Hotfix pro Athlon X2 (pouze pro Win XP 32bit)

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Hotfix pro Athlon X2 (pouze pro Win XP 32bit)

Příspěvek od radekhulan »

Zavolal jsem dnes Microsoftu, zda mi mohou poslat zatím stále neveřejný hotfix KB896256 pro Athlon X2 na Windows XP SP2 Professional a zde to je:

Kód: Vybrat vše

-----------------------------------------------------------
KB Article Number(s): 896256
Language: Czech
Platform: i386
Location: (http://hotfixv4.microsoft.com/Windows%20XP/sp3/Fix168827/2600/free/251317_CSY_i386_zip.exe)
Password: kN[[$wD
Password Changes On: 01/17/2006
Next Password: mro6_zB%
-----------------------------------------------------------
KB Article Number(s): 896256
Language: English
Platform: i386
Location: (http://hotfixv4.microsoft.com/Windows%20XP/sp3/Fix168827/2600/free/251321_ENU_i386_zip.exe)
Password: QJXZ_haj$
Password Changes On: 01/19/2006
Next Password: _%Hs[q9

NOTE: Be sure to include all text between '(' and  ')' when navigating to this hot fix location!
Více informací o této chybě na Athlon X2 zde:
http://support.microsoft.com/?scid=kb%3 ... &x=22&y=11

Po instalaci patche je nutné upravit registry dle uvedeného článku!

Tato oprava hotfix dále řeší následující problémy v počítačích vybavených více procesory, které podporují stavy výkonu procesorů:

• Možný pokles výkonu při zatížení s jedním podprocesem v případě, kdy stavy výkonu procesorů používají přepínání založené na požadavku.
• Synchronizace registrů TSC (Time Stamp Counter) procesoru pro procesory, pokud je v systémech s více procesory použit časovač ACPI Power Management.
• Problémy při zvýšení a snížení úrovně stavu C rozhraní ACPI ve správě řízení spotřeby jádra.

Řeší to spoustu problémů s Athlon X2. Enjoy :-)

-----

Podrobnosti o opravě hotfix

Možný pokles výkonu při přepínání založeném na požadavku
Přepínání DBS (Demand-Based Switching) je využití stavů výkonu procesorů rozhraní ACPI (dynamické škálování napětí a frekvence) podle zatížení systému. Ve správě řízení spotřeby procesorů systému Windows XP je implementována technologie DBS prostřednictvím zásad adaptivního využití procesoru. V rámci těchto zásad je aktuální stav výkonu procesoru dynamicky a automaticky upravován bez zásahu uživatele na základě využití procesoru systémem.

Pokud je zatížení s jedním podprocesem spuštěno v systémech s více procesory, které obsahují konfigurace se dvěma jádry, může zatížení migrovat mezi dostupnými jádry procesorů. Toto chování je přirozeným důsledkem způsobu, jakým je systému Windows plánována práce mezi dostupnými prostředky procesorů. V systémech obsahujících stavy výkonu procesorů, které jsou spuštěny se zásadami adaptivního využití procesoru, však může tato migrace podprocesů způsobit, že v rámci řízení spotřeby jádra systému Windows je nesprávně vypočten optimální cílový stav výkonu pro procesor. K tomuto chování může dojít, protože samostatné jádro procesoru, logického či fyzického, může být zdánlivě zatíženo méně, než je ve skutečnosti celá skupina procesorů. V testech pro porovnání výkonu, v nichž jsou použita zatížení s jedním podprocesem, se toto chování může projevit v horších výsledcích výkonu nebo vysoké variabilitě při následných provedeních identických srovnávacích testů.

Oprava hotfix obsahuje změny správy řízení spotřeby jádra, jejichž prostřednictvím je využití procesoru sledováno v rámci celé skupiny procesorů. Díky těmto změnám lze získat přehled o skutečné úrovni aktivity komplexu procesorů a tedy i správně vypočítat zvýšený cílový stav výkonu.

Poznámka: V tomto řešení je zvýšení výkonu upřednostněno před snížením spotřeby. Přesto, že tak může dojít ke zlepšení skóre při porovnávání výkonu, bude pravděpodobně negativně ovlivněna energie baterií. V souvislosti s tím lze tuto změnu zásad jádra zakázat v klíči registru, aby byla umožněna maximální míra flexibility.

//edit EfineSS: Docasne jako dulezite, upraven nazev threadu.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pokud to mám správně, tak obsah "code" Ctrl+C :arrow: udělat textový dokument.txt :arrow: Ctrl+V obsah "code" :arrow: přejmenovat na *.reg a pak stačí poklepat. :roll:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Throttle]
"PerfEnablePackageIdle"=dword:00000001
Thx. RH :worship: :up:
dumar
Začátečník
Začátečník

hotfix

Příspěvek od dumar »

Mam 4200+teprve 2 dny a zajimalo by mne jak otestuji svuj procesor , abych rozpoznal , ze potrebuji tento hotfix KB896256 ! Co vim tak pouze nekdo to potrebuje ..! Dekuji za odpoved
CPU AMD Ryzen 7700 MB GIGABYTE X670E AORUS MASTER , VGA ASRock RX 7900 XT RAM G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 LG Oled42C2, Zdroj Be quiet! Straight Power 11 850W Platinum
POKUD NENÍ UVEDENO JINAK, VŽDY PRODÁVÁM I JINDE!!!!!!
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: hotfix

