ASUS 1608P2 -> PIONEER DVR-110(D) -> zapis DVD-RAM

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
LukiX
Nováček
Nováček

ASUS 1608P2 -> PIONEER DVR-110(D) -> zapis DVD-RAM

Příspěvek od LukiX »

Ahoj. Jsem 1.dnem majitelem DVD vypalovačky ASUS 1608P2. Pročítám již několik hodin různá fóra na internetu ale jednoznačnou odpověď jsem zatím ještě nenalezl. Zajímalo by mě:

Jde přeflashovat ASUS 1608P2 na 1608P2S, která má podporu DVD-RAM ???

Podle mých úvah to totiž lze. Poněvadž zde: ASUS DRW-1608P2 - zase převlečený Pioneer? se píše:
.....Nejinak je tomu i novějším typem DRW-1608P2, pouze s tím rozdílem, že se uvnitř skrývá Pioneer DVR-110D.
Tuto informaci jsem nalezl již nesčetné krát jinde na internetu,

OVŠEM na CDR.CZ je článek: Naučte Pioneera DVR-110D pálit DVD-RAM

Po přečtení uvedených článků, shlédnutí screenschotů "vnitřků" mechanik a stažení firmwarů (porovnání jejích velikostí atd.) jsem dospěl k názoru že:

ASUS 1608P = ASUS 1608P2= Pioneer DVR-110 = Pioneer DVR-110D

Mám pravdu nebo se pletu? Lze opravdu naučit ASUS 1608P2 pálit DVD-RAM? Nemohu si dovolit zničit mechaniku. Díky za rady.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Je to přesně tak, jak píšeš. Abys naučil toho Asuse DVD-Ram, tak ho napřed musíš změnit na Pioneera a na to jsem ještě nikde postup nečetl, ale věřím, že dřív, či později se objeví. Po této změně už můžeš postupovat dále, dle návodu na CDR.
Bathory
LukiX
Nováček
Nováček

Příspěvek od LukiX »

Děkuji za odpověď. Jsem rád že potvrzuješ mou teorii :D Raději počkám až to někdo zkušený vyzkouší, nebo až se někde objeví návod, jak říkám, nerad bych tu mechaniku zničil.

A ještě bych měl dotaz:
Nešlo by přes DVRupdate nahrat primo firmware z ASUS 1608P2S ?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Pokud si to mechanika nehlídá, tak ano.
Bathory
LukiX
Nováček
Nováček

Příspěvek od LukiX »

No, ale podle mě prave ten DVRupdate umi tu mechaniku "obelstít".
LukiX
Nováček
Nováček

Příspěvek od LukiX »

Tak mi to nedalo, a presto ze jsem nikde na internetu tento postup nevidel, pustil jsem se do nej sam na vlastni triko 8). Rikal jsem si ze kdyz jsou ty mechaniky HW stejne melo by to jit. Prave jsem svou ASUS 1608P2 preflashoval na ASUS 1608P02S a ziskal tak podporu zapisu na DVD-RAM !!

Take jsem zkousel preflashovat na PIONEER 110, coz slo take bez problemu. Pouzil jsem DVRupdate, ktery bez problemu firmware naflashoval. Funkcnost mechaniky neni overena vypalovanim, protoze jsem to dokoncil tak pred minutkou. Prikladam screeny:

NEJPRVE PIONEER 110
Obrázek

TED UZ ASUS 1608P2S
Obrázek

Hned jak funkčnost ověřím, zitra koupim DVD-RAM disk,dám vědět. Myslím že vše pofacha jak ma.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Dobrá práce. :up:
Bathory
ByzaX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByzaX »

Uz si skusal ci vsetko funguje ako ma?
Intel E6300 (@415x7, 1.4V, AC Freezer 7Pro), Gigabyte 965P-DS3 F10, 2x1GB Kingston HyperX 750MHz 4-4-4-12, MSI NX8800 GTX 575/900@600/950, SB Audigy 4, 250GB SATAII WD, DVD-RW Asus 1608P2, Enermax Liberty 620W, Samsung 206BW
LukiX
Nováček
Nováček

Příspěvek od LukiX »

2 Bathory: Dík :-D

2 ByzaX: Jasne zkousel. Napsal jsem o tom clanek zde: http://pctuning.cz/index.php?option=com ... &Itemid=46
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

He, ty taky? :-D
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=1599113004

Nedalo mi to a tak jsem si na to taky vyšetřil chvilku, ale ty to máš lepší, máš tam převod i na Pincka, ten já chci udělat, až spáchám dvojrecenzi na DVR-110D a 110. :)
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“