Mizící mechaniky ve Win XP - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
tooomer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Mizící mechaniky ve Win XP - vyřešeno

Příspěvek od tooomer »

Mám tu problém. Kámoš si koupil DVD mechaniku TEAC DV-516E a po přidání do PC a nainstalování Clone CD a Nera 6013 najednou zmizely ze systému obě mechaniky :( , jak CD-RW Teac 540E, tak zmiňovaná DVD. Systém u nich hlásí konflikt zařízení. Myslel jsem na reinstal WinXP, ale prý to nepomůže a problém se znovu objeví.
Dočetl jsem se, že jde o konflikt s nějakými filtry v registrech. Tak jsem je podle návodu z registrů vyhodil, což by mělo prý pomoci, ale nepomohlo. :?
Nevíte někdo, prosím, jak tento problém vyřešit? Ještě nikdy jsem se s tím nesetkal.

PC je na MB MSI KT266, Duron 1200MHz, WinXP prof.

Děkuji Vám!
MSI KT4VL, chipset VIA KT400, CPU Barton 2500+ (39°C v klidu), cooler FalconRockII + 3x intercooler, 1024MB RAM DDR333, 128MB GForce4 4200Ti, 2x HDD WD120GB JB,DVD-R Toshiba, DVD-RW Pioneer A06
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Kazda mechanika samostatne chodi vpohode????
Neskusal si menit nastavenia master, slave ci pripadne CS..........
Neskusal si instalovat jednu mechaniku nainstalovat ako slave k IDE 0 k HDD a pripadne nechat druhu mechaniku samostatne na IDE 1....????
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Mizící mechaniky ve Win XP

Příspěvek od JanoF »

tooomer píše:Mám tu problém. Kámoš si koupil DVD mechaniku TEAC DV-516E a po přidání do PC a nainstalování Clone CD a Nera 6013 najednou zmizely ze systému obě mechaniky :( , jak CD-RW Teac 540E, tak zmiňovaná DVD. Systém u nich hlásí konflikt zařízení. Myslel jsem na reinstal WinXP, ale prý to nepomůže a problém se znovu objeví.
Dočetl jsem se, že jde o konflikt s nějakými filtry v registrech. Tak jsem je podle návodu z registrů vyhodil, což by mělo prý pomoci, ale nepomohlo. :?
Nevíte někdo, prosím, jak tento problém vyřešit? Ještě nikdy jsem se s tím nesetkal.

PC je na MB MSI KT266, Duron 1200MHz, WinXP prof.

Děkuji Vám!
ono pri starych palickach platilo take nieco ze musi byt ako master a nemala by byt s s dalsou mechanikou na tom istom kabli vyskusaj prehodit jednu na jeden a druhu na druhy kabel ci to nepomoze ale asi to bude mozno aj v tom, a nero a clone ti vymaze tie cd az ked ho spustis alebo hned po instalacii :?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Já bych v první řadě zrušil to NERO. Některý verze byli vyloženě antiTEACovský. Obě mechaniky vymaž ze systému, restartuj počítač a znovu načti ovladače. Možná by neškodil nejnovější firmware. Mechaniky vyzkoušej mimo vypalovací soft, tzn. v nějakým přehrávači CD, video, DVD atd. Nero instaluj některý z 5 řady, třeba 5.5.10.35, ty byli bezproblémový. Teď koukám, že máš psaný XP, takže proveď obnovu sytému, před instalaci toho DVD a zkus to starší NERO+nový firmware.
........................
Jinak já mám na kšandě DVD-Rom Pioneer 106 (master)+CD/RW Teac W540 (slave) a nikdy jsem s tím neměl problém, mám ale jinou desku a třeba ten jeho řadič není tak dobrej, proto je zkuste i rozhodit pod disky.
Bathory
tooomer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tooomer »

Tak jsem postupoval jak si řekl, vyhodil jsem NERO i Clone, obnovil jsem systém do dne kdy byl nainstalován, všechno bylo OK, asi 10minut. Dal jsem tam Nero 6313 a dobrý. Dal jsem driver ke zvuku.Pak jsem restartoval a opět mechaniky nikde. Další obnovení systému už neprojde, takže budu muset znova nainstalovat XPčka, ale rád bych se vyhnul té samé hovadině. Co tedy doporučuješ? Dát tam jen NERo a to nějakou verzi 5.xxxx ? Už mě to pěkně točí, se*u se s tim celou sobotu :o(
MSI KT4VL, chipset VIA KT400, CPU Barton 2500+ (39°C v klidu), cooler FalconRockII + 3x intercooler, 1024MB RAM DDR333, 128MB GForce4 4200Ti, 2x HDD WD120GB JB,DVD-R Toshiba, DVD-RW Pioneer A06
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

