píše:Souhlasim s HIPI mam take uz pres pul roku desku A7V333 rev. 104 a jsem s deskou spokojen... Technologie Q-Fan me take nefunguje, ale na ostatnich Fan konektory je, tak jak u vsech poslednich typu, moznost regulace rychlosti ventilatoru... OnBoard 6ti kanalovou zvukovku nepouzivam, tak nevim zda pracuje spravne...

mne fungovat ale qfan v rozpati 6000rpm do 4700rpm na povodnom boxovanom chladici od amd. odkedy som upgradoval chladic, tak som qfan vypol
tomato
Nováček
Nováček

Příspěvek od tomato »

Všechny desky od ASUSu, co jsem kdy kupoval, šlapaly OK. (Některé šlapou dodnes - nejstarší skoro 5 let :roll: )
Naopak se už léta zdárně vyhýbám deskám od ABITu. :?
xp master
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od xp master »

Já zase měl problémy s Asusama, přitom Abity mi všechny běží v pohodě. Na Asusech s RAID mi hlavně vadí ta lite verze Promise řadiče, resp. jeho drivery a BIOS.
Teď běžím na Abitu KD7-Raid (KT400) a 1700+@2600+ s mírným zvýšením voltáže a bez upravování procesoru/desky, bohužel jedu 133 MHz FSB, kvůli pamětem. Má velmi kvalitně zpracovaný BIOS (jak deska, tak Highpoint řadič).
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Ja mam Asus A7V8X a zatim (po uprage biosu) bez zaseku...ale predtim to tak slavny nebylo....jinak ted tech penez nelituju ba naopak
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
farey
Nováček
Nováček

vypnuti detekce RAIDu na Asus A7V333-RUF

Příspěvek od farey »

mam zakl desku Asus A7V333-RUF - VIA KT333, DDR, RAID, 1394 . pri bootovani to v klidu POSTne, ale pak se este objevi nakej napis FastTrack a pod tim "scanning ide drives" nebo tak neco... hrozne dlouho to hleda naky zarizeni a pak to rekne, ze to zadny nesnaslo a nabidne mi to bootovani ze vsech pripojenejch zarizeni (ktery to v pohode najde). asi to bude mit neco spolecnyho s tim RAIDem, ale at hledam jak hledam , nemuzu najit kde to vypnout...
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

Je to na straně 21 v návodu (kapitola 2.7 odstavec 3) ). Prostě a jednoduše přehodíš jumper. Pokud, ale máš více jak 2 IDE zařízení, tak bych ho nevypínal, ale naopak používal (podle zásady - co zařízení to "kšanda").

P.S.: lidi čtěte návody než píšete dotaz
farey
Nováček
Nováček

Příspěvek od farey »

prisaham ze sem tim manualem listoval alespon 10 min a nic sem nenasel. dobre, asi jsem to prehledl. ses si jistej ze to nejde jinak nez jumperem, treba primo v biosu?
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

Víc očí víc vidí. :)
V sekci o BIOSu v manuálu jsem to nenašel.
farey
Nováček
Nováček

Příspěvek od farey »

ok :) a v cem je ta vvhoda kdyz to necham zapnuty? me to teda akorat pekne zdrzuje a navic to pak stejne rekne, ze to zadny pole nenaslo...
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

Když máš 2 zařízení na jedné kšandě, tak se navzájem brzdí (obzvláště pokud někdo pálí na "mouše" a má zdrojovou mechaniku a vypalku na jednom drátě). No a pokud se nebavíš tím, že provozuješ restarty jak na běžícím pásu, tak se ty 3 vteřiny na začátku snad dají vydržet ne?
Ale opět píšu, pokud máš jen 2 zařízení (např. HDD + CD-RW) klidně ten Promise vypni. :)
farey
Nováček
Nováček

Příspěvek od farey »

mechaniky a disky mam zapojeny tak, ze na prim. IDE je disk a na sec. IDE je DVD + CD-RW. dva konektory od promise jsou volny. takze pokud te chapu spravne, kdyz zapojim disk na jeden promise kanal a cd-rw na druhej promise kanal, bude to slapat rychlejc?
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

farey píše:mechaniky a disky mam zapojeny tak, ze na prim. IDE je disk a na sec. IDE je DVD + CD-RW. dva konektory od promise jsou volny. takze pokud te chapu spravne, kdyz zapojim disk na jeden promise kanal a cd-rw na druhej promise kanal, bude to slapat rychlejc?
No nemysliím si že když to přepojíš z integorvaného řadiče na ten od promise tak to bude rychlejší...

Jo mám takovou menší otázekčku... stalo se vám někdy že když připoíte HDD+CD-RW jako master a slave tak všecho je oki (oba se hlasí že mají zapnutou podporu DMA) ale když je zapojím samostatně tzn. HDD primary master a CD-RW jako secondary master tak ta RW je v modu PIO :-// pokud to přehodím tak je to to ssame HDD je dobře ale CD-RW je zase v PIO... jo a ešte jeda dobrá věc - dělat to jenom někdy:o) HDD mam Seagate Barracuda 60 GB ST360021A a CD-RW je SONY-CRX-175A1
-=:: bYp.[NiNR] ::=-
nějaká i5ka + SSDčko:)
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“