Černobílý obraz na TV z MSI 5900XT

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Neo
Nováček
Nováček

Černobílý obraz na TV z MSI 5900XT

Příspěvek od Neo »

Ahoj lidi, nevíte prosím někdo, jak tohle řešit?
Když zapojím grafiku nvidia MSI 5900XT do TV dostávám čb obraz. Zkoušel jsem originální ovladače msi, detonatory, prepinat na vsechny PALy, restarty win apod. Kartu připojuji přes 10m svideo kabel, který jde na straně počítače do redukce MSI, která je zastrčená do grafiky a na straně TV do scartu (a ten do TV).
Zapojoval jsem stejně nedávno ze stejného PC grafiku ATI a to šlo v pohodě. Barva sice nebyla hned, ale po přepnutí normy a možná restartu to bylo OK.
Zajímavost: rozdrátoval jsem PC a přesunul k TV a použil 1m originální kabel, co byl ke grafice a přes ten to jede barevně hned. Když přehodím na ten můj 10m jede to zase čb. Kabel jsem si nechal odzkoušet a je v pořádku. Měl jsem půjčený taky 10m kabel s pozlacenými koncovkami, úplně nový, nějaký pekelně drahý a přes ten to jelo taky čb.
V ovladačích jsem zkusil (myslím si to) snad všechno. :x Jsem z toho už dost na prášky :x help plííís......
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

zvol normu obrazu PAL B (Belgie) jinak projdi forum a nějké podobné téma tu určitě najdeš :wink:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

zvol PAL-D, to je ceska republika... nebo tn s-video zahod a natahni to cichema + koax :)
Rakosni(CZ)ek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rakosni(CZ)ek »

Pravdepodobne tvoje TV nepodporuje S video , me to dela taky ....
U druhe televize sem musel nastavit nejakou normu u toho kanalu (jak sou tam u Svida ty normy, myslim ze je tam neco jako RGB , Video, atd ...) ... jinak ti nezbyde nic jineho nes to hodit pres ten cinch ...
Mimochodem norma u nas je Pal D nebo Pal G ...
MSI KT3 Ultra-ARU, Palomino 1800+@1783,FSB 155, 512DDR, 80+160 GB,MSI GF 6600GT, všecko ve vodě (HomeMade)
MSI K8N Neo2, A64 3000+, 2x 512GEIL, MSI 6600GT, ...
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

Jestli to napojuješ přimo do televize přes S-VHS koncovku(malej pětikolík,tak musiš na televizi nadstavit že vstup je SVHS.U mně je S-VHS AV3,tak najdu v menu nadstavení AV3 a dám S-VHS barvy RGB a přepne se to z černobílé do barevné,U S-VHS jde totiž každá barva zvlášť.Jednodušší bude když to dáš ale přes klasický Koax já mám telku za 20 000,- a vůbec žádné zlepšení u S-VHS jsem v obraze nepoznal a navíc mám vstup S-VHS na přední straně televize tak to i blbě vypadá když tam visí kabel.
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
Rakosni(CZ)ek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ta telka u ktere sem to delal ja stala 35k a rozdil byl teda znatelnej (composite/svideo) ale vstup ma taky zepredu, takze je to na prd, a
pres tu redukci scart/svideo me nejdou prepinat ty normy, takze je to cernobile :(
MSI KT3 Ultra-ARU, Palomino 1800+@1783,FSB 155, 512DDR, 80+160 GB,MSI GF 6600GT, všecko ve vodě (HomeMade)
Neo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neo »

karf píše:zvol normu obrazu PAL B (Belgie) jinak projdi forum a nějké podobné téma tu určitě najdeš :wink:
:( PAL B jsem zkoušel a nic.
Neo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neo »

ICE píše:zvol PAL-D, to je ceska republika... nebo tn s-video zahod a natahni to cichema + koax :)
Tohle mi někdo už radil, prej je horší obraz (nebo barvy), ale na tom mi až tak nezáleží, navíc barvy můžu přidat na TV nebo v ovladačích.
Neo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neo »

jajapv píše:Jestli to napojuješ přimo do televize přes S-VHS koncovku(malej pětikolík,tak musiš na televizi nadstavit že vstup je SVHS.U mně je S-VHS AV3,tak najdu v menu nadstavení AV3 a dám S-VHS barvy RGB a přepne se to z černobílé do barevné,U S-VHS jde totiž každá barva zvlášť.Jednodušší bude když to dáš ale přes klasický Koax já mám telku za 20 000,- a vůbec žádné zlepšení u S-VHS jsem v obraze nepoznal a navíc mám vstup S-VHS na přední straně televize tak to i blbě vypadá když tam visí kabel.
...do TV strkám scart do kterého strkám SVideo kabel z grafiky a audio kabel. Televize je to Sharp stála asi 15000 (před 8 lety).
Neo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neo »

