GF 8800GT - po chvilce hraní se sekne PC, blbne obraz
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- olafnikov
- Žlutá karta Bazar

-
- SagiCZ
- Začátečník

-
ja zase slysel ze nekomu se toci porad na 100% (i ve 2D) ... nicmene padala i nekterym lidem, ktery vymenili chladic uplne.. ja to zkusim s Accelero S1.JaraX píše:jo jo, doporučuju před jakymkoliv dalším laborovánám jen v nTune zvednout otáčky větráky grafiku, mě prostě přišlo že si vubec nepřida, přitom při bootu systemu se točí že to malem zveda počalSagiCZ píše:tak tady to je ocividne prehrivanim...
rekl bych ze se v tomhle dredu kombinuje nekolik problemu a snazi se najit spolecny duvod, nicmene to vypada ze tech duvodu muze byt nekolik...
- ladik1983
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj doporucuji accelero S1 (uchladi i pasivne, teplota 36°C v klidu s 12cm vetrackem na min i max otacky, v burnu max 48°C - testovano v Gears of War, 3Dmark06 - 45°C)
od te doby ani jeden restart
od te doby ani jeden restart
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@3.5GHz + Thermaltake BigTyphoon MB: Asus P5E Paměti: A-Data 4096MB DDR II 1066+MHz
VGA: Gigabyte HD4870 HDD: WD74GB Raptor, Samsung 400GB PSU: Enermax Liberty 500W v case Thermaltake Swing
VGA: Gigabyte HD4870 HDD: WD74GB Raptor, Samsung 400GB PSU: Enermax Liberty 500W v case Thermaltake Swing
- zaks
- Nováček

-
moj problem s 8800gt a jeho vyriesenie?
Mam (mal?) som podobny problem, ako to tu mnohi spominali. PC po urcitom case hrania narocnejsej hry vytuhlo vzdy do BSOD. Artefakty ani ine nedokonalosti v obraze som nemal. Konkretne mi to vytuhlo vo FEAR, aj pri Sudden strike 3. Ale parkrat sa mi stalo, ze hra sa len tak cca na 1/2 sekundy sekla, doprevadzane to bolo takym zvukovym zacyklenim a potom hra bezala dalej. Po pade som si pozrel dmp subor a zistil som, ze krachol asi ovladac nv4_disp.dll?. Ovladace som mal original ku karte (XpertVision) a aj nove 169.21 - vysledok rovnaky. Je pravda, ze ale teploty ta karta dosahovala dost vysoke, ked to krachlo, tak cca 95C. Ventilator defaultne ide stake na 29%, cca 1700RPM, karta nejako nema snahu navysit otacky, tak som to skusil chladit vyssimi otackami ventilatora (Rivatuner cez threshold), tak aby sa to nedostalo cca cez 80-85C (cca 50% - 2800RPM), no a vyzera to tak, ze uz je to OK, v mojom pripade su asi zle ovladace, ktore nezvysuju otacky ventilatora este pri znesitelnych teplotach a nechavaju grafiku sa upiect. Take vysoke teploty maju asi zly vplyv aj na suciastky v tesnom okoli "vriacej" grafiky. Zatial som hral 2 dni vecer MP FEAR, tak cca 4-5 hodin v kuse a ani raz som nezaznamenal problem.
C2D E6850 3GHz+AC Freezer 7 Pro, MSI P35 Platinum, XpertVision 8800GT 512 MB, 2x1GB OCZ2G800R22GK, Samsung 500GB SATA2 16MB HD501LJ, DVD RW Samsung SH-S203D SATA, Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS, Seasonic S12 430W, Win XP Home En
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- martonelli
- Začátečník

-
GT8800 problem
Podobne problemy som mal aj ja so svojou MSI OC 8800gt /bioshock klasicke zelene stvorceky,ati tool nepresiel ani na defaulte.../,nasledne som menil chladic na S1+turbo module ,ale nejak to vyraznejsie nepomoholo/jedine -40C na gpu
/,a oblepil som pasivmi aj regulatori/tie ktore boli chladene aj orig. chladicom/.Moc to nepomohlo,nasledne som sa kusok prehrabaval www kde som nasiel zaujimavy clanok o gf8800.
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... 29&page=14
Chlapik tam z infra merakom meral teploty jednotlivých casti gf8800.Tak som nalepil na miesta nim oznacene za najhorucejsie t.j. 1,3 /ako 99C a 109C je celkom zahul / a problemi prestali.Moze to byt vsak aj nahoda vzhladom na to, ze som menil win/xp aj vista64bit/ aj drivery /tusim .25/.Od tej doby cca 2tyzdne pri oc 720/1800/2000 ani naznak problemu /denne 5-6 hodina crysis,need,cod4.../.Dufam ,ze to dakomu pomoze/ked nie tak aspon za pokus to stoji .
/
Chlapik tam z infra merakom meral teploty jednotlivých casti gf8800.Tak som nalepil na miesta nim oznacene za najhorucejsie t.j. 1,3 /ako 99C a 109C je celkom zahul / a problemi prestali.Moze to byt vsak aj nahoda vzhladom na to, ze som menil win/xp aj vista64bit/ aj drivery /tusim .25/.Od tej doby cca 2tyzdne pri oc 720/1800/2000 ani naznak problemu /denne 5-6 hodina crysis,need,cod4.../.Dufam ,ze to dakomu pomoze/ked nie tak aspon za pokus to stoji .
- SagiCZ
- Začátečník

