Jakou CD/RW mechaniku II.
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ond
- Nováček
-
Jakou CD/RW mechaniku II.
Dobry den,chtěl jsem se zeptat jakou vypalovacku CD-RW mám koupit když mám starší comp.PIII-550Mhz,196 Ram.Chci poradit aby se treba vypalovacka nehadala s computerem
- JanoF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakup vypalovacky
to mas v poctate fuk kukni na nejake LGny, tie su pomerne dobre aj na taketo zostavy
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mužeš zkusit třeba TEAC W552E. Má to slušnou konstrukci, takže dlouho vydrží, čte perfektně a pokud chceš něco na ochrany, tak je to druhá (po Plextoru) nejlepší CD-RW. Je ale potřeba updatovat nový firmware.
....................
Jinak ti ale doporučuju koupit rovnou minimálně nějaký kombo, ať máš ještě čtení DVD. O tolik to zase dražší není.
....................
Jinak ti ale doporučuju koupit rovnou minimálně nějaký kombo, ať máš ještě čtení DVD. O tolik to zase dražší není.
Bathory
- Gamesnik2003
- Začátečník
-
- zombux
- Odborník PCT
- pinke
- Nováček
Teac bych asi nebral, za
1) už to není co ty bývalo
2) oproti ostatním CD RW zatěžuje při práci CPU pačítače, takže do staršího ne.
Není špatná LG nebo Sony ten nejlevnější model, je uplně v klidu..
1) už to není co ty bývalo
2) oproti ostatním CD RW zatěžuje při práci CPU pačítače, takže do staršího ne.
Není špatná LG nebo Sony ten nejlevnější model, je uplně v klidu..
MB Gigabyte 7vt600 1934,CPU Barton 2500+,Chlad Cooper Silent 2TC Revize 2, DDR 512/400, GK FX5900XT (500/600), DVD Artec DHI-C40, CD RW Plextor W4824TA, Win XP-Profi.
- random
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam v praci starsie PC PII 400 192MB RAM 13GB HDD .... a skusal som tam toho uz vela ...... bez problemu su dnes napr. Nec, LG, Samsung ....... pohoda je napr. sony, teac .... aj ked uz to nieje co byvalo.......
Hrozne malo sa mi na reklamaciu vracia LG a Samsung... takze tieto mozem naozaj len doporucit... naviac cenu dnes maju naozaj super....
Hrozne malo sa mi na reklamaciu vracia LG a Samsung... takze tieto mozem naozaj len doporucit... naviac cenu dnes maju naozaj super....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Benet
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakup vypalovacky
Mrkni sem urite si vyberes http://www.zive.cz/h/Testcentrum/AR.asp?ARI=115491ond píše:Dobry den,chtěl jsem se zeptat jakou vypalovacku CD-RW mám koupit když mám starší comp.PIII-550Mhz,196 Ram.Chci poradit aby se treba vypalovacka nehadala s computerem
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ty asi evidentně nevíš, o čem píšeš. Holt většina dnes nadává na TEAC a tak ses přidal k davu a ani nevíš proč. Asi móda. Hlavně, že LG je celkem slušná, přitom ta LG má spoustu věcí s tímhle TEACem společných, počínaje konstrukčníma dílama a konče chipsetem, zrovna tak, jako Asus nebo třeba LiteOn. TEAC udělal chybu, když opustil Sanyo (nebo jak se ten předchozí chip jmenoval), protože s MediaTekem má mnohem horší přístupový doby a vůbec se čtecí vlastnosti trochu zhoršili, řekl bych, že spadli na úroveň ostatních mechanik, proto už TEAC není to co býval. Na vlastní oči jsem viděl W540e, která měla náhodný čtení okolo 66ms!!! Na to s MediaTekem můžeme zapomenout. Určitá robustnost mechaniky přesto zůstala. Jestli chceš něco označit šrotem, tak si posluž na BTC. Spíš by se to dalo nazvat umělým šrotem (stačí se podívat, z čeho jsou hrazdičky nebo spirálka).
