Project: CFI_Flamer by Stoobi

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Project: CFI_Flamer by Stoobi

Příspěvek od Stoobi »

Obrázek

Tak zase jeden novej...:) Ale nebojte, je to jen rychlovka na tři dny a navíc již hotová. Takže tak nějak přidávám popis a fotky. Pokusím se ještě nafotit lepší kompletní foto a ještě pak doplním. Ale teď už k modu.

Původně se jedná o CFI (AMS) 1006, jak asi většina pozná, kde je vyřešený problém s nasáváním v předním panelu - tedy otvor pro 120mm fan. Stejně tak je upraven zadek, tedy vyříznuta původní nepraktická mřížka a nahrazena jinou s perforovaného plechu. Ventilátory jsem použil PromeCooler 120mm green s hliníkovým rámem, bohužel při objednávce to spletli a poslali mi s černým rámem na místo stříbrného, ale to už je jedno. Ještě musím také upozornit, že se znovu jedná o case pro ExtremePC, tedy šlo o cenu a proto tyto ventilátory. Nejsou sice nijak ultra tichý, ale zase oproti jiným PromeCoolerům, co jsem měl možnost zkusit je to pohoda. A na 5V jsou super.

No a pak už následoval hlavně paintjob. Resp. vykitování přední části okolo roury pro fan. Broušení, nástřik plniče a pak barva, zase ve dvou vrstách a následné leštění. Šrouby, co drží předek jsem nahradil imbusovými 5mm - pozink, který tomu podle mě slušej víc a ty "čudliky" v záslepkách 3mm imbusy. Na přední fan pak přišla ještě ta hlavička - je to víčko od nějakýho saponátu. Bylo průhledný, takže jsem vykitoval střed do hladka, tam byl nějaký špuntík a pak plnič a barva. Jinak asi nemá cenu psát tady nějaké romány, vše je snad patrné z fotek, případně odpovím na dotazy...:) Vnitřek není upravonanej nijak, jen ty fany.

Ještě závěrem upozornění, že na některých fotkách může ta zelená působit modře - asi špatný vyvážení barev na fotaku, všiml jsem si toho až na PC. Každopádně jedná se o zelenou perleťovou metalízu.

A teď už tedy jen fotky... (45 fotek)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jak jsem psal, pokusím se nafotit ještě další lepší fotky a taky něco ve tmě.

Díky za kritiku a názory. Jinak vím, že se jedná o hotový case, ale i to patří do této sekce... :oops:
Honza_Primat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_Primat »

Stooby neuraz se ale :D je to uzasny svoji jednoduchosti... Vypada to skvele. Neni to preplacany ani prehnany... Good job me nejde kitovat a moc me to se** :jaw:
CPU: AMD Athlon 64 4000+ / GPU: Leadtek 7900GT (530/1660) + GF6600GT / RAM: 2x 512Mb Kingmax Dualchannel / MB: DFI LanParty UT NF4Ultra-D / HDD: 2X 300GB Seagate / ZDROJ: LC Power 420W / Monitor: ViewSonic VA1912w 19" / REPRO: Genius SW-HF 5.1 5000
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

kolik si za to účtuješ? :roll:
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

VELICE PEKNE :-D
mam dotaz:kde jsi koupil ty imbusy? u nas maji jen po 1000ks :(
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

2Honza: Díky, přesně o to šlo, prostě něco jednoduchýho...asi je jasná inspirace, ale prostě mě to lákalo zkusit, no...:) Myslím ty plameny... :wink:

2koza: Tohle je fakt jednoduchej modík hotovej za 3-4 dny, takže nic extra a hlavně náklady jsem se snažil stáhnout, takže to stálo asi 350,-Kč, když neberu cenu case a fanů...ještě se uvidí, zda půjde k ExtremePC nebo zda si ji nechám, případně prodám...uvidíme.

2Cujo: Všechny šrouby kupuju v místním shopu se spojovacími materiály. Pokud myslíš ty přední 5mm velký imbusy, tak cena je tuším 1,1Kč za kus a pokud ty zadní, se zakulacenou hlavou, co drží fan a přížku, tak ty stojej 2,4Kč/ks. Oboje pozink. Černý jsou samozřejmě levnější...
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

a za kolik jí chceš prodat? :inlove:
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

koza píše:a za kolik jí chceš prodat? :inlove:
o tom bych zatím nediskutoval, musím se domluvit ještě s Hardestem...pak se uvidí... :wink:
muld3r
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od muld3r »

tento mod je taky jednoduchy a taky dobry az tomu nemozem uverit
na niektorej fotke vidiet ako sa bocnica leskne s tymi "ohnami" no proste nadhera...
trochu viac by sa mi to pacilo keby to plexi vpredu zostalo priehladne ale to je len moj nazor a uz je to aj tak nastriekane... ale perfektne je to vymyslene :worship:
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No nevím, uvažoval jsem o průhledném plexi, ale takhle se mi to nakonec líbí víc...jinak všechny části, kde je to stříkané (zelená) jsou vyleštěný do zrcadlového lesku, takže je krásně vidět odlesk všeho...na fotkách to není až tak znát, no...:(
muld3r
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od muld3r »

sice ten odlesk neni vidiet na vsetkych fotkach ale tam kde je vidiet tam je to pekne, ale ani ten odlesk sa neda pouzit vsade...
btw vsimol som si ze davas tie stitky "modified by stoobi", smiem sa spytat odkial ich mas?
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

no v jednoduchosti je sila nic na tom neni ale to nic je fakt dobře udělan :up: a de to i bez vokna :shock: :lol: :lol: :lol:

btw hned jak sem vydel tenhle thread tak sem chtel napsat kdy uz neco dokoncis ale jak koukam uz se stalo :D

