Dobrý den,
uvazuji o koupi desky Gigabyte GA-7N400 Pro.
Rád bych Vás poprosil o názory nebo o zkusenosti s touto deskou.
Zajímali by me hlavne taktovaci schopnosti.
Také si jí budu kupovat. Pro mě má ideální paramtry a výbavu, ale na přetaktovávání asi moc nebude. jestli chceš brutálně taktit a do všeho pouštět víc proudu a různě si s tím hrát, tak di do Epoxe. Jestli chceš stabilní desku, bohatou výbavu, dobrej zvuk, řadiče, dual bios a 4 sloty na paměti s dual řadičem a nechceš jít víc než 200 FSB, tak lepší nenajdeš.
Vybava na 1 notku ale nepodarilo sa mi taktnut barton 2500+ na 200 MHz (fsb), isiel som na 9*200 a nic len hlupe piskanie a to nie je to najhorsie .... nema to reset cmos cize musis vybrat bateriu kuva. Ak niekto vie poradte.
Mě jede viz. dole. Jinak bych se chtěl zeptat zda má někdo zkušenosti s osazenín pamětma DDR 400 256MB do všech 4 DIMM a nebo 2x256+512MB do 3 DIMM.Předpokladám že všechny moduly jsou identické.Co je lepší a jak je to s taktováním?
Mám v práci dosku GIGABYTE GA-7N400L Nforce400 DUAL.
Ide v pohode, ale mám obavu že ako dlho.
Čipset mal bez chladenia, merané iba rukou min. 50 stupňov. Prst udržím pár sekúnd. Northbridge tak podobne. Procesor v čase kancelárskej práce tj.Word, Excel 67 podľa bíosu BOX chladič. PC beží NONSTOP stále.
Nehovorte mi, že je zle odvetraná case. Dal som jeden chladič na vyfukovaniu teplého vzduchu teplota procesoru o 3 stupne klesla. Chladič je namontovaný 8cm blízko CPU.
Na čipset som dal taký malý. Stíha chladiť ale keď dám prst úplne kraju čipsetu tak cítiť pomerne riadne teplo ktoré ten chladič odoberá.
Robí to táto doska aj niekomu inému?????????????????
Mám tam osadený BARTON2500+
A možno aj v súvislosti s tým, niekedy mi akoby na 5-8 sekúnd zmrzne komp ale v zápätí ide v pohode. Robí to viackrát denne.
Nechápem prečo. Mám Win2000ky. Prime95 som skúšal. Bežalo okolo 65 hodín v pohode. Od piatku večera keď som z práce odišiel až do pondelka rána.
Normálne ma to PC nemá prečo trápiť, veď keď padne firma kúpi nový ale ide o to..........že ako taktovača ma to celkom zaujíma.
IBM T61 - T7200, 4096 MB, ATI X1400, 320GB, 15,4" 1680x1050
To je asi nejaky spatny kousek,mam tuto desku a bez jakychkoliv pridavnych vetracku teplota cipsetu nevyleze pres 40 stupnu (ani po pretaktovani procesoru).
Mam rovnaku dosku a je pravda, ze pasiv na norhtbridge je dost teply (southbridge je v pohode) ale nikdy som nemal problemy. U Teba je to najskor chyba kusu. Pripadne skus dat dole pasiv a dat tam nejaku lepsiu teplovodivu pastu.
Mam neprijemny problem s doskou Gigabyte GA-7N400-L. Asi pred rokom som zistil ze pri hrani novsich a narocnych hier(typicky "GTA: San Andreas")
doska vydava velmi tichy syciaci az prskavy zvuk. Mam overene, ze je to na 100% doska. Spominany zvuk sa objavuje stale castejsie.
Ten zvuk pocut iba v niektorych hrach a zvuk sa objavi hned po spusteni niektorych narocnejsich hier. Ked hru vypnem zvuk okamzite zmizne.
Spominany zvuk pocut ked spustim test cez "Artifact Tester 5" volba "Intense" a "Hardcore" po skonceni testovania zvuk okamzite zmizne.
Ziadna hra(alebo iny SW) nemrzne, **okrem "GTA:San Andreas" ten skoro vzdy zamrzne ked sa v hre objavi spominany zvuk. Pomoze tvrdy restart.**
Mam tento HW:
CPU: AMD 2500+ (AC chladic)
MB: Gigabyte GA-7N400-L
RAM: TwinMos CL2 DDR 2*256MB
VGA: Sapphire Radeon 9550 128MB 128Bit (AC Silencer chladic)
ZVUK: SB Live 5.1 Digital
LAN: SMC 10/100 Mbit Realtek 8139C - pridavna PCI karta
HDD: Maxtor 6Y080P0, PATA, 80GB, 8MB cache, ATA 133
FDD: 3,5 " klasika
DVDROM: JVC-Liteon XJ-HD166S, PATA
DVDRW: NEC ND-3540A, PATA
ZDROJ: Fortron 350W, PFC
SW: Win XP SP1+updaty+nove ovladace+najnovsi BIOS+najnovsi FW(pre DVDRW, DVDROM) - software nemal ziadny vplyv na zvlastny zvuk.
Spominany zvuk sa objavoval aj pred upgradom ked som mal inu VGA (od Gigabytu), lacny zdroj - 300W noname.
PC mam od 2003 a je "rock stable". Za cely ten cas mi PC zamrzol 3-krat (1-krat moja vina).
PC je dobre chladene a kvalitne postavene. Pred tyzdnom som PC komplet rozobral a poskladal, spominany zvuk sa potom znova objavil.
Na MB nie je ziadna podozriva zmena (nafuknuty kondenzator atd.)
Vyskusal som podtaktovat CPU pomocou FSB(znizil som zo 166Mhz na 100Mhz) - vtedy sa zvlastny zvuk v hrach neobjavil, ale bolo vidiet znizeny vykon(CPU islo na 1100Mhz).
Je tento problem riesitelny? Vymenou nejakej problemovej suciastky, alebo celej dosky?