Antiviraky
- cert
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Antiviraky
Ake mate skusenosti s NOD32?
A aky je Awast?
A AVG 7.0, je naozaj taky zly?
Co sa tyka detekcie, zataze systemu, stability.
A aky je Awast?
A AVG 7.0, je naozaj taky zly?
Co sa tyka detekcie, zataze systemu, stability.
- Lemra
- Čestný člen

NOD32 je vynikající a podle testů většinou i nejrychlejší AV soft na světě. Je to rovnocenný partner AVP i NAV, má včasný aktualizace a celkově nemá chybu.
Avast nebo AVG je katastrofa, takovej soft nepatří na disk, ale do popelnice. Příšerný aktualizace obsahující chyby a potom aktualizace aktualizací, nemožnost korektního odinstalování, zpomalení systému, spousta falešnejch poplachů a naopak označení infikovanýho souboru jako čistýho... kdo jednou poznal cokoliv lepšího, nikdy se k Avastu a zejména k AVG nevrátí.
Avast nebo AVG je katastrofa, takovej soft nepatří na disk, ale do popelnice. Příšerný aktualizace obsahující chyby a potom aktualizace aktualizací, nemožnost korektního odinstalování, zpomalení systému, spousta falešnejch poplachů a naopak označení infikovanýho souboru jako čistýho... kdo jednou poznal cokoliv lepšího, nikdy se k Avastu a zejména k AVG nevrátí.
..
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- viki_
- Začátečník

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Lemra
- Čestný člen

Ne, na trvalý použití NOD32 žádnou free verzi nemá, a to je dobře. Nebylo by čím financovat vývoj a laboratoř. Stejný to je u AVP, NAV... To je prostě tím, že za kvalitu se platí. Jinak Ti můžu říct, že z mýho virária (cca 800 ks) jich Avast Home přes dvacet nezná - a ani to nemusí být zrovna ti nejmladší virovéJiri Drak píše:To je vsechno sice pravda, ale treba NOD pokud vim nema zadnou free verzi pro domaci pouziti. Mne treba AVAST Home na doma bohate staci.
Myslím si, že i pro domácí použití je dobrý použít kvalitní antivir - argument, že špatnej je zadarmo, se mě teda moc nelíbí...
..
- Shit
- Odborník PCT

Mrkni za http://www.viry.cz a asi bohužel podle posledního WB stejně jako nestačí AVGJiri Drak píše:To je vsechno sice pravda, ale treba NOD pokud vim nema zadnou free verzi pro domaci pouziti. Mne treba AVAST Home na doma bohate staci.
- Shit
- Odborník PCT

- martin_CZ
- Začátečník

- Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
- Kontaktovat uživatele:
moje osobni zkusenost s AVG (6 i 7) byla takova, ze mi rozlozily operacak - AVG6 win98 a AVG7 W2000Pro. Tak sem presel na KAV a nemuzu si stezovat.Sentenced píše:Znam spoustu lidí, co pouzivaj AVG 6.0 a pozdeji 7.0 a zas tak tragicky bych to taky nevidel... Urcite jsou tu i lepsi řešení, ale myslim ze AVG svoji praci taky oddelá.
ASUS F3T
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mám koupené AVG 7, stejně jako několik další PC, které mám pod správou a ve firmě používáme AVG 6 a naprosto OK, žádný nechycený viry nebo rozkládání systému o kterém tady někteří píšou.
Vím ale, že verze 6 mám problémy s notebooky a novými Chipsety (někdy).
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Mel jsem podobny problem - Acer TM210 a instalace AVG 6.0 totalne shodila system.... To byla asi jedina potiz, na kterou jsem pri pouzivani AVG narazil, jinak spokojenost....pavel.minarik píše:Mám koupené AVG 7, stejně jako několik další PC, které mám pod správou a ve firmě používáme AVG 6 a naprosto OK, žádný nechycený viry nebo rozkládání systému o kterém tady někteří píšou.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
U mě namátkou:Sentenced píše:Mel jsem podobny problem - Acer TM210 a instalace AVG 6.0 totalne shodila system.... To byla asi jedina potiz, na kterou jsem pri pouzivani AVG narazil, jinak spokojenost....pavel.minarik píše:Mám koupené AVG 7, stejně jako několik další PC, které mám pod správou a ve firmě používáme AVG 6 a naprosto OK, žádný nechycený viry nebo rozkládání systému o kterém tady někteří píšou.
Acer Aspire 1601LC (ten můj)
Acer TM řada 290
PC s chipsetem i865 a ještě cosi s nějakým SiS
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Lemra
- Čestný člen

