Vše okolo DVD/RW/R9 PIONEER DVR-109/A09

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vše okolo DVD/RW/R9 PIONEER DVR-109/A09

Příspěvek od xsuchy09 »

Tak se pochlubte, máte už někdo nějaké zkušenosti? Na tuhle mechaniku už dlouho čekám a už si na ní brousím zuby :wink:
Více také viz. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30481
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

vypadá skvěle, jen škoda, že se zatím moc nedají sehnat 16xDVD+-R a 8xDVD-+RW :wink:
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

JJ, ale jestli ta mechanika bude ve stylu Pioneer (kdyz to tak reknu), tak si myslim, ze na Verbatimy 12x ti 16x povoli (u 8x to tak je, povoli je 12x) :wink:
S tema RW to bude asi horsi ... nevim, nemuzu soudit ... uz ji nekdo mate? Podelte se o zkusenosti ... co Bathory, porad nic??? :shock: Ani ty ne!!!??? :)
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

xsuchy09 píše:Podelte se o zkusenosti ... co Bathory, porad nic??? :shock: Ani ty ne!!!??? :)
Kdo si počká, ten se dočká... :) , zase z toho nebuďte tak odvázaný. Až bude 3 měsíce stará, tak se budem bavit. :D Teď není o čem.
Ale třeba si ji nějakej nedočkavej "pionýr" ode mne vyžádá dřív. :oops:
Bathory
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Ale jak to tak ctu na cdr tak ta 109 je docela des.. hlavne ta diskuse! Mate s ni nekdo zkusenosti? Co si o tom myslite? Zda se mi ze idealni by byla 108, ale ta uz se neprodava. Kdyby to bylo jako v recenzi tak by to jeste slo (krom toho cteni poskozenych CD/DVD), ale dole v diskusi nic moc.. Cetl jsem take recenzi na 108 v Computeru a tam taky chvalily. Tak ja nevim jak s tou 109?

NEC 3520 nic moc.. a LG 4163B se mi taky nezda zadnej zazrak...
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Souhlasim s Dominatorem - na netu se do 109ky docela šije a to jsem ji bral jako nastupce mojí 106ky a volbu domu :(

Je pravda, ze bych radeji slyšel od nekoho osobní zkušenost, ale 108 nam to asi nenahradí... sakra.

s 3520mam dost zkušeností z práce a tu mechaniku nechci, takze nezbejvá než čekat na dalšího Pioneera, snad se trochu srovnaj :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

no je to pravda, ale prece jenom podle testu je spatna jen v tom cteni spatnych CD, a oni tam maji fakt suxx CD :)

Koukal jsem na tohle LiteOn SOHW-1673S (http://www.cdr.cz/a/13320), ale neumi skoro vubec overspeed, potom DVD-R DL a na + pali jen 4x. Neumi Mt.Rainier a DVD-RAM.. jinak fakt vyjimecne vyvazena DVDRW spise do kladu :)
Nevim no co ted tedy koupit?
Myslite ze Pioneer doladi FW ?
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

Sentenced píše:Souhlasim s Dominatorem - na netu se do 109ky docela šije a to jsem ji bral jako nastupce mojí 106ky a volbu domu :(

Je pravda, ze bych radeji slyšel od nekoho osobní zkušenost, ale 108 nam to asi nenahradí... sakra.

s 3520mam dost zkušeností z práce a tu mechaniku nechci, takze nezbejvá než čekat na dalšího Pioneera, snad se trochu srovnaj :)
Tak tu máš osobní zkušenost:
Mám jí půjčenou od kámoše, který jí koupil ve středu (od té doby do neděle je a bude u mě) ... takže testuju a pálim jak divej ...
Zatím žádný problém, buffer drží tam kde má (někde jsem četl, že u týhle palírny běhá nahoru dolů ...), DVD skvěle vypálená, nulová chybovost ... zatím vše pálím na DVD-R, Verbatim. Je skvěle tichá (až jsem se díval, jestli jako vůbec něco dělá :shock: ). Žádná ochrana jí zatím nedělala potíže, CD jsem s ní ještě nepálil (a asi ani nebudu). Poškrábané DVD nemám (a žádné si škrábat nebudu :razz: ), takže nemohu říct. Ale zatím naprostá spokojenost :wink:
Moc mě nenapadá, co zatím ještě napsat, klidně se zeptej, na co chceš, můžu případně otestovat :wink:

Edit: Jo a firmware má 1.17, zatím jsem ho nepřehrával a asi ani nebudu (není přeci jen moje)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Podle tech testu vychazí, ze čte špatne poškrábaná CD?? Nebo i DVD?? Jestli jde jen o CD, tak mi to vubec nevadí, ty se mi do rukou nedostanou, neschopnost číst poškrabaný DVD - to by zamrzelo...

