Zvuk jako kdyz praskne zarovka

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

aldapu
Nováček
Nováček

Zvuk jako kdyz praskne zarovka

Příspěvek od aldapu »

Vcera se mi stala divna vec.Delam neco na plose a z monitoru se ozve zvuk pripominajici prasknuti zarovky.Po teto rane obraz naskocil do default nastaveni.Takze jsem musel nastavit monitor znovu jako predtim.
Musim souhlasit s tim,ze po vypnuti pc a znovu zapnuti treba druhy den se obraz zase roztahne a musim znovu nastavovat.
Jinak obraz se mi zda rozmazany a neostry.Nic nepomaha.
Co s tim ?
Teď už je mu asi tak skoro měsíc
Naposledy upravil(a) aldapu dne pát 16. led 2004, 16:25, celkem upraveno 1 x.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

treba odeslo ukladani nastaveni v elektronice, zavole si do servisu
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Karel Bachor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Karel Bachor »

Třeba ti tam vevnitř někde ňáká žárovka dovopravdy praskla to by chtělo rozdělat a třeba ji potom jenom vyměnit a bude to v poho ten servis asi bude hodně drahej a na tohle se můžeš třeba podívat sám na tom nic neni to rozebrat
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Karel Bachor píše:Třeba ti tam vevnitř někde ňáká žárovka dovopravdy praskla to by chtělo rozdělat a třeba ji potom jenom vyměnit a bude to v poho ten servis asi bude hodně drahej a na tohle se můžeš třeba podívat sám na tom nic neni to rozebrat
Si děláš prdel ne? Co by dělala žárovka v monitoru? :) :-D :D :lol: :P
Naposledy upravil(a) Butch dne pát 9. led 2004, 16:25, celkem upraveno 1 x.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Karel Bachor píše:Třeba ti tam vevnitř někde ňáká žárovka dovopravdy praskla to by chtělo rozdělat a třeba ji potom jenom vyměnit a bude to v poho ten servis asi bude hodně drahej a na tohle se můžeš třeba podívat sám na tom nic neni to rozebrat
ty si me fakt rozesmal, ses pako :-D :-D :lol: :lol:
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Karel Bachor
Nováček
Nováček

No tak sem pako ale ty seš určitě nejchytřejší ze všech co proč by asi nemohla bejt v monitoru žárovka he? ani nevíš co je to za model a píše že je hodně starej tak tehdá třeba ještě nebyli svítící diody ne tak se dávaly žárovky pořád všude? a když to slyšel takto asi poznal že jo - ta žárovka tam klidně může bejt a když pak praskne tak to dělá tyhle problémy a stačilo by ji jenom vyměnit a už by hned bylo púo problému já bysem to rozdělal a kouk se do toho určitě
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Karel Bachor píše:No tak sem pako ale ty seš určitě nejchytřejší ze všech co proč by asi nemohla bejt v monitoru žárovka he? ani nevíš co je to za model a píše že je hodně starej tak tehdá třeba ještě nebyli svítící diody ne tak se dávaly žárovky pořád všude? a když to slyšel takto asi poznal že jo - ta žárovka tam klidně může bejt a když pak praskne tak to dělá tyhle problémy a stačilo by ji jenom vyměnit a už by hned bylo púo problému já bysem to rozdělal a kouk se do toho určitě
Kriste pane! V ničem se nevrtej, v monitorech žádný žárovky nejsou a nikdy nebyly. Vypadá to na nějakej problém v elektrice, kdyžtak ho dej do servisu. Pro všechny: Když tomu moc nerozumím, v počítači se nevrtám. Slyšel jsem o chlapíkovi - elektrikářovi, kterej měl novej komp, blbly mu wokna, tak to rozebral a začal zkoušečkou přeměřovat tištěný spoje na základní desce. V počítači, monitor nevyjímaje jsou elektrický součástky a mám pocit že zrovna na monitoru je nápis "neotvírat, riziko elektrošoku". Ten nápis tam není jen pro srandu. Jestli je ten monitor poškozenej, nic na něm sám nespravíš. Jasný?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Karel Bachor
Nováček
Nováček