-
Re: GT8800 problem
ops.. trochu skoda, ze ted nevime jestli si to vyresil tim pridanym chlazenim nebo zmenou driveru a systemu... mozna by se to konecne objasnilo..martonelli píše:Podobne problemy som mal aj ja so svojou MSI OC 8800gt /bioshock klasicke zelene stvorceky,ati tool nepresiel ani na defaulte.../,nasledne som menil chladic na S1+turbo module ,ale nejak to vyraznejsie nepomoholo/jedine -40C na gpu/,a oblepil som pasivmi aj regulatori/tie ktore boli chladene aj orig. chladicom/.Moc to nepomohlo,nasledne som sa kusok prehrabaval www kde som nasiel zaujimavy clanok o gf8800.
Chlapik tam z infra merakom meral teploty jednotlivých casti gf8800.Tak som nalepil na miesta nim oznacene za najhorucejsie t.j. 1,3 /ako 99C a 109C je celkom zahul / a problemi prestali.Moze to byt vsak aj nahoda vzhladom na to, ze som menil win/xp aj vista64bit/ aj drivery /tusim .25/.Od tej doby cca 2tyzdne pri oc 720/1800/2000 ani naznak problemu /denne 5-6 hodina crysis,need,cod4.../.Dufam ,ze to dakomu pomoze/ked nie tak aspon za pokus to stoji ./
diky za link :O), jen nevim jak si mohl nalepit na ty vyznaceny mista nejaky pasivy, kdyz on jako nejteplejsi mista oznacil dve mista na zadni strane desky kde neni co lepit... (1,3)
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
takze dopisu sve zkusenosti.
Dokud jsem mel na karte stockovy chladic tak i s brutalnim ofukovanim se karta prehrivala a padala (BSOD, restarty kompu) hry ve kterych to tak bylo: Oblivion, Crysis
dal jsem na grafiku vodnika (jen jadro), pameti a napetovy regulatory mam oblepeny pasivy Primecooler a otevrenou bocnici. Vse bez problemu i s OC, zatim zadny pad
Dokud jsem mel na karte stockovy chladic tak i s brutalnim ofukovanim se karta prehrivala a padala (BSOD, restarty kompu) hry ve kterych to tak bylo: Oblivion, Crysis
dal jsem na grafiku vodnika (jen jadro), pameti a napetovy regulatory mam oblepeny pasivy Primecooler a otevrenou bocnici. Vse bez problemu i s OC, zatim zadny pad
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Partyman
- Mírně pokročilý

-
2 Kamikadze: Při jaké teplotě ti karta hodila BSOD? Mě to jenom jednou hodilo do win s hláškou o restartu grafického ovladače, což navíc bylo způsobené mou chybou, protože jsem měl vyplou automatickou regulaci větráku a ten pořád běžel na min. otáčkách. Teplota při které se to stalo byla 120C. jinak mám běžně přes 90C a karta je stabilní. Mám OC verzi od Zotacu.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
To, co pises je zajimave. U mne to bylo pri teplotach lehce nad 90°C na jadru, mereno RivaTunerem, na regulatorech a pametech byla teplota zrejme stejna.Partyman píše:2 Kamikadze: Při jaké teplotě ti karta hodila BSOD?
Ted na pametech a regulatorech bez problemu udrzim prst, cip ma okolo 40°C
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Dawe111
- Červená karta

-
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
heh, no ja vymenil chladic a jak rikam, od te doby ani tuk, Oblivion, ktery pro mne byl nehratelny, padal kazdych 20 sekund najednou mam odehranych 15 hodin a ani jednou nespadl. Vymenil jsem jen chlazeniDawe111 píše:Kamikadze: 90st. je výrobcem daná normální provozní teplota.. takže tam závada není.. také mi to padalo a psalo hlášky ... tak jsem zkusil čistou instalaci windows a bylo po problému.. sice to logiku nemá, ale je to tak..
- Jardaxxl
- Nováček

