Asus P5B (775, P965 + ICH8)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

No docela by mě zajímal postup taktování . Já mam taky C2D E6300, paměti adata vitesta 667mhz (stabilně 800mhz možna o něco více) ale mam problem , nemužu se dostat přes 320Fsb to při nejnižším nasobiči je nějakych 660 pro paměti nebo tak nějak prostě paměti by měly jet v poho . Mam bios 0509 a teplotu 32st vklidu (core temp) . Ještě bych dodal že při těch 320 a více FSB se comp zapne ale monitor zůstane vypnuty , tušim že to bude něco s PCi frekvenci , ale nevím jak ji nastavim ( nechal jsem na auto)
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
zahno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zahno »

jestli mas skype nebo icq, proberem to primo a pak sem dame vysledek, at nezahlcujeme forum debatou

ozvi se mi na icq 7054159
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
Lany
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lany »

To by mě taky zajímalo. Hlavně jestli je nějak možné změnit poměr FSB:MEM. Mam tam nastaveno 1:1 jde to nějak ještě snížit? Aktuálně jede C2D6300 na 400 FSB a paměti na 800. Paměti jsou DDR2 A-DATA 800, ale mam pocit, že víc nezvládnou, protože prime95 hodí u memtestu chybu. Zajímavé ale je, pže při základní frkvenci 1,86 a nastavení DDR 800 to problém nedělá.
zahno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zahno »

Lany píše:To by mě taky zajímalo. Hlavně jestli je nějak možné změnit poměr FSB:MEM. Mam tam nastaveno 1:1 jde to nějak ještě snížit? Aktuálně jede C2D6300 na 400 FSB a paměti na 800. Paměti jsou DDR2 A-DATA 800, ale mam pocit, že víc nezvládnou, protože prime95 hodí u memtestu chybu. Zajímavé ale je, pže při základní frkvenci 1,86 a nastavení DDR 800 to problém nedělá.

min nez 1:1 nejde, to je limitovane chipsetem,ale zkousels jim pridat napeti ? Obycejne Corsair Value 667 se zvednutym napetim umely i 840 MHz stabilne. Doufam, ze poradne vetras case :wink:
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
QQQ
Nováček
Nováček

Příspěvek od QQQ »

Vyzkoušel jsem ten nový bios a porad mi to ukazuje špatně. Nevim co revizovali ale žádná změna. Pořilo se snížit teplotu na Procaku wind tunelem. Procesor si bere vzduch z venku, takuž aspoň tak neječí.

Co jsem zjišťoval na forech tak tento probém mají nové desky obecně.
Měl by to vyřešit nové procesory které mají mít integrováné čidlo v jádru.

nechme se překvapit mě comp běhá holt nemůžu zatím plně využít procesor.
Ale snad se zadaří.

:-D :-D
TiborM
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TiborM »

QQQ píše:Vyzkoušel jsem ten nový bios a porad mi to ukazuje špatně. Nevim co revizovali ale žádná změna. Pořilo se snížit teplotu na Procaku wind tunelem. Procesor si bere vzduch z venku, takuž aspoň tak neječí.

Co jsem zjišťoval na forech tak tento probém mají nové desky obecně.
Měl by to vyřešit nové procesory které mají mít integrováné čidlo v jádru.

nechme se překvapit mě comp běhá holt nemůžu zatím plně využít procesor.
Ale snad se zadaří.

:-D :-D
Problem s teplotou mam aj ja na Gigabyte GA-965P-DS4, na starej doske Gigabyte 8i945 pro som mal teplotu Intel Pentium P4 630 (3000MHz) od 31°C do 53°C, na tejto doske od 40°C do 67°C, 4 krat som menil chladic, pastu, vysledok plusminus 2°C. Ale tiez si myslim ze sa to vyriesi ked prejdem na Core2Duo, potom by uz doska mala ukazovat teplotu spravne.
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Takze nakoniec som sa dostal cez 333 FSB.
V ktorych veciach bola chyba?

Prva chyba bola v tom,ze dalsie nastavenie pamati ktore nie su az tak zasadne dolezite si doska urobila zle,takze z dovodu teda nenabootovala a obrazovka sa nepustila.

