Thermalright HR-03: nejlepší pasiv na GPU

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Thermalright HR-03: nejlepší pasiv na GPU

Příspěvek od rotvik »

Mrkněte na fotky tohoto nového chladiče na grafiku, který jde osadit 92mm fanem (ale uchladí pasivně cokoliv v dobře větraném casu). TR drtí konkurenci zkrátka všude:
HR-03 - dle mého nejlepší pasiv na GPU
HR-05 SLI - nejlepší chladič čipsetu dokud nevyjde nová Noctua
HR-01 - nejlepší pasiv na CPU
Ultra-120 - nejlepší chladič na CPU
Obrázek
Obrázek
Obrázek[/img]

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

slint :inlove:
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Pokud dobře vidím, tak na obrázku s komponentama je snad i podobnej chladič na paměti...vypadá hodně luxusně...a komplet sada na celý PC a dobře udělanej airflow v case by byla hodně luxusní... :twisted:
Alan Wake
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alan Wake »

Ten chladič na paměti vypadá hodně zajímavě a slibně. Opravdu hodně pěkný chladiče.. :inlove:
Moje sestavička - CPU : AMD Athlon 64 X2 3800+ 2,0GHz @ 2,6GHz BOX cooler (coming soon : Thermalright Ultra 120 cooler), MB : DFI LP UT NF4 SLI-DR Venus, VGA : Gigabyte NX7900GTX 512MB PCI-E 650/1600 @ 701/1808, HDD : Seagate SATA 200 GB, Operační paměť : 2x1GB G-Skill F1-4000USU2-2GBHZ, Power Supply : Enermax Liberty 620W Modular System, Kláveska : Logitech G15 Gaming Keyboard, Hlodavec : Logitech MX1000, Audio System : Logitech Z-2300, Monitor : Sony SDM-HS73 LCD 17"

Mafia2Forum.com - Největší mezinárodní portál o Mafii 2
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

vypada fakt pekne , je skoda ze nechladi i pameti... ale to by zase muselo byt x variant pro kazdou artu jako ma AC Sliencer..
Zeb
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeb »

Chladic na pameti vypada luxusne

Obrázek
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

Zeb píše:Chladic na pameti vypada luxusne

Obrázek
jn, vypada huste, ale proboha HP na pametech? za chvili bude HP na diskach(no, obcas uz je) , HP na emchanice a buh vi co jeste :cry:
mee.too
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mee.too »

Bubikk píše:
jn, vypada huste, ale proboha HP na pametech? za chvili bude HP na diskach(no, obcas uz je) , HP na emchanice a buh vi co jeste :cry:
nebude to tim ze komponenty vyzaruji stale vice tepla?? jako ja newim ale pride mi to logický
deska: Gigabyte M56S-S3; pamet: 2x 2048MB kingston; proc: AMD athlon 64 X2 6000+; disk: Samsung 1TB, 32MB cash; graf: Gigabyte Geforce 9800gtx+, Acelero S1 rev.2 + 120mm Noiseblocker max 950 ot/min
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

bude, ale uz mi to prijde divny vsude cpat hp :lookround:
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Nenašel jste někdo o tom chladiči pamětí nějaký info? Hlavně kdy bude v prodeji nebo jaká je cena, apod...?
Alan Wake
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alan Wake »

Nevíte někdo kde se u nás dá koupit ta "HR-03", hledat jsem chvilku na netu, ale nikde jsem ji nenašel....možná jsem hledat špatně, každopádně kdyby jste ji někdo našel (naprodej), tak mi dejte vědět. :wink:
Moje sestavička - CPU : AMD Athlon 64 X2 3800+ 2,0GHz @ 2,6GHz BOX cooler (coming soon : Thermalright Ultra 120 cooler), MB : DFI LP UT NF4 SLI-DR Venus, VGA : Gigabyte NX7900GTX 512MB PCI-E 650/1600 @ 701/1808, HDD : Seagate SATA 200 GB, Operační paměť : 2x1GB G-Skill F1-4000USU2-2GBHZ, Power Supply : Enermax Liberty 620W Modular System, Kláveska : Logitech G15 Gaming Keyboard, Hlodavec : Logitech MX1000, Audio System : Logitech Z-2300, Monitor : Sony SDM-HS73 LCD 17"

rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

HR-03 ještě není ani rozeslaná na testy, takže si na ni počkáte nejméně 1 měsíc (ale čekání se vyplatí). Možné do té doby bude k dostání i konkurenční AC Accelero S, ale pochybuji, že svým chladícím výkonem bude moci byť jen z dálky konkurovat.

