6600 : chova se jinak

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

6600 : chova se jinak

Příspěvek od Ruka »

Na jinem pocitaci jsem se s touto kartou dostal na 550 @ 710.
[athlon 1600+, 512MB, NB K7MS? agp 4x, fortron 350W]

Na sestave v popisu 540 @ 670 (03 7232 b.), jinak to v narocnych hrach sekne nebo se podtaktuje jadro, bud trvale nebo staci prepnout do okna a zpet. Po case se to ale na tvrdo podtaktuje nebo sekne a restartuje se pocitac a delsi chvili trva nez se vzpamatuje jinak kdyz jeste vic podtaktuju pameti karty ta je to v poho.
Jednou se mi povedlo s nastavenim v biosu a vypnutym FW dostat se opet na 550 @ 710 a vic aniz by to vytuhlo a zatezoval jsem to 7h (03 7652 b.).
Po clear CMOS jsem se, ale zase dostal do stejnych sr***k. Ikdyz jsem to nastavil jako posledne.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Co teploty ? Chladič máš původní ? (já mám na svém kompu stable frekvence 515/715 ... při 520/720 se mi to sem tam podtaktovávalo taky a jádro na 540 jsem nerozběhal vůbec)
Goldnoob team proud member!
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Na tom Leadteku mám chladič původní a teploty se liší v závislosti na ovladačích kde 77.77 max. 81° burn, jinak 81.85 max. 72° burn.

Práve že nastala ta chvíle co prvně - jádro jsem dal i 560 @ 740, ale s artefakty, ale na tom kompu je to všechno volaké čudné. Hl. neseklo se to, nepodtaktovalo a konecne sem nechtěl kupovat drahý zdroj. Chová se totiž jako malé rozmazlené dítě. Potřebovalo by na zadek.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

odzkouseno vetsi napeti?flash noveho biosu?vypada to, ze ta deska nema rada onu grafiku...
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Deska měla čtyři biosy v: 1.5, 1.7, 1.8, 1.9(konečná).
Grafika má také bios od sparkle, ale na obou ty stejné potíže.
Napěti jsem zkoušel od 1.5V do 1.85V, při vyšším napětí to většinou zamrzne jinak to spadne.

Stejně mě zajímá jaktože nastala ta chvíle:
Jednou se mi povedlo s nastavenim v biosu a vypnutym FW dostat se opet na 550 @ 710 a vic aniz by to vytuhlo a zatezoval jsem to 7h (03 7652 b.).
Po clear CMOS jsem se, ale zase dostal do stejnych sr***k. Ikdyz jsem to nastavil jako posledne.

Bylo to v sobotu večer a ve mě konečně svitla jiskřička.

sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

to je opravdu divny , nemel si tam jeste jiny nastaveni?je to fakt zvlastni nebo spis nahoda ze to bezelo?jak dlouho to tak bezelo?
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

to je opravdu divny , nemel si tam jeste jiny nastaveni?je to fakt zvlastni nebo spis nahoda ze to bezelo?jak dlouho to tak bezelo?
Běželo to 7h. Jak už jsem psal na jiném počítači jsem jel přesne v tomhle nastavení a výsledky v 03 a 05 na vertex, pixel, .. byli totožné.

Teď jsou nižší, což odpovídá těm zase bohužel současným frekvencím.

Na tom starém kompu jsem takhle jel asi 3 měsíce.

Je to opravdu zarážející když to jede tak jak prědtím (vysněně) a teď zase ne. Brrrr. To je jako vzít malému dítěti lízátko.

sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

no 7h tak to vidim spis na nahodu... to bude urcite nekompatibilita :(
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Ja si nevymíšlím a chci vědět včem bych to mohl vylepšit, aby to jelo jako dřív.
no 7h tak to vidim spis na nahodu... to bude urcite nekompatibilita

Právě jsem v té době měl AGP na 72MHz jinak mám 67MHz a s vyp. FW v "Riva Tuner" v biosu vše zapnuto. Jo a vypnutí a restartů probjehlo hodně abych se ujistil že to není přelud. Vše šlo do kýble s Clear CMOS.
Jak říká nepomohly ani původní hodnoty.

Uzamklou frekvenci na AGP zjišťuji přes ClockGen.
Když tak mi dejte prosím vědět i o jiném prográmku.

sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Ruka píše:Ja si nevymíšlím a chci vědět včem bych to mohl vylepšit, aby to jelo jako dřív.
no 7h tak to vidim spis na nahodu... to bude urcite nekompatibilita

Právě jsem v té době měl AGP na 72MHz jinak mám 67MHz a s vyp. FW v "Riva Tuner" v biosu vše zapnuto. Jo a vypnutí a restartů probjehlo hodně abych se ujistil že to není přelud. Vše šlo do kýble s Clear CMOS.
Jak říká nepomohly ani původní hodnoty.

Uzamklou frekvenci na AGP zjišťuji přes ClockGen.
Když tak mi dejte prosím vědět i o jiném prográmku.
popremyslim cim by to melo byt ale fakt me nic jinyho nenapada... btw PCI latency ... si zkousel?jestli to pomuze?v biosu IRQ for VGA taky?
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

btw PCI latency ... si zkousel?jestli to pomuze?v biosu IRQ for VGA taky?
Teď jsi mě fakt dostal, pohledám, zkusím.
Jinac co by to mělo být? :oops:

sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Ruka píše:
btw PCI latency ... si zkousel?jestli to pomuze?v biosu IRQ for VGA taky?
Teď jsi mě fakt dostal, pohledám, zkusím.
Jinac co by to mělo být? :oops:
takze tu PCI latency sosni treba powerstrip a tam mas adapter information , melo by tam byt neco jako 2xx , tak tam zkus dat 128 ci 64, ta polozka IRQ for VGA je v biosu uz nevim kde :oops: a resetovat firemni PC kvuli tomu nebudu :wink:
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Cumim, cucim, ale zadnou PCI latency jsem nenasel ani v manuau desky. A Power Stripu nic ohledne 2xx atd neni, ale diky.

Asi zalozim novy thread na podobne tema. Mozna to nekoho oslovi a prida svou radu do vinku.

sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Ruka píše:Cumim, cucim, ale zadnou PCI latency jsem nenasel ani v manuau desky. A Power Stripu nic ohledne 2xx atd neni, ale diky.

Asi zalozim novy thread na podobne tema. Mozna to nekoho oslovi a prida svou radu do vinku.
ti poslu fotku :wink:

Obrázek

jedinej rozdil je ze misto FIC display controller tam budes mit "grafika x y" a dole mas policko Latency , je vedle IRQ , tak to je ono staci hledat :wink:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“