2 Firewally

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

2 Firewally

Příspěvek od killerTJ »

Ja vhodné používat v systému 2 firewally(u mě konkretně KPF a Kaspersky anti-hacker). Nelezou si tyto firewally "do zelí" a neruší se navzájem? Dík za odpověď.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

jeden firewall kvalitně nastavený by měl být lepší než deset děravých.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

No je jenže Kerio neumí kontrolovat když se nějaky proces snaži připojit na net kaspersky ano.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Neco uz tu je http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=42063 sice je to v jiny skupine ale je. Jinak podle me to bude blbnout a nekdy to blbne i tak ze se nedostanes ani do Windows (jedine pres nouzovej rezim).
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

Já je mám pohromadě 2 týdny a naprosto v pohodě. Já bych je oba nepoužíval ale jsou skvělý na něco (Kaspersky kontrojuje odchozí připojení programů na net a blokuje další příchozí pokusy-Helkern,Lovesan které Kerio nezachyti a Kerio zase kvůli blokováni reklamy a ActiveX objektům). Mě ten Kaspersky přijde spíše jako AntiSpy než FW.
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Seltsian-Void »

Pokud Ti de o blokovani programu pripojujicich se na net, tohle ma dobre zvladnuty ZoneAlarm, sam ho pouzivam, zamezuje tez pristupu z netu do pc.
Chybovat je lidské, ale jestli chcete něco opravdu pos..t potřebujete počítač.

:worship: diky vsem, co se podileli na zalozeni PCT :worship:
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

Ten jsem zkoušel ale jakmile jsem se pokusil připojit na net (ADSL) tak vyskočila modrá obrazovka (kriticka chyba) a počitač se restartoval. Tak jsem jej odpíchl z compu.
behero
Nováček
Nováček

Příspěvek od behero »

Muj nazor je,ze 1 a dobre nastaveny. Sam mam KPF. Ma svoje chyby,napr. neumi limitovat rychlost toku dat atp. Ale jinak je to vsechno o nastaveni. Napriklad na kerio je samostatny forum. Jak uz se tady nekde psalo, u firewallu je to vsechno jen o tom,co pustis a nebo nepustis.A to by jsi mel kazdej uvedomit. Zadnej firewall tedy neni a "je" 100%! Chapu,ze je spousta lidi,co by chtela nainstalovat firewall a tot vse. A citit se hrozne bezpecne :shock: Bohuzel ale wokna jsou wokna. Mozna jsi vyresil 2pro tebe dulezity veci 2 firewallama,ale co ty dalsi... 8-)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

killerTJ píše:No je jenže Kerio neumí kontrolovat když se nějaky proces snaži připojit na net kaspersky ano.
tím chceš říct jako co? kerio ti oznámí jakoukoliv komunikaci jakýhokoliv procesu. ten povolíš nebo ne.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

karf píše:
killerTJ píše:No je jenže Kerio neumí kontrolovat když se nějaky proces snaži připojit na net kaspersky ano.
tím chceš říct jako co? kerio ti oznámí jakoukoliv komunikaci jakýhokoliv procesu. ten povolíš nebo ne.
Kerio ti oznámi pouze když nějaká aplikace otvirá jinou aplikaci. Kdybys uměl číst tak bys byl doma :D
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

behero píše:Muj nazor je,ze 1 a dobre nastaveny. Sam mam KPF. Ma svoje chyby,napr. neumi limitovat rychlost toku dat atp. Ale jinak je to vsechno o nastaveni. Napriklad na kerio je samostatny forum. Jak uz se tady nekde psalo, u firewallu je to vsechno jen o tom,co pustis a nebo nepustis.A to by jsi mel kazdej uvedomit. Zadnej firewall tedy neni a "je" 100%! Chapu,ze je spousta lidi,co by chtela nainstalovat firewall a tot vse. A citit se hrozne bezpecne :shock: Bohuzel ale wokna jsou wokna. Mozna jsi vyresil 2pro tebe dulezity veci 2 firewallama,ale co ty dalsi... 8-)
Vyřešil jsem to Kasperskym ten is best a adblockem+ do Firefoxu a je to. 8)
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

to nemyslíš vážně.
Pokud umíš kerio nastavit tak ti píše i kdy jaká aplikace žádá vstup do sítě pomocí dialogového okna tak jak u zone alarm. Pokud vím tak jej mám už dlouho a není žádný problém. Při jakekoliv vstupu na net ti to kerio píše. Jinak to že kaspersky zachytává takové nesmysli jako je lovson je celkem normální protože to zachytává každý rezident AV, s firewallem to nemá nic společnýho. Rezident anti spy jsou stejně lepší než kaspersky anti-hacker a podobné blbustky, např spysweeper má tento rezident celkem propracovaný.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Running two firewalls is like wearing two condoms, its stupid and may hinder more than help you.