Jsem zvyklej od 106ky, ze prelouská vše co se jí dá.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

http://www.cdr.cz/a/13391/8 no spis ty CD, ale DVD taky nejsou spickove :) Jinak proste imho podivne kolisa i beznem cteni... Kdyz jsem si to srovnaval, tak ten NEC je pomalejsu v paleni DL ale za to vyborne cte vse. Dalsi slabina je nepodpora SecureDisk 5 (proste toho noveho :D ). Ostatni ptakovinky jako Booktype tam jde, i kdyz na cdr pisi opak. Takze imho -> NEC 3520A !!
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

Co mám já, tak při čtení nekolísá, naopak neustále plynule zrychluje (tak jak by asi měla :wink: )
btw: recenze na cdr.cz bych dost často bral s rezervou ...
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

No vis co meril jsi to? Ono odhadem se to zda treba OKa, ale i kdyz jsou to jen slabe vychylky tak ve mne moc duveru nevzbuzuje..
Obrázek
Obrázekl
Obrázek
Obrázek
Tohle je cteni normalnich DVD zapsanych na super kvalitu.. tedy nic odreneho o zed apod :D Vybral jsem nahodne jen nejake grafy. Nahod jsem grafy a pak muzeme premyslet :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Dominator píše:Myslite ze Pioneer doladi FW ?
Nemyslím, vetšinou v nových firmwarech doplňují nová média. Konkrétně u DVR-108 nebyla ještě žádná oprava, nebo mi to uniklo.

Jen na okraj. Nejde dost dobře srovnávat 108 a 109, protože jsou hardwarově trochu odlišné a v optikách rozhodně neplatí, že co je nové je i lepší, podívejte se na LG. Mě bohužel tahle mechanika rukama pouze prošla, nebyl čas ji testnout, snad budu mít víc štěstí příště. :)
Bathory
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

takze asi bude nejlepsi ta NEC 3520A, ze?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To bych neřekl, podívej se na recenze 108 a 3520 na mých stránkách nebo tady v sekci. Mimochodem, těch 108ček jsem někdy k únoru 2005 (dnes už se neprodávají) měl v ruce asi 6 a z toho 3-4 jsem testoval. Výsledek byl pro mě docela šokující, protože byli naprosto shodné, rozdíli byli v řádech jednotek procent. Měl jsem jak verze z Japonska, tak z Číny a ty čínský byli ještě o fous lepší. :?

O 109 jsem zatím žádnou chválu neslyšel (nepočítám internet, ale lidi co ji maj), potíž je ovšem v tom, že ji nikdo pořádně netestoval a takový řeči jako "nepřečetla mi DVD z Chipu" neberu. Já všechny tyhle časopisový média než dám prvně do mechaniky pečlivě otírám, protože jsou někdy neuvěřitelně zaprášený.
Bathory
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Ale 108 uz dnes nesezenu :/ Tedy to co pisi o 109 na cdr se ti potvrdilo, jo?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Vždyť jsem psal, že jsem ji netestoval, byť jsem ji v ruce měl, ale nebyl čas. Soubor všech testů který dělám, zabere pomalu celý den a já měl asi tak půl hodiny, takže snad příště. Pokud si teda zákazník nevybere třeba vítěze z CDR, Toshibu SD-R5372 ........ trochu šok, hlavně potom, co ji v recenzi pěkně proprali. Čekal jsem spíš jejich oblíbené Lite-Ony. O důvod víc, proč věřím hlavně tomu, co si můžu omáknout.
http://www.cdr.cz/a/hardware/zebricek

Edit: Ha :? , tak po deseti minutách se na CDR změnil žebříček jejich nejlepších vypalovaček. Už není první Toshiba SD-R5372, ale LiteOn SOHW-1653S a Toshiba se propadla na 5 místo. :lol:
Chudák můj malej Pioneerek 108 je až na 17. místě, ani jsem nic jinýho nečekal.
Bathory
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

Tak tady je jeden testík právě vypáleného DVD ... jde o Verbatim DVD-R DigitalMovie 4x ...

Obrázek

To není zas až tak zlý, nee?
DVD+R tu nemám, takže ani nevyzkouším :(

Jen ještě poznámečka - při testu jsem normálně pracoval s PC a zatížení procesoru bych bral s nadsázkou (běží mi na PC Apache a MySQL ... atd. ...)
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Bathory píše:Vždyť jsem psal, že jsem ji netestoval, byť jsem ji v ruce měl, ale nebyl čas. Soubor všech testů který dělám, zabere pomalu celý den a já měl asi tak půl hodiny, takže snad příště. Pokud si teda zákazník nevybere třeba vítěze z CDR, Toshibu SD-R5372 ........ trochu šok, hlavně potom, co ji v recenzi pěkně proprali. Čekal jsem spíš jejich oblíbené Lite-Ony. O důvod víc, proč věřím hlavně tomu, co si můžu omáknout.
http://www.cdr.cz/a/hardware/zebricek

Edit: Ha :? , tak po deseti minutách se na CDR změnil žebříček jejich nejlepších vypalovaček. Už není první Toshiba SD-R5372, ale LiteOn SOHW-1653S a Toshiba se propadla na 5 místo. :lol:
Chudák můj malej Pioneerek 108 je až na 17. místě, ani jsem nic jinýho nečekal.
Mění se to po každé aktualizaci, ale pioneerovi se nechce výš jak na 8.místo. :lol:
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

jj, ale Pioneer se mi dostal i na první místo :lol:
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“