Problemy s r9800pro - padani systemu

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Dejvidas
Nováček
Nováček

Problemy s r9800pro - padani systemu

Příspěvek od Dejvidas »

Prosím, mám problém. Přiznávám , že nejsem přes hardware žádný velký odborník - stává se mi toto : Koupil jsem si nedávno nový comp a je v něm graf. karta Sapphire Radeon 9800PRO. Používám ho v podstatě jen na hry a u náročnějších her se mi stává, že mi to najednou spadne - monitor se přepne do pohotovostního režimu (když ho zapnu, objeví se nápis No signal input or cable disconnected) a pomůže jen tvrdý, ruční RESET. Myslel jsem, že je to tím, že se přehřívá grafika, ale už se mi to takhle stalo i třeba po chvilce hraní, kdy byla karta (na dotek) sotva teplá... Sice tomu moc nerozumím, ale třeba větráček na kartě ve mně zrovna moc důvěry nevzbuzuje - je poněkud dost malý - ti kdo mají R9800pro od Sapphire ví o čem mluvím, ale vzhledem k tomu, že to padá fakt i třeba jen po chvilce hraní mne znejisťuje. Nevíte kde by mohl být problém ? Mohlo by to být třeba i RAMkou ? - Koupil jsem si nově jen 512 a přidal tam trochu starší 256 z předchozího compu.. Ale to si zase myslím, že by to padalo furt - i třeba u starších a méně náročných her, ale tam to nepadá vůbec. Jsem z toho už zoufalý, budu vděčný za jakoukoliv radu, nebo tip... Díky
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Nainstaluj nejnovejsi ovladace chipsetu. A grafiky. A projed to PRIME95 a Memtestem.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Chcem ti len toľko, keď pridávaš nejaký Thread, tak si prečítaj FAQ, máš uviesť v subjekte o čo sa to týka, a nie POMOC a iné blbé hlášky, a ďalej keď máš nejaký problém, tak v ňom popíš presne aj aké máš komponenty v PC, doska, cpu, vga, ramky, ......
Aby sme sa to nemuseli pýtať 200 otázkami.
Nastav si AGP na 4x, napríklad cez Catalysti vo Windows, alebo cez Bios až máš možnosť a daný problém by mal byť vyriešený, lebo keby si pozrieš, alebo nájdeš, kopec Diskusií už o tom je písaných.
Aj ja som mal spomínaný problém, je to nekompatibilita MB vs. VGA.[/b]
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

skus vypnout VPU recover v nastaveni, nebo skus vypnout fastwrites
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Jakej je v tom compu zdroj? Nemáš slabý napájení - mrkni na nějakej monitoring (MBM,Everest a tak, nech ho otevřenej a pusť si v okně demo nebo nějakej benchmark a sleduj, co to dělá s 3,3V větví.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Taky si myslím že je to zdrojem!!!
Sestava jaká?
Název threadu je nicneříkající to ti modi smáznou tak to napiš jinak.
Naposledy upravil(a) Dzin dne pon 7. úno 2005, 11:35, celkem upraveno 1 x.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

take to vidim na zdroj

btw upravil jsem ti nazev threadu
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

K!ll3r píše:take to vidim na zdroj

btw upravil jsem ti nazev threadu
Prečo zdroj ? Ja som kúpil 400W nový, v pohode stíha, ešte overím prúd pre istotu, prípadne napätie, ale tiez mi to padalo.....
Epidot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Epidot »

Ja bych zkusil vyhodit tu jednu 256ku, a spustit prime 95 prozacatek tak na 30 minut. Pak bych sel do 3DMarku XX, nejaky vysoke rozliseni + FSAA a nechal to parktat loopovat. Kdyby ti to padlo pri prime 95 tak by to nemuselo byt grafikou.
co se tyce toho zdroje... co je to za znacku ?
13600k@54x/44x+Noctua D15SG2, MSI Z690 Tomahawk, 32GB Kingston DDR4 3600, ASUS TUF RTX 5070Ti, ASUS ROG SWIFT PG279Q HW G-Sync, Samsung 990Pro 2TB, 970Evo+2TB, 970Evo+1TB, Intel 660p 2TB, Dell EMC/PM893 1,92TB, Intel X25-M 80GB, Fractal Torrent Solid, Corsair RM1000x('24), Logitech G502+G815 tactile US, Secretlab OMEGA, RME ADI-2 DAC FS+Denon AH-D9200
Dejvidas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejvidas »

