Přídavný větrák do Case

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Slezman(CZE) píše:Včera mi přišel Arctic cooooooooooooooooling ten modrej a je BÓÓÓÓÓŽÍÍÍ, to si lidi kupujte už jen pro to modrý světlo. Já no včera čuměl tak hodinu a zapínal , vypínal...
takovy dela i Spire a Cooler master...
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Nidzo píše:Skoda, do cernocervenyho kompu s cervenou katodou si modrej vetrak asi davat nebudu....cerveny nemaj co? :(
zase nemuze byt tak tezke ty podsvetleni predelat
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Jafido píše:
Nidzo píše:Skoda, do cernocervenyho kompu s cervenou katodou si modrej vetrak asi davat nebudu....cerveny nemaj co? :(
zase nemuze byt tak tezke ty podsvetleni predelat
Treba ne :wink: ale jak pro koho :oops:
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

VÝSLEDKY PŘÍDAVNÝCH VĚTRÁKŮ

Příspěvek od Slezman »

Sestava: HOME (viz podpis), Eurocase Middle Tower 5410 2xUSB
( http://www.eurocase.cz/Czech/MDL5410A_USB.htm )
Namontované větráky: 2x ARCTIC COOLING ARCTIC FAN Pro 2L
( http://shop.pctuning.cz/?id=CHX+ACPro+2L )
Kam: dozadu pod zdroj (odsávací)
dopředu vespod (nasávací)

VÝSLEDKY MĚŘENÍ:
Teplota okolí: 22°C

USTÁLENÝ REŽIM - "IDLE" - bez větráků/s větráky

Teplota CPU: 38,0°C / 36,0°C = zisk -2,0°C
Teplota na vstupu do chladiče CPU: 29,3°C / 26,6°C = zisk -2,7°C
(tj. teplota v casu)
Teplota chipset: 35,0°C / 34,0°C = zisk -1,0°C
Teplota vzd. za větrákem zdroje: 30,5°C / 30,1°C = zisk -0,4°C

USTÁLENÝ REŽIM - "LOAD" - bez větráků/s větráky

Teplota CPU: 62,0°C / 58,0°C = zisk -4,0°C
Teplota na vstupu do chladiče CPU: 34,0°C / 29,4°C = zisk -4,6°C
Teplota chipset: 42,0°C / 39,0°C = zisk -3,0°C
Teplota vzd. za větrákem zdroje: 36,2°C / 34,6°C = zisk -1,6°C

Co jsem čím měřil:Teplota CPU: PCAlert4
Teplota na vstupu do chladiče CPU: COMMETER D0321
( http://www.cometsystem.cz/c0311.htm )
( http://www.cometsystem.cz/sondy_tc.htm )
Teplota chipset: PCAlert4
Teplota vzduchu za větrákem zdroje: COMMETER D0321

Co znamená LOAD?Dlouhodobě běžící test AVG 6.0 (proč: prozatím nejúčinnější topič CPU na mé sestavě, nechuť zkoušet zátěžové prográmky)

Svůj závěr si udělejte sami, nicméně se tyhle výsledky daly očekávat.
Taky z nich vyplývá, že při zhoršování tepelných podmínek ve skříni se rozdíl mezi variantou "bez větráků" a "s větráky" prohlubuje. Lze tedy čekat, že v létě, kdy budu mít doma místo 22°C docela slušných 33°C, bude rozdíl ještě výraznější. Pokud tomu tak bude (ale taky nemusí být), myslím, že to, že jsem si při tomhle "testu" dokonale vyhrál, nebude jediným přínosem.
Další přínos nasávacího větráku vpředu dole vidím taky v tom, že zásobuje prostor, odkud si bere chladič GPU
vzduch (pod VGA kartou), chladnějším vzduchem. Jinak by tam podle mě bylo proudově trošku mrtvé místo.

P.S. Ještě má poštou dojít nasávací trojče TITAN do 5,25" slotu, na to jsem ale nečekal, protože jsem to jednak nevydržel, a taky proto, že si nemyslím, že by do výsledků výrazněji promluvilo. Nicméně je pak taky prubnu už kvůli ověření, jestli jsem teďka nenaměřil nějaké blbosti.

P.S.#2 Ale svítí to náááádherně !!!
P.S. #3 HLUK: Arcticy jsou velmi tiché, převážně je slyšet pouze proudící vzduch, vzhledem k tomu, že BOX a FX hučí, bytvořili nové větráky takové hlukové pozadí, takže bych řekl, že to hučení i částečně potlačily, rozhodně však z toho není vysavač.

Díky za váš čas a hodně zdaru všem ostatním!
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
VerteX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VerteX »

Moc hezky, diky za otestovani... kdybych mel nejakej solidni teplomer, tak bych zkusil neco takovyho taky. Zajimavy, ze se podobny testy neobjevujou ve vetsim rozsahu na netu.
>>> Nové systémy přinášejí nové problémy. <<<
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Tyhle testyj sou ale trochu ošemetný, vždycky to záleží na konkrétních podmínkách , uspořádání kabelů v casu, jak jsem tak pročítal fórum, pořádek v casu může udělat svoje.
možná proto testy nedělají, protože by to u jiného mohlo dopadnout zcela jinak.
Hlavně budu muset doma uklízet prach, jinak budu mít na podzim v kistně pořádný bordel.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“