Chlazeni HD38x0

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Chlazeni HD38x0

Příspěvek od Gerimo »

Takze s 99% jistotou muzeme tvrdit, ze na tuto kartu pasuje ThermalTake DuOrb, tedy: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50139

Obrázek
Obrázek

Podle kompaktibility tedy muzeme usoudit, ze na ni nejspise pujdou AC S1,S2
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45817
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

imho stejně díry jako X18/19/GF88/79 a pod tj. všechny chladiče budou pasovat
gigik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gigik »

do dvou tejndu maj prijit full pasiv verze tak vyckajte jako ja... snad nebudou predrazeny (uz sem videl nejaky fotky jak s radiatorem dole tak i nahore, 4heatpipy)
Gigi bydlí na www.gigis.tk <<---- !!nové stránky!!
Kaco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kaco »

No pokud budou rozteče stejné jako na HD 2600XT DDR4 tak tam pasoval bez problému tento chladič:

Obrázek

Primecooler PC-VGAHG2 AL Blue LED HyperGraphic (S.E.) :?
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

Kaco píše:..............
a myslis si ze tento chladic predstavuje ultra hypper vykon?... :roll:
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Kaco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kaco »

fat4l píše:
Kaco píše:..............
a myslis si ze tento chladic predstavuje ultra hypper vykon?... :roll:
Hypper určitě nee ale myslím že na 55nm bude dostačující :)

Jinak chladíl mi před cca půl ročkem :D X1950XT a burn 67 stupnů.
HyenHannibal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HyenHannibal »

Jen takový poznatek, jedné věci jsem si před tím u HD3870 nevšimnul. Když kouknu na tenhle obrázek:

Obrázek

To bude stačit jen přišroubovat chladič na jádro, žádné další chladiče na paměťové čipy :)
Cecilka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cecilka »

gigik píše:do dvou tejndu maj prijit full pasiv verze tak vyckajte jako ja... snad nebudou predrazeny (uz sem videl nejaky fotky jak s radiatorem dole tak i nahore, 4heatpipy)
A recenze na to bude tak cca kdy? :) Páč takhle dvě heatpipe nemá smysl pořizovat, néé? :wink:

HyenHannibal píše:Jen takový poznatek, jedné věci jsem si před tím u HD3870 nevšimnul. Když kouknu na tenhle obrázek:
To bude stačit jen přišroubovat chladič na jádro, žádné další chladiče na paměťové čipy :)
Píšou, že sou součástí balení... :wink:
E4400 2.0 @ 3.0 (300x10) ::: Gigabyte 965P-DS3 r. 3.3 ::: 2x1024 MB A-Data EE @ 798 MHz ::: Sapphire X1950GT @ PRO pasiv chlazení [Idle: 37°C
Burn: 48°C] ::: AC Accelero S1 ::: Seasonic 400W ::: Elite 330 ::: Fujitsu-Siemens P19-2P ::: A4tech X718BF ____ hoří mi procesor a nevim, co s tim :-[ 40°C / 68°C (35°C/62°C na def nastavení)
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Konecne test s Accelerem S1!! :wink:
Miwo píše:I ran RTHDRIBL for roughly 9 hours. Started it this morning before work, and took this screenshot when I came back home. Card was tested at 860/1200. I have not played around with memory speeds at all, and core speeds are restricted due to BIOS. Currently awaiting an updated flasher to use the BIOS that Stilt posted earlier this morning.
Obrázek Obrázek

vice zde: http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=166432
Kazdopadne si myslim, ze Accelero, bude pro tydle karty jedno z nejlepsich reseni v pomeru cena/chladici vykon
redsaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od redsaq »

Čau, chtěl bych se zeptat, jestli je/bude nějakej jednoslotovej, účinnej chladič na HD 38x0. Chtěl bych si koupit 2 HD 38x0 do crossfire, ale s dvouslotovýma chladičema bych tam nenarval svojí x-fi a to by mi dost vadilo. Deska je P5K deluxe wifi. Dík
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

2x HR-03 pokud ti nevadí 1100,- za každej, nejsou sice jednoslot, ale daj se instalovat oboustaraně- tz. že první karta zabere slot nad ní, a druhá pod - mezi kartama bude místo

jiný řešení imho neni, snad žádnej chladič neni jednoslotovej
Apophis.k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apophis.k »

zajímalo by mě, jak jsou na tom s tím S1 Napájecí obvody, na mojí X1900GT mám co dělat abych je uchladil kolem 70st.
Intel Core2Duo E6300@3,3GHz (Coolermaster Gemin II)
Gigabyte P965 DS3 + Thermalright HR-05 SLI
TwinTech GeForce 8800GT zatím 650/1670/1900
2x512MB+2x1GB Corsair TwinXMS2 800MHz@944 MHz CL5
Samsung 250GB
redsaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od redsaq »

Gr8 Vivec píše:2x HR-03 pokud ti nevadí 1100,- za každej, nejsou sice jednoslot, ale daj se instalovat oboustaraně- tz. že první karta zabere slot nad ní, a druhá pod - mezi kartama bude místo

jiný řešení imho neni, snad žádnej chladič neni jednoslotovej
To už bych obětoval. Fany by se tam vešly? Pasivně to moc chladit nechci, měl jsem v plánu noctuu @ 800-1200rpm.

