pomoc s intalaciou

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
marwi
Nováček
Nováček

pomoc s intalaciou

Příspěvek od marwi »

Prosim o radu. Moja zostava je Athlon 2000 XP, Asus A7N266-VM,1GB ram, HDD baracuda 80 GB, HDD 160 GB,DVD RW LITE ON, CD RW MSI, 300W ZDROJ. Kupil som grafiku Sparkle GF 6600 a nemozem ju nainstalovat. Po nainstalovani ovladaca a restarte nabehne Windows a potom cierna obrazovka a po case sa monitor prepne do pohotovostneho stavu. Preinstaloval som uz aj Windows a stale to iste. Mam tam iba AGP 4x ale na grafike pise ze vie aj 4x. Poradte prosim, som uz zufaly. Slubil som synovi novu grafiku a vyzera ze s toho nic nebude. Dakujem za akukolvek pomoc a radu. marwi
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

No rekl bych ze je bude problem ve zdroji, je na to slaby (obzvlast jestli to je nejaky neznackovy). zkus jiny zdroj, nejaky silnejsi a pokud mozno kvalitni znackovy..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

nejdrive zkus odpojit disk na kterym neni system a taky vypalovacku(je toho na zdroj moc :wink: ), pokud mas na vetvi kterou napajis grafiku nejaky mechaniky nebo disky tak je odpoj (vyzkousej to jako prvni), pokud to pak nabehne tak potrebujes novej zdroj a ten budes potrebovat urcite jelikoz to vse co mas v PC ten 300W neutahne :wink:
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

Allatutti píše:nejdrive zkus odpojit disk na kterym neni system a taky vypalovacku(je toho na zdroj moc :wink: ), pokud mas na vetvi kterou napajis grafiku nejaky mechaniky nebo disky tak je odpoj (vyzkousej to jako prvni), pokud to pak nabehne tak potrebujes novej zdroj a ten budes potrebovat urcite jelikoz to vse co mas v PC ten 300W neutahne :wink:
Neviem na isto lae obycajne zdroje maju vetvy spojene takze prehodenie na inu vetvu je marne. Podla vlastnych skusenosti.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

no pokud totak bude tak proste jenom odpoj dalsi mechaniky a disky, ktere muzes postradat, pokud to nabehne budes si na 100% jisty ze je to zdrojem :roll:
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

No vzhledem k tomu že tam šly nainstaloval ty ovladače tak to asi před instalací šlo, takže to spíš bude problém obnovovací frekvence monitoru kdy se po nainstalování ovladačů nastaví příliš vysoká obnovovací frekvenci kterou monitor nezvládne a proto vypne zobrazování.
Doporučuji nainstalovat spolu s ovladači grafiky i originální ovladač k monitoru a ne ten základní ovladač který je ve windows (Monitor Plug and Play).
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

blbst kazde ovladace po nainstalovani majo default frequenci 60Hz, takze tohel bych vyloucil, urcite to bude zdrojem, bez ovladacu to funguje protoze karta pracuje na minimu. :x
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Po nainstalováni nemají ovladače default 60Hz ale 85Hz těch 60Hz je možná na výstupu DVI.
Kdyby to nezvládal zdroj tak by největší problémy dělal start počítače kdy je odběr mnohem větší než při normálním běhu, nebo by se PC samo restartovalo ale počítač běží dál a vypíná se jen monitor. (aspoň takhle jsem to pochopil podle popisu)
/Edit/: S ovladačem - Monitor Plug and Play je default 60Hz
Naposledy upravil(a) Quakes dne sob 27. srp 2005, 12:28, celkem upraveno 1 x.
Phate
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phate »

EfineSS a Allatutti jsou podle me trochu mimo misu, fenomen dnesni doby, ze neznackove 300W zdroje nic neutahnou, takze jsou pricinou kazdeho problemu zasahl i je. Ja sam mam hodne natakteny PC a pouzivam obyc Eurocase 350W a beha mi to stejne skvele jako nekomu s Enermaxem.

Zameril bych se na tu obnovovaci frekvenci jak rikal Quakes a taky na to jestli zahraje ten uvodni song do windows, coz by znamenalo, ze je problem v obnovovacce, jelikoz se system logne.

To Allatutti: ty mas konexe u moderatoru, ze te udelali taky moderatorem? Tve znalosti by meli byt na urovni Randoma, Hadese, Jiriho Draka, Butche a dalsich a ne mensi, coz pozoruji pri nekterych tvych radach a odpovedich. Pokud se pletu tak se ti omlouvam, ale je to muj subjektivni pocit.
Chillout...
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ja sam mam taky zdroj Eurocase 300W, chodi mi na sestave co mam v podpisu bez problemu, ale pochybuju, ze kdybych na nej pripojil jeste jeden disk, CD-ROM a grafiku s pridavnym napajenim (coz uz tam GF6600 ma), ze by to nedelalo problemy.. ten zdroj mi dava na 12V vetvi 10A coz je sakra malo.. Uz se tesim az nasetrim ne novy aspon 350W Fortron, se kterym se nebudu muset bat se mi neco odejde!

