Mizící mechaniky ve Win XP - vyřešeno
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- tooomer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mizící mechaniky ve Win XP - vyřešeno
Mám tu problém. Kámoš si koupil DVD mechaniku TEAC DV-516E a po přidání do PC a nainstalování Clone CD a Nera 6013 najednou zmizely ze systému obě mechaniky , jak CD-RW Teac 540E, tak zmiňovaná DVD. Systém u nich hlásí konflikt zařízení. Myslel jsem na reinstal WinXP, ale prý to nepomůže a problém se znovu objeví.
Dočetl jsem se, že jde o konflikt s nějakými filtry v registrech. Tak jsem je podle návodu z registrů vyhodil, což by mělo prý pomoci, ale nepomohlo.
Nevíte někdo, prosím, jak tento problém vyřešit? Ještě nikdy jsem se s tím nesetkal.
PC je na MB MSI KT266, Duron 1200MHz, WinXP prof.
Děkuji Vám!
Dočetl jsem se, že jde o konflikt s nějakými filtry v registrech. Tak jsem je podle návodu z registrů vyhodil, což by mělo prý pomoci, ale nepomohlo.
Nevíte někdo, prosím, jak tento problém vyřešit? Ještě nikdy jsem se s tím nesetkal.
Děkuji Vám!
MSI KT4VL, chipset VIA KT400, CPU Barton 2500+ (39°C v klidu), cooler FalconRockII + 3x intercooler, 1024MB RAM DDR333, 128MB GForce4 4200Ti, 2x HDD WD120GB JB,DVD-R Toshiba, DVD-RW Pioneer A06
- random
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Kazda mechanika samostatne chodi vpohode????
Neskusal si menit nastavenia master, slave ci pripadne CS..........
Neskusal si instalovat jednu mechaniku nainstalovat ako slave k IDE 0 k HDD a pripadne nechat druhu mechaniku samostatne na IDE 1....????
Neskusal si menit nastavenia master, slave ci pripadne CS..........
Neskusal si instalovat jednu mechaniku nainstalovat ako slave k IDE 0 k HDD a pripadne nechat druhu mechaniku samostatne na IDE 1....????
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- JanoF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mizící mechaniky ve Win XP
ono pri starych palickach platilo take nieco ze musi byt ako master a nemala by byt s s dalsou mechanikou na tom istom kabli vyskusaj prehodit jednu na jeden a druhu na druhy kabel ci to nepomoze ale asi to bude mozno aj v tom, a nero a clone ti vymaze tie cd az ked ho spustis alebo hned po instalaciitooomer píše:Mám tu problém. Kámoš si koupil DVD mechaniku TEAC DV-516E a po přidání do PC a nainstalování Clone CD a Nera 6013 najednou zmizely ze systému obě mechaniky , jak CD-RW Teac 540E, tak zmiňovaná DVD. Systém u nich hlásí konflikt zařízení. Myslel jsem na reinstal WinXP, ale prý to nepomůže a problém se znovu objeví.
Děkuji Vám!
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já bych v první řadě zrušil to NERO. Některý verze byli vyloženě antiTEACovský. Obě mechaniky vymaž ze systému, restartuj počítač a znovu načti ovladače. Možná by neškodil nejnovější firmware. Mechaniky vyzkoušej mimo vypalovací soft, tzn. v nějakým přehrávači CD, video, DVD atd. Nero instaluj některý z 5 řady, třeba 5.5.10.35, ty byli bezproblémový. Teď koukám, že máš psaný XP, takže proveď obnovu sytému, před instalaci toho DVD a zkus to starší NERO+nový firmware.
........................
Jinak já mám na kšandě DVD-Rom Pioneer 106 (master)+CD/RW Teac W540 (slave) a nikdy jsem s tím neměl problém, mám ale jinou desku a třeba ten jeho řadič není tak dobrej, proto je zkuste i rozhodit pod disky.
........................
Jinak já mám na kšandě DVD-Rom Pioneer 106 (master)+CD/RW Teac W540 (slave) a nikdy jsem s tím neměl problém, mám ale jinou desku a třeba ten jeho řadič není tak dobrej, proto je zkuste i rozhodit pod disky.
