Rozšíření paměti o 512 MB a nebo rovnou 1024 MB? Poraďte
Moderátor: Don
- Jay Jay
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Rozšíření paměti o 512 MB a nebo rovnou 1024 MB? Poraďte
Zdravim. Mám už objednanej novej notebook Asus A6R-B002 (snad jsem vybral v ceně do 25000Kč dobře) a i když ho ještě nemam, už plánuju menší upgrade Chtěl bych dokoupit operační paměť a řešim dilema
buď 1) 512 MB RAM 533Hz DDR2
nebo 2) 1024 MB RAM 533 Hz DDR2
Cenovej rozdíl (max. 1200 Kč) mi zas tak velkej nepřijde, když jde o investici do budoucna A dokoupení paměti samo mi přijde jako docela rozumnej tah, zvlášť když je v tom noťasu integrovaná grafika, co si bere z operační paměti 128MB. Navíc tam je vedle tý 512ky jeden slot volnej, tak aby jen tak nezahálel
Tak co myslíte? Kterej modul vybrat? A příp. od jakýho výrobce - Kingston, Corsair, OCZ?
buď 1) 512 MB RAM 533Hz DDR2
nebo 2) 1024 MB RAM 533 Hz DDR2
Cenovej rozdíl (max. 1200 Kč) mi zas tak velkej nepřijde, když jde o investici do budoucna A dokoupení paměti samo mi přijde jako docela rozumnej tah, zvlášť když je v tom noťasu integrovaná grafika, co si bere z operační paměti 128MB. Navíc tam je vedle tý 512ky jeden slot volnej, tak aby jen tak nezahálel
Tak co myslíte? Kterej modul vybrat? A příp. od jakýho výrobce - Kingston, Corsair, OCZ?
Naposledy upravil(a) Jay Jay dne stř 18. led 2006, 10:51, celkem upraveno 1 x.
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych si tu paměť před nákupem vyzkoušel, na značce moc nezáleží (nejdůležitější je aby to fungovalo, ne?), ale co se týče kompatibility tak Corsair nebo Kingston. A co se týče velikosti čím víc tím líp .
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- vlada83
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ja bych šel do 512, vic se mi zda zbytečný, i s ohledem na budoucí widle visty,
stejne to tam budeš mít bez animace a jinejch veci pac to ta grafika neda...
radsi bych zainvestoval do disku bejt tebou, poznáš sám
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Co se týč Windows Vista 1GB je imho lepší volba - podívejte se sem. Dost notebooků s nima bude mít problémy .vlada83 píše:ja bych šel do 512, vic se mi zda zbytečný, i s ohledem na budoucí widle visty,
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
- vlada83
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jo to jo, ale stejne to bude dost brzdený grafikou...nevim, nema duvod prechazet z xp, sem spokojenej...k vistě si třebas za rok koupim jinej notas s dual-core, to bude jiny vykon
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
1GB je kravina... nevyuzijes to ani nahodou , ten notas na to nema vykon a ta grafika taky ne aby to uzivila , staci ti v pohode 2x512MB takze dokoupis 1 pamet a kup kingston ci kingmax , ty ti tam pujdou na 100% , jelikoz tam cpe Asus stejne chipy
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
- Maxtor
- Začátečník
-
No podle me je dneska 1GB nutnej zaklad u naprosto vseho.. at si rika kdo chce co chce..
Bohuzel jsou lidi, ktery tvrde chrochtajici HDD vubec neznervoznuje a tvrdej, ze je to v pohode...
Asi takhle.. napr. Xp si sezerou 200-300 MB... zapni photoshop hodinku u nej posed a ejhle.. kde je volna ram..?
Proste 1GB je dneska nutnost a udelas jedine dobre, kdyz do toho pujdes...
//EDIT: ted jsem si teprve vsiml, ze tam tech 512 zustane.. takze v tom pripade doporucuju klidne jen 512... postaci.. obzvlaste u tohohle notase.. samozrejme GB by bylo lepsi.. ram neni nikdy dost, ale i tak by to v tvem pripade byla uz jen takova mala rozezranost..
Bohuzel jsou lidi, ktery tvrde chrochtajici HDD vubec neznervoznuje a tvrdej, ze je to v pohode...
Asi takhle.. napr. Xp si sezerou 200-300 MB... zapni photoshop hodinku u nej posed a ejhle.. kde je volna ram..?
Proste 1GB je dneska nutnost a udelas jedine dobre, kdyz do toho pujdes...
//EDIT: ted jsem si teprve vsiml, ze tam tech 512 zustane.. takze v tom pripade doporucuju klidne jen 512... postaci.. obzvlaste u tohohle notase.. samozrejme GB by bylo lepsi.. ram neni nikdy dost, ale i tak by to v tvem pripade byla uz jen takova mala rozezranost..
