Active Virus Shield - jádro KAV6 - legálně zdarma

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Active Virus Shield - jádro KAV6 - legálně zdarma

Příspěvek od Shit »

Kód: Vybrat vše

http://www.zive.sk/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=118714
Firma AOL včera vydala antivírus Active Virus Shield, a to bezplatne pre všetkých užívateľov, nielen používateľov svojich služieb. Aplikácia je založená na riešeniach od známejšej antivírusovej firmy Kaspersky Lab. Pozostáva z modulov ochrany súborov a e-mailov, pričom sa aktualizuje každú hodinu. Systém štandardne chráni pred vírusmi, červami, trójskymi koňmi či rootkitmi, ale aj spywarom, adwarom či dialermi. Voliteľne možno nastaviť i odchytávanie žartovných programov či utilít pre vzdialený prístup.

Takmer 14 MB inštalačný balík aplikácie Active Virus Shield možno získať po vyplnení e-mailovej adresy, na ktorú následne dostanete licenčný kľúč s platnosťou 1 rok (po vypršaní sa zrejme budete musieť zaregistrovať znova).

http://www.activevirusshield.com/antivirus/freeav/get_started.adp

První reakce najdete tady:

http://www.betanews.com/article/AOL_Offering_Free_Antivirus_Software/1154972588
Jak asi dopadne porovnání tohoto free AV s Avastem Home?
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Jak tenthle antivir zatěžuje systém v porovnání s avastem ? :?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Právě to testuju... Zatím to vypadá, že se AVS (Active Virus Shield) stane králem free antiviráků. :) Mně to AVS brzdí méně než Avast Home.

Je to defakto KAV6 okleštěný o pár funkcí a "štelovátek". Updaty i virová báze jsou přímo od Kaspersky. Zatím maximální spokojenost. :roll:
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Mě 3 běžící procesy (1 sem bloknul - na emaily) od avastu zabírají asi 15MB operační paměti. Jestli tohle na tom bude aspoň stejně nebo lépe, tak to bude fajn. V rámci lepšího zabezpečení bych snesl i 20MB.
Někde jsem myslím četl, že KAV6 dost zatěžuje systém, tak nevím...
Nicméně hned to jdu vyzkoušet, protože avast mi už dva měsíce nenašel žádný virus a vzhledem k obsahu stránek, které občas prohlížím se mi to zdá podezřelé :roll:
PCMark
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Tak jsem tento prográmek vyzkoušel a příjemně mě překvapil, běžně zabírá v paměti jen 10MB, při skenování zatěžuje CPU míň než Avast.
Našel mi v PC taky 7 kousků co Avast neviděl :D
nobark
Nováček
Nováček

Příspěvek od nobark »

Me teda moc nechodi, po nainstalovani mi nejak blokne pristup k modemu a nelze se pripojit na NET, zadny nastaveni v programu nepomahaji az jeho odinstalace :(.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

nobark píše:Me teda moc nechodi, po nainstalovani mi nejak blokne pristup k modemu a nelze se pripojit na NET, zadny nastaveni v programu nepomahaji az jeho odinstalace :(.
Nepoužíváš Sygate? Pokud ano, tak zkus tohle:

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=19095

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=16036
Popřípadě

http://www.activevirusshield.info/
úplně dole...
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Ma tento antivir nejakej "webovej stit" kterej by byl schopen nejak ovlivnit fuinkci netlimiteru na pocitani prenesenych dat?
0118 999 881 999 119 7253
werygood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od werygood »

dnes mi stahl 303MB dat (za 5 hodin) :x jsem na tom stejne jako cool.user :evil:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Rozhodně nepoužívejte (neinstalujte, popř. odinstalujte) ten "AOL bar" - to by mohlo dělat neplechu...

http://www.computerworld.com.au/index.php/id;144094441;fp;4;fpid;16

Mikrotestík free antiviráků (je tam zmíněn i ten trafic):

http://www.dozleng.com/updates/index.php?showtopic=10979
AVS (stejně jako plnohodnotný KAV6/KIS6) obsahují v sobě "síťové" drivery, nicméně v AVS je "webový štít" jakoby odpojen (je tam, ale tváří se, že je "mimo provoz"). Můžu ale potvrdit, že ani Jetico firewall a jeho síťový trafic neukazuje v kombinaci s "plným" KAV6 "korektně" síťový trafic, ale na funkci FW a AV to nemá žádný negativní vliv (kromě statistik). Zítra to testnu v kombinaci s AVS. :oops:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

"Zítra" trvalo u mně 14 dnů... :lol:
Shit píše:Zítra to testnu v kombinaci s AVS. :oops:
Naprosto stejné jako u KAV6...
werygood píše:dnes mi stahl 303MB dat (za 5 hodin)
Nestáhnul, pouze přes jeho "ukrytý a neaktivní" síťový modul proteklo tolik dat a to je zobrazeno ve statistikách FW... Takže vysvětleno @ kosmetická vada. :)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Shite jak je podle tebe ucinny ten rezidentni stit? NIS 2k6 ho ma podle mne super, je tomu podobne i tady? diky :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Cujo píše:Shite jak je podle tebe ucinny ten rezidentni stit? NIS 2k6 ho ma podle mne super, je tomu podobne i tady? diky :)
Ten rezidentní souborový scaner je stejné špičkiové úrovni jako u NIS 2k6. Pro porovnání můžeš vycházet z faktu, že NIS 2k6 má analogo v KIS6 a NAV 2k6 zase v KAV6 - programy na stejné, špičkové úrovni.

