Asus Maximus Formula a vhodné paměti k ní

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Asus Maximus Formula a vhodné paměti k ní

Příspěvek od BudyCZ »

zdravím.
pořídil jsem si základní desku Asus Maximus Formula x38 a mám kní tyto paměti http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43473 jenže vyskytl se trošku větší problém deska tyto paměti nepodporuje a s jednou pamětí (1giga) deska naběhne do Win ale vše padá jediné co je schopno fungovat déle než 10vteřin je QIP který s údivem funguje bezproblémově klidně i celý den s 2 nebo 4 gigama je deska neschopná naběhnutí do win.zkoušel jsem změnil CL/napětí/frekvence a nic nepomáhá.takže jsem se rozhodnul že koupím nové paměti (ač mi to rve srdce tyto paměti mám od dubna a stály mě 9200,- :x a tedka je neprodám ani za 1000Kč ) takže byl bych rád kdyby mi zdejší odborníci eventuelně vlastníci Maximus Formula poholi jaké paměti si vybrát zvažuji mezi těmito: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49801
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43143
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33858
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36801
.Rád bych se dozvěděl jak tyto paměti jidou taktovat a které budou nejlepší volbou....
docela mám obavy z těch A-DAT E.E.2048MB i když kamarád má ty druhé 2x2048MB což by měli být prakticky totožné paměti jen že jedny jsou 2giga kit a druhé jsou 4giga kit ale nejsem si jist.
mými favority jsou Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz XMS2 Twin2X2048-6400 za 1400,- ale kdyby mi někdo dokázal že s těmi A-DATY není žádný problém tak bych klidně sáhl po nich.to co vyžaduji je teda 100%funkčnost pod Maximusem a oc alespon na 950MHz.
Budu rád za každou radu a klidně se může ozvat i někdo kdo o tomto nemá moc přhled ocením i jeho radu.A pokat by se ozval někdo kdo má s tímto zkušenost budu mu velice zavázán.
Naposledy upravil(a) BudyCZ dne pon 21. dub 2008, 16:40, celkem upraveno 1 x.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

vidím že forum o pamětech je opravdu velice často navštěvováno a že velice hodně se zde diskutuje..no nic objednal jsem si ty Geily :)
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Tyhle paměťi ´pojedou asi nemá nikdo takové zkušenosťi to už by byla pořádná smůla kdyby se ani tyhle nachytaly :wink:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36801
Já jdu do http://www.memorypark.cz/?p=productsMor ... me-Edition
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=111171
komp33
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komp33 »

ano, Geil by bezet mely.
Biskot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Biskot »

No já mám taky Maximuse(viz popis) a jedu na nich 4×1GB A-DATA Vitesta Edition, taktovat se daj dostal sem se k 900 MHz, ale memtest mi po 2% hází hodně chyb, sice když třeba pařim tak je to všechno v pohodě. Ještě sem moc nezkošel nějak s tim machrovat, ale do Vitesty NECHOĎ! Myslim, že by ti to udělalo jenom problémy. Btw na stránkách výrobce a v manuálu máš napsaný, jaký paměti to podporuje :)
CPU: Intel Q6600 @ 3,2Ghz(400Mhz×8, 1,30V, IDLE 43°C, BURN 57°C + Noctua NH-U12P), MB: ASUS Maximus Formula, RAM: 4×1GB A-DATA Extreme Vitesta Edition(5-5-5-18 2T, 800Mhz), GPU: ASUS 8800GT, ZVUK: Creative Xi-Fi Extreme Gamer, PS: Enermax Liberty DXX 500W, CHASSIS: Thermaltake Tsunami VA3000BWA, FAN: 2×Xilence ; MX518, Logitech Media Keyboard Elite, Razer eXactMat, ExactRest, Revoltec Cold Cathode Twin set UV, Red, LCD: Acer AL1912(16ms :)),Repro: Genius SP-HF2000X + nějaký Genius 5.1 repra
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

budy01 píše:vidím že forum o pamětech je opravdu velice často navštěvováno a že velice hodně se zde diskutuje..no nic objednal jsem si ty Geily :)
Tak co jedou?DDR2 2x2048MB 1066 nebo... cos to vlastě koupil?DC KIT (2x1024) TRANSCEND 5-5-5-15 aXeRam(už na to nevidím)
Naposledy upravil(a) kesi dne pát 4. led 2008, 16:38, celkem upraveno 1 x.
poluxtroj11
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od poluxtroj11 »

Zdravim,jak to tak sleduji, tak maximus formula ma problémy s kompatibilitou ramek.....mam 4x1g kingston hyperX 800mhz cl4 a v nentestu hazí spoustu chyb.Dal jsem je na testovaní a jsou v pořadku.Prosím,dejte vědět, jestli někomu jedou ramky bez problemů a jaka je to značka.Dik
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Geily a Corsair jedou v pohodě.a ještě tyto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49801
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Já používám 4x1GB GeIL Ultra - UDC 800MHz paměti - viz. obrázek...

