Skoro to vypadá jako by se s něčím tlouklo - dal jsem v BIOSu load optimized default, ovšem žádný vykřičníček ve správci neni(winXP)...
Před load opt. def. v BIOSu jsem zvukovku bohužel nezkoušel...
Prosím poraďte!
Moderátor: Eddward

Do desky jsem nic nezapojoval. Předcházející deska (asi jiná revize) měla C-Media a neměla S/PDIF-out vyvedený na zadním panelu.david99 píše:ak mas zapojeny analogovy audio kablik z cd mechaniky do dosky skus ho odpojit ci to neprestane ak nie tak asi najskor reklamacia

Bohužel nemám. Nevím čím to je. Ta deska je nová. Žádná nehoda se jí nestala. S IRQ čachrovat nelze. Snadnější asi bude mrknout se do bazaru - už jsem tomu věnoval víc času než je zdrávoKelly píše:nemas nahodou mikrofon...? jestli jo skus ho odpojit...

Až po iniciaci ovladače to začne pískat. Mastrem to jde ve windowsech i vypnout. Ostatními nastaveními to nejde. Už jsem zakázal v biosu co šlo. Přerušení sdílí zvukovka se síťovkou. I když nesdílela pískalo to pořád.david99 píše:robi to hned po zapnuti pocitaca? aj v dose alebo biose? alebo az po nabehu windowsu a inicializacii ovladaca???

jj. Windowsi přeinstalovány. Všechny ovladače taky. Zkusil jsem dost verzí. Na desce jsem neměl vůbec nic - jenom disk a grafiku. Ze bych měl soundstorm - to se mi nezdá... Je to jisté?david99 píše:Pochybujem ze to je zdrojom, windows predpokladam ze si skusal preinstalovat aj vcitane ovladacov? Nemas v bedni nejake zariadnie alebo nejaky komponent, ktory by mohol toto piskanie zapricinit? Nejaky netypicky komponent alebo nieco take, Inaksie ak ta zvukova co mas na doske je SoundStorm od nvidie tak je 100x lepsia ako ta cmedia pci co mas teraz.

Myslím že si koupim audigi value nebo life 24bitdavid99 píše:Neviem ci mas soundstorm to sa ta prave pytam lebo ja mam Asusa s tou istou cipovou sadou a soundstorm mam tak neviem ci aj ty.