Bathory
- tooomer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem postupoval jak si řekl, vyhodil jsem NERO i Clone, obnovil jsem systém do dne kdy byl nainstalován, všechno bylo OK, asi 10minut. Dal jsem tam Nero 6313 a dobrý. Dal jsem driver ke zvuku.Pak jsem restartoval a opět mechaniky nikde. Další obnovení systému už neprojde, takže budu muset znova nainstalovat XPčka, ale rád bych se vyhnul té samé hovadině. Co tedy doporučuješ? Dát tam jen NERo a to nějakou verzi 5.xxxx ? Už mě to pěkně točí, se*u se s tim celou sobotu (
MSI KT4VL, chipset VIA KT400, CPU Barton 2500+ (39°C v klidu), cooler FalconRockII + 3x intercooler, 1024MB RAM DDR333, 128MB GForce4 4200Ti, 2x HDD WD120GB JB,DVD-R Toshiba, DVD-RW Pioneer A06
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
A ovladače k základní desce byli všechny nainstalovaný? To už skoro vypadá na problém se řadičem. Jestli budeš instalovat znova XP, tak na ně nezapoměň. Pak začni s jednou mechanikou, třeba tou DVD, vyzkoušej zvuk, DVD video atd. Udělej několik restartů a když to bude dobrý, přidej TEACa a s ním to samé. Jestli to půjde, tak tam NERO nedávej a začni třeba s tím CLONE CD nebo ALCOHOLEM 120% a zkus něco vypálit a následně načíst ........... no a pak podej info.
Bathory
- tooomer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Drivery k desce tam myslím nejsou daný, jenom detonátory a pak ten zvuk. Dneska už na to kašlu, už mi to leze krkem. Mám rozdělanou klávesnici od Umaxe, ve který byl džus, pak byla osprchována a tedka se sice nelepí, ale zřejmě jak se tou vodou odmatili čudlíky, tak se blbě mačkají, takže to zkusím namazat nějakym sprejem...prima práce...že áno..
Na toho kompa se podívám až zejtra a dám vědět. Díkec
Na toho kompa se podívám až zejtra a dám vědět. Díkec
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- tooomer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já vim, toho kompa stavěl někdo jinej...
WD-40? Co to je? Já mám MULTI SUPER 5. Mazací, čistící a vlhkoodpuzující spray. Nějak mě moc nenapadá, jak to namazat...postříkat to nemůžu, to bude mastný úplně celý... sakra práce.. nemáš s tim zkušenost?? Mám to rozebraný, ale jak na to??
WD-40? Co to je? Já mám MULTI SUPER 5. Mazací, čistící a vlhkoodpuzující spray. Nějak mě moc nenapadá, jak to namazat...postříkat to nemůžu, to bude mastný úplně celý... sakra práce.. nemáš s tim zkušenost?? Mám to rozebraný, ale jak na to??
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- tooomer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Klávesnici jsem nějak rozjel
Horší je to s tím kompem. Mám tam čistě hozený okna. Dám tam SP1 a drivery pro desku, detonátory a zvuk. A ted: jakou verzi Nera tam dát? Clone tam nepřijde vůbec. Jde o to, aby to jelo, Nero mu stačí. Poradíte někdo ???
Díky.
Horší je to s tím kompem. Mám tam čistě hozený okna. Dám tam SP1 a drivery pro desku, detonátory a zvuk. A ted: jakou verzi Nera tam dát? Clone tam nepřijde vůbec. Jde o to, aby to jelo, Nero mu stačí. Poradíte někdo ???
Díky.
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- tooomer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsem zformátoval C: a udělal čistou instalaci WXP prof vč. SP1, ovladačů pro VIA chipset, zvuku a detonátorů 56.64. Zatím to jede bez problémů a konfliktů.
Teďka mám teda zkusit to NERO? Jakou verzi?
Mechaniky jsou TEAC CD-RW 540E a DVD DV-516E.
- JanoF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem ti to psal alespoň dvakrát, jakou verzi!!! Ta 5.5.9.9. je taky dobrá.tooomer píše:Takže jsem zformátoval C: a udělal čistou instalaci WXP prof vč. SP1, ovladačů pro VIA chipset, zvuku a detonátorů 56.64. Zatím to jede bez problémů a konfliktů.
Naposledy upravil(a) Bathory dne ned 13. čer 2004, 13:04, celkem upraveno 1 x.
Bathory
- tooomer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- tooomer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Takže se mi podařilo zvítězit nad tím zapeklitým strojem
Dal jsem tam v.5.5.9.9 a zatím je to OKi. Už si to odvezl, tak doufám, že to bude v pohodě.
V každém případě díky za rady a pomoc.
Dal jsem tam v.5.5.9.9 a zatím je to OKi. Už si to odvezl, tak doufám, že to bude v pohodě.
- JanoF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
A to se teď v poslední době pořád nadává na TEACy a přitom je většinou zakopanej pes někde jinde.tooomer píše:Takže se mi podařilo zvítězit nad tím zapeklitým strojem
..........................
A co ta poleptaná klávesnice?
Bathory