Directx 10

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Chorda
Nováček
Nováček

Directx 10

Příspěvek od Chorda »

Chtěl bych se zeptat jestli už jsou nějaký informace o grafických kartách který budou podporovat directx 10. A kdy asi vyjdou? Zajímá mě to kvůli nový hře Crysis, která by měla plně podporovat nový Visty a Directx 10 spolu s PixelSHADER 4.0. [/b]
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

huh tak o tom jsem neslyšel ani "Ň"
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
Chorda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Chorda »

Rammstein píše:huh tak o tom jsem neslyšel ani "Ň"
Tady ti dám odkaz, kde o tom píšou http://www.crysis.hotgames.cz/game_info/hwnaroky.html
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

hhh...new dx 10 vyjdou az poci chvili pred tim nez vylezou grafiky podporujici je. cili asi Q3 nebo az Q4 tohoto roku :wink:
Chorda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Chorda »

Flegy píše:hhh...new dx 10 vyjdou az poci chvili pred tim nez vylezou grafiky podporujici je. cili asi Q3 nebo az Q4 tohoto roku :wink:
To je blbý,,mě se právě nechce čekat, nevim jestli si mam koupit GF 7600GT, nebo nějakou kartu která by podporovala nový dx 10.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

7600GT je dobra, stejne bys na DX10 nemel, nejdrive vyleze HI-END a pak mozna casem neco dal, navic cekat muzes porad, myslim ze na 7600GT rozdejchas vse a na slusne detaily
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Chorda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Chorda »

Asi si teda vezmu tu GF 7600GT...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

O DX10 se dá leccos najít třeba tady (prvních 6 souborů)

Jinak kdy budou G8x a R6x0 těžko říct, závisí to na mnoha aspektech:

1. dostupnost a výtěžnost 65nm a 80nm procesů
2. dostupnost, výtěžnost a cena GDDR4
3. oba čipy poměrně dost souvisí s vydáním Visty
4. datum vydání R6x0 do jsité míry bude záviset na datu vydání G8x a opačně (tzn. pokud bude mít jeden z výrobců zpoždění, nebude mít ten druhý důvod s vydáním svého čipu chvátat; výhodnější pro něj bude doprodávat staré karty za stejné ceny, než vydat novou generaci a muset snížit ceny starších karet).

btw. přijde mi trošku naivní očekávat, že dnešní mainstream bude rozumným způsobem stačit na SM4.0 hry. Což samozřejmě nijak nesouvisí s tím, že GF7600 je cenově zajímavá karta a že se nevyplatí čekat na hardware, jehož datum vydání není ani zhruba známo a pohybuje se v šestiměsíčním časovém rozsahu.

/OT: stejně si myslím, že už by byl čas na G80/R600 spekulativní thready... nějaké informace už jsou, jen je není kam dávat :wink:

//Thellwin - pokud nějaké info máš, tak ti nic nebrání onen spekulativní thread založit a ono info tam postnout :roll:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Já vím to, že nový radeon vyjde zároveň s vista a bude mít DX 10.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“