WinXP Swapfile
Moderátor: Loki5567
- JanoS
- Začátečník

WinXP Swapfile
Mám 2 nezávislé 120GB SATA disky, má význam dať swapfile na druhý disk, na prvom je windows. Zrýchly to beh win?
Díky za rady.
Díky za rady.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: WinXP Swapfile
Záleží na tom, kolik máš paměti (a tedy jak moc ten swap využíváš). Dá se říct, že při spouštění a práci se softwarem, který bude na jiném disku, než je swap, bude výkon trochu vyšší, protože ten disk nebude muset tolik seekovat. U softwaru uloženého na stejném disku se swapem bude výkon normální (tj. jako v jednodiskové konfiguraci).
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- JanoS
- Začátečník

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Uloží se na začátek v případě, že ho dáš na prázdný disk, nebo partišnu, která je na začátku disku a není moc velká... Pokud ho přehodíš na partišnu s datama, tak tam bych se té fragmentace trochu bál... Hlavně nastav fixní velikost...JanoS píše:Zabudol som pripísať že všetok SW je na prvom disku, na druhom je len swapfile a data. Nemože sa swapfile prílišne fragmentovať ? Uloží sa automaticky na začiatok disku ktorý je najrýchlejší ?

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
no nevim...já jsem to teda subjektivně dost poznal. hlavně při startování OS...pavel.minarik píše:jinak k tomu zrychlení, je to jak píše TomV, ale počítej s tím, že to subjektivně nepoznáš, zrychlení bude minimální
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a v jiné situaci než je start OS? já jsem to teda jinde nepoznal a neslyšel jsem opak, no nic asi to taky nebude černobílý a záleží na různých konkrétních maličkostechMaWa píše:no nevim...já jsem to teda subjektivně dost poznal. hlavně při startování OS...
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
nahrávání větších levelů ve hrách atd. je jasný, že u wordu to člověk těžko pozná...pavel.minarik píše:a v jiné situaci než je start OS? já jsem to teda jinde nepoznal a neslyšel jsem opak, no nic asi to taky nebude černobílý a záleží na různých konkrétních maličkostechMaWa píše:no nevim...já jsem to teda subjektivně dost poznal. hlavně při startování OS...
dost se to vyplácí u různých 3D animačních a podobných SW, které využívají swap dosti často. ale to už jsou speciální věci.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no tak to bude vono, tohle jsem si ještě neměl možnost ověřit, hry nepařím a 3D animační věci nepoužívám - jsem antitalentMaWa píše:nahrávání větších levelů ve hrách atd. je jasný, že u wordu to člověk těžko pozná...
dost se to vyplácí u různých 3D animačních a podobných SW, které využívají swap dosti často. ale to už jsou speciální věci.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
pokud máš 1GB RAM a neděláš zrovna v CADu, tak bych swap uplně vypnul...JanoF píše:ja by som sa chcel spytat ten swap ale moze byt max 4gb a oplati sa my ho dat na uplne inaksi disk ked mam gb pametije to nejak viditelne
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
v cad nerobim ale robim vo najviac vo photoshope,premiere,after effectsMaWa píše:pokud máš 1GB RAM a neděláš zrovna v CADu, tak bych swap uplně vypnul...JanoF píše:ja by som sa chcel spytat ten swap ale moze byt max 4gb a oplati sa my ho dat na uplne inaksi disk ked mam gb pametije to nejak viditelne
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
a hrabe ti ?JanoF píše:v cad nerobim ale robim vo najviac vo photoshope,premiere,after effectsMaWa píše: pokud máš 1GB RAM a neděláš zrovna v CADu, tak bych swap uplně vypnul...
edit: teda myslim disk při práci v těch softech ?
edit2: ne teď vážně...zkus to vypnout, a v nejhoršim to zase zapneš. já tyhle všlijaký softy na grafiku neznám, jsem antitalent, ale imho záleží, jak složitý věci a v jakym rozlišení tam děláš.
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
MaWa píše:a hrabe ti ?
no mam to vypnute ale tie softy by chcel teda aspon premiere a aftereffects by chceli aspon 2-4gb pameteMaWa píše: edit2: ne teď vážně...zkus to vypnout, a v nejhoršim to zase zapneš. já tyhle všlijaký softy na grafiku neznám, jsem antitalent, ale imho záleží, jak složitý věci a v jakym rozlišení tam děláš.
- mhl
- Středně pokročilý

-
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ee... To bych nedělal. Na to je 1GB pořád ještě málo... Občas si Windows potřebujou "odplivnout" i s takovýmhle množstvím paměti...MaWa píše:pokud máš 1GB RAM a neděláš zrovna v CADu, tak bych swap uplně vypnul...

- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no skusal som to stym swap na inom disku 7200rpm 20gb ata seagate barca a mozem poved ze je to onicom ide to este horsie ako ked mam vypnuty swap sice lepsie ked mam swap na systemovom disku ale je to onicom nato by to chcel skorej scsi disk nejaky 15k rpm a bolo byTomV píše:Ee... To bych nedělal. Na to je 1GB pořád ještě málo... Občas si Windows potřebujou "odplivnout" i s takovýmhle množstvím paměti...MaWa píše:pokud máš 1GB RAM a neděláš zrovna v CADu, tak bych swap uplně vypnul...
- Dony
- Středně pokročilý

- Geo22
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no jestli makas v takovym softu co si vezme 4GB ram tak skus pouvazovat ze bys koupil (treba v bazaru) 2 stejny maly disky a placnul si je do RAID 0 a mel na tom jenom swap. vyjde to mnohem levnejc a rychlost by byla skoro srovnatelna.JanoF píše:no skusal som to stym swap na inom disku 7200rpm 20gb ata seagate barca a mozem poved ze je to onicom ide to este horsie ako ked mam vypnuty swap sice lepsie ked mam swap na systemovom disku ale je to onicom nato by to chcel skorej scsi disk nejaky 15k rpm a bolo byTomV píše: Ee... To bych nedělal. Na to je 1GB pořád ještě málo... Občas si Windows potřebujou "odplivnout" i s takovýmhle množstvím paměti...ale skade nato
P4 prescot, GF6600, CRT 19 iiyama