//jeste jak se ten lestenej hlinik strika? ja mel vyzdycky dojem ze to na tom nebude moc drzet ale nevipada to ze by si s tim mel nejaky problemy
Naposledy upravil(a) Xan dne stř 19. črc 2006, 16:04, celkem upraveno 1 x.
patap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patap »

Mooooc pekne :up: :old1:
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

tenhle mod se mi opravdu libi... takova "nemecka" jednoducha prace... vsechno ciste

jedine co... vyhodil bych tu mrizku u zadniho fanu
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Nádherná práce. Na můj vkus docela ošklivá bedna chytla šmrnc a hodně prokoukla. :up:
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

2muld3r: No mě osobně se nelíbí matná barva použitá na case, proto se snažím všude dávat lesk a prostě považuju to za elegantnější. A ty štítky jsem si nechával dělat v HK u jednoho člověka, který má mašinu na opracování plastů. Je to 2mm plastová destička potažená slabou vrstvou hliníku a do ní je takhle vyfrézovné logo...cena byla tuším 14,-Kč za jedno logo...nechal sem si jich dělat 25ks. Návrch jsem si samozřejmě dával sám ve vektoru.

2Xan: Jistě že to jde i bez okna...:) A snažím se teď dkončovat všechno, GreenMaster už je taky týden hotovej, jen ho nafotit...:) A co se týká hliníku, tak problém jsem neměl, resp. když jsem ten povrch zkoumal, tak jsem čekal, že to nepůjde brousit, apod, ale šlo to v pohodě. Jak jsem vyřezal ty plameny, tak jsem vzal 500 šmirgl a vybrousil...nedával jsem plnič, prostě hned barvu a drží to perfektně, takže myslím, že pohoda.

2Don: Zkoušel jsem tam vzadu laborovat různě a nakonec mi tohle řeší přišlo asi nejlepší. Navíc je mřížka dostatečně odsazená, takže není problém s aerodynamickým hlukem (co se mřížky týká)...

2Sir_-_Death: Souhlasím, že design CFI (AMS) není nijak extra převratnej, ale prostě ta kvalita case a cena je naprosto úžasná...bočnice jsou ukrutně pevný a přitom všechno kvalitní hliník a žádný ostrý hrany. A se vzhledem si člověk už pohraje vždycky...:)

Jinak samozřejmě všem moc díky za kladné ohlasy.
Honza_Primat
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_Primat »

Stoobi píše:2muld3r: No mě osobně se nelíbí matná barva použitá na case, proto se snažím všude dávat lesk a prostě považuju to za elegantnější. A ty štítky jsem si nechával dělat v HK u jednoho člověka, který má mašinu na opracování plastů. Je to 2mm plastová destička potažená slabou vrstvou hliníku a do ní je takhle vyfrézovné logo...cena byla tuším 14,-Kč za jedno logo...nechal sem si jich dělat 25ks. Návrch jsem si samozřejmě dával sám ve vektoru.

2Xan: Jistě že to jde i bez okna...:) A snažím se teď dkončovat všechno, GreenMaster už je taky týden hotovej, jen ho nafotit...:) A co se týká hliníku, tak problém jsem neměl, resp. když jsem ten povrch zkoumal, tak jsem čekal, že to nepůjde brousit, apod, ale šlo to v pohodě. Jak jsem vyřezal ty plameny, tak jsem vzal 500 šmirgl a vybrousil...nedával jsem plnič, prostě hned barvu a drží to perfektně, takže myslím, že pohoda.

2Don: Zkoušel jsem tam vzadu laborovat různě a nakonec mi tohle řeší přišlo asi nejlepší. Navíc je mřížka dostatečně odsazená, takže není problém s aerodynamickým hlukem (co se mřížky týká)...

2Sir_-_Death: Souhlasím, že design CFI (AMS) není nijak extra převratnej, ale prostě ta kvalita case a cena je naprosto úžasná...bočnice jsou ukrutně pevný a přitom všechno kvalitní hliník a žádný ostrý hrany. A se vzhledem si člověk už pohraje vždycky...:)

Jinak samozřejmě všem moc díky za kladné ohlasy.
co se tyce ostrych hran, tak u teto case je to naprosto v pohode, ted mam nejakou ColorsIt a mam na rukach opravdu osklive rezne rany... :huh: :jaw:
CPU: AMD Athlon 64 4000+ / GPU: Leadtek 7900GT (530/1660) + GF6600GT / RAM: 2x 512Mb Kingmax Dualchannel / MB: DFI LanParty UT NF4Ultra-D / HDD: 2X 300GB Seagate / ZDROJ: LC Power 420W / Monitor: ViewSonic VA1912w 19" / REPRO: Genius SW-HF 5.1 5000
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

jj takovou bedýnku bych chtěl mít doma. ikdyž spíš koukám na výkon než na vzhled.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

myslel jsem to proto ze cela bedna je perfektne hladka a kompaktni a tohle jaksi vycuhuje ale neva je to vzadu nikdo nic nevidi... jinak :worship:
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
widoq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od widoq »

Dokonale přetvořeno. Nikdy bych nerek, ze z tyhle bedny de udelat neco tak peknyho;)
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

:worship: pěkná decentní úprava case, jen se mi moc nehoděj do tohodle stylu ty imbusy, ale to je věc názoru... :)
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Odpovědět

Zpět na „Projekty“