Ztracená data na CD II.- vyřešeno
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- LovEvil
- Nováček
-
Ztracená data na CD II.- vyřešeno
Zdravím,
nejdrive jsem vypalil nejaka data na prazdne CD-RW, polozku "Uzavřít CD" jsem samozrejme nechal odskrtlou. Po dalsim vypaleni se mi ale nepodarilo "objevit" predchozi data, nahradily je ty nove. Vim, ze nejsou smazana, ale zrejme skryta v jine sekci. A mechanika je nechce, nebo nemuze precist. Nevim jak to spravne rict. Jsem v tomhle laik. Jinak diky za kazdou pomoc!
nejdrive jsem vypalil nejaka data na prazdne CD-RW, polozku "Uzavřít CD" jsem samozrejme nechal odskrtlou. Po dalsim vypaleni se mi ale nepodarilo "objevit" predchozi data, nahradily je ty nove. Vim, ze nejsou smazana, ale zrejme skryta v jine sekci. A mechanika je nechce, nebo nemuze precist. Nevim jak to spravne rict. Jsem v tomhle laik. Jinak diky za kazdou pomoc!
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: ztracená data na cd?
Tohle se stává, když chceš v Neru přidat další multisession a místo "continue existing data" stiskneš "Create a new data".LovEvil píše:Zdravím,
Způsobů, jak z toho ven je celá řada.
- někam si zkopíruj ty poslední data, cos vypálil a vypal další continue multisession na tu poslední, potom by se měli všechny sessions objevit
- vytvoř image toho CD a pak už z něj všechny stopy dostaneš
- použij CDRoller, ten umí zobrazit "všechny" stopy na CD a pak si je zkopíruješ na hdd
- nebo si o tom něco přečti tady: http://www.stanis.info/oc/multimounter.png
- nebo tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=15275
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 30. říj 2004, 17:11, celkem upraveno 1 x.
Bathory
- zombux
- Odborník PCT
- Tranzistor
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mám podobný problém. Vypálil jsem CD v Neru Express, neuzavřel ho, ale jméno nechal výchozí, My Disk. potom jsem tam něco připaloval, Nero Express mi opět dal na výběr, jak CD pojmenovat a jestli chci multisession. Nepojmenoval jsem ho. Po vypálení Windows (byly tam 98 nebo Me) viděli pouze novou stopu, na starou jsem musel přepnout ve vlastnostech CD v průzkumníku.
Doma mám WinXP, ty ale čtou jen druhou stopu, na první nelze přenout. Ještě k tomu jsem za druhou stopu připálil další, ale ta jde v pohodě přečíst.
Mezi 1. a 2. stopou je výrazná mezera, mezi 2. a 3. stopou není nic.
Nero vidí soubory i v první stopě, pokud tam chci připalovat, ale potom chce uzavřít CD (přitom na CD zbývá asi 50 MB). Pokud bych připálil další soubor k 1. stopě a uzavřel CD, jak žádá, půjde číst první stopa?
Doma mám WinXP, ty ale čtou jen druhou stopu, na první nelze přenout. Ještě k tomu jsem za druhou stopu připálil další, ale ta jde v pohodě přečíst.
Mezi 1. a 2. stopou je výrazná mezera, mezi 2. a 3. stopou není nic.
Nero vidí soubory i v první stopě, pokud tam chci připalovat, ale potom chce uzavřít CD (přitom na CD zbývá asi 50 MB). Pokud bych připálil další soubor k 1. stopě a uzavřel CD, jak žádá, půjde číst první stopa?
- Bathory
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že jsme tady popsali dost způsobů, jak na to, tak nějakej vyzkoušej.
//Edit: Podobný thread: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=15275
//Edit: Podobný thread: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=15275
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 12. úno 2005, 20:11, celkem upraveno 1 x.
Bathory
- Tranzistor
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsem CD Roller, který se mi podařilo zpustit až na pošesté a mezi 3. a 4. pokusem jsem pro jistotu restartoval. Zkušební verze má zablokováno ukládání souborů.
Nakonec jsem v Neru dal vypalovat nové CD, připálit na stopu 1 (tu nečitelnou), uložil jsem to jako obraz CD (nrg nebo nri, už nevím). Kompilaci v jednom z těchto formátů jsem otevřel v CDMage (je zadarmo a stále se vyvíjí) a soubory v ní uložené exportoval do zvoleného odresáře
Nakonec jsem v Neru dal vypalovat nové CD, připálit na stopu 1 (tu nečitelnou), uložil jsem to jako obraz CD (nrg nebo nri, už nevím). Kompilaci v jednom z těchto formátů jsem otevřel v CDMage (je zadarmo a stále se vyvíjí) a soubory v ní uložené exportoval do zvoleného odresáře