PROJEKT: DigitalDooM´s HellStorm ... NOVÉ FOTO str4

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

PROJEKT: DigitalDooM´s HellStorm ... NOVÉ FOTO str4

Příspěvek od Digitaldoom »

Obrázek

tak je to tu co jsem dlouho sliboval a na čem teď zrovna na 100% pracuji :oops: můj nový projekt a tentokrát bych to rád udělal prostě pořádně takže jsem vymyslel a pustil se do tohoto dílka ...
a na to že je to muj druhý(!) pokus o casemod ( první znáte pro ty co ne : odkázek ) dělám co se dá a docela jsem si to neulehčil :)
Po finační stránce je to náročnější protože se snažím když nemusím tak vyloženě nešetřit ale stím že všechno co dělám je Homemade a což mi jde ...
Takže mám i pár nákresů které časem zveřejním abychjste mohli posoudit jak jsem se od nich odlišil :lol: no a pedem omluvte zpoždění foto proti pracím jelikož ač je to divné nejsem majitelem digifoto (taky se divim ... Digi nemá Digi :lol: ) tak to fotim na normal a nechma vyvolávat (200,- jenom za foto vyvolání :oops: ) ...

A teď k samotnému moddingu .... není to tak úplně modding jelikož je to vlastně celé stavění Case od píky .... žádné využití stávající jakékoli bedny takže vlastně o casemodingu jaksi nemůže být přímo řeč :oops: prostě je to Homemade building case :wink:

jako výchozí materiál jsem si vybral dřevo (ač strojař :satisfied: ) a plexi (to se mi strašně líbí :oops: ) nakoupil si haldu náčiní a blbůstek sehnal ten správný matroš a po celoročním plánování jsem se pustil do díla. Silně jsem uvažoval o vodním chlazení jenomže to by mě vyšel tenhle mod už hodně přez 10 000,- (když už vodník tak pořádně a hlavně musí vypadat) a v tak dobré finanční situaci zase nejsem :| a po upgrade na AMD se mi dokonce vodní chlazení zatím zda jako nepotřebná věc takže jsem ho pro tento Mod zavrhl a dále o něm neuvažuji ... a od toho se odvíjí i konstrukce ...

konstrukce bude taková že vnitřek bude nezávyslí jak to jen půjde na vnějším vzhledu to jest že to bude formou šuplíku vysunování dozadů s věškerým HW včetně spínání větráků atd ... a tak mohu vytvarovaj jakkoli vnější vzhled protože nejsem omezen bočnicemy atd :)

1, nářadí a propriety připraveny :
ObrázekObrázek

2, vymyslel jsem i způsob jak se dostat ke vnitřnostem aniž bych byl omezen bočnicema a tím i tvarem CASE ;) a zaroveň měl plný přístup ze všech stran k hardware k čemuž bude sloužit následující systém lyžin ;)
Obrázek

3, a samosebou bude potřeba i kousek plexi (teď mám i červený :oops: )
Obrázek

a teď už k samotné výrobě :

první s čím jsem začal byl koš na disky usmyslel jsem si že bude na 3 disky (což mi bohatě stačí) a hlavně budou ležet na boku což by mi měl umožnít je pak lépe chladit a hlavně snížit výšku vnitřní části case... tvar bude nikoli náhodný ale název casemodu bude vystihovat vzhled case....

1, takhle jsem začal s bočnimi části HDD koše:
Obrázek¨

2, tady už mám všechny boční části pohromadě a na to že se dřevem sem nikdy nedělal to je i docela hezký (teda podle mě)
Obrázek

3, pak jsem musel vyrobit jak to spojit :
ObrázekObrázek

4, poté jsem vyrobil horní díl (také ze 3 kusů ;) ) a celé to pospojoval a zaoblil (ať žije tmel)
ObrázekObrázek
Obrázek

pak jsem musel vymyslet ještě uchycení mechanik atd ... zkoušel jsem i varianty nabok apod ale nakonec jsem se rozhodl pro jednodušší řešení takže jsem doplnil HDD koš o uchycení mechanik což uvidíte na dalších obrázkách ... doplníní a uchycení disků mechanik atd zastává plexi které je vyřezávané s tím že bhude doplněno v duchu celého modu o vyřezávané červené plexi ;) a na celém k HDD koši dojde ještě k určitým kosmetickým upravám ... tímhle jsem ale s Hdd košem asi tak na 85% hotov

5, a poté jsem začal s výrobou základnic (jak jsem je nazval) budou držet celou ,,kostru" na které budou komponenty ... BTW: jsou také ze dvou kusů ;)
ObrázekObrázek

a celkový pohled po připevnění na HDD koš s tím že váhám nad tím že to celé zatmeluju a udělám jako celek ....