Rakosni(CZ)ek píše:Pravdepodobne tvoje TV nepodporuje S video , me to dela taky ....
U druhe televize sem musel nastavit nejakou normu u toho kanalu (jak sou tam u Svida ty normy, myslim ze je tam neco jako RGB , Video, atd ...) ... jinak ti nezbyde nic jineho nes to hodit pres ten cinch ...
...dyť řikám, že nedávno jsem připojoval ATInu a jelo to barevně. Přes tentýž svideo kabel.
Rakosni(CZ)ek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Neo píše:
Rakosni(CZ)ek píše:Pravdepodobne tvoje TV nepodporuje S video , me to dela taky ....
...dyť řikám, že nedávno jsem připojoval ATInu a jelo to barevně. Přes tentýž svideo kabel.
Sry nevsim sem si :roll:
Neo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Neo »

Rakosni(CZ)ek píše:
Neo píše: ...dyť řikám, že nedávno jsem připojoval ATInu a jelo to barevně. Přes tentýž svideo kabel.
Sry nevsim sem si :roll:
...nic, dobrý.
Hele a kde jsi nastavoval na televizi normu u toho kanálu. Já navolím obraz z PC do televize jen tak, že dám na dálce k TV "TV/AV". Do televize vzadu jde dát pouze SCART a tv anténa. Nemyslím si, že je tam nějaký přepínač.
Rakosni(CZ)ek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Neo píše:
Rakosni(CZ)ek píše: Sry nevsim sem si :roll:
...nic, dobrý.
Hele a kde jsi nastavoval na televizi normu u toho kanálu. Já navolím obraz z PC do televize jen tak, že dám na dálce k TV "TV/AV". Do televize vzadu jde dát pouze SCART a tv anténa. Nemyslím si, že je tam nějaký přepínač.
Heh tak to si nevzpomenu .. delal sem to u otce (zejtra k nemu jedu muze se podivat jak to tam je). Ale delal sem to na dalkecu od te TV ..
Jak sem reikal bylo tam neco jako RGB/Video/este neco.. Us ani nevim co sem nastavil .... proste vyzkouset :wink:
kvee
Začátečník
Začátečník

Re: čenobílý obraz na TV z MSI 5900XT

Příspěvek od kvee »

Neo píše:Ahoj lidi, nevíte prosím někdo, jak tohle řešit?
Když zapojím grafiku nvidia MSI 5900XT do TV dostávám čb obraz. Zkoušel jsem originální ovladače msi, detonatory, prepinat na vsechny PALy, restarty win apod. Kartu připojuji přes 10m svideo kabel, který jde na straně počítače do redukce MSI, která je zastrčená do grafiky a na straně TV do scartu (a ten do TV).
Zapojoval jsem stejně nedávno ze stejného PC grafiku ATI a to šlo v pohodě. Barva sice nebyla hned, ale po přepnutí normy a možná restartu to bylo OK.
Zajímavost: rozdrátoval jsem PC a přesunul k TV a použil 1m originální kabel, co byl ke grafice a přes ten to jede barevně hned. Když přehodím na ten můj 10m jede to zase čb. Kabel jsem si nechal odzkoušet a je v pořádku. Měl jsem půjčený taky 10m kabel s pozlacenými koncovkami, úplně nový, nějaký pekelně drahý a přes ten to jelo taky čb.
V ovladačích jsem zkusil (myslím si to) snad všechno. :x Jsem z toho už dost na prášky :x help plííís......

so simple - v com je pravdepodobne problem zistis ked prejdes par for do zadu - zjednodusene - prepojenie S-VHS a SCART - nie vsetky TV vedia cez Scart S-vhs - riesenie je jednoduche - kabel s-vhs a cinch , spojis s cinch a scart , alebo upravis s-vhs kabel - navod niekde na www.zive.cz /vyhladaj cernobile,cernobila/
i7 2600 , Noctua NH-C14 , MB Asus Sabertooth P67 rev.3.0 , skrina NZXT Zero 2 , SSD OCZ Agility 2 ser. 120GB , RAM Corsair 16GB DDR3 , HDD WD Caviar Black 1,5TB , zdroj Enermax 850W Bronze , ASUS GTX 590 , LCD Acer 24°° GD245HQ , 3D Vision kit , Dvd Plextor
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“