Omlouvám se všem za blbej název threadu, ale fakt jsem nevěděl co tam přesně napsat, neboť nevím, kde ten problém skutečně je. Co se týče sestavy, to je moje chyba, že jsem to nenapsal (sorry) - mám Athlon 64 3000+, MB ASUS A8V Deluxe, 768 MB RAM , HDD WD 120 GB, mám tam eště ADSL, zvukovku SB Audigy 1 a combo Teac. Zdroj je 350 W , 230V (výrobce je tam napsanej EverCase - nebo tak něco). Ty 2 paměti jsou obě 2.5CL, to jsem kontroloval, zkusil jsem vyndat tu 256MB - no padalo to stejně. 350W zdroj se mi zdá dostatečný na to, že tam jenom těchhle pár komponentů... Přepínat AGP z 8x na 4x se mi teda moc nechce, ztratím tím hodně výkonu (nebo ne?). Ještě taková zajímavost -- zkoušel jsem hrát jednu hru a když mi to z ní (tradičně) spadlo - monitor se vypnul - tak jsem ho zkusil zapnout a nenapsalo to na něm tradičně tu hlášku (No signal input or cable disconnected), ale něco jako Out of range a pak nějaký Width 90Hz Length 65Hz (ne přesně takhle, to jen pro ilustraci). Myslel jsem, že je to frekvencí, ale měl jsem nastaveno (i pro tu hru) 1024x768 85Hz, což můj monitor v klidu zvládá... :( . Myslíte, že by mohla být chyba v monitoru - třeba blbej kabel do grafiky? Zkusím ještě to Prime95. Jinak zatím díky všem...
Dejvidas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejvidas »

Ještě dodatek systém používám Windows 2000 se Servis Packem 4. Ovladače grafiky mám Omegy 2.5.97a (donedávna jsem používal Catalysty, takže v tom asi problém nebude..).
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Dejvidas píše:Omlouvám se všem za blbej název threadu, ale fakt jsem nevěděl co tam přesně napsat, neboť nevím, kde ten problém skutečně je. Co se týče sestavy, to je moje chyba, že jsem to nenapsal (sorry) - mám Athlon 64 3000+, MB ASUS A8V Deluxe, 768 MB RAM , HDD WD 120 GB, mám tam eště ADSL, zvukovku SB Audigy 1 a combo Teac. Zdroj je 350 W , 230V (výrobce je tam napsanej EverCase - nebo tak něco). Ty 2 paměti jsou obě 2.5CL, to jsem kontroloval, zkusil jsem vyndat tu 256MB - no padalo to stejně. 350W zdroj se mi zdá dostatečný na to, že tam jenom těchhle pár komponentů... Přepínat AGP z 8x na 4x se mi teda moc nechce, ztratím tím hodně výkonu (nebo ne?). Ještě taková zajímavost -- zkoušel jsem hrát jednu hru a když mi to z ní (tradičně) spadlo - monitor se vypnul - tak jsem ho zkusil zapnout a nenapsalo to na něm tradičně tu hlášku (No signal input or cable disconnected), ale něco jako Out of range a pak nějaký Width 90Hz Length 65Hz (ne přesně takhle, to jen pro ilustraci). Myslel jsem, že je to frekvencí, ale měl jsem nastaveno (i pro tu hru) 1024x768 85Hz, což můj monitor v klidu zvládá... :( . Myslíte, že by mohla být chyba v monitoru - třeba blbej kabel do grafiky? Zkusím ještě to Prime95. Jinak zatím díky všem...
Presne tento problém som mal aj ja, nie je to chyba ani zdroju, ani ramiek, je to nekompatibilita VGA a Matičnej dosky.
Keď nastavíš AGP na 4x tak všetko bude ok, však odtestuj uvidíš.
Výkon vôbec nestratíš, maximálne 1% až 5%, ale to vôbec nemáš šancu zbadať.
Dejvidas
Nováček
Nováček

To Romco ...