- vlada83
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
takovy ty keci, že dneska je 1gb ram nutnost fakt nežeru, většina kompu je stejne jen s 512 a ve firemnim sektoru ani to ne...
prostě si myslim ze widle provozovat s 512 ram jeste jde, ja sam mam 3*256 a fakt si nemuzu stežovat...
navic xp+ photoshop sem rozchodil i na 700MHz a 128 ram takže asi tak, nebylo nic peknyho ale dalo se!!!
je potřeba zohlednit sestavu, nacpat tam hafo ram ke slabymu procaku je bullshit nejvetsiho zrna
viz tvuj komp Maxtore, sorry
prostě si myslim ze widle provozovat s 512 ram jeste jde, ja sam mam 3*256 a fakt si nemuzu stežovat...
navic xp+ photoshop sem rozchodil i na 700MHz a 128 ram takže asi tak, nebylo nic peknyho ale dalo se!!!
je potřeba zohlednit sestavu, nacpat tam hafo ram ke slabymu procaku je bullshit nejvetsiho zrna
- Maxtor
- Začátečník
-
Co je pro tebe firemni sektor..? Treba v DTP se vetsinou pouzivaji G5, ktery maji 512MB onboard + vetsinou 1GB a vice ve slotech..vlada83 píše:většina kompu je stejne jen s 512 a ve firemnim sektoru ani to ne...
Pro hudebni vyuziti taky nepotrebujes nejaky mega vykonny procesory.. dulezita je rychlost HDD a spousta RAM..
To, ze firmy do kancelari kupuji levny "v podstate terminaly", ktery jsou primarne urceny pro office je duvod, aby clovek vsem doporucoval tyhle shity..?
Otazka je, co clovek od compu ocekava.. ja chci od PC vic, nez aby my sly provozovat okna..vlada83 píše:prostě si myslim ze widle provozovat s 512 ram jeste jde
No.. to je mozna tak vsechno.. dalo se.. co k tomu dodat..vlada83 píše:navic xp+ photoshop sem rozchodil i na 700MHz a 128 ram takže asi tak, nebylo nic peknyho ale dalo se!!!
Presne tak.. ja mam ty RAM jeste malo..vlada83 píše:je potřeba zohlednit sestavu, nacpat tam hafo ram ke slabymu procaku je bullshit nejvetsiho zrna
A videt to jde.. obzvlaste pri praci se zvukem a grafikou.. to, ze to ty nevyuzijes, je vec vedlejsi..
Notas za 25k rozhodne nebude na hrani.. pokud na nem clovek chce delat neco vic, nez jen klikat v office.. je 1GB ram vice, nez vhodna koupe.. obzvlaste v pripade levnyho notasu, ktery bezne mivaj 4200rpm disky...
Dalsi vec je sdilena grafika.. takze to dopadne tak ze okna sezerou cca 200.. 128 grafika pro sdileni.. zbyva cca 150MB.. to je tak na editaci jednoho malyho WAVu.. hmm
Obecne dnes end-useri ram hodne podcenuji.. sestavy typu 2Ghz Athlon + 256 RAM jsou dost k smichu..
Takze co rici na zaver..? Mej se fajn a uzivej si provozuschopnych oken za zvuku trpiciho HDD...
btw: mel bys prehodnotit vyuziti slova bullshit.. naprosto vyborne by se totiz hodilo pro tvou kombinaci GPU/CPU
//EDIT: hele co jsem nasel tady..
Jay Jay píše:Co říkáte na tenhle noťas (Asus A6R-B002)? Jaký s nim máte zkušenosti?
..zajimava zmena nazoru...vlada83 píše:...ale klidne by se šikla ještě jedna 512 ramka, páč ta grafika si natvrdo bere 128...
- vlada83
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ty si me vubec nepochopil...ja mam v planu dokoupit jeste jeden modul ale jen 512, 1gb navic nema vubec smysl, ten notebook je prostě určenej na net, programovani, filmy a jednoduchý hry...tot alles proto mu tady nechci rikat jo kup si gigovku budeš to mit narvany kdyz se mu tam bude vsechno kopat...
to ze delas s videem nebo se zvukem s timhle procakem, to seš dobrej blazen, kdyz nepotřebuješ lepší výkon,
dyt to nema tu potřebnou sílu
u klasickejch "hernich" kompu je jasny tam toho dat klidne vic, ale celkově to musí ladit a ne aby jedna vec byla rychlejší a pak ve finále čekala až zas další věc "doběhne"
firemni sektor je pro me predevsim office,
dtp studia a jiny profi firmy, je trochu jina liga, preci jenom věcičky jako macintosh nestojej 5 korun
a vim o čem mluvim páč znamej jedno ma a my mu dodavali komply...
no moje kombinace je v pohodě, hodně lidi mi to k tomu doporučovalo, to že ty ji maš v tom svym se svym celerem kterej ji stejně nevyužije je vcelku tvuj boj
nevim co mas proti, ten procak je furt dobrej a ta grafika má sama o sobě vysokej surovej výkon, to že nepodporuje aktivně dx9 a pixelshadery2 mi je buřt, stejně už moc nepařim, a kdyz jo, tak si všechno ještě dam s prstem v nose, páč nataktovana běhá solidně
hry typu fear atd nehraju páč bych si to 800x600 neužil, navic toho ztracenyho času u toho, nechám to radši mladší generaci která mě vyklepává v cs
btw. nemel si v podpisu před chvilkou 3*256 ram???
