Acer Aspire 3023WLMi vs. Asus A6R-B002H
Moderátor: Don
- MICT14N
- Začátečník
kamos rika ze acery sou sracky a mam brat ten asus ale ten acer ma zase lepsi pomer cena/vykon
kamos rika ze acery sou sracky a mam brat ten asus ale ten acer ma zase lepsi pomer cena/vykon
Naposledy upravil(a) MICT14N dne čtv 16. úno 2006, 08:34, celkem upraveno 2 x.
- petis
- Nováček
- petis
- Nováček
- MICT14N
- Začátečník
- MICT14N
- Začátečník
- D.U.K.E.
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
.....kup toho Acera, taky jsem se dlouho rozhodoval, na Acer každej plive, ale zajímalo by mě, kolik z těch, co na něm vidí vše nejhorší ho kdy delší dobu vlastnili. A k tomu 3d marku 03...dal jsem na 3023Wlmi 5783 bodů...no oproti 1123 je to snad jasný....petis píše:.....ale už jsem stihl 3DMark03 - 1123bodů.
- LeV
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
S Acery nemám špatný zkušenosti. Jednou jsem reklamoval TM 2312 a reklamace celkem rychle vyřízena. Výkonově má jasně navrh tebou vybranej Acer, takže dávám hlas Aceru.
PC1>Core2Duo 6600, DFI 975X/G, DDRII Geil 2048/800 CL4, Sapphire X1950XTX, HDD> Hitachi 250GB SATA2 + Seagatei 250GB SATA, LCD Samsung 20" 204Ts
PC2>ACER Ferrari 4006WLMi, Turion ML40, DDR 1024MB, ATI R X700/128, HDD 120GB, DVD RW, 15.4" 1680x1050 display
PC2>ACER Ferrari 4006WLMi, Turion ML40, DDR 1024MB, ATI R X700/128, HDD 120GB, DVD RW, 15.4" 1680x1050 display
- malidian
- Mírně pokročilý
-
- MICT14N
- Začátečník
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
koukal jsem hlavně po značkách Fujitsu-Siemens, a hlavně Acer.Narazil jsem také na Toshibu,Packard a Gericom.
Takže by šly do úvahy hlavně Acer, pak asi Toshiba a asi Fujitsu-Siemens.
Co mě ale zarazilo u ntb za 26000-nějakých asi 30000kč s dph byla jejich odolonost.Byly vystaveny a tak jsem si je prohlédl koukl a parametry celkov provedení,design cenu atd.Dále jsem koukal na panty na provedení a jejich tuhost a hlavne na to z čeho je šasi.To bylo z plastu
většinou lehce zpevněného což nic moc není ale snad by něco vydrželo,tak to by šlo šasi strojovny.O DOST horší bylo šasi displeje tedy víko s TFT.tam jsem zjistil skoro u všech levnějších modelů hlavně u mých kandidátů Acerů že stačí zatlačit prsty na víko a ono se prohne A TO SKORO AŽ na DISPLEJ TFT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kdysi jsem toto četl v PC WORDLU a teď jsme to i viděl a ozkoušel na vlastní kůži.Bylo mě z toho provedení na nic.ASÏ nekoupí žádný anebo koupím mámě drahý model z kovu zpevněný ale drahý note od ASUSE,Toshiby,IB Dellu .
prodavač říkal že to je prostě docela běžný jev promačkávající se šasi víka displeje u levných plasťáků a že se tím displeji nic neudělá i když se víko prohne dovnitř.
Prý sám má doma obdobný a když jej občas silněji stiskne nebo veme a prohne se mu tak mu displej funguje furt bez vady a to ho prohl párkrát.Na otázku zda je ten displej tal blízko za šasi víka aby zasahovalo šasi do samotného displeje -to mě neuměl odpovědět ale dle něj se to poškodit nedá.Jen užitím větší síly kd by se to celé promáčklo silou do hloubky displeje.I když ani moc síy užít nemusím stačí chytit,vzít apodobně a některé co jsem viděly se prohly poměrně dost,jakoby tobylo naschvál a bylo to z tenkého pružnějšího plastu.
Dislplay je tenký a je pravda že se mírně prohýbá, ale na zobrazení to nemá žádný vliv. Skoušel jsem jej prohýbat i mírnější silou a jediné co udělá je jako když se dotýkáte prstem přímo LCD. Po předchozím majiteli jsou ale uprostřed dvě "čmouhy", které jde však vydět jen z úhlu a podle toho co zobrazujete. Při běžném pohledu, at se snazite sebevic, nemáte sanci nic videt. (takže se dá říct že display OK).
Znám lidi co si koupili Acer a litujou toho. Já si dokonce myslim, že nějaký Prestiga budou lepší než Acer jelikož serie Aspire od Aceru je to nejhorší co kdy NB potkalo sorry, že to řikám takhle, ale je to tak.
Travelmate je už o něčem jinym to už je trochu kvalitnější, ale taky žádná sláva.