Dneska všechny poslední typy CD-RW mechanik mají podobné parametry. Není důležité, jestli má jedna o 5ms horší přístupy nebo pomalejší čtení. Důležité je, aby se přečetlo všechno, co tomu předhodíš i poškozený CD a slušně to pálilo a grabovalo. To W552e umí a myslím, že v globálu je lepší než LG.
A znovu opakuji, na ochrany je to druhá nejlepší mechanika. Je lepší než TEAC W540e, protože umí i CDS.
..........................
Jiná situace je u DVD vypalovaček, zde už TEAC opravdu šlape vodu. Tady lze dobře zvolit mezi LG-NEC-PIONEER.
To PINKE: 1) To víš, že už to není to, co to bývalo /// 2) Jaks proboha přišel na to, že oproti ostatním CD-RW zatěžuje víc CPU?
To ZOMBIE: NECy mám rád (slušný chipsety), ale tuhle NR-7700A bych asi na ochrany moc nevyužil. Nevíš, jak jsou na tom nejnovější modely, moc se o tom nepíše?
Dneska všechny poslední typy CD-RW mechanik mají podobné parametry. Není důležité, jestli má jedna o 5ms horší přístupy nebo pomalejší čtení. Důležité je, aby se přečetlo všechno, co tomu předhodíš i poškozený CD a slušně to pálilo a grabovalo. To W552e umí a myslím, že v globálu je lepší než LG.
A znovu opakuji, na ochrany je to druhá nejlepší mechanika. Je lepší než TEAC W540e, protože umí i CDS.
..........................
Jiná situace je u DVD vypalovaček, zde už TEAC opravdu šlape vodu. Tady lze dobře zvolit mezi LG-NEC-PIONEER.
To PINKE: 1) To víš, že už to není to, co to bývalo /// 2) Jaks proboha přišel na to, že oproti ostatním CD-RW zatěžuje víc CPU?
To ZOMBIE: NECy mám rád (slušný chipsety), ale tuhle NR-7700A bych asi na ochrany moc nevyužil. Nevíš, jak jsou na tom nejnovější modely, moc se o tom nepíše?
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 12:23, celkem upraveno 1 x.
Bathory
- Gamesnik2003
- Začátečník
-
- zombux
- Odborník PCT
je fakt že nový ochrany už nelouskne, ale mě to moc nevadí. novější modely jsou ok, má je pár lidí kolem mě a nemůže si je vynachválit (tuším NR7900A, 9100A, 9300A), jsou to výborný mechaniky.Bathory píše:To ZOMBIE: NECy mám rád (slušný chipsety), ale tuhle NR-7700A bych asi na ochrany moc nevyužil. Nevíš, jak jsou na tom nejnovější modely, moc se o tom nepíše?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- JanoF
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš a já mám přesně opačnou zkušenost, taky jsem to kupoval známým 2x W548 a 3x W552 (nebo to bylo opačně, už si nevzpomínám) a nejsou s nima ani ty nejmenší problémy. V tvým případě to mohla být vadná série, to už se stalo v minulosti mnohokrát. Vzpomeň naposledy na Plextor, jakou měli aféru se špatným firmware.Gamesnik2003 píše:to Bathory vim ocem mluvim kupoval sem pro pribuzne a zname 4 kousky - 3 se rozsypaly, akorat jeden jede obstojne. 75 % reklamaci je teda na me dost. Ale nebudeme si nic nalhavat posledni modely skoro vsech vyrobcu uz za moc nestoji, protoze to pro ne je vedlejsi vyroba.
Ale uznávám, stát se mi to osobně, tak jdu od toho taky dál.
Bathory
- Gamesnik2003
- Začátečník
-
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak s tím Plextorem 100% souhlasím.Gamesnik2003 píše:A abych nehanil jenom Teac tak kamos koupil vypalovacku LG a vypalil jedno cd. Potom vypalovacka odmitla cist cd a vypalovat. Ale opravdu vzdy zalezi na kuse a na serii. Muj jasnej nazor pokud CDRW tak jenom Plextor a spise uz koupit DVD vypaldu.
Bathory
- Gamesnik2003
- Začátečník
-
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele: