Výběr desky s nForce2 chipsetem

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Jakou desku s nForce2 chipsetem považujete za nejlepší ?

Abit AN7
12
5%
Abit NF7-S 2.0
43
18%
ASUS A7N8X Deluxe
49
20%
Epox 8RDA3+
55
23%
DFI LanParty NFII UltraB
19
8%
Gigabyte GA-7NNXP
7
3%
MSI K7N2 Delta
40
17%
Shuttle AN35N Ultra
3
1%
Soltek SL75-FRN2-RL
14
6%

Celkem hlasů: 242
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Výběr desky s nForce2 chipsetem

Příspěvek od Jiri Drak »

Do tohoto threadu směřujte své dotazy, pokud si hodláte pořídit desku s nForce2 chipsetem (pro Duron, Athlon XP), ale chtěli byste se poradit jakou vlastně vybrat.

Nezakládejte jiné thready v teto sekci ohledně výběru základní desky pro sA, protože stejně skončí neprodleně na smetišti.

Poznámka k hlasování: Vybíral jsem pouze vlajkové lodě všech výrobců, tzn. desky s plnou výbavou bez ohledu na jejich cenu. Hlasujte jakou desku opravdu považujete za nejlepší, ne jakou máte zrovna doma, o tom tohle hlasování není! V seznamu zatím také nejsou žádné desky s nF2 Ultra 400Gb chipsetem, dám je do nějakého dalšího hlasování až budou běžně dostupné. Pokud jsem na nějakou desku zapomněl, pošlete mi SZ a já ji doplním.
Naposledy upravil(a) Jiri Drak dne čtv 7. říj 2004, 22:31, celkem upraveno 1 x.
Ruda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ruda »

Chci si koupit desku ale nevi kterou vybrat rozmýšlím se mezi
Abit NF7-S a Epox 8RDA3+
Jaké jsou mezi nimi rozdíli?
Ruda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ruda »

Tak jsem zjistil že Abit má Raid a Epox ne :( . A Abit má navíc lepší zvukovku ale zase špatný větrák na desce.
Fakt nevim co mam vzit,špatně nevypadá ani Abit NF7-S2G.
milosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh »

Ja mam ten Soltek a naprosta spokojenost 8)
1PC: Intel i5 2500 + Noctua NH-D14, 8GB RAM DDR3, Radeon 6870 1GB, Intel 120GB SSD + 2TB + 750GB, DVD-RW Samsung SH203D, Winfast DTV2000H, LCD Samsung 226BW, Creative 4.1 repro, 620W Seasonic M12 bronze
2PC: Athlon X2 5200, 2x512DDR2, 80GB Seagate, ATI 1250, Winfast 2000 XP Expert, LCD FSC P19-2 DVI
Ruda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ruda »

Abit NF7-S2G je lepší než Abit NF7-S nebo ně? :roll:
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Ruda píše:Abit NF7-S2G je lepší než Abit NF7-S nebo ně? :roll:
Abit NF7-S2G zatim nevypada na zadnej zazrak. Jediny prinos bude zrejme SATA v chipsetu, prip. Gbit LAN, jinak spis same zapory jako zrejme jen dvoufazove napajeni a horsi moznosti nastaveni v biosu. Uvidime co nakonec prevazi.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Dallas
Začátečník
Začátečník

nový kompl

Příspěvek od Dallas »

tak jsem se konečně dostal k nějakým financím...a potřeboval bych poradit:
mám v plánu koupit následující:
Zákl.deska: Soltek,Epox s NForce2 ultra a ještě nevím jestli s S-ata nebo ne ale asi s NForce2 ultra (nebo KT 600?)
Procesor: co jiného než AMD-M 2500+ :-)
Grafika: FX 5700 128MB ram nebo 256 nevim jestli to ma cenu
paměti: asi obyč 2x256 MB nebo zatím jen jednu 512MB
s timto pocitacem bych chtel vystacit zase tak 1-2 roky (hry hraju jen výjmečně)nejde me tak ani moc o ultrra speed mega PC ale aby to slapalo,nestálo moc a abych si mohl i za rok,dva neco zahrát.
a ted bych potreboval poradit jestli jsou me uvahy (nforce2 ultra-AMD-M 2500-FX5700) správné popř. co se líp hodí k sobě...
díky za cokoliv
NTB: Lenovo thinkpad T540p
Ruda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ruda »

No tak o KT600 bych vůbec nepřemýšlel. Jestli VIA tak KT880,Asus A7V880 neni nejhorší aspoň podle recenze na PCT.
Ale stejně bych zvolil NForce2. Pokud chceš Epox tak kup
Epox 8RDA3+. Hodně dobrá značka je taky Abit deska NF7-S je asi stejně dobrá jako ten Epox. Pokud bys chtěl ušetřit tak ti stačí NF7 prakticky stejná deska ale nemá SATA ale Sata disky jsou asi stejně výkoné jako PATA disky takže to by nevadilo. Pokud bys chtěl Soltek tak kup Soltek SL-75FRN2
FX 5700 neni špatná volba ale 256MB je fakt zbytečné ale radši kup Radeon 9600 PRO stojí asi stejně ale je výkonostně lepší.
Paměť bych koupil jednu 512 a pak přidal další.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ruda píše:No tak o KT600 bych vůbec nepřemýšlel. Jestli VIA tak KT880,Asus A7V880 neni nejhorší aspoň podle recenze na PCT.
Asi věcí názoru, nicméně jsme v sekci NF2 :D :wink: ,ale pokud jsi to nakousnul, tak i http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=14509 :?
Ruda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ruda »