To riziko elektro šoku je tam psaný protože musej je to i pod kapotou našeho auta ale když ten monitor rozdělá tak ho přece vyndá ze zásuvky a kdepa by se tam potom ňáká elektrika vzala co pane chytrej? v dřívějších monitorech dycky byly žárovky si to móc dobře pamatuju!!!!! :x
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Karel Bachor píše:To riziko elektro šoku je tam psaný protože musej je to i pod kapotou našeho auta ale když ten monitor rozdělá tak ho přece vyndá ze zásuvky a kdepa by se tam potom ňáká elektrika vzala co pane chytrej? v dřívějších monitorech dycky byly žárovky si to móc dobře pamatuju!!!!! :x
Ano Mistře, máte samozřejmě naprostou pravdu :twisted:
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

2 Bachor: no... kdysi dávno bejvaly v monitorech žárovky, ale nejmenovaly se žárovky, ale elektronky :roll: ... a ty monitory byly černobílý... i když je fakt, že žárovka se velmi často používá jako variátor a těžko vyloučit, že to do nějakýho přístroje třeba kdysi nějakej výrobce nedal... jinak velký barevný monitory, co mají v sobě žárovku, se nejmenujou monitory, ale projektory...

Jinak je ta diskuze moc hezká. V monitorch se nevrtej, vysoký napětí řádu kV tam může být nějakou dobu i po odpojení od sítě, mohlo by Tě to zabít a kdo by potom přispíval do fóra - Tvoje příspěvky jsou úplně nejlepší...
..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lemra píše:2 Bachor: no... kdysi dávno bejvaly v monitorech žárovky, ale nejmenovaly se žárovky, ale elektronky :roll: ... a ty monitory byly černobílý... i když je fakt, že žárovka se velmi často používá jako variátor a těžko vyloučit, že to do nějakýho přístroje třeba kdysi nějakej výrobce nedal... jinak velký barevný monitory, co mají v sobě žárovku, se nejmenujou monitory, ale projektory...

Jinak je ta diskuze moc hezká. V monitorch se nevrtej, vysoký napětí řádu kV tam může být nějakou dobu i po odpojení od sítě, mohlo by Tě to zabít a kdo by potom přispíval do fóra - Tvoje příspěvky jsou úplně nejlepší...
:lol:
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

BTW kolik ze tomu monitoru s "prasklou zarovkou" je? 14 dni, 14 let???
14 dni je na reklamaci, 14 let na skladku...
Naposledy upravil(a) Dony dne pát 9. led 2004, 22:07, celkem upraveno 1 x.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombie píše:
Lemra píše:2 Bachor: no... kdysi dávno bejvaly v monitorech žárovky, ale nejmenovaly se žárovky, ale elektronky :roll: ... a ty monitory byly černobílý... i když je fakt, že žárovka se velmi často používá jako variátor a těžko vyloučit, že to do nějakýho přístroje třeba kdysi nějakej výrobce nedal... jinak velký barevný monitory, co mají v sobě žárovku, se nejmenujou monitory, ale projektory...

:lol:
Windows 2058 WMBachor Edition SP16a: Start-nastavení-ovládací panely-monitory-upřesnit-žárovku vyměnit - 10W/20W/50W/100W OK/Cancel. :D :D :D Bill má přijet do Prahy, tak mu to navrhni-Bill pak asi půjde na ušní,nosní,krční a nakonec do Bohnic...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:
zombie píše: :lol:
Windows 2058 WMBachor Edition SP16a: Start-nastavení-ovládací panely-monitory-upřesnit-žárovku vyměnit - 10W/20W/50W/100W OK/Cancel. :D :D :D Bill má přijet do Prahy, tak mu to navrhni-Bill pak asi půjde na ušní,nosní,krční a nakonec do Bohnic...
Systém Windows zjistil, že je potřeba restartovat uživatele. Chcete to opravdu udělat??? (ANO / SAMOZŘEJMĚ)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

me nedavno taky cvaklo v monitoru, ale uz se nerozsvitil (treba fakt zarovka, ale zadnou sem v nem nenasel, natoz prasklou), ale mozna, kdyz tam nejakou pridratuju, ze to zase pojede :lol:

2 Bachor: prosimte, nemas navod, jak se to dela? :?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Tak se s tim nebudem s*át, přidrátujem takovýty žárovičky od Vietnamců jak se dávají na vánoční stromek kolem dokola na monitor a bude to. Když nějaká vypadne, ani se to nepozná 8)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Tak uz dost, co ten chudak nahore, kterej chtel poradit??
Karel Bachor
Nováček
Nováček