ObrázekObrázek

6, následovala výroba držáku MB ... nad tvarem jsem si dlouho lámal hlavu nakonec jsem vymyslel toto... s tím že obrázky jsou foceny v době výroby takže je nanich vidět drřák hotový tak na 50% co zatim nemám na obrázcích je to že zadní vzpěry dostaly pořádnej tvar a přibila prostědní tvarem a velikostí odlišná a plexi dostalo tvar + bude doplněno červeným plexi ...
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek

7,zde je zatím celkový pohled v době focení :
ObrázekObrázek

a to je pro zatím vše co mám na foto ... nyní už kompletuji vnitřek přibylo dodělání dožáku MB,držák zdroje (ten bude umístěn dole ;) ) nosné základní lyžyny atd ... fotím fotím a doufám že to bude brzy ...

takže tohle je uvod k mému projektu do 17.9. muím být hotov stůj co stůj takže makám co to de :)
Naposledy upravil(a) Digitaldoom dne stř 19. říj 2005, 11:53, celkem upraveno 2 x.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

počkej, to chceš jako říct, že ten mod chceš dodělat do 14dnů? To chci vidět.

No jinak je to určitě zajimavý, ale osobně pro takovýhle tvary moc nejsem... :oops:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

poklona, takovou práci se dřevem jsem snad ještě neviděl, nejsi spíš uměleckej řezbář než strojař? :)
co to používáš za dřevo?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Stoobi píše:počkej, to chceš jako říct, že ten mod chceš dodělat do 14dnů? To chci vidět.
já taky já taky :cry: ... dělám už 20hodinovky :lol: :oops:

ale už jsem taky o dost dál než co je na foto přece jenom neni to digitálem (foto :oops: ) ....
No jinak je to určitě zajimavý, ale osobně pro takovýhle tvary moc nejsem...
jj to víme :lol: ty seš hranatejsteelista :wink: :oops: :lol:
poklona, takovou práci se dřevem jsem snad ještě neviděl, nejsi spíš uměleckej řezbář než strojař?
co to používáš za dřevo?
nejsem :( vyřezávám prvně :) taky to je vidět :lol:
dřevo je smrk+dub :) smrkový jsou latě (ale žádný ty šmejdy lepený nebo křivý třisklamy z maxů ale pořádný vyschlý tvrdý smrky vybraný kousky z pily) a ty prkna co tam vidíte jsou dubový 4,5cm tlouštka a mám jich 29 :) ty budou na vnějšek ;) ale rozhodně ne na plocho ;)
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...nesnášim práci se dřevem, takže ti patří můj obdiv... :worship: ...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
mOOder
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

!

Příspěvek od mOOder »

no ty vole to cumim ! to mam fakt dost ! kurna velky poklona ! a tenhle napad bych ndostal ani na smrtelny posteli ! skusim neco podobnyho ! :-D
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

:worship: :worship: RESPEKT :worship: :worship:
akorad by mě vadila velikost :?
cr89azy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cr89azy »

Netradiční, ale přes to moc originální. Uvidíme so s toho vyjde .. .)
Komise pro Legalizaci Integrace Teroristických Organismů a jejich RehabilitacI ve Společnosti
Red Dwarf
Huggi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Huggi »

vypada to zatim dost dobre..jen se mi to zatim (v ty fazi foceni) zda strasne krehky.. :oops:
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

Hustě! parůžky rulezzz :D hrozně mi to připomíná diablo... :) pak by mě zajímalo jak bude vypadat předek... :) ALE-> :worship:
Nox.lbc
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

brm brm brm

Příspěvek od Nox.lbc »

Fakt nádhera !!! Asi taky něco zkusim se dřevem ;-) Ten hliník se mi začíná protivit ...
Nikdy se nesměju nejlépe, mám strach, aby to nebylo naposled.
Alien--forever
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alien--forever »

COOL tak na tohle se fakt těšim :o a co říkal stoobi, tak já teda proti těmhle tvarum nic nemam :) zatim se mi to libi :)
už není :(
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Jako....kloboucek,to vypada fakt zajimave,jestli to dotahnes do konce a neuspechas,tak to bude asi dost drsny
.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

originální to bezpochyby je ...taky to byl záměr přece nebudu dělat něco co má každej :)

křehký ? ...eee zdání klame je to festovní tvrdé dřevo a spoje jsou většinou jištěny lepidlem a vrutama ...prostě se to ani nehne (tady se projevila strojařina :lol: ) dávám na to pozor... vnitřek stejně nebude nosnej a přímo závislý na třeba schopnosti být nešený takže to až tolik pevné být nemusí ale přesto je to dělaný velice pevně ....

velikost ? jo tak i když to mám +/- na plánech včetně rozměrů skutečnost mě trochu překvapila ...přece jenom aby to bylo pevné musí tam být více materiálu a tak je to vcelku objemné .... už teď přesahuji o 5cm šířku standartní CASE a to je to jen vnitřek ale to mi nevadí chci stejně tvarově zajímavou case takže i rozměrově to bude neobvyklé ...