Příspěvek od Dejvidas »

Jdu to teda prubnout, napíšu, jak to dopadlo. Zatím dík moc.
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Dejvidas píše:Ještě dodatek systém používám Windows 2000 se Servis Packem 4. Ovladače grafiky mám Omegy 2.5.97a (donedávna jsem používal Catalysty, takže v tom asi problém nebude..).
Celkovo až ti môžem poradiť, tak si daj Windows XP, hlavne ak používaš pc na hry, alebo teda väčšinou, je to lepšie aj pre multimédiá.
200ky sú predsa len skôr určené pre kanceláriu.....
Ale to len tak pomimo.
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

A ak som trošku vybehol, tak sorry, chcel som len trošku zaučiť.
Čaf
Dejvidas
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dejvidas »

romco píše:A ak som trošku vybehol, tak sorry, chcel som len trošku zaučiť.
Čaf
V pohodě, moje chyba. Tak to přepnutí na AGP 4x zdá se ten problém skutečně vyřešilo, zatím mi NIC nespadlo.A opravdu ani FPS není nižší. Jsem ti moc vděčný za radu i když, přiznávám, doufal jsem, že to bude něco jiného, protože když už jsem si koupil kvalitní motherboard a slušnou grafiku, tak to, že jsou nekompatibilní na AGP 8x mne trošku štve... Ale hlavně že to v pohodě fachčí...ještě jednou díky moc, čau.
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Dejvidas píše:
romco píše:A ak som trošku vybehol, tak sorry, chcel som len trošku zaučiť.
Čaf
V pohodě, moje chyba. Tak to přepnutí na AGP 4x zdá se ten problém skutečně vyřešilo, zatím mi NIC nespadlo.A opravdu ani FPS není nižší. Jsem ti moc vděčný za radu i když, přiznávám, doufal jsem, že to bude něco jiného, protože když už jsem si koupil kvalitní motherboard a slušnou grafiku, tak to, že jsou nekompatibilní na AGP 8x mne trošku štve... Ale hlavně že to v pohodě fachčí...ještě jednou díky moc, čau.
Nie je za čo, vidíš ja som technik, už pracujem s HW 8 rokov profesionálne a tiež som netušil, kde môže byť chybička, a je pravda, že ani som vtedy neodskúšal túto možnosť zmenu AGP, ale všetko ostatné áno, našťastie, že som vedel, že HW je v poriadku :-) Človek by neveril, že musí presne kúpiť vga, ktorá je testovaná a odporúčaná od výrobcu MB, aby mal zaručené všetko čo požadoval :-) Ale som rád, že sa zbierajú rady na fórach, kde sú vlastné skúsenosti ľudkov, lebo práca s HW je hlavne o skúsenostiach :-) Čaf
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Njn..AGP 4x a nebo FW OFF řeší 80% těhle problémů s nestabilitou...máme to tu ve FAQ
romco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romco »

Rajče píše:Njn..AGP 4x a nebo FW OFF řeší 80% těhle problémů s nestabilitou...máme to tu ve FAQ
Vieme dávno, už je to vyriešené u človiečika.
Jara
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jara »

Musím říct, že s tímto problémem se potýkám už asi 1/2 roku. GK ATI 9600, čipsem VIA KM266. Zprvu vše makalo jak víno, měl jsem zapnutý FW i VPU Recover AGP 4x MB větší nepodporuje. Pak se začal vyskytovat problém v 3D modu, kdy se hra po nějaké době sekla. K vyřešení stačilo vypnout FW, ale po nějaké době opět seknutí. Tak jsem vypnul i VPU Recover a opět problém vyřešen, ale zase pouze na nějakou dobu. Teď už si ani nevzpomínam co všechno jsem už zkoušel, ale nic definitivně problém nevyřešilo. Ještě jsem někde četl, že to někdo řešil tím, že mírně zvýšil napětí na AGP, zatím jsem to nezkoušel a nevím jestli to moje MB vůbec podporuje. Tak to někdo vyzkoušejte a dejte vědět. (Pouze o 0,15 V)
NAS4Free:Procesor: Atom 330, MB:Zotac IONITX A-E, RAM: 2x2GB Zeppelin Gold 800MHz, 2TB HDD:,
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“