Obrázek

Spokojenost. Na 2.2V a 1.5V NB bez problému jedou na 900MHz při 4-4-4-12 @ 2T.
ares786
Nováček
Nováček

Příspěvek od ares786 »

Zdravím chcem si kupit dosku asus maximus formula a chcem sa spitat ci tam pojdu tieto RAM http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... d_id;12905
a co sa stane s win xp 32bit ked tam bude 4GB RAM
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

ares786 píše:Zdravím chcem si kupit dosku asus maximus formula a chcem sa spitat ci tam pojdu tieto RAM http://www.shark.sk/default.aspx?conten ... d_id;12905
Ano půjdou.
ares786 píše:a co sa stane s win xp 32bit ked tam bude 4GB RAM
Nestane se nic, akorát uvidíš cca 3.5-3.75GB víc 32bit systém nedokáže adresovat.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
ares786
Nováček
Nováček

Příspěvek od ares786 »

dik som rad ce pojdu aspon si ich mozem objednat
Fuck8r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuck8r »

půjde v pohodě Maximus Formula (non SE) + A-Data Vitesta EE 4x1GB (2x kit) 800+ MHz (4-4-4-12) ? :)

chtěl jsem tam Geily 800 CL3 ale četl jsem že se to s Formulí kouše :shock:
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Fuck8r píše:půjde v pohodě Maximus Formula (non SE) + A-Data Vitesta EE 4x1GB (2x kit) 800+ MHz (4-4-4-12) ? :)
Aaano. :) Možná bych bral spíš 2x2GB.
Fuck8r píše:chtěl jsem tam Geily 800 CL3 ale četl jsem že se to s Formulí kouše :shock:
Problém je v poslední době Asus + Geil, ne že by nefungovaly, ale jistota je vzít něco jiného, než pak reklamovat.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Fuck8r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuck8r »

dobře díky :)

upgradovat ram z 4 na 8GB už nebudu (spíš zase novej comp za 3 roky a to už bude běžná DDR3 1800MHz CL5 za 2k) takže volný banky nepotřebuju ...

spíš jde o to co je rychlejší na Intelu ... 2x2 or 4x1 ... intel by měl mít lepší paměťovou propustnost při plném obsazení 4 banků tak proto 4x1 ... ale nevím jestli je to pravda :roll:

a nebo jestli je lepší kvůli teplotám a OC mít spíš co nejmíň modulů - fakt nevím :o
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Fuck8r píše:paměťovou propustnost při plném obsazení 4 banků tak proto 4x1 ... ale nevím jestli je to pravda :roll:
Pokud nehraješ 3D marky tak nepoznáš vůbec nic. :roll:
Fuck8r píše:a nebo jestli je lepší kvůli teplotám a OC mít spíš co nejmíň modulů - fakt nevím :o
2GB moduly tak dobře jak 1GB taktovat nejdou, ale zas 4x1GB de hůř než 2x1GB. :) Takže bych bral co je cenově lepší.
Fuck8r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuck8r »

díky za rady :) ... kupuju za měsíc tak sem někdy dám komplet sestavu (do správný sekce samo.) pro poslední posouzení před koupí :)

jo tak ještě něco (pak už nebudu otravovat :P ) - co je lepší pro OC Q6600 na nějakých 3,4GHz: 800MHz nebo 1066MHz ? ... nechci ty paměti moc taktovat (spíš jim snížit tu děličku aby jely + - v defaultu) ... jdou ty 800MHz ještě víc podtaktovat (děličkou) aby potom zase rostly společně s FSB zase na ten default (nebo max. 900MHz) a nebo ne ?
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Fuck8r píše: jo tak ještě něco (pak už nebudu otravovat :P ) - co je lepší pro OC Q6600 na nějakých 3,4GHz: 800MHz nebo 1066MHz ? ... nechci ty paměti moc taktovat (spíš jim snížit tu děličku aby jely + - v defaultu) ... jdou ty 800MHz ještě víc podtaktovat (děličkou) aby potom zase rostly společně s FSB zase na ten default (nebo max. 900MHz) a nebo ne ?
Myslím že postačí 800ky, ale zas 1066Mhz je jistota a něco málo výkonu navíc. :)

//Většina 800vek dá ale v pohodě 900Mhz a víc takže bych s klidem vzal i ty 800ky.
Fuck8r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuck8r »

a umí to ten Maximus ? ... podtaktovat děličkou 800ky třeba na 600 abych to potom zved z5 pomocí FSB ?
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Fuck8r píše:a umí to ten Maximus ? ... podtaktovat děličkou 800ky třeba na 600 abych to potom zved z5 pomocí FSB ?
To umí každá. :)
Odpovědět

Zpět na „Paměti“