totální zamrzání PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- d.j.relaod
- Nováček
-
totální zamrzání PC
Chci Vás poprosit o radu mám problém se svým PC.Sestava to není stará, tvoří jí deska
A7V8X-X s procesorem AMD 2500+ desku jede na taktu 177MHZ a procesor na frekvenci 1,95Ghz na napětí 1,73V. Chci jenom upozornit že počítač dělá neplechu už od začátku sestavení. Je osazen 512 MB paměti 333Mhz (177HHzFSB =354MHz). +300W zdroj powermax.
K problému: počítač zajímavě zamrzá,a je mu jedno co dělá, nemusí pracovat s ničím a stejně zamrzne. Po totálním zamrznutí-kdy nereaguje ani klávesnice na CAPS LOCK ani na NUM LOCK je potřeba počítač resetovat. Je, ale zajímavé že zhruba na třetí pokus už počítač jede dobře až do doby kdy bude standardně ukončen.Ale není to vůbec pravidlem-zasekává se stále i na několikátej pokus.Myslím si že ve zdroji to nebude protože při spuštění problémy nejsou.Software to způsobovat nejspíše také nebude protože zamrzl i při instalace Windows (vyzkoušel jsem WINME,XP,XP+service pack1). Je zajímavé, že tu samou neplechu dělal i ve hrách, kde po nainstalování VIA Hyperion se problém zlepšil ale nevyléčil.
Počítač to dělá i na standartních taktech a dělá to už od začátku.
Osobně bych to typnul na disk, protože vždycky přestane chroupat-seagate80GBATA100,ale je to můj 2 počítač tak je to na Vás.Díky
A7V8X-X s procesorem AMD 2500+ desku jede na taktu 177MHZ a procesor na frekvenci 1,95Ghz na napětí 1,73V. Chci jenom upozornit že počítač dělá neplechu už od začátku sestavení. Je osazen 512 MB paměti 333Mhz (177HHzFSB =354MHz). +300W zdroj powermax.
K problému: počítač zajímavě zamrzá,a je mu jedno co dělá, nemusí pracovat s ničím a stejně zamrzne. Po totálním zamrznutí-kdy nereaguje ani klávesnice na CAPS LOCK ani na NUM LOCK je potřeba počítač resetovat. Je, ale zajímavé že zhruba na třetí pokus už počítač jede dobře až do doby kdy bude standardně ukončen.Ale není to vůbec pravidlem-zasekává se stále i na několikátej pokus.Myslím si že ve zdroji to nebude protože při spuštění problémy nejsou.Software to způsobovat nejspíše také nebude protože zamrzl i při instalace Windows (vyzkoušel jsem WINME,XP,XP+service pack1). Je zajímavé, že tu samou neplechu dělal i ve hrách, kde po nainstalování VIA Hyperion se problém zlepšil ale nevyléčil.
Počítač to dělá i na standartních taktech a dělá to už od začátku.
Osobně bych to typnul na disk, protože vždycky přestane chroupat-seagate80GBATA100,ale je to můj 2 počítač tak je to na Vás.Díky
Naposledy upravil(a) d.j.relaod dne čtv 7. říj 2004, 14:17, celkem upraveno 1 x.
AMD2500+,ASUS A7V8X-X,512 RAM A-Data 333MHZ,ModemWell,Disk seagate80GB7200rpmATA100,zdroj-maxpower300W,zvukovka integrovaná,
pixelviewnVidiaFX5600XT-přetaktovaná, a dvě mechaniky-DVD-RW,CD-RW.
- Lord
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Lord
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- d.j.relaod
- Nováček
-
i v základu
Jo, chlapi dělal to komp i při základních nastaveních BiOSu.Dokonce se zasekával i při instalaci WINXP.Ale zdrojem si prostě myslim že to není. co jsem koukal jsou i náročnější sestavy -s300W zdrojem.
AMD2500+,ASUS A7V8X-X,512 RAM A-Data 333MHZ,ModemWell,Disk seagate80GB7200rpmATA100,zdroj-maxpower300W,zvukovka integrovaná,
- Geeker
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Galendor