Příspěvek od radekhulan »

dumar píše:Mam 4200+teprve 2 dny a zajimalo by mne jak otestuji svuj procesor , abych rozpoznal , ze potrebuji tento hotfix KB896256 ! Co vim tak pouze nekdo to potrebuje ..! Dekuji za odpoved
Pokud máš dualcore, rozhodně tento hotfix instaluj.
seTti
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seTti »

Je nějaká taková oprava vhodná i pro WinXP x64 edition?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

seTti píše:Je nějaká taková oprava vhodná i pro WinXP x64 edition?
Ne, u x64 není flastr potřeba.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Udajne je toto nutne jen pro system s aktivnim CnQ, je to tak? ja to jeste neinstaloval, a to mam dual nekolik mesicu...
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

OBR píše:Udajne je toto nutne jen pro system s aktivnim CnQ, je to tak? ja to jeste neinstaloval, a to mam dual nekolik mesicu...
Zrejme to je jak rikas...

Danou záplatu využijete jen tehdy, pokud používáte technologii "AMD PowerNow!" nebo "Enhanced Intel SpeedStep" a máte v OS nainstalovaný ovladac CnQ.
Tony87
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tony87 »

Dobrý den,

mohl by někdo velmi jednoduše a podrobně vysvětlit a uvést postup jak hotfix instalovat? Moc se v dané problematice neorientuju...

Děkuji
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

OBR píše:Udajne je toto nutne jen pro system s aktivnim CnQ, je to tak? ja to jeste neinstaloval, a to mam dual nekolik mesicu...
Já CnQ nepoužívám, nicméně hodně lidí hlásí nárůst výkonu i bez CnQ - u mně je to cca 5%. Řeč je na tohle téma i tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0 .
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

hotfix

Příspěvek od PET5 »

Mohl by mě nekdo poradit, jak stáhnout nyní ten CS hotfix?
Podle odkazu v prvním příspěvku mi to nejde, neboť přístup je odepřen. Nevím, kde se má zadat heslo :oops:
Díky!
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Záplata:

http://www.nforce.cz/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=18
Patch na registry:

http://www.nforce.cz/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=22
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Díky za odkazy!
Zatím jsem sice žádný problém s X2 nepozoroval, nicméně využívám stále CnQ, tak si patch určitě instaluji a posoudím, zda to bude mít dopad na výkon PC.
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Takže včera jsem zjistil, že v mém případě aplikace patche dopad na výkon měla. Bohužel negativní. Těsně před aplikací jsem udělal benchmarky v Prime a 3DMarku05 a po aplikaci došlo k propadu přibližně 3% v Prime a 1% (60 bodů) v 3DMarku05. No moc mě to nepotěšilo :sad:
Pokud to opravilo nějaké chyby, které se sice u mě předtím ještě neprojevily, tak to nějak přežiju.
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filda2003 »

Moc za ten patch dekuju :) . Od prvniho sestaveni se pocitac restartoval v pripade, ze jela jednojadrova operace na dvou jadrech najednou. Pomoci tohoto patche je problem pryc.
magnum_no
Nováček
Nováček

Příspěvek od magnum_no »

filda2003 píše:Moc za ten patch dekuju :) . Od prvniho sestaveni se pocitac restartoval v pripade, ze jela jednojadrova operace na dvou jadrech najednou. Pomoci tohoto patche je problem pryc.
ttttt
magnum_no
Nováček
Nováček

Příspěvek od magnum_no »

magnum_no píše:
filda2003 píše:Moc za ten patch dekuju :) . Od prvniho sestaveni se pocitac restartoval v pripade, ze jela jednojadrova operace na dvou jadrech najednou. Pomoci tohoto patche je problem pryc.
ttttt
parad sorry za ttt sem se překlik:)
Rypi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rypi »

PET5 píše:Takže včera jsem zjistil, že v mém případě aplikace patche dopad na výkon měla. Bohužel negativní. Těsně před aplikací jsem udělal benchmarky v Prime a 3DMarku05 a po aplikaci došlo k propadu přibližně 3% v Prime a 1% (60 bodů) v 3DMarku05. No moc mě to nepotěšilo :sad:
Pokud to opravilo nějaké chyby, které se sice u mě předtím ještě neprojevily, tak to nějak přežiju.
60bodu je nic! to se prostě mění podle teploty.... ty taky každej den neuběhneš 1000m za přesně stejnej čas na čtyřyři desetiny místa :-)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

AMD dual core optimizer:
AMD.com píše:AMD Dual-Core Optimizer - The AMD Dual-Core Optimizer can help improve some PC gaming video performance by compensating for those applications that bypass the Windows API for timing by directly using the RDTSC (Read Time Stamp Counter) instruction. Applications that rely on RDTSC do not benefit from the logic in the operating system to properly account for the affect of power management mechanisms on the rate at which a processor core's Time Stamp Counter (TSC) is incremented. The AMD Dual-Core Optimizer helps to correct the resulting video performance effects or other incorrect timing effects that these applications may experience on dual-core or multiple processor systems.

http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/TscSync.zip
peťák
Nováček
Nováček

Příspěvek od peťák »

zdravím,jsem v tomhle úplně laik a tak by mě zajímalo,jak se to projevuje a jestli to potřebuje každy počítač...teď se budu kupovat Asuse A6T s AMD Turion64 x2 TL52 dualcore...díky
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“