Asus A7V880 (VIA KT880) - zkušenosti, typy, triky...

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

shadow píše:JJ. Nforce chipset je proste good. Tam podobny problemy nejsou. ............. proste skvely
:lol: :lol: :lol: :lol: Ale jiný problémy :wink: Jinak P.Orel asi ví, co píše.....a nemá pravdu - ale má pravdu s tou kompaktilibitou + SATA, RAID.... :x No nic, nechme flame :comp:
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Presunuto z AMD.

Jen me nejak nenapada, proc by nemel byt stabilni ten HD :)
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jiri Drak píše:Jen me nejak nenapada, proc by nemel byt stabilni ten HD :)
Pokud by nemakal PCI/AGP lock.....
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Shit píše:
Jiri Drak píše:Jen me nejak nenapada, proc by nemel byt stabilni ten HD :)
Pokud by nemakal PCI/AGP lock.....
Pak by byl nejspis nestabilni nejen Hitachi HD, ale i jakykoliv jiny :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jiri Drak píše: Pak by byl nejspis nestabilni nejen Hitachi HD, ale i jakykoliv jiny :)
Tak tak.
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

mě se zdá, že lock funguje...ale má to spíše jiný mouchy.....hlavně s těma service packama je to neuvěřitelný...teď je nemám a jedu úplně v pohodě....sice moc jsem zatím netaktil (12.5 * 166)....měli by pořádně vyladit bios, páč problémů je více než dost.....zajímalo by mě jestli ještě někdo má problémy s těma service packama 1????????????
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
kajos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajos »

Lock funguje, XP M je s tou deskou taky v pohode a myslim ze i ten disk nebude delat sajgon... mam tam Maxtora a v poho... Zitra mi prijde Samsung a pocitam ze to taky poslape.

Pokud davas jiny board a chces tam rozjet stavajici instal XPcek ze stare, tak je radsi komplet preinstaluj - nebude ti blbnout RAID.

Jinak posledni verze BIOSu .4 by mela resit problemy s pridavnou PCI zvukovkou a Gigabytovou sitovkou - nemam sit, takze sem to nezkousel - mozna pres vikend...
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

2ALL: http://forums.pcper.com/showthread.php? ... ge=1&pp=15 Čerpal sem zatim jen z tohohle fora, je tam toho docela dost, so czech it!

Na ten disk sem se ptal proto, že mi ta sata dělá na tomhle Asusu při taktování Athlona XP 2200+(zatim) pí*oviny. Dostanu se max tak na fsb 153 se zamčenym 13,5 multi a stejně mi za chvíli uplně schodí Xpéčka, jako že při bootu chybí hal.dll nebo že je zkur*** windows/system32/config atd. Když sem dal třeba fsb 160, tak jak se na začátku detekuje sata raid, tak mi to nepíše jako normálně typ(nebo co to je za označení) hadru, ale jenom ňaký rozhozený písmenka a dál se nic nestane...Připomínám, že AGP lock mám na enable...Tak co s tim, nevíte co to způsobuje???
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Delarge píše:Připomínám, že AGP lock mám na enable...Tak co s tim, nevíte co to způsobuje???
Netusim co mas za desku, ale AGP lock nevyresi problem s pretaktovani PCI, potrebujes neco co ma PCI lock, pokud jedes na nestandartni FSB.
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Jiri Drak píše:
Delarge píše:Připomínám, že AGP lock mám na enable...Tak co s tim, nevíte co to způsobuje???
Netusim co mas za desku, ale AGP lock nevyresi problem s pretaktovani PCI, potrebujes neco co ma PCI lock, pokud jedes na nestandartni FSB.
Vona existuje nějaká deska která má AGP lock a PCI ne? Já myslel že to je vždy ruku v ruce spolu dohromady. :)
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

No, já sem z toho taky trochu zmatenej, ale u a7v880 je uváděnej jenom AGP lock (v biosu), bylo by to teda pěkně nelogický řešení, ale vypadá to tak. Právě proto chci vědět, jak komu tahle deska chodí při přetaktu...a taky bych chtěl vědět, estli se to nedá nějak empiricky zjistit, tj. změřit, to jestli PCI lock má/funguje nebo ne...

2Jirka Drak: Mám právě tu desku, na kterou se tu ptám, tzn. Asus a7v880...

