Jakou DVD-ROM mechaniku III.

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Jakou DVD-ROM mechaniku III.

Příspěvek od martin_CZ »

chtel bych si koupit novy DVDcko (ctecku), ale nevim jaky. jakou znacku. co sem koukal tak vetsina ma 16x/48x. a nemel bych lepsi si koupit combo (DVD-ROM+CD-RW)? palicku mam ale taky planuju upgrade (je to stoleta mitsumi 4x :)) dik za rady
ASUS F3T
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Čistě čtečku? Tak to doporučím jedině Pioneer... mám dva slot-in a oba nemají kaz.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

A můžu se zeptat jak je na tom značka ASUS? V porovnání s Pioneerem...
Dík
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Nemůžu porovnávat, kámoš má ASUS a je s ním spokojenej... těžko říct, obojí jsou podle mě vysoce kvalitní mechaniky.
Pokud chceš vědět něco o hlučnosti, je to horší. Když se ta mechanika roztočí, tak prostě hučí. Ne tak že by se to nedalo vydržet, ale slyšet to docela je.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Rozhodně Toshibu. Mám dvě a jsem s nima naprosto spokojený. Jen ta nová 1812 je trochu hlasitější. :)
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

zombie píše:Čistě čtečku? Tak to doporučím jedině Pioneer... mám dva slot-in a oba nemají kaz.
Jenže tam nedáš 8cm CD,DVD
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Do 120S dáš. Nezkoušel jsem to, ale prej to jde. Má to vevnitř "něco" co to malý médium sežere. Upřímně, zatím jsem ty malý média ani nikde neviděl...
Pfizer & Moderna inside
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Já ti nějaký přinesu na sraz. :) Navíc, sice ti je sežere ale ven už je nedostaneš... :)

2 Butch: 8cm DvD ??? Ty jsem ještě neviděl...

2 martin_CZ: Asusy taky nejsou špatný. Navíc na tohle se tu už nedávno někdo ptal, tak si vyhledej tu starší diskusi.
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Luke píše:Rozhodně Toshibu. Mám dvě a jsem s nima naprosto spokojený. Jen ta nová 1812 je trochu hlasitější. :)
JJ. Pár Toshib jsem namontoval a OK. Ještě mi příjdou dobrý LG :oops: . Ale neber Teaca. Možná mám vůči nim jen averzi, ale nějak se mi neosvědčili. Já osobně ale používám NECa (sice jen CD-RW, ale myslím že ostatní mechaniky bude mít taky kvalitní... :-D )
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Asi pořídím ten ASUS, možná Pioneer...rozdíl v ceně je zanedbatelný...
Dám na vás, protože sám tomu moc nerozumím a podle vašich příspěvků ze všech možnejch diskuzí tady si myslím, že se v tom orientujete velmi dobře :wink:
DÍKY vám všem!

P.S. Jste bezva partička :D
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ty 8cm mini DVD jsou už běžně v prodeji. Zatím to není levná záležitost.
Jinak ty 8 cm CD už se dělají několik let a není mechanika, která by neměla takovou tu menší "redukci" na Trayi.

Jsou super na firemní katalogy a prezentace.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
b1mBo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od b1mBo »

Toho ASUSE bych nebral. Neni spatnej,ale (asi i zbytecne) si za nej priplatis trochu navic. Rozhodne ne NECa. To je shit nad shity!!
Pioneer je dobrej, ale protoze ho nemeli tak jsem koupil Toshibu (a jsem s ni nadmiru spokojenej.
MSI P55-GD65; Intel Core i5-750; A-Data 2x2GB DDR3 1333MHz CL7 Extreme Edition Vitesta; Gainward GTX260 Golden Sample; Kingston V+200 120GB + Seagate Barracuda 7200.12 1TB + Western Digital Green 2TB
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

tak dik. este uvidim, jestli trochu nenasetrim a nekoupim neco jinyho, pac jedno dvdcko mam. neni to zadna slava, ale ziju s nim uz 2 roky.. jinak este jednou diky vsem !
ASUS F3T
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