Tak sem si to pořádně přečet ty všecky příspěvky odv ás a teda nevím - si děláte prdel a nebo to je dobrá kamufláš???? Hele já teda netvrdím že sem nějakej expert to teda ne ale zase na druhou stranu taky něco pamatuju a umim už nejsem bejby u počitače sem si to taky nainstalil všecko sam i wokňousy a že to tedy neni snadný takže už to asi umim ne? a takový ty rady že žárovka se nemenuje žárovka to je teda k hovnu protože esli to je žárovka co se menuje elektronka tak to bylo za komunistu a tam se dycky něco menovako jinak a stejně to byla vobyčejná žárovka a já sem jasně řikal, že v statrýmn monitoru máš to žárovku špatnou a teďkonc mně to potvrdil lemra že je špatná a tak ji vyměň a zase ti to bude chodir A O TO JDE.

takže sem ti radil od začátku dobře a vydíš že je potřeby se vysrat na všecky ty chytrý co umí jenom provokovat sami sou to pitomci co ti pořád radí nesmisly - já mam taky pocit že se tady začátečníkoj akorát fšichni jenom smějou ale aby mu poradily to ani náhodou sem se ptal jak zavřit dvířka u diskety když tam zlobí vord a akorád si ze mně dělají jenom pořád prdel tak asi tak a zlobí to porád a to teda není jedinej problém co mám ale uš se bojím zeptat tady je to samej pokročilej a hned tě sejumou to je jako když se fotre zeptám esli můžu do kina tak že jo a když pak chci prachy na lístek tak dopije panáka a hned mě dá facku a přitom chci jenom prachy facku né svět zasranej vykurvenej
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Karel Bachor píše:Tak sem si to pořádně přečet ty všecky příspěvky odv ás a teda nevím - si děláte prdel a nebo to je dobrá kamufláš???? Hele já teda netvrdím že sem nějakej expert to teda ne ale zase na druhou stranu taky něco pamatuju a umim už nejsem bejby u počitače sem si to taky nainstalil všecko sam i wokňousy a že to tedy neni snadný takže už to asi umim ne? a takový ty rady že žárovka se nemenuje žárovka to je teda k hovnu protože esli to je žárovka co se menuje elektronka tak to bylo za komunistu a tam se dycky něco menovako jinak a stejně to byla vobyčejná žárovka a já sem jasně řikal, že v statrýmn monitoru máš to žárovku špatnou a teďkonc mně to potvrdil lemra že je špatná a tak ji vyměň a zase ti to bude chodir A O TO JDE.

takže sem ti radil od začátku dobře a vydíš že je potřeby se vysrat na všecky ty chytrý co umí jenom provokovat sami sou to pitomci co ti pořád radí nesmisly - já mam taky pocit že se tady začátečníkoj akorát fšichni jenom smějou ale aby mu poradily to ani náhodou sem se ptal jak zavřit dvířka u diskety když tam zlobí vord a akorád si ze mně dělají jenom pořád prdel tak asi tak a zlobí to porád a to teda není jedinej problém co mám ale uš se bojím zeptat tady je to samej pokročilej a hned tě sejumou to je jako když se fotre zeptám esli můžu do kina tak že jo a když pak chci prachy na lístek tak dopije panáka a hned mě dá facku a přitom chci jenom prachy facku né svět zasranej vykurvenej
,
Sorry, ale co je moc, to je moc. Tlemím se jako malý dítě. :-D :-D :-D To že si nainstaluješ Wokna, to Tě jistě chválí 8) , nikoho tady "nesejmou" pokud jsem to dobře přeložil do ČJ, ale prosím, neblbni tady se žárovkou a "parním monitorem". Možná měli v pravěku monitory žárovku jako indikaci místo LED, ale nepleť si, prosím "kontrolkovou žárovku" s "halogenkou"a "uhlák s monitorem". Zbytek se mně nepodařilo přeložit do ČJ, tak nevím, co psát...Když to přeženu, tak tady bude fórum: Kde je tlačítko START? Díky, že jsi chtěl kámošoj poradit, ale s tou žárovkou- nic moc - ale díky za tu prd*l... :D :D
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

No comment

Příspěvek od Shit »

Bez komentáře, ale takhle jsem se dlouho nezasmál :D :D :D
Díky všem, za zpříjemnění tohoto večera. :) :)
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“