Druha chyba je nedostatocne chladenie severneho mosta.Uz pri FSB 266 som mal teplotu 57 stupnov* a dalsie navysenie FSB mu urcite dobre neurobilo :roll: Problem som vyriesil tak,ze som pri severny most som umiestnil 120mm 1200 ot/min otackovy ventilator a teplota klesla na 40 stupnov.

*-Teplotu som meral cidlom umiestnenym na pasive,takze toto nie je teplota na cipe!!!

A vyslo mi toto:
Obrázek
Ide aj dalej taktovat,lenze moje A-Data pamate nie su dost stavane na OC,takze v najblizsej dobe vacsiu FSB na dlhodobe pouzivanie neocakavam.

Ale ako inak,vyskusal som aj viac,a myslim si,ze max. hodnota stability na tejto doske je v rozmedzi cca. 450-490 FSB.

Na chvilku sa mi podarilo aj toto :lol:
Obrázek

Pri taktovaní na tejto doske si dávajte pozor na:
Dôkladné nastavenie pamätí.
Chladenie Severného Mosta.
Naposledy upravil(a) BubakB dne stř 3. led 2007, 19:18, celkem upraveno 1 x.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Howkey píše:Vzhledem k tomu ze cena P5B Deluxe je cca 5000,- vychazi porad lepe Gigabyte DS4 :wink: Obyc P5B bych se bal koupit, dokud nekdo nenapise nejaky pozitivni zpravy :roll:
Ten Gigabyte ma lepsi kondenzatory, lepsi rozvrzeni na desce ... a ma lepsi SATA kabely :inlove:
cista demagogie a zaujatost, objektivne je P5B Dlx lepsi, nez DS4, u DQ6 by se dalo polemizovat ASUS je mnohem lepsi:)

volkovski píše:nice http://anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2822&p=1 FSB 532 MHz :)
604 FSB
500 FSB (1.58V Vcore :lol:

BubakB píše:Takze nakoniec som sa dostal cez 333 FSB.
V ktorych veciach bola chyba?

Prva chyba bola v tom,ze dalsie nastavenie pamati ktore nie su az tak zasadne dolezite si doska urobila zle,takze z dovodu teda nenabootovala a obrazovka sa napustila.

Druha chyba je nedostatocne chladenie severneho mosta.Uz pri FSB 266 som mal teplotu 57 stupnov* a dalsie navysenie FSB mu urcite dobre neurobilo :roll: Problem som vyriesil tak,ze som pri severny most som umiestnil 120mm 1200 ot/min otackovy ventilator a teplota klesla na 40 stupnov.

*-Teplotu som meral cidlom umiestnenym na pasive,takze toto nie je teplota na cipe!!!

A vyslo mi toto:
Obrázek
Ide aj dalej taktovat,lenze moje A-Data pamate nie su dost stavane na OC,takze v najblizsej dobe vacsiu FSB na dlhodobe pouzivanie neocakavam.

Ale ako inak,vyskusal som aj viac,a myslim si,ze max. hodnota stability na tejto doske je v rozmedzi cca. 450-490 FSB.

Na chvilku sa mi podarilo aj toto :lol:
Obrázek

Pri taktovaní na tejto doske si dávajte pozoz na:
Dôkladné nastavenie pamätí.
Chladenie Severného Mosta.
kdyz nechas nasobic na 7x, dosahnes prakticky vetsiho stabilniho FSB a zkus taky dat pameti do singlechannelu, ja s SC dosahnu i 537MHz Bootable, 532MHz STABLE (ale PC bylo na balkone a venku bylo -2C :lol: )
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

h4__ píše:kdyz nechas nasobic na 7x, dosahnes prakticky vetsiho stabilniho FSB a zkus taky dat pameti do singlechannelu, ja s SC dosahnu i 537MHz Bootable, 532MHz STABLE (ale PC bylo na balkone a venku bylo -2C :lol: )
Nechcelo sa mi dost s tym hrat s napatim CPU,predsa len som nemal az tolko dost casu.
S tym SC je to dobry napad. :wink:

btw: A urcite P5B a P5B Deluxe nie je to iste,takze 532 FSB neocakavam. :wink:

btw2.: ...a A-Daty na 1064Mhz? 8-)
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

me jedou corsairy i 1233MHz v SC (493 FSBa delicka 1233MHz) 5-5-5-15 (mam Corsairy PC6400(!!)C4) pri 2.35V
Stanislavv
Nováček
Nováček