Ale na druhou stranu už sem zaznamenal, že to dost lidem fachá i při OC + mobile Athlon, tak proč mně ne?! :(
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

neznám žádnej soft kterej to je shopnej zjistit na 100% správně.
Podle toho coti to ale dělá to vypadá že pci lock se nekoná :?

edit: podle tohoto testu by měl mit AGP/PCI lock - dnes se neda ničemu věřit
http://www.xbitlabs.com/articles/chipse ... 880_7.html

u kT880delty je to vbiosu přimo pojmenovany DIMM/ PCI ale ne zase AGP
http://www.svethardware.cz/photo_doc-47 ... E1DE6.html

No ale myslim že čipset KT880 by měl umět zamknout oboje. Ještě je tu ale možnost že se skrytě přetaktovává v-link a proto sata blbne, ale celej lock by tim postradal jakejkoli smysl.
Naposledy upravil(a) Jája dne čtv 5. srp 2004, 22:09, celkem upraveno 1 x.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

goelr píše: mě se zdá, že lock funguje...ale má to spíše jiný mouchy.....hlavně s těma service packama je to neuvěřitelný...teď je nemám a jedu úplně v pohodě....sice moc jsem zatím netaktil (12.5 * 166)....měli by pořádně vyladit bios, páč problémů je více než dost.....zajímalo by mě jestli ještě někdo má problémy s těma service packama 1????????????
Tys ten Athlon přetočil v pohodě na fsb 166?? A máš ho zamčenej nebo odemčenej? A vše jde OK?? A kontrolní otázka, máš sata nebo IDE??
Naposledy upravil(a) Delarge dne čtv 5. srp 2004, 22:13, celkem upraveno 1 x.
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Sakra drát, jak funguje to Quote??? :?

2Jája: No právě, u mně to možná tak vypadá, ale existuje dalších X lidí, kterejm to zdá se fachá, a z toho sem pravě kinda confused...Taky ale je tu možnost, že dělička známá z kt600 tu funguje, shválně zkusim, co to udělá při 166Mhz...
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Delarge píše:Sakra drát, jak funguje to Quote??? :?
nesmis pouzit volbu "zakazat znacky v tomto prispevku"...

Ad deska - ta deska (resp. kazda deska s KT880) ma AGP/PCI lock - jde jen o to, ze se ukazuje, ze neni uplne funkcni... muze to opravit novy bios a nebo to vyresi az nova revize - kdo vi... :wink: To je zrejme i duvod toho, proc na Asusu nejde nastavit fsb vetsi nez 227mhz.

Pokud pri pretaktovani blbe beha disk (at uz pata nebo sata), tak je to vysokou hodnotou PCI... dokud tedy nebude vyresen tento problem, tak doporucuje snizit pretaktovani na hodnotu PCI <= 38mhz.
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Wilik píše:
Delarge píše:Sakra drát, jak funguje to Quote??? :?
nesmis pouzit volbu "zakazat znacky v tomto prispevku"...

Ad deska - ta deska (resp. kazda deska s KT880) ma AGP/PCI lock - jde jen o to, ze se ukazuje, ze neni uplne funkcni... muze to opravit novy bios a nebo to vyresi az nova revize - kdo vi... :wink: To je zrejme i duvod toho, proc na Asusu nejde nastavit fsb vetsi nez 227mhz.

Pokud pri pretaktovani blbe beha disk (at uz pata nebo sata), tak je to vysokou hodnotou PCI... dokud tedy nebude vyresen tento problem, tak doporucuje snizit pretaktovani na hodnotu PCI <= 38mhz.
THX :)

Přesně to sem měl na mysli, žebten lock prostě jenom nefunguje tak jak má :( Jo a co přesně znamená ta nová revize? To jako, že začnou tu desku vyrábět znovu a líp, nebo co? To by mi asi moc nepomohlo... Doufam, že zamakaj na tom biosu, už měsíc žádná novinka :x
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

tak doporucuje snizit pretaktovani na hodnotu PCI <= 38mhz.
To jako znamená, že do hodnoty 38MHz by PCI mělo jet OK?
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

2 kajos: no ted jede vse uplne v pohode, ale nedaval jsem tam zatim service packy, protoze se celkem bojim :( :sad: ....nemuzu prijit co se spolu hada ci hadalo...irq, nastaveni vse ok....ted uz i soundblaster jede na 100, tv karta taky,....fakt nevim,ale ty service packy jsou celkem potreba...jenze co kdyz to zase nepojede??? (po nainstalovani packu, restart a pri novem startu xp se mi to zrestartovalo, i pri nouzaku ci posledni zname konfiguraci...bez jakekoliv hlasky...kzousel jsem vydelat livko i tv kartu..nic nepomohlo, vzdy jen dokola restart...)co s tim???
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

goelr píše:2 kajos: no ted jede vse uplne v pohode, ale nedaval jsem tam zatim service packy, protoze se celkem bojim :( :sad: ....nemuzu prijit co se spolu hada ci hadalo...irq, nastaveni vse ok....ted uz i soundblaster jede na 100, tv karta taky,....fakt nevim,ale ty service packy jsou celkem potreba...jenze co kdyz to zase nepojede??? (po nainstalovani packu, restart a pri novem startu xp se mi to zrestartovalo, i pri nouzaku ci posledni zname konfiguraci...bez jakekoliv hlasky...kzousel jsem vydelat livko i tv kartu..nic nepomohlo, vzdy jen dokola restart...)co s tim???
Počkat na další BIOS, drivery.. :sad:
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

no na tech 166 to jede fajn, ale nesmim tam mit service packy :evil: :evil: (viz forum)...
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“