Actually, wearing two condoms causes friction between the two layers of latex, greatly increasing the risk of tearing. It does more harm than good. Condoms are highly effective against disease/pregnancy when used properly.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

killerTJ píše:Kerio ti oznámi pouze když nějaká aplikace otvirá jinou aplikaci. Kdybys uměl číst tak bys byl doma :D
nepleteš si pojmy s dojmy? tohle je bezpečnost systému. Nebavíme se snad o síťové bezpečnosti? Ty chceš zablokovat přístup programu někam do sítě nebo chceš zablokovat spuštění programu, který přistupuje na net.

2Zombux: ROFL :lol: :lol: :lol: :lol:
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

to vis ze umi a jak dobre = modul sitova bezpecnost, ale musis bud pri instalaci zvolit KPF ucici se, nebo potom v modulu sit. bezp. dat u libovolne jine aplikace same "?" = ptat se
killerTJ píše:Kerio ti oznámi pouze když nějaká aplikace otvirá jinou aplikaci. Kdybys uměl číst tak bys byl doma :D
tohle je zas = modul bezp. systemu (coz vetsinou nepouzivam).

ja nebudu srovnavat KPF a Kaspersky FW (protoze s Kasp. jsem nemel tu cest, nicmene s KPF mam vyborne zkusensti = naprosty prehled a kontrola pokusu pripojeni aplikaci na net a hlavne za temer 1 rok pouzivani = 0 virů, spyware atd.

:)
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

hlavne za temer 1 rok pouzivani = 0 virů, spyware atd.
Firewall nechrání systém před viry a spyware. Od toho jsou podle mě anti-vir a anti-spy.
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

killerTJ píše:
hlavne za temer 1 rok pouzivani = 0 virů, spyware atd.
Firewall nechrání systém před viry a spyware. Od toho jsou podle mě anti-vir a anti-spy.
to je sice pravda, jenze AVP a anti-spy ten balast nalezne a odstrani az z pc, FW ti zabrani, aby se vubec do kompu dostal, napr. z ruznych webovych stranek, kolikrat se mi stalo, ze se mi znich neco chtelo nahrat do pc, a v tom pripade zauradoval FW a ja to zakazal, takze asi tak,
Toshiba P100-10P

Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

kuavik píše:
killerTJ píše: Firewall nechrání systém před viry a spyware. Od toho jsou podle mě anti-vir a anti-spy.
to je sice pravda, jenze AVP a anti-spy ten balast nalezne a odstrani az z pc, FW ti zabrani, aby se vubec do kompu dostal, napr. z ruznych webovych stranek, kolikrat se mi stalo, ze se mi znich neco chtelo nahrat do pc, a v tom pripade zauradoval FW a ja to zakazal, takze asi tak,
pokud se ti neco chce stáhnout z www, tak stačí smazat tempty. Osobně je mažu pravidelně takže Av opět nepotřebuji.
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

Recon píše:
kuavik píše: to je sice pravda, jenze AVP a anti-spy ten balast nalezne a odstrani az z pc, FW ti zabrani, aby se vubec do kompu dostal, napr. z ruznych webovych stranek, kolikrat se mi stalo, ze se mi znich neco chtelo nahrat do pc, a v tom pripade zauradoval FW a ja to zakazal, takze asi tak,
pokud se ti neco chce stáhnout z www, tak stačí smazat tempty. Osobně je mažu pravidelně takže Av opět nepotřebuji.
ja nepotrebuji mazat nic, potoze mam cisto od balastu, ani ad-aware, AVP, spybot mi nic nenasly uz hodne dlouho, ale to je take do jiste miry dano tim, ze jsem si oklestil wokna v nLite a udelal si pro me optimalni system, ktery je mnohem hure napadnutelny :wink: , tedy bez nebezpecnych a zbytecnych sluzeb, ale to uz je trochu ot
Toshiba P100-10P

Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

tak k tomuto jenom :lol: . Ty si najivní až na pudu, ty si myslíš že když ti Adaware nebo spybot nic nenajde tak že to máš čistý?? hele říkám ti že je hezký v něco věřit, ale nic se nemá přehánět. Jediný systém který je čistý je ten co je nově nainstalovany a nebyl připojen k netu. Tyto dva programy nejsou zrovna best, spíš budget. Je to free takže od toho moc nečekej. Jinak nebezpečné je defakto i blbé activeX třeba flash. Takže takové hlášky já jsem spokojen mám čistý komp na to nespolíhej a moc tomu nevěř.
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“