BTW: dle mých plánů by to nemělo přesáhnout šířku 50 a výšku 100 cm :)

Předek? to můžu prozradit ... nečekejte žádnou standartní přední část ... budete mít potíž poznat co je předek a co zadek ;) ( :lol: ) silně uvažuji že to v předu nebude mít ani display a už vubec ne žádné knoflíky apod ... vše bude stealth a v podobném duchu jako vnitřek ... nicméně tvarově a odládáním naprosto nezávislé na vnitřku ...

Co nemám dořešeno: je několik tvarů vnějšku ... mám potíže s materiálem ´musím zkusit slepit ty 2 dubový 4,5cm prkna dohromady :( a potřebuji takových 10-12 :shock: hrůza ...

pak barevné provedení ... což bude stěžejní a zároveň nejchoulostivější procedura :( budu se na to muset pořádně informovat ...každopádně nepodaří se mi sehnat kompresor :( a chci to udělat trojbarevně v duchu podkladu pod uvodním obrázkem ... takže barva ohně ...

osvětlení ... zde mám také co vymýšlet jelikož můj levicom je modře podsvícen s průhledným krytem a bude hodně vidět
Obrázek
... o výměně větráků nemůže být ani řeč bdud muset asi udělat kryt z červeného plexi (což ale není moc průhledné) nebo zmírnit modrou (přebýt červenou) ...vypnout to taky nejde (bez porušeni HW) .... a také opět potřebuji nasimulovat oheň takže buď kombinace červená-žlutá katoda ...počet odhaduji na 4x10cm a 4x 30cm a nebo všechny bílé a sehnat nějak folii v barcvě ohně což se mi zdá lepší ale absolutně nevím kde bych tu folii sehnal ... a průhlednout prostě budu zkoušet ...zkusím asi nějakou reklamku (agenturu) nebo fakt nevim :(

prostě pokud má někdo nějaký nápad v tomto směru tak vítám nějakou myšlenku :)
Alien--forever
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alien--forever »

tu reklamní agenturu bych řekl, že by to dělat mohli (natisknout na folii) a možná by nebylo od věcy použit neony s lava efektem, či jak se tomu nadává :lol:
už není :(
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Digitaldoom píše:BTW: dle mých plánů by to nemělo přesáhnout šířku 50 a výšku 100 cm :)
sakra to bude kráva :o
kolik to bude vážit?
proč nechceš měnit fany ve zdroji?
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

asi treba kvuli tomu ze zdroj byl drahej a je jeste v zaruce.
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Dj´ Frodo píše:asi treba kvuli tomu ze zdroj byl drahej a je jeste v zaruce.
když si šikovnej tak to nikdo nepozná
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

tak zpět :) nedalo mi to a podíval jsem se tomu levicomu na zoubek ... a je to SUPR zdroj! naprosto perfektně provedenej a věřte nebo ne nemá ani ochranou plombu takže si ho klidně můžete rozebrat a to nejdůležitější má klasický 2pin konektor na ty větráky uvnitř ! (ale jsou na něj připojeny dva) takže při troše šikovnosti vemu tyhle 2 větroně : http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00017559

a udělam je na společnej 2pin a frknu to tam :) a udělam z Levicom Visible Power X-Alien 500W - blue --- RED :)

takže jeden problémek by byl vyřešenej :)

BTW: pro rejpali : zdroj má samočinou i ruční regulaci takže větroně na oněch maximálních 2000ot nikdy nejedou a 23Db teprva ne .... teď jsou tam podobný a je to tichý :)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Gr8 Vivec píše:
Digitaldoom píše:BTW: dle mých plánů by to nemělo přesáhnout šířku 50 a výšku 100 cm :)
sakra to bude kráva :o
kolik to bude vážit?
proč nechceš měnit fany ve zdroji?
kráva to nebude (doufám) ale kus ho bude (to doufám :lol: ) ...

váha ? ehm tak podle mého odhadu max 15-18kg monitor mám 32kg tak musim mít i k tomu i zbytek :) aby mi to při přenášení nebylo líto :lol: :oops:

a ty fany jsem vyřešil ... vyměním :)
Odpovědět

Zpět na „Projekty“