Nejde pouze o to, jak se Avast + zejména AVG chovají k OS a dalšímu instalovanýmu SW. Myslím, že i celkový výsledky VB100 Award jsou pro oba naše AV dost nepříznivý, zatímco slovenskej NOD32 sklízí vavříny. Pořadí těchto tří zástupců:
NOD32 - za únor 2003 jako obvykle cena VB100, celkové skóre 25x uspěl, 3x neuspěl, http://www.virusbtn.com/vb100/archives/ ... l?eset.xml
Avast! - za únor 2003 jako obvykle smůla, celkové skóre 7x uspěl, 19x neuspěl, http://www.virusbtn.com/vb100/archives/ ... ?avist.xml
AVG - za únor jako vždy nic, celkové skóre 3x uspěl, 20x
neuspěl, http://www.virusbtn.com/vb100/archives/ ... ml?avg.xml
Sem tam nějakej výpadek bych pochopil, navíc žádnej test není 100% objektivní, ale řekl bych, že borci nominovaní za ČR (a samozřejmě nešlo o žádný očesaný free edice, ale o to nejlepší, co naši výrobci mohli do testu nabídnout...) nepodávají ani dlouhodobě zrovna oslnivý výkony...
NOD32 - za únor 2003 jako obvykle cena VB100, celkové skóre 25x uspěl, 3x neuspěl, http://www.virusbtn.com/vb100/archives/ ... l?eset.xml
Avast! - za únor 2003 jako obvykle smůla, celkové skóre 7x uspěl, 19x neuspěl, http://www.virusbtn.com/vb100/archives/ ... ?avist.xml
AVG - za únor jako vždy nic, celkové skóre 3x uspěl, 20x
Sem tam nějakej výpadek bych pochopil, navíc žádnej test není 100% objektivní, ale řekl bych, že borci nominovaní za ČR (a samozřejmě nešlo o žádný očesaný free edice, ale o to nejlepší, co naši výrobci mohli do testu nabídnout...) nepodávají ani dlouhodobě zrovna oslnivý výkony...
..
- Viktor Kowalski
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
AVG - uz nikdy viac.
ja v praci pouzivam Anti-Vir Guard for XP (2000+nt), je free a je celkom dobry, po pravidelnej aktualizacii.
k AVG 7.xx, mal som doma virusa Win/Parite32, AVG ho naslo na mnohych systemovych suboroch, nevedelo vyliecit, tak ich jednoducho zmazalo, a dosr. cely sys. nutny reinstal. AVG=SHIT!!!!
momentalne mam Kaspersky Anti vir a som spokojny.
k AVG 7.xx, mal som doma virusa Win/Parite32, AVG ho naslo na mnohych systemovych suboroch, nevedelo vyliecit, tak ich jednoducho zmazalo, a dosr. cely sys. nutny reinstal. AVG=SHIT!!!!
momentalne mam Kaspersky Anti vir a som spokojny.
- Luke
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
NOD32 ma nejvets uspestnost....take se tim chlubi
Jinak ja pouzivam Norton 2003 a zatim v pohode, jinak mel sem AVG 6 i 7, Avasta tez, ale nejak sem nakonec zustal u Nortona
Jinak ja pouzivam Norton 2003 a zatim v pohode, jinak mel sem AVG 6 i 7, Avasta tez, ale nejak sem nakonec zustal u Nortona
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Míval jsem AVG6 a byl jsem s ní spokojenej. Ale jelikož jsem zaslechl nějaké info o tom, že se Grisoft chystá ukončit podporu šestky, tak jsem zkusil AVG7. Šla po půl hodině z disku. To ještě ale nebylo takový zlo - nehorší bylo, když jsem s kolegou instaloval AVG7 na patnáct školních Celerů 1.1GHz se 128 MB (!) paměti, 5200 (!!) otáčkovými 20GB disky a WinXP Pro (!!! - viz. paměť). To byl mazec. Síťová správa nepoužitelná (několik mailů těm debilům na support nás přesvědčilo, že tudy cesta nevede), anitivirák si dělá co chce, na obsluhu prdí (umíte si asi představit, jak se dá pracovat na výše uvedené konfiguraci s běžícím kompletním testem. Jenže drahé AVG7 spouští ty testy každému uživateli (máme jich 350) při každém (!!) přihlášení. Na naše marné snahy o síťové řízení nereaguje.) Aktualizace - pánové z Grisoftu udělali mirrory aktualizačních souborů. To je zajisté dobrý čin. Ale mohli by je aspoň jednou aktualizovat včas...
No nic. AVG7 je nepoužitelný antivir a tím jsem s ním skončil. Přeci jenom čtrnáct dní se snažit zrušit ten debilní test po přihlášení, to už je na mně moc...
No nic. AVG7 je nepoužitelný antivir a tím jsem s ním skončil. Přeci jenom čtrnáct dní se snažit zrušit ten debilní test po přihlášení, to už je na mně moc...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- aliencz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Chci se zastat AVG6 .... pokud někomu boural systém (viděl jsem to u Win2000 na vl. oči) tak to bylo proto, že už byl v systému červík co napadá systémové soubory. Ten se ale většinou nedá odstranit ve woknech, ale musí se do AVG DOS verze (po startu PC) a červa odstranit v DOSU. pak zase jede všechno normálně. Prostě se to jen musí umět
.... Mám ho v podniku na cca 50ti PCčkách různých systémů s intranetem a přímým online připojením intranetu do netu přes proxy a doposud žádné problémy.... Avast mě rozesmál, ten je k ničemu, nikdy mi v nouzi narozdíl od AVG6 nepomohl.
- Shit
- Odborník PCT

Nemůžu souhlasitaliencz píše:Chci se zastat AVG6 .... pokud někomu boural systém (viděl jsem to u Win2000 na vl. oči) tak to bylo proto, že už byl v systému červík co napadá systémové soubory. Ten se ale většinou nedá odstranit ve woknech, ale musí se do AVG DOS verze (po startu PC) a červa odstranit v DOSU. pak zase jede všechno normálně. Prostě se to jen musí umět.... Mám ho v podniku na cca 50ti PCčkách různých systémů s intranetem a přímým online připojením intranetu do netu přes proxy a doposud žádné problémy.... Avast mě rozesmál, ten je k ničemu, nikdy mi v nouzi narozdíl od AVG6 nepomohl.
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja pouzivam AVG 7.0 a je podle me dobrej antivirak. Pouzival sem i Avast a taky spokojenost.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T