Deska P5B a P5B E a její osazení chipem P965

Příspěvek od Stanislavv »

Koupil jsem si desku P5B a potom i P5B E a u obou je inzerovaný chip P965. To je možné zjistit u všech prodejců. Po provedené kontrole na stránkách intelu jejich malou utilitkou "chiputil.exe" jsem zjistil, že jsou tyto desky osazeny chipem G965 a ne široce inzerovaným P965!
Máte někdo desku řady P5B opravdu s P965, nebo je to jen reklama?
Děkuji všem, kdo mi odpoví.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Mám P5B a podle toho softwaru od intelu mam G965 . Nicméně CPU-z ukazuje P965/G965 , takže bych řekl že v tom asi nebude velký , spíše žádný rozdíl.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Deska P5B a P5B E a její osazení chipem P965

Příspěvek od Streethawk »

Ta utilita od Intelu stoji za prd :roll:
Ved mne pre istotu nedetekovala nic, je fakt "namakana" :lol:
Kasli na dohady, mas P5B, tak mas P965 a hotovo, alebo Ti snad nieco nechodi ako by malo, doska nieje kompatibilna z nejakymi CPU???
Ak je vsetko v poriadku tak to neries a nehnevaj sa, ale taky argument ako si uviedol(mam na mysli tu utilitu) to nieje ziadny argument :wink:
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
fab30
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fab30 »

Ani mne neukazuje nic...
stehrob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stehrob »

A navic rozdil mezi P965 a G965 je akrat to ze G965 ma integrovanou grafiku, vykon maji uplne stejny.
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Este dokonca vyhoda by bola v tom ze dostanes zadarmo integrovanu grafiku :lol:
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Určitě tam je P965, ale pokud to chceš vědět jistě, tak sundej chladič chipsetu a podívej se přímo na čip.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Mohli by ste sem niekto hodit manualne nastavenie pamati ake pouzivate pri tych 400Mhz FSB?
Doska asus pb5 samozrejme
:) DIk
Rig1: AMD R5 5600X cooled by Noctua NH12-SE, ASUS TUF B450 Pro gaming, 2x8GB GSkill 3200Mhz, MSI RTX 3060Ti Gaming trio ...
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

Mtex píše:Mohli by ste sem niekto hodit manualne nastavenie pamati ake pouzivate pri tych 400Mhz FSB?
Tak samozřejmě podle toho kolik tvé paměti zvládnout...v chipset configuration ( nebo tak nějak) to nastav manuálně na 5-5-5-15 ...pak pomocí děličky měníš tu výslednou frekvenci.....jde o to, kolik daj...ale při fsb 400MHz ti stačí 800MHz paměti bez přetaktu, když dáš děličku 2x(tudíž jakoby 533MHz nastavíš :wink: :wink:)
MB: Asus P8P67 CPU: Intel Core i5 2500K@4,5GHz@Gelid Tranquillo Memory: A-Data 8GB DDR3 1600 MHz GK: AMD Radeon HD6870 HDD: WD Caviar Blue 1TB PSU: Seasonic S12II-520W Monitor: Samsung BX2240
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

vikicek píše:
Mtex píše:Mohli by ste sem niekto hodit manualne nastavenie pamati ake pouzivate pri tych 400Mhz FSB?
Tak samozřejmě podle toho kolik tvé paměti zvládnout...v chipset configuration ( nebo tak nějak) to nastav manuálně na 5-5-5-15 ...pak pomocí děličky měníš tu výslednou frekvenci.....jde o to, kolik daj...ale při fsb 400MHz ti stačí 800MHz paměti bez přetaktu, když dáš děličku 2x(tudíž jakoby 533MHz nastavíš :wink: :wink:)
No to si moc neporadil, ale snaha bola. Uz som to rozbehal na 3.2Ghz ... zatial to vyzera byt OK. Problem bol v polozke trfc ... ktora ma maximalne 42 a ja som daval 22 :shock:
Rig1: AMD R5 5600X cooled by Noctua NH12-SE, ASUS TUF B450 Pro gaming, 2x8GB GSkill 3200Mhz, MSI RTX 3060Ti Gaming trio ...
Odpovědět

Zpět na „Asus“