MSI K7N2 DELTA2 (nF2 Ultra 400) - tipy, triky a zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

MSI K7N2 DELTA2 (nF2 Ultra 400) - tipy, triky a zkusenosti

Příspěvek od Hamik »

Obrázek Obrázek

1. MSI K7N2 Delta2 LSR
2. MSI K7N2 Delta2 FSR

Poznatky:
:!: nekdy jsou problemy s restartem pri OC
:arrow: kompatibilita RAM - viz stranky MSI
:arrow: pri problemech s RAM vyzkousejte jine sloty

Jak vam jede tato deska ? Dneska mi ji dali do PC reklamacni vymenou za ASUSe. Budu rad za kazdy poznatek, jak vam jede, jake vam dela problemy apod...
rakab
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rakab »

Mám ji už rok a zatím žádný problém.Jen doporučuji stáhnout z msi/dowload ovladač pro intgr. zvuk. kartu.Na přiloženém cd byl ovladač co v některých hrach blbnul.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Mrkni do threadů, je toho tady dost na tohle téma :wink:
Ywik@
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ywik@ »

Co to je za MoBo?Ja jsem ji nenesla?MSI dela jen Delta serii 2-L nebo -ILSR. Mam Deltu2-L a je spolehliva a dobra na overloking. :roll:
AMD Thorton 2200+@3000+[(167*13,5/1.75V)28°C/48°C][Abit NF7 v2.0][FORTRON 60PN(PF) 300W][ArcticCooling CS 2TC r2][Kingstone Hyper X 1x500/2x256/333/cl2 (11-2-2-2 DualChannel)][Orig.ATI AIW Radeon 7500/64MB (TV Tuner)][DVD Toshiba SD M 1802 (16x,48x)][Hitachi 7k250 (120GB/8MB)][WDC (20GB/2MB)][ViewSonic VG 712b][TRUST AMI Mouse 250 SP WIRELESS OPTICAL (PS/2)][LCD 3XThermo,1xFan,1xFan-tunel][EVEREST 2543/1028 (@+26%)]
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: MSI K7N2 DELTA2-LSR - poznatky, zkusenosti, problemy

Příspěvek od Mtex »

Hamik píše:Jak vam jede tato deska ? Dneska mi ji dali do PC reklamacni vymenou za ASUSe. Budu rad za kazdy poznatek, jak vam jede, jake vam dela problemy apod...
To by mne zajimalo jaka je? To je ta 2 serie s cernym pcb?
Rig1: AMD R5 5600X cooled by Noctua NH12-SE, ASUS TUF B450 Pro gaming, 2x8GB GSkill 3200Mhz, MSI RTX 3060Ti Gaming trio ...
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Co je to: "cerne pcb ?"
Intel Core I5 2500K, 8GB RAM DDR3, GK NVidia GTX285 1GB RAM, HDD WD Blue 1TB, Win 7 PRO 64bit
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Hamik píše:Co je to: "cerne pcb ?"
barva toho z čeho je deska udělaná... tý velký placatý desky na který je všechno namontovaný
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Aha, tak uz vim jak se rika te velke placate desce, na ktere je vse namontovane.. :-D :-D .

Tato deska, o ktere je rec cerne PCB nema. Ma cervene.
Intel Core I5 2500K, 8GB RAM DDR3, GK NVidia GTX285 1GB RAM, HDD WD Blue 1TB, Win 7 PRO 64bit
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Hamik píše:Aha, tak uz vim jak se rika te velke placate desce, na ktere je vse namontovane.. :-D :-D .

Tato deska, o ktere je rec cerne PCB nema. Ma cervene.
PCB je název materiálu ze kterýho se "to" vyrábí - tj je to základ desek, karet atd
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

PCB = Printed Circuit Board = Deska Plošných Spojů = DPS. Tedy ne materiál, ale anglická zkratka pro samotnou DPS. Desky se dělají z různých laminátů. To jen tak na okraj... :wink:
Naposledy upravil(a) TomV dne úte 19. říj 2004, 16:04, celkem upraveno 1 x.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Koukam, ze se ady clovek lec, cemu priuci :)
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Takze to potom neni Delta2 ... ty maji cerne PCB ... a je hodne vylepsena...ma ta tvoje pasivni hlinikove chladice na mofsetoch? A mas tam core cell?
Rig1: AMD R5 5600X cooled by Noctua NH12-SE, ASUS TUF B450 Pro gaming, 2x8GB GSkill 3200Mhz, MSI RTX 3060Ti Gaming trio ...
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Ale je to ona. Staci se mrknout sem..... 8)

To je Delta 2 co mam ja (cervena) - http://www.msicomputer.cz/clanek.php?id=5952

A zde je Delta 2 Platinum co myslis ty: http://www.msicomputer.cz/clanek.php?id=5955

Jinak chladak mam pasivni a CorelCenter mam.
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Mas recht ... :-D ...ja myslel len ze sou cerne ty Platinum ... jinak ne Corelcenter ale Core Cell ... a pasivi na mofsetoch nemas ... teda podla teho obrazku ... ja mam 8-) ... ale tva MB je lepsi ... jakej je bios?
Je mozne uz zvysit napati na northbridge chipsetu? ... jaky je rozsah napati pro cpu, jaky je rozsah frekvence FSB ?
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

-Bios je Award. Ma vsechny polozky co jdou taktovat (frek. pameti, proc atd..) v jedne polozce v menu, takze nemusis ruzne projizdet cely BIOS a hledat co jsi chtel.
-Co se tyce tak zas takovy overlocker nejsem, abych si hral s napetim :)
-FSB je 266/333/400MHz

Co je ten Mofset ? A co je Core Cell ? Core cell mam zaply a ukazuje mi to udaje o napeti CPU frekvenci, rpm vetraku a teplotu. Ma to upozorneni na prehrati CPU. Muzes si nastavit svou vlastni teplotu ....
Jo uz jsem zjistil na co to je :shock: Skvela OVERLOCK. pomucka. Zde muzes navisit frek. sbernice cpu a napeti pro cpu, pamet a grafiku. Do toho, ale sahnu az mi prestane me PC stacit :wink:

Ale mensi otazka: Zvysi se mi nejak vykon pameti, kdyz ji pridam nepatrne voltu ?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Hamik píše:...Core cell ......Jo uz jsem zjistil na co to je :shock: Skvela OVERLOCK. pomucka.
To bych netvrdil :P Možná pro úplné "lamy" ano :wink:
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Casem budu asi LAMA 8)

Do BIOSU si netroufnu...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Hamik píše:Casem budu asi LAMA 8)

Do BIOSU si netroufnu...
Tak to jseš lama teď a ne časem... :lol: MOSFET = Metal Oxide Semiconductor - Field Effect Transistor - prostě výkonové tranzistory v regulátoru napájení procesoru. Takové ty černé čtverečky se dvěma ( prostřední ufiklou) nožičkama poblíž socketu...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

Ta deska ma o 2 mofsety navic...proti me...takze by mohlo jit lepe taktit.
Laky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Laky »

měl jsem doma MSI- KT4V a byl jsem velice sklamany na taktovaní uplny šit.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“