//EDIT: už jsem to pobral... :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

mno samotnej HR-03 zabere tři sloty + větrák čtvrtej, takže pokud nemáš case kterej má pod deskou dost míst tak se ti to nevejde, s horní kartou by problém být neměl (v tý poloze nahoru zabere jen jeden slot nad kartou), vejde se tam velekej chladič na cpu i s pasivem na GPU + větrák
hazky je to vidět tady:
Obrázek
možná by to šlo udělat tak, že by na karty foukaly větráky pod úhlem 90° směrem od napájecích konektorů

pokud ale potřebuješ jen jeden PCI tak bude asi nejlepší dát oba chladič nad kartu, spodní karta by si mohla vystačit s intake větrákem a na horní samostatně...
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

redsaq píše:Čau, chtěl bych se zeptat, jestli je/bude nějakej jednoslotovej, účinnej chladič na HD 38x0. Chtěl bych si koupit 2 HD 38x0 do crossfire, ale s dvouslotovýma chladičema bych tam nenarval svojí x-fi a to by mi dost vadilo. Deska je P5K deluxe wifi. Dík
Ty mas 2 PCI karty ? Lebo nech pozeram ako pozeram, tak P5K Deluxe Wifi ma nasledovne poradie slotov od strany najviac vzdialenej od procesora :

PCI-3
PCI-E16-2
PCI-2
PCI-1
PCI-E16-1
PCI-E1-2
PCI-E1-1

Ak mas len jednu PCI kartu, tak sa do PCI-2 zmesti bez problemov (otestovane na mojej P5K-E/WIFI-AP s Sapphire HD3870 a X-Fi Gamer). Radeony potom obsadia PCI-E16-1, PCI-1, PCI-E16-2 a PCI-3.

Edit: Alebo mas dvojslotovu X-Fi ? :-)
redsaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od redsaq »

Ne, X-Fi je opravdu jednoslotova. Problém je v tom, že jsem nevěděl jak tam dát 2 karty, aby na nich mohlo být acellero nebo hr-03 se 120mm fanem. X-Fi mám v tom nejspodnějšim slotu(úplně nalevo). Takže jak říkal Gr8 Vivec by se spodní karta chladila hr-03, ale fan by se tam nevešel, chlazení by bylo na druhou stranu(nebo snad jo? jsou tam 2 pci sloty, mezi prvním pci-e a druhým pci-e). No a druhá karta by měla taky hr-03 na druhou stranu, ale tam je dost místa, i když budu mít tr 120 ultra extreme. Jinak díky za rady. :)

//EDIT: Ještě by mě zajímalo, jaké pasivy použít, nechat tam ty z 3870 nebo něco jiného?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

mno možná se na spodní kartu vejde i větrák když bude chladič na druhý staraně PCB, chce to vyzkoušet, přinejhoršim ho dáš kolmo na kartu ke hraně kde je napájecí konektor...

jinak pasivy na pamětech a regulátorech bych rozhodně nechal původní, maj výhodu že jsou přišroubovaný- tz. že možná i budou chladit...
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

redsaq píše:Ne, X-Fi je opravdu jednoslotova. Problém je v tom, že jsem nevěděl jak tam dát 2 karty, aby na nich mohlo být acellero nebo hr-03 se 120mm fanem. X-Fi mám v tom nejspodnějšim slotu(úplně nalevo). Takže jak říkal Gr8 Vivec by se spodní karta chladila hr-03, ale fan by se tam nevešel, chlazení by bylo na druhou stranu(nebo snad jo? jsou tam 2 pci sloty, mezi prvním pci-e a druhým pci-e). No a druhá karta by měla taky hr-03 na druhou stranu, ale tam je dost místa, i když budu mít tr 120 ultra extreme. Jinak díky za rady. :)

//EDIT: Ještě by mě zajímalo, jaké pasivy použít, nechat tam ty z 3870 nebo něco jiného?
Stale mas moznost na tej grafickej karte medzi PCI-E1 a PCI (tj v strede) nechat povodny chladic. HD3870 ma fakt relativne tichy chladic (ma cca rovnaky alebo o nieco mensi hluk ako vetrak na mojej ASUS EAH2600XT).
redsaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od redsaq »

Taky moznost, uvidim potom, az to objednam. Coz bude nekdy v lednu/unoru cekam na 45nm quad. Diky vsem za info
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

panove, kolik vubec zere hd3870tka? respektive jaky vyzareny teplo muzu cekat?
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“