GeForce 7600GS / GT AGP - zkušenosti, tipy

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

GeForce 7600GS / GT AGP - zkušenosti, tipy

Příspěvek od bigbalu »

zdravím

chci se jen zeptat, zda už někdo má tuto grafiku v PC a jaké má zkušenosti
http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... bit-agp8x-
docela o ní uvažuju, ale pořed nevím nevím

jaké máte OC?

//edit Thellwin - upraven název
Naposledy upravil(a) bigbalu dne sob 2. zář 2006, 19:47, celkem upraveno 1 x.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Proč zrovna Club3D? Možná je na tom lépe cenově, ale je to imho "podřadnej výrobce"
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Neni lepsi priplati 100-200 za kvalitu?GB,Sparkle?...Sparkle bude snad 1.9...GB hned?..nevim
Co jako OC?Mrkni na testy PCie kamosek..bude to asi stejny nee?
Jadro 480/520 pameti 450-490?
EDIT:
Bude i Asus za skoro stejnou cenu jako Club3D..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39520
Mac...
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

godlike píše:Neni lepsi priplati 100-200 za kvalitu?GB,Sparkle?...Sparkle bude snad 1.9...GB hned?..nevim
Co jako OC?Mrkni na testy PCie kamosek..bude to asi stejny nee?
Jadro 480/520 pameti 450-490?
EDIT:
Bude i Asus za skoro stejnou cenu jako Club3D..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39520
ten Asus je nějaká odlehčená verze, má paměti jen na 500MHz, ale jinak docela dobrá

koukal jsem se i na ten GigaByte a vychází taky docela dobře, navíc je pasivně chlazený, takže pěkně tichoučko:
http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... -tvout-agp

a MSI taky vychází dobře, ale už je to cca 800,- příplatek, tak nevím, zda se to vyplatí oproti tomu Club-3D:
http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... 8b-dvi-agp
Naposledy upravil(a) bigbalu dne pon 21. srp 2006, 10:56, celkem upraveno 1 x.
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

jde mi hlavně o to, zda už někdo má 7600GS AGP v PC a mohl by říct z vlastních zkušeností, jako to frčí
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Spirit ma myslim..
Mac...
sheeen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheeen »

Lehce sleduju 7600GS AGP a ten Asus je fakt suxx. Budou tam nějaky 4ns DDR a to výkon srazí hodně dolů..když se veme v ůvahu, jak je sraženej výkon GS proti GT těma DDR2 oproti DDR3 tak DDR jsou uplná krize..
MSI bych nebral, je pěkně předražený.., naopak ten Gygabyte s pasivem se jeví velmi dobře. Bud ti pojede s pasivem nebo na ten pasiv přibastlíš nějakej AC ventilátor za kilo a necháš ho na 5V a můžeš se vesele pustit do OC. Zatím z toho co je v nabidce bych bral GB. Případně bych počkal do konce srpna na Leadtek 7600GS a GT jak na tom budou cenově.. Leadtek by totiž mohl mít podstatně tišší chlazení než to MSI pokud chceš mermomocí aktivně chlazenou..Ten větrák co má ta MSI totiž pamatuju ještě z FX 5200..pořád stejnej shit...do roka vodejde...
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Mnojoo ten Asus ma fakt DDR1 tfujtajbl za ty prachy...
Neco o tom Asusu:
Pros: Decent speed, benchmarked around 3100 on 3dMark05 free version default settings (1024x768). Decent, but not stellar upgrade from my 9800 pro. Runs nice and cool for such a small fan....

Cons: Not as fast as I would have liked, but that's likely due to AGP. Noticed the water in Far Cry doesn't render right. Memory clock is actually 250Mhz, but DDR makes it effectively 500Mhz I guess.

Other Thoughts: Overall, not a bad buy; recommended if you want to game for another season or two before deciding to upgrade to PCI-E.

2sheeen:Ty asi cekas na GT ne?..pac tobe by se upgrade vubec nevyplatil..
Mac...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

godlike píše:Mnojoo ten Asus ma fakt DDR1 tfujtajbl za ty prachy...
Neco o tom Asusu:
Pros: Decent speed, benchmarked around 3100 on 3dMark05 free version default settings (1024x768). Decent, but not stellar upgrade from my 9800 pro. Runs nice and cool for such a small fan....

Cons: Not as fast as I would have liked, but that's likely due to AGP. Noticed the water in Far Cry doesn't render right. Memory clock is actually 250Mhz, but DDR makes it effectively 500Mhz I guess.

Other Thoughts: Overall, not a bad buy; recommended if you want to game for another season or two before deciding to upgrade to PCI-E.

btw určitě si vzpomeneš že jsem po tobě chtěl ten link... objednal jsem ji a čekal... nedočkal se, takže jsem objednal ten gigabyte a uvidíme - ten by měl dorazit bez problémů, protože ho berou z bohemie, až bude dám ti vědět. jinak spirit ma tuším inno3d
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

fanik píše: btw určitě si vzpomeneš že jsem po tobě chtěl ten link... objednal jsem ji a čekal... nedočkal se, takže jsem objednal ten gigabyte a uvidíme..
Aha takze ja tady funguju jako nakupni poradna?Hm hm..co takhle gugl nic?
Je tak tezky hledat sam?
BTW..novinky(v uvozovkach ehm)do AGP me vubec ale vubec nezajimaji :)
Mac...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

godlike píše:
fanik píše: btw určitě si vzpomeneš že jsem po tobě chtěl ten link... objednal jsem ji a čekal... nedočkal se, takže jsem objednal ten gigabyte a uvidíme..
Aha takze ja tady funguju jako nakupni poradna?Hm hm..co takhle gugl nic?
Je tak tezky hledat sam?
BTW..novinky(v uvozovkach ehm)do AGP me vubec ale vubec nezajimaji :)