Jako věřim, že jsou lidi co jsou s Acerem spokojeny a nedaj na něj dopustit, ale pak je dvojnásob těch lidi co litujou, že si ho koupili.
osobně preferuji jako lepši: IBM, HP, Toshiba, Dell, Asus, Sony
Ten zbytek už je takovej low-end.
tak taky hodim slovo do pranice, delam v nejmenovane firme prima konkurence czechcomputer, a vybiram si notas, kluci ze servisu ktery maj na starosti prave reklamace mi znacku acer hrube nedoporucujou
proc? casto se serou, reklamace se tahnou atd
naopak mi doporucili prestigio, za malo penez hodne muziky a navic maj luxusni servis, novej notas do dvou dnu a opravy co nejdriv, ochota atd...
takze asi si bud koupim asus nebo prave prestigio
prestigio dodava notasi i po dílech, takze si ho necham od nich smontovat a budu presne vedet co tam mam a co se treba posere
Jakozto majitel NB se taky pridam. Mam asuse a musim rict, ze je super. Ale puvodne sem mel mit Acer TM4101Wlmi. Kamos si nedavno toho Acera koupil a diky bohu, ze ja do nej nesel. Ten NB stal 35K a co se tyce kvalitou provedeni, mi prijde jak nejakej krumpl za 16K. Nevim jak je to se spolehlivosti atd. ale design a provedeni je TRAGICKY. Dalsi vec hodne lidi nadava na Prestigio, ze jsou to shity. Ale mam dva znamy co si ho koupili a nemuzou si je vynachvalit, provedeni, vydrz ... prej super. Takze podle me levnej NB = Prestigio, FS, HP. Acer nebrat! Wink
ja osobne mam neprijemnu skusenost so znackou Acer. asi pred rokom si sestra kupila Acer za 71000Sk konkretne model Aspire 1662WLMi. Za 7 mesiacov pouzivania stihol odist HDD, DVD mechanika sa v systeme objavovala a mizla podla toho jak sa jej zachcelo, na uvodnej obrazovke s logom ACER pri starte dost casto zamrzol, aj pri velmi jemnom zaobchadzani prasklo puzdro, inac velmi nachylne na skriabance, odysiel touchpad, po case sa objavilo zopar neprijemnych cervenych chybnych bodov na LCD, odpadli vsetky gumene nozicky, proste jeden problem za druhym a to za 71000Skkkk??? stastie, ze sa mi ho podarilo predat Laugh
kamos mal trochu viac stastia tak mu na Acery Aspire1510Lc za 3 mesiace odysla len GK a touchpad.
Notebooky boli kupene v rozmedzi 2 mesiacov.
Je mozne ze sa odvtedy Acer zlepsil ale velmi o tom pochybujem.
Zase naopak poznam par ludi co maju Prestigio a su 100% spokojny. Kupovali z elektro4u
podla mna kludne chod do toho Prestigio Visconte, tiez som chcel, ale volajako nevysli financie Poke Tounge
Ja bejt tebou nejdu do znacky ACER lamou se jim ty klouby co drzi display a casto jim odchazi display proste zadna supr kvalita.Ja bych se podival po znacce COMPAQ,ASUS,UMAX,IBM jiny mne zrovna nenapadaj ted.Ale nikdy nekupovat notebook znacky HP,ACER mnel jsem tu cest myt notebook od obouch znacek kazdy my vydrzel tak 6mesicu nez my prasknuly ty klouby ja drzi display nastesti reklamace a bylo vyreseno.Ted mam notebook znacky COMPAQ a jsem spokojenej.
Mám Acer 4101LMi a po dvou měcících jsem si všimnul praskliny na pantu. Zajímavé je, že je to na straně, kde jsou panty dva (spíš bych čekal že to praskne na straně kde je pant jenom jeden). Je tedy jasné, že jde o vadu materiálu. Budu řešit reklamaci.
Jak to tady tak čtu, tak už bych si notebook této značky nekoupil.
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- LeV
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš a já mám zkušenosti jiný ...sh píše:snad tohle na uvod staci.. vybral jsem to za 5MIn z par threadu, ted si otevri asus a najdi mi ze byl nejakej shit, zkus neco najit pak dej vedet
Kdo chce psa bít, tak si hůl najde.
PC1>Core2Duo 6600, DFI 975X/G, DDRII Geil 2048/800 CL4, Sapphire X1950XTX, HDD> Hitachi 250GB SATA2 + Seagatei 250GB SATA, LCD Samsung 20" 204Ts
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jasny proto je vubec neprodavameLeV píše:No vidíš a já mám zkušenosti jiný ...sh píše:snad tohle na uvod staci.. vybral jsem to za 5MIn z par threadu, ted si otevri asus a najdi mi ze byl nejakej shit, zkus neco najit pak dej vedet
Kdo chce psa bít, tak si hůl najde.
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
- Adamsquare
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já zas nemám zkušenost s Asusem, ale Acer neměl u nás nikdy žádnej problém
(sh )
edit: (viz dole) sh ne*er
(sh )
edit: (viz dole) sh ne*er
Naposledy upravil(a) Adamsquare dne pon 20. úno 2006, 11:35, celkem upraveno 1 x.
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele: