WinXP Swapfile

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

JanoS
Začátečník
Začátečník

WinXP Swapfile

Příspěvek od JanoS »

Mám 2 nezávislé 120GB SATA disky, má význam dať swapfile na druhý disk, na prvom je windows. Zrýchly to beh win?

Díky za rady.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: WinXP Swapfile

Příspěvek od TomV »

Záleží na tom, kolik máš paměti (a tedy jak moc ten swap využíváš). Dá se říct, že při spouštění a práci se softwarem, který bude na jiném disku, než je swap, bude výkon trochu vyšší, protože ten disk nebude muset tolik seekovat. U softwaru uloženého na stejném disku se swapem bude výkon normální (tj. jako v jednodiskové konfiguraci).
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
JanoS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JanoS »

Zabudol som pripísať že všetok SW je na prvom disku, na druhom je len swapfile a data. Nemože sa swapfile prílišne fragmentovať ? Uloží sa automaticky na začiatok disku ktorý je najrýchlejší ?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

JanoS píše:Zabudol som pripísať že všetok SW je na prvom disku, na druhom je len swapfile a data. Nemože sa swapfile prílišne fragmentovať ? Uloží sa automaticky na začiatok disku ktorý je najrýchlejší ?
Uloží se na začátek v případě, že ho dáš na prázdný disk, nebo partišnu, která je na začátku disku a není moc velká... Pokud ho přehodíš na partišnu s datama, tak tam bych se té fragmentace trochu bál... Hlavně nastav fixní velikost...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

jinak k tomu zrychlení, je to jak píše TomV, ale počítej s tím, že to subjektivně nepoznáš, zrychlení bude minimální
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

pavel.minarik píše:jinak k tomu zrychlení, je to jak píše TomV, ale počítej s tím, že to subjektivně nepoznáš, zrychlení bude minimální
no nevim...já jsem to teda subjektivně dost poznal. hlavně při startování OS... :?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

MaWa píše:no nevim...já jsem to teda subjektivně dost poznal. hlavně při startování OS... :?
a v jiné situaci než je start OS? já jsem to teda jinde nepoznal a neslyšel jsem opak, no nic asi to taky nebude černobílý a záleží na různých konkrétních maličkostech
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

pavel.minarik píše:
MaWa píše:no nevim...já jsem to teda subjektivně dost poznal. hlavně při startování OS... :?
a v jiné situaci než je start OS? já jsem to teda jinde nepoznal a neslyšel jsem opak, no nic asi to taky nebude černobílý a záleží na různých konkrétních maličkostech
nahrávání větších levelů ve hrách atd. je jasný, že u wordu to člověk těžko pozná...
dost se to vyplácí u různých 3D animačních a podobných SW, které využívají swap dosti často. ale to už jsou speciální věci.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

MaWa píše:nahrávání větších levelů ve hrách atd. je jasný, že u wordu to člověk těžko pozná...
dost se to vyplácí u různých 3D animačních a podobných SW, které využívají swap dosti často. ale to už jsou speciální věci.
no tak to bude vono, tohle jsem si ještě neměl možnost ověřit, hry nepařím a 3D animační věci nepoužívám - jsem antitalent :oops:
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

ja by som sa chcel spytat ten swap ale moze byt max 4gb a oplati sa my ho dat na uplne inaksi disk ked mam gb pameti :? je to nejak viditelne :?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

JanoF píše:ja by som sa chcel spytat ten swap ale moze byt max 4gb a oplati sa my ho dat na uplne inaksi disk ked mam gb pameti :? je to nejak viditelne :?
pokud máš 1GB RAM a neděláš zrovna v CADu, tak bych swap uplně vypnul... :wink:
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

MaWa píše:
JanoF píše:ja by som sa chcel spytat ten swap ale moze byt max 4gb a oplati sa my ho dat na uplne inaksi disk ked mam gb pameti :? je to nejak viditelne :?
pokud máš 1GB RAM a neděláš zrovna v CADu, tak bych swap uplně vypnul... :wink:
v cad nerobim ale robim vo najviac vo photoshope,premiere,after effects
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

JanoF píše:
MaWa píše: pokud máš 1GB RAM a neděláš zrovna v CADu, tak bych swap uplně vypnul... :wink:
v cad nerobim ale robim vo najviac vo photoshope,premiere,after effects
a hrabe ti ?

edit: teda myslim disk při práci v těch softech ? :oops:

edit2: ne teď vážně...zkus to vypnout, a v nejhoršim to zase zapneš. já tyhle všlijaký softy na grafiku neznám, jsem antitalent, ale imho záleží, jak složitý věci a v jakym rozlišení tam děláš.
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

MaWa píše:a hrabe ti ?
:? :? :?
MaWa píše: edit2: ne teď vážně...zkus to vypnout, a v nejhoršim to zase zapneš. já tyhle všlijaký softy na grafiku neznám, jsem antitalent, ale imho záleží, jak složitý věci a v jakym rozlišení tam děláš.
no mam to vypnute ale tie softy by chcel teda aspon premiere a aftereffects by chceli aspon 2-4gb pamete :wink:
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

JanoF píše:
MaWa píše:a hrabe ti ?
:? :? :?
myslel jestli disk swapuje:)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

m.h.l píše:
JanoF píše: :? :? :?
myslel jestli disk swapuje:)
ci swapuje neviem ale pri praci z video dost huci
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

MaWa píše:pokud máš 1GB RAM a neděláš zrovna v CADu, tak bych swap uplně vypnul... :wink:
Ee... To bych nedělal. Na to je 1GB pořád ještě málo... Občas si Windows potřebujou "odplivnout" i s takovýmhle množstvím paměti...
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

TomV píše:
MaWa píše:pokud máš 1GB RAM a neděláš zrovna v CADu, tak bych swap uplně vypnul... :wink:
Ee... To bych nedělal. Na to je 1GB pořád ještě málo... Občas si Windows potřebujou "odplivnout" i s takovýmhle množstvím paměti...
no skusal som to stym swap na inom disku 7200rpm 20gb ata seagate barca a mozem poved ze je to onicom ide to este horsie ako ked mam vypnuty swap sice lepsie ked mam swap na systemovom disku ale je to onicom nato by to chcel skorej scsi disk nejaky 15k rpm a bolo by :lol: ale skade nato :x
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Obecně pokud se rozdělí zatížení diskového subsystému na více fyzických disků (podobných parametrů), zvýší to výkon. Swap a systém na různých fyzických discích lze jen doporučit.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Geo22
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geo22 »

JanoF píše:
TomV píše: Ee... To bych nedělal. Na to je 1GB pořád ještě málo... Občas si Windows potřebujou "odplivnout" i s takovýmhle množstvím paměti...
no skusal som to stym swap na inom disku 7200rpm 20gb ata seagate barca a mozem poved ze je to onicom ide to este horsie ako ked mam vypnuty swap sice lepsie ked mam swap na systemovom disku ale je to onicom nato by to chcel skorej scsi disk nejaky 15k rpm a bolo by :lol: ale skade nato :x
no jestli makas v takovym softu co si vezme 4GB ram tak skus pouvazovat ze bys koupil (treba v bazaru) 2 stejny maly disky a placnul si je do RAID 0 a mel na tom jenom swap. vyjde to mnohem levnejc a rychlost by byla skoro srovnatelna.
P4 prescot, GF6600, CRT 19 iiyama
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“