- Nováček
-
podobný problém
mam athlon XP3000+ barton, 400mhz. Asus A7V880, 2x512MB 400Mhz corsair. disk SATA WD Raptor 74MB,Sapphire ATI Radeon 9600XT. Zdroj Forton 300W.
System znicehonic zamrza, presne jak popisuje d.j. reload a to i v defaultnich nastavenich. Vyhodil jsem jednu ramku, tak uvidim co to udela, zatim drzi.
System znicehonic zamrza, presne jak popisuje d.j. reload a to i v defaultnich nastavenich. Vyhodil jsem jednu ramku, tak uvidim co to udela, zatim drzi.
- Galendor
- Nováček
-
- d.j.relaod
- Nováček
-
nefunguje to
Takže pánové, vyměnil se Ramky a NIC......takže speciálně pro Vás sem i odpojil mechaniky a nechal PC jen na důležitých komponentách.......taky NIC.Takže vaše 100% úvaha že to bude RAM nebo Zdrojem nepomohla.Přemýšlejte dál.Galendorovy to taky nepomohlo tak jsme se spolčili a snažíme se na to přijít.
Ještě se chci zeptat Galendora jestli má modem a jaký-není to ním?Díky.
Ještě se chci zeptat Galendora jestli má modem a jaký-není to ním?Díky.
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Fajn. Tak nech v desce jenom procesor a ty nové paměti a otestuj to memtestem (s defaultním nastavením BIOSu). Pokud to bude házet chyby, tak jsou tu tři možnosti - buď jsou ty paměti taky vadné, nebo se (taky) nesnášejí s čipsetem (ikdyž VIA čipsety jsou dost tolerantní). Třetí možností je potom, že je vadná deska, tam bohužel nepomůže nic, než její výměna. Máš možnost zkusit ty první paměti jinde ?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Galendor
- Nováček
-
takze nejake dalsi info. Desku mam stejnou jako kamarad vcetne pameti Corsair 2x512(jsou na listu doporucenych pameti prop desku) a jemu to jede naprosto v pohode. Memtest jsem zkousel ale bohuzel mi komp asi po hodine a pul zamrzl, jak to ma ve zvyku.. Takze co s tim.
Zkousel jsem take odpojit audio, lanku..nepomohlo to.. aach jo.
pro reloada: modem nemam.
Zkousel jsem take odpojit audio, lanku..nepomohlo to.. aach jo.
pro reloada: modem nemam.
- d.j.relaod
- Nováček
-
tak už mě to sere
Ale už lidi-jak je tohle doprdele možný.Ten komp už mám chuť rozkopat-čím to sakra je, že to furt nefunguje.Koukal jsem i na internet jinam-žádný řešení jsem nenašel.Tak sakra
- Lord_Jajator
- Nováček
mam athlona 2200+ 1.8@2.4Ghz 177*13.5,asus A7V600X,R9600se 461/512, 512MB A-DATA 400Mhz ramky na 424Mhz a taky mi to mrzne..je jedno jestli hraju hry nebo jenom cumim na plochu ve winu..vzdycky aspon jednou denne to absolutne vytuhne..neni to ten problem R9600+KT600.....
bezel mi pres noc GoldMemory a pohoda..pres noc prime95 a taky pohoda..ale zase pres den surfuju na webu a mrz...
cetl sem ze se muze prehrivat north bridge..myslim ze to tim muze byt,je tam jenom takovy strasne malinkaty pasivek a nejde na nem nekdy udrzet prst i kdyz bios hlasi 29°c
) (nojo asus)
neni nejakej soft nebo neco jak by se dalo nejak vytizit chipset a zjistit jestli to muze byt tim?
edit : koukal sem an tu vasi A7V8X-X a ma stejnej pasiv jako mam ja .o)
takovy maj vsechny verze X
bezel mi pres noc GoldMemory a pohoda..pres noc prime95 a taky pohoda..ale zase pres den surfuju na webu a mrz...
cetl sem ze se muze prehrivat north bridge..myslim ze to tim muze byt,je tam jenom takovy strasne malinkaty pasivek a nejde na nem nekdy udrzet prst i kdyz bios hlasi 29°c