SRY TO MĚLO BÝT PRO BIGBALU... UKLEPL JSEM SE... NÁKUPNÍ PORADNA - ONO KDYŽ TO ZMIŇUJEŠ V KDEJAKÉM THREADU. NICMÉNĚ JE TO STEJNĚ JEN BUBLINA, DOVOZCE NENÍ SCHOPEN JI ZAJISTIT (CLUB3D)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

No ja som nakoniec kupil MSI, kedze mi ju vedeli rychlo objednat. Skusenosti? Chladenie naozaj tiche, ale jadro ma v zatazi 80 stupnov. Jadro som zatial vyhnal na 540mhz a pamate na 920mhz (hynix 2.5ns). s original chladenim. Uvidime este po Vmode :)

Inak mate niekto konretnu otazku k tejto karte?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Upraven název - nechť tento thread slouží k diskusi o všech GF 7600GS do AGP
Goldnoob team proud member!
sheeen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheeen »

godlike píše:...
Jooo máš pravdu. Ale já jsem na tom trochu jinak. myslím , že jsem to už říkal. 6600GT čeká v krabici na reklamaci, dokud se nenaskladní 7600GT. Do tý doby si dávám odvykací kůru s FX 5200. Takže v případě, že by jela 6600GT tak bych možná ani neuvažoval o upgradu resp. na 7600GS ani omylem. To prostě nemá cenu, investice tohoto typu do AGP je skoro šílenství. Takže čekám na 7600GT tak trochu jinak, protože jsem jistej, že ji v obchodě vyhádám.. pokud mě do tý doby odejde něco jinýho, půjde tohle PC pryč vemu 30k a hurá na Conroe..
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Spirit píše:No ja som nakoniec kupil MSI, kedze mi ju vedeli rychlo objednat. Skusenosti? Chladenie naozaj tiche, ale jadro ma v zatazi 80 stupnov. Jadro som zatial vyhnal na 540mhz a pamate na 920mhz (hynix 2.5ns). s original chladenim. Uvidime este po Vmode :)

Inak mate niekto konretnu otazku k tejto karte?
Hmm..taky jsem si ted po neuspesnem v-modu byvale 6600GT poridil MSI NX7600GS, ale ma pameti samsung 2,5, tak nevim jak pujde taktovat....on je problem, ze mi nejdou nainstalovat jine ovladace nez ty co jsou na cd, jinak napise hlasku, ze neni v systemu kompatibilni zarizeni....no a kvuli tech ovladacu nejak nefunguje ani rivatuner (ani RC16). (jiny prg jsem nezkousel) Taktit jde jen z ovladacu, ale to je na prd :x Chlazeni budu ihned menit, i kdyz neni hlucne...ale kdyz se mi tu vali medeny primecooler... :oops:
//edit: :oops: ted jsem si vsimnul dredu o par radku nize...takze uz taham jine ovladace a hura do taktovani
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

jo a riva tuner neide ani po nainstalovani najnovsich FW. Co sa tyka taktovania, pouzi najnovsi ATiTool 0.25 Beta 15 :wink:
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

chcel by som sa opytat, ako sa vam prejavuje prilis taktnute jadro na 7600gs ? Pretoze mne obraz nachvilu zamrzne a asi po 20s sa seknutie zrusi... Je to normalne? To je ta overspeeding ochrana co sa pise na krabici? :?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Spirit píše:chcel by som sa opytat, ako sa vam prejavuje prilis taktnute jadro na 7600gs ? Pretoze mne obraz nachvilu zamrzne a asi po 20s sa seknutie zrusi... Je to normalne? To je ta overspeeding ochrana co sa pise na krabici? :?
Jo..tohle delala i 6600GT..v markach se obraz jakoby zastavi na 10s treba a zase rozjede..velky OC jadra
Mac...
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Ted sem to zjistil, ze rivatuner ani tak nefici...zatim taktim pres MSI clock ve vlastnostech a jen tak od ruky sem hned nahodil frekvence 510/890 a zadny problem...pred chvilkou sem tam placnul ten medeny primecooler tak zkusim na kolik se dostanu...protoze jak sem ji rano vybalil z krabice, hodil do pc, zapnul 3D mark...oww..stejne jak 6600GT...ale jak se pritne tem pametem, tak vykon leti nahoru jak prase!!!...jeste ze tak
btw na jadre je hnusne zlute lepidlo, ktere skoro nejde sundat ani lihem!! sral sem se s tim pekne dlouho nez sem tu sracku sundal :x
To Spirit: Ten ati tool ti ukazuje i teplotu jadra??

[na defaultu dala v 03 jenom cca 8500b, v 05 3800b :sad: ..ale po mirnem oc hned 4380b :roll: ]
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

4100 v 05 jsem mel i s 6600GT+2,7Ghz A64 :)
Mac...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“