Asus P5B (775, P965 + ICH8)
Moderátor: Eddward
- Maddogg
- Čestný člen
No docela by mě zajímal postup taktování . Já mam taky C2D E6300, paměti adata vitesta 667mhz (stabilně 800mhz možna o něco více) ale mam problem , nemužu se dostat přes 320Fsb to při nejnižším nasobiči je nějakych 660 pro paměti nebo tak nějak prostě paměti by měly jet v poho . Mam bios 0509 a teplotu 32st vklidu (core temp) . Ještě bych dodal že při těch 320 a více FSB se comp zapne ale monitor zůstane vypnuty , tušim že to bude něco s PCi frekvenci , ale nevím jak ji nastavim ( nechal jsem na auto)
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- zahno
- Začátečník
- Lany
- Nováček
-
To by mě taky zajímalo. Hlavně jestli je nějak možné změnit poměr FSB:MEM. Mam tam nastaveno 1:1 jde to nějak ještě snížit? Aktuálně jede C2D6300 na 400 FSB a paměti na 800. Paměti jsou DDR2 A-DATA 800, ale mam pocit, že víc nezvládnou, protože prime95 hodí u memtestu chybu. Zajímavé ale je, pže při základní frkvenci 1,86 a nastavení DDR 800 to problém nedělá.
- zahno
- Začátečník
Lany píše:To by mě taky zajímalo. Hlavně jestli je nějak možné změnit poměr FSB:MEM. Mam tam nastaveno 1:1 jde to nějak ještě snížit? Aktuálně jede C2D6300 na 400 FSB a paměti na 800. Paměti jsou DDR2 A-DATA 800, ale mam pocit, že víc nezvládnou, protože prime95 hodí u memtestu chybu. Zajímavé ale je, pže při základní frkvenci 1,86 a nastavení DDR 800 to problém nedělá.
min nez 1:1 nejde, to je limitovane chipsetem,ale zkousels jim pridat napeti ? Obycejne Corsair Value 667 se zvednutym napetim umely i 840 MHz stabilne. Doufam, ze poradne vetras case
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
- QQQ
- Nováček
-
Vyzkoušel jsem ten nový bios a porad mi to ukazuje špatně. Nevim co revizovali ale žádná změna. Pořilo se snížit teplotu na Procaku wind tunelem. Procesor si bere vzduch z venku, takuž aspoň tak neječí.
Co jsem zjišťoval na forech tak tento probém mají nové desky obecně.
Měl by to vyřešit nové procesory které mají mít integrováné čidlo v jádru.
nechme se překvapit mě comp běhá holt nemůžu zatím plně využít procesor.
Ale snad se zadaří.
Ale snad se zadaří.
- TiborM
- Začátečník
-
Problem s teplotou mam aj ja na Gigabyte GA-965P-DS4, na starej doske Gigabyte 8i945 pro som mal teplotu Intel Pentium P4 630 (3000MHz) od 31°C do 53°C, na tejto doske od 40°C do 67°C, 4 krat som menil chladic, pastu, vysledok plusminus 2°C. Ale tiez si myslim ze sa to vyriesi ked prejdem na Core2Duo, potom by uz doska mala ukazovat teplotu spravne.QQQ píše:Vyzkoušel jsem ten nový bios a porad mi to ukazuje špatně. Nevim co revizovali ale žádná změna. Pořilo se snížit teplotu na Procaku wind tunelem. Procesor si bere vzduch z venku, takuž aspoň tak neječí.
Ale snad se zadaří.
- BubakB
- Mírně pokročilý
Takze nakoniec som sa dostal cez 333 FSB.
V ktorych veciach bola chyba?
Prva chyba bola v tom,ze dalsie nastavenie pamati ktore nie su az tak zasadne dolezite si doska urobila zle,takze z dovodu teda nenabootovala a obrazovka sa nepustila.
Druha chyba je nedostatocne chladenie severneho mosta.Uz pri FSB 266 som mal teplotu 57 stupnov* a dalsie navysenie FSB mu urcite dobre neurobilo Problem som vyriesil tak,ze som pri severny most som umiestnil 120mm 1200 ot/min otackovy ventilator a teplota klesla na 40 stupnov.