//edit: a kdyby ses tu po foru trochu vic dival tak bys zjistil, kolika lidem uz odesel no name zdroj a vzal neco sebou (MB, procak..) Je to hazard mit takovy zdroj v PC.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Phate
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phate »

Nikdy v zivote jsem nekoupil zdroj drazsi jak 350,-. Vyjimkou byl Chieftec 350W ale ten byl v case a toho jsem taky vymenil za Eurocase zdroj a za penizky koupil neco jineho. 8)
Chillout...
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Quakes píše:Po nainstalováni nemají ovladače default 60Hz ale 85Hz těch 60Hz je možná na výstupu DVI.
...
No tak to je pěkná blbost. Po nainstalování ovladačů je vždycky 60Hz, protože tuhle frekvenci zvládnou všechny monitory. A netahej do toho DVI, protože LCDčka jsou i pro VGA(D-Sub) a LCD nezvládne víc jak 75Hz, takže teď mi vysvětli, jak může být po nainstalování driverů 85Hz ?
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Mě se teda ještě nestalo abych nainstaloval ovladače a po restartu mě blikal monitor na 60Hz, ale dost dohadů na toto téma, hlavní je aby se pomohlo tomu kdo to potřebuje a ne neustále psát jen že je slabý zdroj a že to chce koupit nový.
Nejlépe by bylo kdyby nám marwi napsal zda po tom co zčerná monitor se stalé točí všechny větráky a PC stále pracuje, pak je na 100% jasné že to zdroj není.
Jinak jsem měl třeba zdroj 200W v Barebone – Schuttle a napájel jsem Pentium4 2,8GHz Northwood (800MHz), 2x512MB DDR 400MHz OCZ CL2.5, ASUS Geforce 6800 (AGP), kombo Lite-On, HDD Seagate 120GB (SATA) a HDD Maxtor 120GB (PATA) a PC vesele makalo bez sebemenšího problému (pro jistotu jsem ale pořídil zdroj 250W).
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Taky myslím, že to bude tou obnovovací frekvencí, protože i mě se to občas stávalo (mám starej a mizernej monitor). Jestli že jde nainstalovat systém a nespadne celej počítač, tak to nemůže být zdrojem, protože ten neshodí monitor do pohotovostního režimu, ten by ho buď úplně vypnul, nebo resetoval, což není tento případ. Jak už tady padlo, je potřeba nainstalovat originální ovladače dodané k monitoru i grafice. Jenom je divný, že to nevyřešilo přeinstalování systému (mě vždy), pokud to tedy nebyl pouze reinstal.
Phate píše:To Allatutti: ty mas konexe u moderatoru, ze te udelali taky moderatorem? .....................
Tohle není věc, která by se měla řešit v tomto threadu, takže pokud máš k někomu nějaké výhrady, použij SZ, to zaprvé a zadruhé se podívej do slovníku, co význam slova "moderátor" vůbec znamená!
Naposledy upravil(a) Bathory dne pon 18. črc 2005, 20:28, celkem upraveno 1 x.
Bathory
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

No, ja bych taky vsadil spis na zdroj. Uz nekolikrat se mi stalo, ze pri instalaci sestavy vse jelo do doby nez se nainstalovaly ovladace nebo do spusteni prvniho testu. Prave zatizeni, kdy silnejsi grafika zacala jet naplno uz zdroj nezvladl.

Kazdopadne v obou pripadech je jednoduche reseni, za prve bych odpojil par veci (dalsi disk, mechaniku cd/dvd,...) a zkusil to znova - pokud porad nic, tak to zdrojem opravdu neni. Za druhe se da nabootovat do nouzoveho rezimu a nastavit obnovovaci frekvenci na 60Hz a restart. Pak se uvidi...
marwi
Nováček
Nováček

Příspěvek od marwi »

Zdravim vas vsetkych a dakujem za ochotu pomoct mi riesit moj problem.Ten je momentalne uz porieseny aj ked inak ako by som si predstavoval kedykolvek predtym. Chcem uviest na pravu mieru pricinu aspon ako to vidim ja. Zdroj je OK. Vyskusal som viacej grafik typu 6600(rozne znacky) ale ani na jednej mi to uspokojivo nechcelo ist. Az som dostal ponuku na Ati radeon 9800XT. Az ten fungoval bez problemov. Kedze 9800XT ma vacsiu spotrebu ako 6600 je podla mna jasne ze zdrojom to nebude. Pravdepodobne sa jedna o nekopatibilitu s AGP 4x pripadne s mojou doskou. Este raz dakujem za snahu pomoct. Marwi.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“