Deska shořela-je to zdrojem?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Deska shořela-je to zdrojem?

Příspěvek od Pajax »

Měnil jsem grafickou kartu. Pak jsem zapnul zdroj a počítač. Naběho to do windowsů, ovšem nefungovala myš(USB), klávesnice šla normálně. Tak jsem počítač vypnul a znovu zapnul. Od té doby to hlásilo na desce C1(a dál to něšlo) - že to detekuje DDR nebo L2. Proc i paměťi jsou OK = deska je odpálená.
Zdroj mam Fortron, deska byla epox 8rda3+, proc Barton, paměti A-data.
Deska je již na reklamaci - opravdu služba zákazníkům - měsíc bez počítače :jaw: . Kdybych neměl doma nějaké staré díly viz. podpis, tak nevím.
Nejvíc mě ale mrzí, že může být chybný zdroj(i když těď krásně funguje!); nevím co si o tom mám myslet. Že by byly chybné ty zbývající 4 - 12V piny, které jsou teď nevyužity? Jinak nedostatkem výkonu to být nemohlo: měnil jsem radeon 9800PRO za 9550. Jěště si vzpomínám, že v poslední fázi testů té zničené EPOXky(kdy jsem přešel uplně na jinou síťovou zásuvkua použil pouze proc, paměť, zdroj, deska) po zapnutí nabíhala a vypínala se asi tak 3x za sekundu. Pak jsem to znovuzapojil a už to bylo zas "OK". Někde je asi špatný dotyk.
Nerad bych riskoval zdraví té vyreklamované desky a na nový zdroj nemám - leda tak na eurocase, když LC-power 550W se nedá sehnat.
Vyreklamovat to nemůžu - vždyt to fachčí a protože Alzasoft.
Poraďte co s tím.
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Jednou jsem odpálil desku tím, že mi blbě dosedla grafická karta, protože na desce nebyl zámek na AGP. Možná je to i tvůj případ.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

zdroj proměřit voltmetrem :wink:
tipuju ale že bude v pohodě a deska to prostě vzdala, to se stává
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Mozna spatne zasunuta pamet, nebo jinak poskozena. Odpalena deska urcite ne. Max pametovy radic na north(south) bridge
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Zamek na AGP mam(mel jsem :| ). Ten zdroj budu testovat na te stare intelacke desce co mam v podpisu jeste mesic a pak to treba i promerim(kdyz zjistim jak ho zapnout). Zatim to je OK - kdyz prehlednu vykon. Jestli pak ta vyreklamovana shori tak kvuli abstinencnim priznakum skocim z mostu. No alespon pred smrti budu vedet, ze to bylo zdrojem :mrgreen: . Dovedu si zive predstavit, ze nekde v tom zapecetenem zdroji je spatny dotyk, obcas tam preskoci jiskricka a pak jsou v desce "trochu" jina napeti...
Tak me napada, kdyby byl spatny dotyk treba ve vypinaci(na zdroji), prosly by neblahe dusledky pres zdroj az k desce nebo by se to...ehm...nejak vyrovnalo? Nebudu paranoidni - vsechno bude jiste v pohode :dontgetit: .
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Geeker píše:Mozna spatne zasunuta pamet, nebo jinak poskozena. Odpalena deska urcite ne. Max pametovy radic na north(south) bridge
Deska je prokazatelne nefunkcni. Tim radicem by to byt mohlo. Vsechno na to ukazuje - pameti i procesor jsou 100% funkcni - na jinem kompu. Jsem zvedav jestli to spravi nebo vymeni...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Pajax píše:Deska je prokazatelne nefunkcni. Tim radicem by to byt mohlo. Vsechno na to ukazuje - pameti i procesor jsou 100% funkcni - na jinem kompu. Jsem zvedav jestli to spravi nebo vymeni...
tohle se neopravuje, nikdo se nemá čas takovejma věcma zabývat a většinou to stejně nejde
ten zdroj bych skutečně preventivně proměřil, Fortrona bych nebál
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Promereno spolehlivym pristrojem. 5,03V, 11,99V, 3,37V.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Pajax píše:Promereno spolehlivym pristrojem. 5,03V, 11,99V, 3,37V.
no pak tedy je to jasné, zdroj je ok (BTW ty hodnoty jsou supr) a deska to vzdala sama od sebe :wink:
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Bohuzel musim to tu ozivit :( . Je normální, že speedfan 4.19 ukazuje -12V jako -7,1V? MBM dokonce -12V = -7,1 a -5V= - 1,3V ! Jinak ostatní hodnoty u plusových napětí jsou OK. Momentálně se totiž potýkám s vážnou nestabilitou vyreklamované desky... Už mě to přestává bavit :evil: .
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Pajax píše:Bohuzel musim to tu ozivit :( . Je normální, že speedfan 4.19 ukazuje -12V jako -7,1V? MBM dokonce -12V = -7,1 a -5V= - 1,3V ! Jinak ostatní hodnoty u plusových napětí jsou OK. Momentálně se totiž potýkám s vážnou nestabilitou vyreklamované desky... Už mě to přestává bavit :evil: .
sa v tom vobec nevyznam ale ako pozeram speedfan, tie hodnoty su tam 2x, ktore ty pozeras?
Obrázek

ale ak aj tie druhe(co by sedelo), tak je to nejako malo :oops: ale - sa uz snad nikde nepouziva, len nejaka SB tusim ze z toho zere
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Nic takového mě to neukazuje. Mínusové hodnoty tam jsou jenom 2. Ta deska je podle mě znova v háji. Já se na to... :jaw: . Zkusím nový zdroj. Co z toho ale budu mít? Vyhodím peníze za nový zdroj - zjistím, že deska pořát nefunguje, půjdu to reklamovat - po měsíci mě to neuznají - a kde budu? V ******. Stává se ze mě pesimista. Nejvíc se bojím toho, že furt dělám jenom nějakou hloupou chybu v nastavení... :oops:
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Pokud chceš opravdu vědět jaké napětí dává tvůj zdroj, tak ho přeměř multimetrem, tyhle softy na měření napětí hlasí ve většině případů totální kraviny.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“