Rezidentní file scaner a vlastní scaner je totožný s plnohodnotným KAV6 (a ten si může podat ruce s NAV/NIS 2k6), pouze AVS "úmyslně" neumí "Trusted zone".
Scaner souborů je totožný s plným KAV/KIS6.

Co AVS nemá oproti KAV6: Nemá zatím heurestiku (snad v 11-12/2006 má vyjít nová verze AVS a tam by to už mělo být - informaci mám od jednoho z betatesterů Kaspersky - není to oficiální informace), ale na heurestice si Kaspersky nikdy tolik nezakládal, takže zase to tolik nevadí (narozdíl třeba od NODu, kde heurestika je "koření NODu"). Dále nehlídá integritu registrů a aplikací - i to tolik nevadí, jelikož plný KAV6 to má v defaultu vypnuto -> pouze pro power users. Není integrace do MS office - bez toho lze taky žít. Mail scaner nescanuje síťový trafic, ale až při ukládání pošty na HDD => to lze taky oželet.
Takže jedinou opravdu "chybějící" věcí je webový (síťový scaner). Je tam, ale je natvrdo nastaven na "disable" -> infiltraci musí najít až file rezident, ale ten je na vynikající úrovni. :roll: A velkou část síťového scaneru lze "docela dobře eliminovat" použitím dobrého firewallu a to třeba Jetico (když se správně nastaví) opravdu je. :wink:

Musíš předně vidět jednu velmi důležitou věc: NIS 2k6 (nebo KIS6) je placený software a kombinace AVS + třeba Jetico FW jsou legálně free a to i pro nedomácí použití. A myslím si, že výsledný efekt se docela dost blíží placeným programům.
Firefly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Firefly »

2 Shit: nechci s Tebou polemizovat, v http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=75090 jsem uvedl svůj postřeh z "práce" AVS, bez debat negativní. Antivir, který způsobuje, že můj PC je , i přes nainstalovaný FW, jako ve výkladní skříni, není pro mne to pravé ořechové. A jestli se tomu dá určitou úpravou (nenainstalováním toolbaru ?) zamezit, je věc jiná. To by běžného uživatele nemělo zajímat a produkt, byť freeware, by měl být aplikovatelný v defaultním nastavení bez takovýchto problémů.
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Firefly píše:...
Nehodlám se hádat, ale to, co jsi napsal se nezakládá na pravdě... Ten trafic a důvod máš vysvětlený a odškrtnout volbu AOL toolbar snad není takový problém. Já tady nikomu tento produkt nevnucuji, ale zatím z free řešení neznám lepší.
Firefly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Firefly »

Shit píše:
Firefly píše:...
Nehodlám se hádat, ale to, co jsi napsal se nezakládá na pravdě... Ten trafic a důvod máš vysvětlený a odškrtnout volbu AOL toolbar snad není takový problém. Já tady nikomu tento produkt nevnucuji, ale zatím z free řešení neznám lepší.
Nechci Tě rozčilovat, vyzkouším to bez toolbaru, byl to jen postřeh ne pokus o polemiku, tak to, pls, tak ber. :)
---------------------------------------
edit: takže bez nainstalovaného toolbaru se zdá být všechno v pořádku
Naposledy upravil(a) Firefly dne pon 18. zář 2006, 10:54, celkem upraveno 2 x.
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ohledně toho traficu: Mrkni na ofic. fórum Kaspersky, tam se podobné věci řešily u plného KAV6 a bylo to zhruba takto vysvětleno - dochází tam ke "konfliktu" síťových driverů KAV a FW jiných stran. Veškerý síťový datový tok jde přes KAV a některé FW to vyhodnotí jako dvojnásobný datový tok.
Ma tento antivir nejakej "webovej stit" kterej by byl schopen nejak ovlivnit fuinkci netlimiteru na pocitani prenesenych dat?
AVS (stejně jako plnohodnotný KAV6/KIS6) obsahují v sobě "síťové" drivery, nicméně v AVS je "webový štít" jakoby odpojen (je tam, ale tváří se, že je "mimo provoz"). Můžu ale potvrdit, že ani Jetico firewall a jeho síťový trafic neukazuje v kombinaci s "plným" KAV6 "korektně" síťový trafic, ale na funkci FW a AV to nemá žádný negativní vliv (kromě statistik).
Já jsem to zkoumal u sebe na routeru a jde pouze o kosmetickou věc. Jinou hodnotu ukázal router a jinou síť. trafic v PC a údaji na routeru věřím jaksi víc.

(KAV6 mám na jednom PC a AVS na druhém PC)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pokud někdo má problémy s AVS v kombinaci s nějakým firewallem, mrkněte třeba sem:
http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=145737
http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=139799
http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=16036

Patch do registrů popisovaná v návodech je tohle:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\kl1]

"PatchOB"=dword:00000000
Vše výše napsané platí i pro plný KAV6.

Přidání klíče do registru musíte provést v nouzovém režimu, protože AVS má stále zapnutou funkci ochrany svých souborů a nejde vypnout jako u KAV6.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Na jednom nejmenovaném fóru jsem našel češtinu do AVS
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Asi blbá otázka, používám antivir+firewall AVG 7.01, proto se vás ptám - bude lepší použít třeba tento samostatný antivir (když je free..) a k tomu třeba nějaký vynikající firewall? Vůbec z internetu nic nestahuji, jen chodím a stíhám tak pct a nějaké ty novinky..(moc práce :-( )
A nebo si mám nechat ten AVG. Jo a používám AVG včetně firewallu z CHIP časopisu, díky! 8)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“