neni nejakej soft nebo neco jak by se dalo nejak vytizit chipset a zjistit jestli to muze byt tim?
edit : koukal sem an tu vasi A7V8X-X a ma stejnej pasiv jako mam ja .o)
takovy maj vsechny verze X

- Geeker
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Jája
- Čestný člen
Nechci aby to vyznělo blbě, ale musim to napsat, všichni máte desky Aušus navíc X verze, potom co už ste všechno zkusily bych viděl problém právě tam 

Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Lord_Jajator
- Nováček
ja sem to docasne vyresil
)
podtaktoval cem cpu na 100*13.5...a au to dva zny nezmrzlo
a zarovan sem hodil pridavne vetraky na 5V a ticho jak v hrobe
)
ale fakt nevim cim to muze byt..teploty sou jeste vyssi jak v 177*13.5..
asi nezvlada chipset tech 177..asi do tech X davaj nejake mrzaky..nebo jeste mozna zdroj, ale nemam moznost vyskouset vykonejsi
mam 300W a je na nem napsano 15A na 12V

podtaktoval cem cpu na 100*13.5...a au to dva zny nezmrzlo

a zarovan sem hodil pridavne vetraky na 5V a ticho jak v hrobe

ale fakt nevim cim to muze byt..teploty sou jeste vyssi jak v 177*13.5..
asi nezvlada chipset tech 177..asi do tech X davaj nejake mrzaky..nebo jeste mozna zdroj, ale nemam moznost vyskouset vykonejsi

mam 300W a je na nem napsano 15A na 12V
- chulivek
- Nováček
-
podobny problem - zamrzani na defaultni FSB
Cau
Vcera jsem upgradoval procesor z Palomina 2100+ na Barton 2600+ . Desku mam MSI KT4V a pameti V-Data PC 2700 256MB. Ciste teoreticky jsem si myslel ze nastavim FSB na 166MHz pameti necham na 333MHz a pojede to, zatim jsem nemel v umyslu to nijak hrotit. Bohuzel vsak na spravne nastaveni reaguje tato sestava zamrzanim nejdele po 20 minutach vetsinou vsak jeste rychleji, nekdy ani nenabehne OS. Zatuhnuti je radne, klavesnice nereaguje, pomuze jen vypnuti. Pri resetu pocitac nenabootuje. Pokud dam FSB na 133MHz vse jede OK, ale vykon je nizsi nez u predesleho procesoru. Pameti jedou porad na stejne 333 MHz frekvenci. Teplota je normalni, verze BIOSu aktualni, zdroj 300watovy a ja zacinam bejt zoufaly.
Jestli mate nejaky tip co s tim tak vam budu vdecen.
diky
Chulivek
Vcera jsem upgradoval procesor z Palomina 2100+ na Barton 2600+ . Desku mam MSI KT4V a pameti V-Data PC 2700 256MB. Ciste teoreticky jsem si myslel ze nastavim FSB na 166MHz pameti necham na 333MHz a pojede to, zatim jsem nemel v umyslu to nijak hrotit. Bohuzel vsak na spravne nastaveni reaguje tato sestava zamrzanim nejdele po 20 minutach vetsinou vsak jeste rychleji, nekdy ani nenabehne OS. Zatuhnuti je radne, klavesnice nereaguje, pomuze jen vypnuti. Pri resetu pocitac nenabootuje. Pokud dam FSB na 133MHz vse jede OK, ale vykon je nizsi nez u predesleho procesoru. Pameti jedou porad na stejne 333 MHz frekvenci. Teplota je normalni, verze BIOSu aktualni, zdroj 300watovy a ja zacinam bejt zoufaly.
Jestli mate nejaky tip co s tim tak vam budu vdecen.
diky
Chulivek
- JJ_Joe
- Nováček
-
Mam stejny problem. PC mi take neustale zamrza,ale mam desku MSI s VIA KT333. RAMkami to urcite neni, jak uz to tu vyvratili, ale tento problem prestal pote co se mi v XP zniceho nic zmenil rezim z DMA na PIO, ale tim zacal jiny problem. Rezimu PIO nedokaze presouvat soubory na disku vic jak 3MB/s a k tomu vytezuje procesor na 98%. Ale pak mi to nezamrzalo. Ted kdyz jsem to vratil, tak mi to stihlo uz asi 4x zamrznout
. Problem nejspis bude nekde na SouthBridgi, ale nejsem si tim jist. Dal pokracuju v hledani a kdyz to nekdo vyresite, tak to sem postnete. Dik

- AsuHector
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
dříve mi taky hodně zamrzalo PC a byla to deska od MSI 

CPU: Intel Core 2 Duo E6300 @2,80 Ghz @PrimeCooler PC-HC 5+ GK: ATI Radeon 1900GT 256MB DDR3 (550/1400) MB: Gigabite DS4 RAM: 2x512MB DDR2 800Mhz HDD: Seagate Baraccuda 250GB 7200.10 Zdroj: Thermaltake 470W Case: Aspire X-Plorer Mouse: Genius Ergo 520 1600DPI @ Steelpad 4D 3D Mark 05: 10 337 bodů