tak je to tu co jsem dlouho sliboval a na čem teď zrovna na 100% pracuji

a na to že je to muj druhý(!) pokus o casemod ( první znáte pro ty co ne : odkázek ) dělám co se dá a docela jsem si to neulehčil

Po finační stránce je to náročnější protože se snažím když nemusím tak vyloženě nešetřit ale stím že všechno co dělám je Homemade a což mi jde ...
Takže mám i pár nákresů které časem zveřejním abychjste mohli posoudit jak jsem se od nich odlišil

A teď k samotnému moddingu .... není to tak úplně modding jelikož je to vlastně celé stavění Case od píky .... žádné využití stávající jakékoli bedny takže vlastně o casemodingu jaksi nemůže být přímo řeč

jako výchozí materiál jsem si vybral dřevo (ač strojař

konstrukce bude taková že vnitřek bude nezávyslí jak to jen půjde na vnějším vzhledu to jest že to bude formou šuplíku vysunování dozadů s věškerým HW včetně spínání větráků atd ... a tak mohu vytvarovaj jakkoli vnější vzhled protože nejsem omezen bočnicemy atd

1, nářadí a propriety připraveny :

2, vymyslel jsem i způsob jak se dostat ke vnitřnostem aniž bych byl omezen bočnicema a tím i tvarem CASE

3, a samosebou bude potřeba i kousek plexi (teď mám i červený

a teď už k samotné výrobě :
první s čím jsem začal byl koš na disky usmyslel jsem si že bude na 3 disky (což mi bohatě stačí) a hlavně budou ležet na boku což by mi měl umožnít je pak lépe chladit a hlavně snížit výšku vnitřní části case... tvar bude nikoli náhodný ale název casemodu bude vystihovat vzhled case....
1, takhle jsem začal s bočnimi části HDD koše:

2, tady už mám všechny boční části pohromadě a na to že se dřevem sem nikdy nedělal to je i docela hezký (teda podle mě)

3, pak jsem musel vyrobit jak to spojit :

4, poté jsem vyrobil horní díl (také ze 3 kusů

pak jsem musel vymyslet ještě uchycení mechanik atd ... zkoušel jsem i varianty nabok apod ale nakonec jsem se rozhodl pro jednodušší řešení takže jsem doplnil HDD koš o uchycení mechanik což uvidíte na dalších obrázkách ... doplníní a uchycení disků mechanik atd zastává plexi které je vyřezávané s tím že bhude doplněno v duchu celého modu o vyřezávané červené plexi

5, a poté jsem začal s výrobou základnic (jak jsem je nazval) budou držet celou ,,kostru" na které budou komponenty ... BTW: jsou také ze dvou kusů

a celkový pohled po připevnění na HDD koš s tím že váhám nad tím že to celé zatmeluju a udělám jako celek ....

6, následovala výroba držáku MB ... nad tvarem jsem si dlouho lámal hlavu nakonec jsem vymyslel toto... s tím že obrázky jsou foceny v době výroby takže je nanich vidět drřák hotový tak na 50% co zatim nemám na obrázcích je to že zadní vzpěry dostaly pořádnej tvar a přibila prostědní tvarem a velikostí odlišná a plexi dostalo tvar + bude doplněno červeným plexi ...

7,zde je zatím celkový pohled v době focení :

a to je pro zatím vše co mám na foto ... nyní už kompletuji vnitřek přibylo dodělání dožáku MB,držák zdroje (ten bude umístěn dole

takže tohle je uvod k mému projektu do 17.9. muím být hotov stůj co stůj takže makám co to de