Neříkám že je to špatný ale KT880 a nF2 je prostě lepší a KT600 už se asi nevyplatí
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Ruda píše:Tak jsem zjistil že Abit má Raid a Epox ne :( . A Abit má navíc lepší zvukovku ale zase špatný větrák na desce.
Fakt nevim co mam vzit,špatně nevypadá ani Abit NF7-S2G.
Epox ma RAID 0 a 1 na SATA radici, PATA RAID nema, ale nema ho ani NF7-S. V tomhle tedy rozdil neni. Zvukovka - tady je to ALC650 + SS proti CMI 9739. Zalezi, co chces - jestli mas nejakou lepsi zvukovku do PCI, tak je ti to jedno, jestli ne, tak ma Abit malinko navrch. Na druhou stranu, Abit ma strasnej chladic na NB, Epox ma dobrej, nehlede na to, ze se uchladi pasivne i na 200 MHz FSB.

Jsem samozrejme silne zaujatej ve prospech Epoxu ( :-D ), ale at uz vezmes 8RDA3+, nebo NF7-S, dostanes v obou pripadech ten nejlepsi dostupnej zaklad pro tuning procesoru pro socket A... Do novinek typu NF7-SG bych se osobne moc nehnal; pockej, az se spali ostatni... :wink:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tady je to proste o nazorovych proudech. Nekteri zase horuji zaujate za Abit NF7-S :roll: V podstate plati, ze neprohloupis s zadnou deskou. At uz je to abit, epox, gigabyte, dfi nebo jakakoli jina. Chipsety jsou stejny a vlastne se to ani tak nelisi..

(s tim strasnym chladicem na Abitu bych polemizoval :) )
show must go on..
k0$Ti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k0$Ti »

aky je rozdiel medzi EPoX 8RDA+ a EPoX 8RDA3+ ?
I'm breathing so I guess I'm still alive even if signs seem to tell me otherwise.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

k0$Ti píše:aky je rozdiel medzi EPoX 8RDA+ a EPoX 8RDA3+ ?
8RDA+ se uz snad ani nedela, misto ni je ted 8RDA3i a ta se lisi od 8RDA3+ akorat vybavou. Presnou vybavu najdes na strankach epoxu.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
k0$Ti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k0$Ti »

mno a mam v tom zmatok... na http://www.epox.nl/english/products/mot ... da3%2B.htm pisu ze ma nForce2 SPP chipset a na http://www.epox.nl/english/products/motherboard/a.htm ze 400 ultra... :(
I'm breathing so I guess I'm still alive even if signs seem to tell me otherwise.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

k0$Ti píše:mno a mam v tom zmatok... na http://www.epox.nl/english/products/mot ... da3%2B.htm pisu ze ma nForce2 SPP chipset a na http://www.epox.nl/english/products/motherboard/a.htm ze 400 ultra... :(
Oni v tom mají taky zmatek. :roll: EP-8RDA3i je totéž, co EP-8RDA3+, ale bez FireWire, SATA RAID, druhé síťovky a přiložené výbavy, jako např. kulaté kabely. Výkonově a stabilitou jsou na tom úplně stejně (8RDA3i nemá aktivní chladič na NB, ale zato má trochu větší pasiv - ne, že by to vadilo - já 8RDA3+ taky chladím pasivně :) ).
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jinak, co se týče hlasování - otázka je "kterou desku považujete za nejlepší", ne kterou desku máte v kompu... Zajímalo by mně, kdo tam hlasoval ten Shuttle... :)
C.J
Nováček
Nováček

Příspěvek od C.J »

Měl jsem možnost otestovat Asus A7V8X Deluxe, Gigabyte (nevím typ, ale samo s NF2), MSI, ale zkončil jsem u Solteku 75FRN2-L, mám ho rok, z hlediska OC mi připadl lepší než Epox, navíc o víc než 1000,- levnější.. Takže i má příští deska bude Soltek..
Soltek 75FRN2-L, AMD Barton2500XP@2530MHz 230FSB, 1.775V VCC, ATI Saphire Radeon 9800Pro 384/680@430/760 128MB 256bit, DDR 2x256 PQI, Waterc Cooled by AquaCool Star Set
k0$Ti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od k0$Ti »

taka mala otazka: Podpora 400FSB pri ABIT NF7S je az od revizie 2.0?
Chmatos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

SOLTEK

Příspěvek od Chmatos »

C.J píše:Měl jsem možnost otestovat Asus A7V8X Deluxe, Gigabyte (nevím typ, ale samo s NF2), MSI, ale zkončil jsem u Solteku 75FRN2-L, mám ho rok, z hlediska OC mi připadl lepší než Epox, navíc o víc než 1000,- levnější.. Takže i má příští deska bude Soltek..
Soltek je prostě nejlepší taky mám 75FRN2-L je to supr deska, žádnej problém supr oc teda myslim ještě sem to moc nezkoušel uvidim až si koupim Athlona M2600+
AMD AthlonXP-M 2600+ @ 2400MHz (200x12) (1.65V) ]|[ Gigabyte 3D Cooler-Pro ]|[ Sapphire RADEON 9800PRO 128MB ]|[ Soltek 75FRN2-L ]|[ OCZ DIMM 1024MB DDR 400MHz CL2 ]|[ Philips 190B ]|[ Seagate 200GB + 300GB ]|[ Pioneer DVR-108 DVD-R/+R DualLayer ]|[ Fortron 350W ]|[ Logitech MX310 ]|
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“