Chladič na paměti v podstatě neexistuje ani na stránkách TR, takže kdy bude vydán (a jestli vůbec) to je ve hvězdách. V TR taky přestali vyrábět Ultru-120 protože je prostě až moc výkonný (taky proto jsem si ho objednal dokud je k dostání). Do budoucnosti bude hrát prim pasivní a velmi malé chlazení, na procesory nebude nic velkého potřeba dokud nedorazíme ke stropu výrobní technologie (22 nm zatím). 8-)

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Obrázek
To vypadá, ale s timhle rešením víc jak 2 pamětový moduly neosadíš, leda by si na zbytek dal klasický hliníkový chladiče

TO ROTVIK: No nemyslim si že by Ultra 120 přestali vyrábět "protože je moc výkoná" přece proč by něco takovýho dělali kdyby drtili konkurenci. Co sem já našel recenze na netu tak tam je Ultra jenom trochu lepší chladič, na Scythe Ninju nebo Scythe Infinity by fakt neměl, podobně je na tom i HR-01, je dobrá ale neni nejlepší.
Alan Wake
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alan Wake »

2 rotvik : Není HR-01 lepší než Ultra 120?? Asi mě klame cena....kdyžtak sem hoď nějak testík s Ultra 120....dík!!

Už dobrý....našel jsem!!

Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

nechapu proc chladit gpu pasivne imho silencer/primecooler za malo penez rox
btw ze TR ma vsechno nejlepsi bych se mohl dlouho prit, imho maji spis vsechno predrazene
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Cujo píše:ze TR ma vsechno nejlepsi bych se mohl dlouho prit, imho maji spis vsechno predrazene
Taky si říkám. Sice maj "něco na všechno", je to dost dobrý po všech stranách, ale u konkurence najdeš lepší za minimálně stejnou cenu, spíš nižší.

rotvik píše:Do budoucnosti bude hrát prim pasivní a velmi malé chlazení, na procesory nebude nic velkého potřeba dokud nedorazíme ke stropu výrobní technologie (22 nm zatím). 8-)
Tak tohle je docela fantas, teplo dolů moc nepůjde, resp. už jenom mírně, spíš je to sinusoida podle toho, jak se postupně musí ždímat architektury až na dno...
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

Alan Wake píše:2 rotvik : Není HR-01 lepší než Ultra 120?? Asi mě klame cena....kdyžtak sem hoď nějak testík s Ultra 120....dík!!

Už dobrý....našel jsem!!
Ne, HR-01 je primárně pasivní řešení a v dobře větrané skříni na něm s větrákem moc výhru neuděláte. Ultra-120 chladí o dost lépe, ale dost záleží na použitém větráku (mám na něm Noctuu a má drtící výkon, ale se silnějším větrákem by byl ještě lepší.

Cujo: za kvalitu se platí a s Primecoolerem už jsem se 3x napálil, takže nechci tuto značku ani vidět - jinak myslím, že bude mít hodně dobré teploty i jako aktiv (který GPU chladič na sobě má větrák větší než 70mm?)

a proč pasiv? například na 7600GT uchladí i silně přetaktovanou kartu a nevytváří vůbec žádný hluk (na čemž si spousta lidí zakládá) - silencery a VF-900 jsou pro spoustu lidí až moc hlučné a Accelero se nehodí na všechny modely

Squish
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Squish »

Vypadá to dobře, ještě uvidíme s čím přijde Scythe, ten taky plánuje pasivní chladič na GPU.
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

Squish píše:Vypadá to dobře, ještě uvidíme s čím přijde Scythe, ten taky plánuje pasivní chladič na GPU.
Asi to bude vypadat, že jsem zaujatý, ale jsem přesvědčen, že všechny heatsinky od Scythe jsou architektonicky brutálně špatně vyřešeny - že nedělají věci funkční, ale jenom aby to vypadalo jako něco extra..

příklady: malá plocha základny, heatpipes v řadě za sebou, onen sendvičový model chlazení (nefunguje s pomalejším větrákem), heatpipe nad sebou v základně, vzduchové mezery v základně mezi chladičem a heatpipe, nepřiletovaná žebra - Infinity chybí "průduchy" pro pasivní chlazení atd. - je toho spousta, můj názor je, že tomu co dělají snad ani nemůžou rozumět :fear:

wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

rotvik píše:můj názor je, že tomu co dělají snad ani nemůžou rozumět :fear:
Pak je teda s podivem, že si takovýho Ninju lidi nemůžou vynachválit :roll:
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“