b1mBo píše:Toho ASUSE bych nebral. Neni spatnej,ale (asi i zbytecne) si za nej priplatis trochu navic. Rozhodne ne NECa. To je shit nad shity!!
Pioneer je dobrej, ale protoze ho nemeli tak jsem koupil Toshibu (a jsem s ni nadmiru spokojenej.
Buď tomu nerozumíš nebo jsi měl špatnej kousek!!! :cry: Probíhali tady kolem toho diskuze, nadávalo se snad na všechno, ale NECa jsem tam snad nezaregistroval... :razz: :razz: :razz:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

dyt ASUS je jedno z nejlevnejsich DVD,...
Ladis
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ladis »

Roxyman píše:Asi pořídím ten ASUS, možná Pioneer...rozdíl v ceně je zanedbatelný...
Dám na vás, protože sám tomu moc nerozumím a podle vašich příspěvků ze všech možnejch diskuzí tady si myslím, že se v tom orientujete velmi dobře :wink:
DÍKY vám všem!

P.S. Jste bezva partička :D
To je docela humorné, protože DVDROM ASUS, Plextor a Pioneer 120 v tray verzy jsou úplně totožné nechaniky, tedy uvnitř. I vlastnosti jsou potom podobné, i když né úplně stejné, přeci jenom firmware to trochu pozmění. DVDROM LiteOn by si zase našel třeba u Sonyho a pod. Máš tedy možnost se rozhodnout mezi NECem, Toshibou, Samsungem, LiteOn & co., Pioneer & co. Osobně mám v compech DVDROMky od Plextora a TEACa (viz. popis) a s oběma mám dobré zkušenosti. Ta mechanika Teac je jedna z prvních 516E, také uvnitř Pioneer 120T, potom se dělaly ještě 516E-A, B a C. Ty už měl na svědomí jiný výrobce a taky to podle toho vypadalo. Měl jsem doma asi týden černou mechaniku Teac 516E-A a šla do reklamace. Bylo to něco úplně jiného, než co jsem měl už doma.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Správnej postřeh. Nejdůležitější není jít po značce, ale po tom co se skrývá uvnitř. Víte proč někdo nadává na NEC? Protože NEC prakticky s každým modelem mění OEM dodavatele (platilo pro CDRW, dnešní DVD a DVDRW jsou tuším už originál NEC). No a je jasný že každej výrobce se prostě liší kvalitou...
Pfizer & Moderna inside
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

zombie píše:Víte proč někdo nadává na NEC? Protože NEC prakticky s každým modelem mění OEM dodavatele (platilo pro CDRW, dnešní DVD a DVDRW jsou tuším už originál NEC). No a je jasný že každej výrobce se prostě liší kvalitou...
Aha :oops: Tak to jsem měl štěstí na dodavatele s mou NR-7700A :-D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Aha :oops: Tak to jsem měl štěstí na dodavatele s mou NR-7700A :-D[/quote]

Taky si říkám :wink: ta mechanika je nezničitelná. Vevnitř je HP.
Pfizer & Moderna inside
-melda-
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: jaky DVD-ROM?

Příspěvek od -melda- »

martin_CZ píše:chtel bych si koupit novy DVDcko (ctecku), ale nevim jaky. jakou znacku. co sem koukal tak vetsina ma 16x/48x. a nemel bych lepsi si koupit combo (DVD-ROM+CD-RW)? palicku mam ale taky planuju upgrade (je to stoleta mitsumi 4x :)) dik za rady
Doporučuju ještě chvíli s tou Mitsumkou vydržet a přejít rovnou na DVD vypalovačku.
Jinak DVD-ROM mechaniku rozhodně doporučuju Lite On 166S - s tím přečteš všechno bez broblémů (ochrany, poškrábaná média...). Je to kvalitní kousek a přitom patří mezi nejlevnější...

i7 2600K.:. GA-P67A-UD3P-B3 .:. 16 GB RAM .:. RX580 4GB .:. RM750x(2018)
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“