A ovladače k základní desce byli všechny nainstalovaný? To už skoro vypadá na problém se řadičem. Jestli budeš instalovat znova XP, tak na ně nezapoměň. Pak začni s jednou mechanikou, třeba tou DVD, vyzkoušej zvuk, DVD video atd. Udělej několik restartů a když to bude dobrý, přidej TEACa a s ním to samé. Jestli to půjde, tak tam NERO nedávej a začni třeba s tím CLONE CD nebo ALCOHOLEM 120% a zkus něco vypálit a následně načíst ........... no a pak podej info.
Bathory
tooomer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tooomer »

Drivery k desce tam myslím nejsou daný, jenom detonátory a pak ten zvuk. Dneska už na to kašlu, už mi to leze krkem. Mám rozdělanou klávesnici od Umaxe, ve který byl džus, pak byla osprchována a tedka se sice nelepí, ale zřejmě jak se tou vodou odmatili čudlíky, tak se blbě mačkají, takže to zkusím namazat nějakym sprejem...prima práce...že áno.. :wink:
Na toho kompa se podívám až zejtra a dám vědět. Díkec
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Pravidlo č.1 zní - po nové instalaci OS tam hned kopnout drivery motherboardu ............

Zkus to prostříknout WD-40.
Bathory
tooomer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tooomer »

Já vim, toho kompa stavěl někdo jinej...

WD-40? Co to je? Já mám MULTI SUPER 5. Mazací, čistící a vlhkoodpuzující spray. Nějak mě moc nenapadá, jak to namazat...postříkat to nemůžu, to bude mastný úplně celý... sakra práce.. nemáš s tim zkušenost?? Mám to rozebraný, ale jak na to?? :sad:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Leda nastříkat na hadřík a otírat a otírat .............
Bathory
tooomer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tooomer »

Klávesnici jsem nějak rozjel :)

Horší je to s tím kompem. Mám tam čistě hozený okna. Dám tam SP1 a drivery pro desku, detonátory a zvuk. A ted: jakou verzi Nera tam dát? Clone tam nepřijde vůbec. Jde o to, aby to jelo, Nero mu stačí. Poradíte někdo ???

Díky.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Co kdybys napsal, jak to jede po čistým instalu a bez Nera. Zkoušel jsi ty mechaniky, nemá to kolize v systému.
....................................
Na tyhle starší TEACy určitě něco z 5 řady. Já mám 5.5.10.35, můžeš zkusit i níž.
Bathory
tooomer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tooomer »

Takže jsem zformátoval C: a udělal čistou instalaci WXP prof vč. SP1, ovladačů pro VIA chipset, zvuku a detonátorů 56.64. Zatím to jede bez problémů a konfliktů. :)
Teďka mám teda zkusit to NERO? Jakou verzi? :shock:
Mechaniky jsou TEAC CD-RW 540E a DVD DV-516E.
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

skus tam dat v 5.5.9.9 tu mam 100% odskusanu asi na 12 modeloch cdrw
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

tooomer píše:Takže jsem zformátoval C: a udělal čistou instalaci WXP prof vč. SP1, ovladačů pro VIA chipset, zvuku a detonátorů 56.64. Zatím to jede bez problémů a konfliktů. :)
Teďka mám teda zkusit to NERO? Jakou verzi? :shock:
Mechaniky jsou TEAC CD-RW 540E a DVD DV-516E.
Už jsem ti to psal alespoň dvakrát, jakou verzi!!! Ta 5.5.9.9. je taky dobrá.
Naposledy upravil(a) Bathory dne ned 13. čer 2004, 13:04, celkem upraveno 1 x.
Bathory
tooomer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tooomer »

Oki, oki... hlavně klid... :roll:
tooomer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tooomer »

Takže se mi podařilo zvítězit nad tím zapeklitým strojem :D
Dal jsem tam v.5.5.9.9 a zatím je to OKi. Už si to odvezl, tak doufám, že to bude v pohodě.
V každém případě díky za rady a pomoc. :)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

nemas zac proste niet na klasiku nera 5.5.9.9 :lol: :lol: :lol:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

tooomer píše:Takže se mi podařilo zvítězit nad tím zapeklitým strojem :D
Dal jsem tam v.5.5.9.9 a zatím je to OKi. Už si to odvezl, tak doufám, že to bude v pohodě.
V každém případě díky za rady a pomoc. :)
A to se teď v poslední době pořád nadává na TEACy a přitom je většinou zakopanej pes někde jinde. :D :roll:
..........................
A co ta poleptaná klávesnice?
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“