*-Teplotu som meral cidlom umiestnenym na pasive,takze toto nie je teplota na cipe!!!
A vyslo mi toto:
Ide aj dalej taktovat,lenze moje A-Data pamate nie su dost stavane na OC,takze v najblizsej dobe vacsiu FSB na dlhodobe pouzivanie neocakavam.
Ale ako inak,vyskusal som aj viac,a myslim si,ze max. hodnota stability na tejto doske je v rozmedzi cca. 450-490 FSB.
Na chvilku sa mi podarilo aj toto
Pri taktovaní na tejto doske si dávajte pozor na:
Dôkladné nastavenie pamätí.
Chladenie Severného Mosta.
Prva chyba bola v tom,ze dalsie nastavenie pamati ktore nie su az tak zasadne dolezite si doska urobila zle,takze z dovodu teda nenabootovala a obrazovka sa nepustila.
Druha chyba je nedostatocne chladenie severneho mosta.Uz pri FSB 266 som mal teplotu 57 stupnov* a dalsie navysenie FSB mu urcite dobre neurobilo Problem som vyriesil tak,ze som pri severny most som umiestnil 120mm 1200 ot/min otackovy ventilator a teplota klesla na 40 stupnov.
*-Teplotu som meral cidlom umiestnenym na pasive,takze toto nie je teplota na cipe!!!
A vyslo mi toto:
Ide aj dalej taktovat,lenze moje A-Data pamate nie su dost stavane na OC,takze v najblizsej dobe vacsiu FSB na dlhodobe pouzivanie neocakavam.
Ale ako inak,vyskusal som aj viac,a myslim si,ze max. hodnota stability na tejto doske je v rozmedzi cca. 450-490 FSB.
Pri taktovaní na tejto doske si dávajte pozor na:
Naposledy upravil(a) BubakB dne stř 3. led 2007, 19:18, celkem upraveno 1 x.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
cista demagogie a zaujatost, objektivne je P5B Dlx lepsi, nez DS4, u DQ6 by se dalo polemizovat ASUS je mnohem lepsiHowkey píše:Vzhledem k tomu ze cena P5B Deluxe je cca 5000,- vychazi porad lepe Gigabyte DS4 Obyc P5B bych se bal koupit, dokud nekdo nenapise nejaky pozitivni zpravy
Ten Gigabyte ma lepsi kondenzatory, lepsi rozvrzeni na desce ... a ma lepsi SATA kabely
604 FSBvolkovski píše:nice http://anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2822&p=1 FSB 532 MHz
500 FSB (1.58V Vcore
kdyz nechas nasobic na 7x, dosahnes prakticky vetsiho stabilniho FSB a zkus taky dat pameti do singlechannelu, ja s SC dosahnu i 537MHz Bootable, 532MHz STABLE (ale PC bylo na balkone a venku bylo -2C )BubakB píše:Takze nakoniec som sa dostal cez 333 FSB.
Prva chyba bola v tom,ze dalsie nastavenie pamati ktore nie su az tak zasadne dolezite si doska urobila zle,takze z dovodu teda nenabootovala a obrazovka sa napustila.
A vyslo mi toto:
Pri taktovaní na tejto doske si dávajte pozoz na:
- BubakB
- Mírně pokročilý
Nechcelo sa mi dost s tym hrat s napatim CPU,predsa len som nemal az tolko dost casu.h4__ píše:kdyz nechas nasobic na 7x, dosahnes prakticky vetsiho stabilniho FSB a zkus taky dat pameti do singlechannelu, ja s SC dosahnu i 537MHz Bootable, 532MHz STABLE (ale PC bylo na balkone a venku bylo -2C )
S tym SC je to dobry napad.
btw: A urcite P5B a P5B Deluxe nie je to iste,takze 532 FSB neocakavam.
btw2.: ...a A-Daty na 1064Mhz?