-
já si stejně myslím že je to ve většině případů nějaká výrobní vada nějaké série některé ze součástek na grafice. Moje EVGA 8800gt SSC zlobila pořád (možná více i proto že byla vytočená na 700/1725/200 už od výrobce) ať jsem zkoušel chlazení,systém jsem taky instaloval "čistej". Dnes mi přišla BFG 8800 GTS a zatím vše v pořádku-zkusil jsem i OC 730/1825shadery/2000 a žádné fragmenty,zakže i teorie o případné problematické kompatibilitě s deskou,RAM atd padají,protože já jen vyměnil grafiky a vše OK.
- Partyman
- Mírně pokročilý

-
Je možný, že ty grafiky bouchají v takovým množství, že se na výstupní kvalitu moc nehledí a pak je tak velký % vadných grafik. Napadá mě třeba špatně nasazený chladič. Třeba nedoléhá na všechny čipy a ty se pak přehřívají. Sám se chystám chladič sundat a vyměnit pastu za kvalitnější. Někomu to prej dost pomohlo a teplota šla o 5-6C dolů.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
- SagiCZ
- Začátečník

-
me porad prijde nejpravdepodobnejsi zavada prave to chlazeni jak rikas... to ze zacnou vyskakovat fragmenty do obrazu a hra spadne je prece jasny priznak prehrat..Partyman píše:Je možný, že ty grafiky bouchají v takovým množství, že se na výstupní kvalitu moc nehledí a pak je tak velký % vadných grafik. Napadá mě třeba špatně nasazený chladič. Třeba nedoléhá na všechny čipy a ty se pak přehřívají. Sám se chystám chladič sundat a vyměnit pastu za kvalitnější. Někomu to prej dost pomohlo a teplota šla o 5-6C dolů.
byly tu sice ruzne prispevky o tom, ze problemy neprestaly ani po vymene chladice napr. za Accelero S1, nicmene ti co zaroven nalepily pasivy i na napetove regulatory uz o problemech myslim nepsali.
muzu se jeste zeptat na vas nejlepsi tip z ceho udelat chladice na napetove regulatory? Primecooler? muzete upresnit vyrobek?
- Jardaxxl
- Nováček

-
já dal Zalmana VF-1000,pasivy na RAM a přikoupil jsem sadu pasivů Zalman (mají výbornou tu samolepící teplovodivou pásku) pro RAM VGA a použil je na ty regulátory (dva ty chladiče jsem musel zaříznout lupénkovou pilkou aby pasovaly) a ty přidané pasivy na regulátorech ještě ofukoval dalším větrákem a stejně se to nezlepšilo. Přesto je možný že to s teplotou souvisí,ale myslím že spíše v tom smyslu že nějaké použité "součástky" při teplotách které by pro ně měly být více méně normální provozní,už vykazují nějakou chybu a v tom je problém.
Je to jen můj názor,ale vše ostatní jsem vyloučil....zatím....
Zlatá moje nová BFG,zatím šlape super
- SagiCZ
- Začátečník

-
co si mel predtim? vypada to na vadny kousek.. uvidim jak na tom bude muj zotac..Jardaxxl píše:já dal Zalmana VF-1000,pasivy na RAM a přikoupil jsem sadu pasivů Zalman (mají výbornou tu samolepící teplovodivou pásku) pro RAM VGA a použil je na ty regulátory (dva ty chladiče jsem musel zaříznout lupénkovou pilkou aby pasovaly) a ty přidané pasivy na regulátorech ještě ofukoval dalším větrákem a stejně se to nezlepšilo. Přesto je možný že to s teplotou souvisí,ale myslím že spíše v tom smyslu že nějaké použité "součástky" při teplotách které by pro ně měly být více méně normální provozní,už vykazují nějakou chybu a v tom je problém.
- Tempik84
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Hra se prudce zrychluje,nekdy zatuhne
Ja mam Asus EN8800GT/HTDP 512MB,PCI-E v zakladnim taktu,stejne tak i procesor(AMD Athlon 64 X2 6000+) a pameti(A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition). Pritom se me u nekterych her stava (casto jen u aut,vsechny druhy NFS,Flat Out 2,atp) se po case asi 20-30 minut prudce zrychluji.Je to jako kdybych hral hru 10x zrychlenou.Nekdy zatuhne obraz pricemz zvuk frci dal.Ale napriklad COD4 jede naprosto bez problemu po jakkoli dlouhou dobu. Teplota 55-60stupnu.Ovladace 169.21.Zkousel jsem menit i frekvenci PCI-E a bezezmeny. Pokud by mel nekdo podobnej problem a vedel jak ho odstranit jinsim zpusobem nez prodejem byl bych vdecen za radu .o)