Problém s instalací XP Pro na disk Fujitsu MHT 2060 BH

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Krasomil
Nováček
Nováček

Problém s instalací XP Pro na disk Fujitsu MHT 2060 BH

Příspěvek od Krasomil »

Koupil jsem požitý notebook Amilo M7440 v zahraničí a při koupi jsem uplně opoměl potřebu instalačního disku. Chtel jsem nainstalovat XP a přístroj mi hlásí že nenašel HDD. Problém je zřejmě v potřebě nějakého ovladadače pro SATA disk a z mých známých s notebooky nikdo zkušenosti nemá, pomuže mi někdo prosím tento problém zdárně vyřešít? Má to být Vánoční dárek, tudíš to spěchá. Za každou informaci předem děkuji.
Helstik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helstik »

Ahoj drivery pro ten notebook najdes na tehle strankach http://www.fujitsu-siemens.com/support/downloads.html
Akorat jsem tam nenasel drivery na ten tvuj disk.Dival ses do biosu jestli tam je?
CPU: i7-950, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev.2.0), RAM: Patriot 12GB Extreme Viper (kit 3x 2GB) 1600MHz
, HDD: Kingston 64GB SSD Now V+100, Kingston 120G SSD KC, 4x2T WDC WD20EARS v RAID 10, DVD: 1xSamsung SH183A,Creative Sound Blaster X-Fi Titanium OEM, VGA: Sapphire Radeon HD 5870 1GB, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Samsung SyncMaster P2450H 24"
Krasomil
Nováček
Nováček

Amilo M 7470

Příspěvek od Krasomil »

Bohužej problém přetrvává. XP se nedaří nainstalovat. Zkoušel jsem rozdělit hdd v programu PartitionMagic abych vytvořil zálohu a také jsem neuspěl.Instalace vždy končí hlášením, že disk HDD není nalezen. Nevím co dál, rada instalace z diskety, Amilo má jen DVD-RW mechaniku.
Helstik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helstik »

A do Biosu ses dival?Zda tam ten disk vubec je??
CPU: i7-950, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev.2.0), RAM: Patriot 12GB Extreme Viper (kit 3x 2GB) 1600MHz
, HDD: Kingston 64GB SSD Now V+100, Kingston 120G SSD KC, 4x2T WDC WD20EARS v RAID 10, DVD: 1xSamsung SH183A,Creative Sound Blaster X-Fi Titanium OEM, VGA: Sapphire Radeon HD 5870 1GB, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Samsung SyncMaster P2450H 24"
Krasomil
Nováček
Nováček

RE.

Příspěvek od Krasomil »

V položce " Main " je SATA Hard Drive .......Fujitsu MHT 2060 BHT BD Type auto, LBA Format, Total sectors-117210240, Maximum Capacity- 60012MB SATA1, Multi-sector Transfers [16 Sectors], LBA Mode control [Enabled], 32 Bit I/O [Disabled], Transfer Mode [FPIO 4/ DMA 2], Ultra DMA Mode [Mode 5]
Nemáš třeba Skype ? Moje Skype name: Krasomil.007
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

podobnej problém se tu už řeší... http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 95#6863595 ale nějak se to moc nepohlo... :wink:
Helstik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helstik »

Cago.Tak jsem si projel ten odkaz co tu dal uzivatel viz vyse.Takze predpokladam jelikoz si ten disk koupil v zahranici ze uz asi pravdepodobne nemas na nej zaruku.Disketovku nema cenu kupovat jak jsem se docetl, protoze by to byly asi zrejmne vyhozene penize.Takze na tvem miste bych vykuchal disk astrcil ho do stolniho PC.Jestli tak ucinis mas dve moznosti!!

Za prve - rozjet instalaci na ten disk(vrazit tam ovladace na ten SATA disk) a nechat ji dojet az do prvniho resetu.Ted si nejsem jisty ale myslim ze nez ti najede prvni modre okno tak to stejne jeste natahuje ovladace z diskety.Takze uvidis, jestli az ti to dojede do prvniho restartu jestli ti to najede a bude pokracovat v instalaci.

Za druhe - az se ti to resetne podruhe tak bych to zkusil vypnout a nechal bych to najet XP uz na notebooku.Protoze jak ti to najede podruhe tak ti to urcite vyhleda nejake nove zarizeni a doinstaluje new ovladace.
Kazdopadne bych si postahoval new drivery z netu at jsi pripraven na necekane :wink:

Jestli ti okna najedou, tak doinstaluj zbyvajici veci, tak abys proste nemnel zadne vykricniky ve Spravci zarizeni pak si VYTVOR ZALOHU XP napr. v programu Norton Ghoust a vypal si ji na DVD, pro pripad ze by se ti nekdy posraly okna.Pak jen nahodis vypalene DVD a nahrajes si ciste windowsy.

Moc moznosti se ti nenabizi.Takze bych zkusil tuto variantu.

Pak bys mohl jeste vyzkouset nejaky USB disk nahodit XP na nej - jestli to pujde a zkusit pruvodce prenesenim souboru a nastaveni
Krasomil
Nováček
Nováček

RE

Příspěvek od Krasomil »

pro Helstik

Seš moc hodnej a dík za radu, myslím že bych tu první variantu demontovat s noťase disk nezvldl a stejně nemám druhé PC. Spíše mám externí CD-ROM, který se připojuje přes USB, tak vyzkoušet tu instalaci z nej? Problém asi bude v tom, že ovladače USB jsou v XPčkách, tudíš se domnívám, že to nebude fungovat. Ale stejně zůstává problém s tím kde vzít ten ovladač k tomu SATA. Kdyby se tak ozval někdo se stejným notebokem, vždyť nemůže být jediný v ČR, třeba by to bylo v tom CD co je k notáku. Přece se můsí ty XP dát normálně nainstalovat, aby to zvládl i laik. Nebo třeba někdo nechce XP, tak si nainstaluje Linux. A jak na to?
Helstik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helstik »

No juestli se ti to nechce kuchat tak bych kontaktoval vyrobce.
Jestli mas CD k tomu notasu s nejakymi ovladaci tak se na nej mrkni jestli tam neco neni.
Kdyby jsi tam neco nasel tak bych zkusil udelat vlastni XP a nacpat tam ty ovladace primo do instalatoru, aby to po tobe nechtelo disketu.Popis jak na to najdes na tomhle odkazu.
http://hulan.cz/blog/item/windows-xp-reloaded-jsou-tu
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“