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
- Stanislavv
- Nováček
-
Deska P5B a P5B E a její osazení chipem P965
Koupil jsem si desku P5B a potom i P5B E a u obou je inzerovaný chip P965. To je možné zjistit u všech prodejců. Po provedené kontrole na stránkách intelu jejich malou utilitkou "chiputil.exe" jsem zjistil, že jsou tyto desky osazeny chipem G965 a ne široce inzerovaným P965!
Máte někdo desku řady P5B opravdu s P965, nebo je to jen reklama?
Děkuji všem, kdo mi odpoví.
Máte někdo desku řady P5B opravdu s P965, nebo je to jen reklama?
Děkuji všem, kdo mi odpoví.
- Maddogg
- Čestný člen
Mám P5B a podle toho softwaru od intelu mam G965 . Nicméně CPU-z ukazuje P965/G965 , takže bych řekl že v tom asi nebude velký , spíše žádný rozdíl.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- Streethawk
- Mírně pokročilý
Re: Deska P5B a P5B E a její osazení chipem P965
Ta utilita od Intelu stoji za prd
Ved mne pre istotu nedetekovala nic, je fakt "namakana"
Kasli na dohady, mas P5B, tak mas P965 a hotovo, alebo Ti snad nieco nechodi ako by malo, doska nieje kompatibilna z nejakymi CPU???
Ak je vsetko v poriadku tak to neries a nehnevaj sa, ale taky argument ako si uviedol(mam na mysli tu utilitu) to nieje ziadny argument
Ved mne pre istotu nedetekovala nic, je fakt "namakana"
Kasli na dohady, mas P5B, tak mas P965 a hotovo, alebo Ti snad nieco nechodi ako by malo, doska nieje kompatibilna z nejakymi CPU???
Ak je vsetko v poriadku tak to neries a nehnevaj sa, ale taky argument ako si uviedol(mam na mysli tu utilitu) to nieje ziadny argument
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
- fab30
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- stehrob
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- BubakB
- Mírně pokročilý
- Jája
- Čestný člen
Určitě tam je P965, ale pokud to chceš vědět jistě, tak sundej chladič chipsetu a podívej se přímo na čip.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Mtex
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- vikicek
- Začátečník
Tak samozřejmě podle toho kolik tvé paměti zvládnout...v chipset configuration ( nebo tak nějak) to nastav manuálně na 5-5-5-15 ...pak pomocí děličky měníš tu výslednou frekvenci.....jde o to, kolik daj...ale při fsb 400MHz ti stačí 800MHz paměti bez přetaktu, když dáš děličku 2x(tudíž jakoby 533MHz nastavíš )Mtex píše:Mohli by ste sem niekto hodit manualne nastavenie pamati ake pouzivate pri tych 400Mhz FSB?
Doska asus pb5 samozrejme
DIk
MB: Asus P8P67 CPU: Intel Core i5 2500K@4,5GHz@Gelid Tranquillo Memory: A-Data 8GB DDR3 1600 MHz GK: AMD Radeon HD6870 HDD: WD Caviar Blue 1TB PSU: Seasonic S12II-520W Monitor: Samsung BX2240
- Mtex
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
No to si moc neporadil, ale snaha bola. Uz som to rozbehal na 3.2Ghz ... zatial to vyzera byt OK. Problem bol v polozke trfc ... ktora ma maximalne 42 a ja som daval 22vikicek píše:Tak samozřejmě podle toho kolik tvé paměti zvládnout...v chipset configuration ( nebo tak nějak) to nastav manuálně na 5-5-5-15 ...pak pomocí děličky měníš tu výslednou frekvenci.....jde o to, kolik daj...ale při fsb 400MHz ti stačí 800MHz paměti bez přetaktu, když dáš děličku 2x(tudíž jakoby 533MHz nastavíš )Mtex píše:Mohli by ste sem niekto hodit manualne nastavenie pamati ake pouzivate pri tych 400Mhz FSB?
Doska asus pb5 samozrejme
DIk
Rig1: AMD R5 5600X cooled by Noctua NH12-SE, ASUS TUF B450 Pro gaming, 2x8GB GSkill 3200Mhz, MSI RTX 3060Ti Gaming trio ...