to ze delas s videem nebo se zvukem s timhle procakem, to seš dobrej blazen, kdyz nepotřebuješ lepší výkon,
dyt to nema tu potřebnou sílu
u klasickejch "hernich" kompu je jasny tam toho dat klidne vic, ale celkově to musí ladit a ne aby jedna vec byla rychlejší a pak ve finále čekala až zas další věc "doběhne"
firemni sektor je pro me predevsim office,
dtp studia a jiny profi firmy, je trochu jina liga, preci jenom věcičky jako macintosh nestojej 5 korun
a vim o čem mluvim páč znamej jedno ma a my mu dodavali komply...
no moje kombinace je v pohodě, hodně lidi mi to k tomu doporučovalo, to že ty ji maš v tom svym se svym celerem kterej ji stejně nevyužije je vcelku tvuj boj
nevim co mas proti, ten procak je furt dobrej a ta grafika má sama o sobě vysokej surovej výkon, to že nepodporuje aktivně dx9 a pixelshadery2 mi je buřt, stejně už moc nepařim, a kdyz jo, tak si všechno ještě dam s prstem v nose, páč nataktovana běhá solidně
hry typu fear atd nehraju páč bych si to 800x600 neužil, navic toho ztracenyho času u toho, nechám to radši mladší generaci která mě vyklepává v cs
btw. nemel si v podpisu před chvilkou 3*256 ram???
- Maxtor
- Začátečník
-
..tak v tom pripade jsem trochu zmaten.. vzdyt ja taky doporucil jen 512MB... 1GB navic by sice vubec neuskodilo, ale bylo by to mrhani penezi..
Maxtor píše:.. v tom pripade doporucuju klidne jen 512... postaci.. obzvlaste u tohohle notase.. samozrejme GB by bylo lepsi.. ram neni nikdy dost, ale i tak by to v tvem pripade byla uz jen takova mala rozezranost..
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
chlapy myslete uz , proc jsem na zacatku psal ze staci dalsi 512ka? pise prece "chtel bych zakoupite dalsi pamet 1)512MB 2)1024MB" tak zakoupit snad znemane dokoupit dalsi , kdyz uz tam jednu ma ne?co myslite dalsi 512ka na ten notas staci az moc...
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
- Jay Jay
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Někteří pochopili hned, některým to ne a ne dojít, i když to vypadá, že už se blýská na lepší časy Takže aby bylo jasno všem...
Jak správně poznamenal sh v předchozím příspěvku, chystam se dokoupit jeden modul, kterej bych přidal do tohohle noťase, kde už jeden 512MB je.
Přemýšlel jsem tedy o dvou výsledných varintách - 1) 2x512MB a 2)512plus1024MB. K druhé mě přivedly podobný názory, jaký se tu taky objevily a tedy čím víc, tím líp a taky poměrně slušná cenová dostupnost.
Díky vám všem a vašim radám jsem se ale rozhodnul pro dokoupení jedné 512ky, výsledná gigová paměť by mohla stačit A víc MB by asi fakt bylo zbytečný...
No a taky mi šlo o to, jestli je rozšíření vůbec nutný, na což jsem se neptal přímo, ale spíš jen čekal, že to z odpovědí nějak vyplyne. A podle mně vyplynulo 512MB navíc tomuhle notebooku prospěje, neni to naprosto nezbytně nutný, ale určitě vhodný, takže jdu do toho A za podnětný příspěvky všem díky
Jak správně poznamenal sh v předchozím příspěvku, chystam se dokoupit jeden modul, kterej bych přidal do tohohle noťase, kde už jeden 512MB je.
Přemýšlel jsem tedy o dvou výsledných varintách - 1) 2x512MB a 2)512plus1024MB. K druhé mě přivedly podobný názory, jaký se tu taky objevily a tedy čím víc, tím líp a taky poměrně slušná cenová dostupnost.
Díky vám všem a vašim radám jsem se ale rozhodnul pro dokoupení jedné 512ky, výsledná gigová paměť by mohla stačit A víc MB by asi fakt bylo zbytečný...
No a taky mi šlo o to, jestli je rozšíření vůbec nutný, na což jsem se neptal přímo, ale spíš jen čekal, že to z odpovědí nějak vyplyne. A podle mně vyplynulo 512MB navíc tomuhle notebooku prospěje, neni to naprosto nezbytně nutný, ale určitě vhodný, takže jdu do toho A za podnětný příspěvky všem díky
- sh
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
u notase to poznas... ja mel W3V a s 512tkou jsem obcas koncil , tak to mas treba firefox par oken , delas na tom trebas 6h a bum on zabira 250MB, k tomu mas icq, MP3, vzdalenou plochu , otevrenej nejakej soft v kterym delas a bum 512konci a kouse se to jako svine... natoz kdyz neco jeste vypalujes atp , akorat to hrabe a zdrzuje te to.. takze 1gb urcite