ATI RADEON 8500LE - dead ventilator

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
bloksic
Nováček
Nováček

ATI RADEON 8500LE - dead ventilator

Příspěvek od bloksic »

Clazení a taktování

//Edit by Paja: presunuto ze sekce ATI...
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

hehe si moc nepopsal , problem je obsazen zde
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12070&start=40
jedna se o ventilator na GK , ktery odesel
byla polozena otazka
Sorry že obtěžuju, ale mám problém s chladičem u GK ati radeon 8500LE 64Mb- Hercules 3D Prophet FDX. Pokazil se mi ventilátor a potřebuju ho vyměnit. Mám 2 varianty: 1. Vyměnit celé chlazení (v tom případě nevím jak sundat původní pasiv, aniž bych poškodil čip) nebo 2. vyměnit jen ventilátor, ale ten nevím kde sehnat (kulatý na 3 šrouby, zapuštěný do kulatého pasivu).
Budu moc rád když mi poradíte. Sad
moje odpoved byla
no spravne bych to mel smazat a rict ti zaloz novou diskuzi takze to pls udelej, ale jeste ti odpovim , za 1.hodit tu grafiku do antistatickeho obalu a sup s ni pres noc do mrazaku , rano ten chladic urcite sundas se neboj zabrat , koupis silencer ci obyc chladic z CPU a das ho na GPU a mas klid 2)nemuis to bejt primo on , dej tam treba 80mm vetrak , treba do slotu nize a mas take klid
jen dodam, ze se nemusis bat, ze by se nerozjela , chce to akorat poradne zabalit :wink:
bloksic
Nováček
Nováček

Příspěvek od bloksic »

Můžu si být 100% jistý, že na tu GK napasuju Silencer? Nebudou tomu vadit ty odpory a kondenzátory?
Kdzžtak, který ten Silencer?
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25251
jisty si nejsem snad nekdo potvrdi ci vyvrati kazdopadne , nejlepsi volba je pridelat ten 80mm fan do slotu a staci to bohate , pokud se toho bojis staci treba toto
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27114
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

bloksic píše:Můžu si být 100% jistý, že na tu GK napasuju Silencer? Nebudou tomu vadit ty odpory a kondenzátory?
Kdzžtak, který ten Silencer?
Preboha naco ti na tuto GK davat VGA SILENCER..............staci tam uplne nejaky titan...........
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
bloksic
Nováček
Nováček

Příspěvek od bloksic »

No silencer by na to stejně nepasoval. Dám na to asi coolera. Ale pořád nevím jestli mám dát tu kartu do toho mražáku
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Musis ju dat do nejakeho sačku a utesnit ho..............
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
bloksic
Nováček
Nováček

Příspěvek od bloksic »

Zkusím to , ale až si ten chladič pořídím. A máte s tím už určitě praxi, že jo? Dobře ráno to vytáhnu z mražáku, a co pak? Asi neodpadne sám co?
Zlaté šroubování- lepení do kompu nepatří, aspoň už teď ne. :)
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Trochu pootocis a mas to...............
Amd AthlonXp 2500+
bloksic
Nováček
Nováček

Příspěvek od bloksic »

A mám ten čipset od té pasty něčím vyčistit?
bloksic
Nováček
Nováček

Příspěvek od bloksic »

Jo jak to vyndám z mrazáku, mám s tím chladičem točit hned, nebo to mám nechat rozmznout? :?
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

Já mám na svojí 9100 (8500LE) toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24991 a uchladí to bez problémů...jenom mám ještě pod HDD postavený jeden pomalu se točící větroň: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26052 (nejde slyšet a za ty drobné je to supr kup, ale záleží jaký chytneš, mám i druhý a ten už vrčí -( takže to trochu ofukuje, ale šlo by to i bez toho...skoro vůbec to totiž netopí. Je to tam jen pro jistotu :wink:
Ohledně toho sundávání chladiče....když to nejde silou....tak to půjde ještě větší silou (přiměřeně) :) ...ještě jsem neviděl VGA, ze které by nešel sundat chladič...ale ten mražák zkusit můžeš
bloksic
Nováček
Nováček

Příspěvek od bloksic »

Já na ten čip hodím coolera s ledkou, aspoň mi to bude hezky svítit
bloksic
Nováček
Nováček

Příspěvek od bloksic »

Zítra jdu koupit chladič a doufám že ten původní nevyrvu i s čipem. :)
Alesh
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alesh »

Zdravim, mam stejny prob, but Radeon9000pro, vetrak se uz skoro netoci,nekdy zastavi :( na pametich mam male hliniky,ale tady v Irsku se tezko shani nejake chlazeni,za 1mesic jedu dom, myslite ye to vydrzi 1,5mesice kdyz k tomu pichnu 80 case fan ? nebo si mam nechat poslat neco z Cech tady je to piip drahe, nebo si pak koupim 9550 a je to :wink: ono mam malo mista kolem GPU asi 40-45*40-45mm s rozteci as55mm
Dell Latitude D810(irl) a skladacka par let stara,ale prezila sem 3tydenni transport postou CR->IRL Soltek75FRV, AMD XP1,5Ghz, 256MB333Mhz + 512MB400Mhz, Ati9000PRO, 40GB Samsung SP4002H, 5.1Live, RW-LG GSA 4163B + ROM Toshiba M1712,AOC17Klr zmena na LCD Acer L1717 (prodano v irl)
bloksic
Nováček
Nováček

Příspěvek od bloksic »

Tak nevím co jsem udělal špatně, ale grafiku sem vyndal z mražáku, ale chlaič drží pořád jako ... :(
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

bloksic píše:Tak nevím co jsem udělal špatně, ale grafiku sem vyndal z mražáku, ale chlaič drží pořád jako ... :(
doufam, ze si sundal ty zarazky :roll: nebo si myslel, ze ten chladic tam drzi jen silou vule , ci je prilepen na gpu :roll: , pokud si sundal ty zarazky tak to musi jit , ale necekej, ze to samo odpadne , musi s tim zapasit , otacet , kroutit , pomalu nadzvedat bude to boj, ale vyhrejes ho
bloksic
Nováček
Nováček

Příspěvek od bloksic »

tam žádné zarážky nejsou, je to přilepeno teplovodivým lepícím gelem.
Zatím sem na ten původní pasiv, jen tak přilepil cpu ventilátor Titan 60x60 5500ot., který mi ležel v šuplíku a čip se nestačí ani zahřát :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“