AMD Cool 'n' Quiet + funkce a nastavení RM clock

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

falcao
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

AMD Cool 'n' Quiet + funkce a nastavení RM clock

Příspěvek od falcao »

Chci se zeptat k čemu slouží tahle funkce?

//edit: Ještě bych se chtěl zeptat jestli tuhle funkci podporuje můj procesor AMD 3000+venice soc.754,moje deska tuhle funkci podporuje tak nevím jestli tento ovladač cool nquiet mám nainstalovat.

//EfineSS: Slouceny dva posty do jednoho a nastaveno jako dulezie
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

meni rsp. snizuje frekvenci procesory kdyz je nevytizenej. => nizsi odpadni teplo a mensi prikon :)

// EDIT: podporuje. nainstaluj ovladac a je hotovo..teda musis to zapnout i v biosu. ale netaktuj se zapnutym C&Q ...
falcao
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od falcao »

Tak jsem cool nainstaloval z cd co jem dostal k desce,ale v biosu jsem nic nenašel kde by se to zapínalo, nevíš pod jakou položkou by se to mohlo skrývat
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Je tam primo polozka Cool & Quiet enabled/disabled
na Asusce je pod Advanced - Cpu Configuration jako AMD K8 Cool and Quiet
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Blade22
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blade22 »

Meni frekvenci procesoru podle potreby a zatizeni, takze kdyz teba nehrajes
nebo nedelas s videem tak mam procesor minimalni spotrebu, vydava min tepla atd......
AMD dual core X2 4800+, Asus A8N-E nforce 4 ultra chipset, 2BG ram CL2.0, SATA 250 GB,
nvidia 8800 GTX, Sound Blaster X-Fi,
Fortron Epsilon 700w.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Blade22 píše:Meni frekvenci procesoru podle potreby a zatizeni, takze kdyz teba nehrajes
nebo nedelas s videem tak mam procesor minimalni spotrebu, vydava min tepla atd......
Jj - problém je ale v tom, že tato technologie nepracuje vždy 100%-ně korektně (zejména u sc.754 při využívání 3 RAMek, kdy je už v činnosti i přídavný inbordový řadič pamětí @ objevuje se to ojediněle i v případě 2 RAMek) a to může být zdrojem problémů v PC. :sad:
falcao
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od falcao »

já jsem tu funkci v biosu nenašel, koukal jsem na stránky svý desky a novější bios tam není.Třeba se to zapíná nainstalováním automaticky a vypnout se to už nedá?
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Co mas za desku?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
falcao
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od falcao »

Gigabyte K8NS N Force3 soc.754
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Lepší než Cool'n'Quiet je použít RMClock, můžeš si nastavit různé hodnoty podtaktování, atd... a vyhneš se tak případným problémům s Cool'n'Quiet
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
falcao
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od falcao »

Dá se v něm cool n quiet vypnout a zapnout?Nebo jak bych ho mohl regulovat?
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

falcao píše:Dá se v něm cool n quiet vypnout a zapnout?Nebo jak bych ho mohl regulovat?
RMClock nemá s CnQ nic společného... v RMClocku si nastavíš přesně jak se ti má procesor podtaktovávat (když jsem měl A64, tak se mi podle zatížení podtaktovával z 9x295 na 4x295 nebo 5x295) - nastavíš si násobič, napětí...
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
snaga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snaga »

Smith píše:
falcao píše:Dá se v něm cool n quiet vypnout a zapnout?Nebo jak bych ho mohl regulovat?
RMClock nemá s CnQ nic společného... v RMClocku si nastavíš přesně jak se ti má procesor podtaktovávat (když jsem měl A64, tak se mi podle zatížení podtaktovával z 9x295 na 4x295 nebo 5x295) - nastavíš si násobič, napětí...
dá se to použít i při oc ? :)
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

snaga píše:
Smith píše: RMClock nemá s CnQ nic společného... v RMClocku si nastavíš přesně jak se ti má procesor podtaktovávat (když jsem měl A64, tak se mi podle zatížení podtaktovával z 9x295 na 4x295 nebo 5x295) - nastavíš si násobič, napětí...
dá se to použít i při oc ? :)
ano dá
Tomas90
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomas90 »

Preco nemozem naisntalovat driver na Cool'n'Quiet??
Vzdy mi napise tuto hlasku
The current language is not supported by the Device Driver Installation Wizard.
Contact the vendor that provided you this package

Mam Athlon 64 3800+ AM2 s MB ASUS M2N-E
Sajm0n
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sajm0n »

Smith píše:Lepší než Cool'n'Quiet je použít RMClock, můžeš si nastavit různé hodnoty podtaktování, atd... a vyhneš se tak případným problémům s Cool'n'Quiet
Ahoj,mam AMD X2 3800+ nataktovane na 2200mhz a ked spustim tento program,ako sa tam nastavuje aby ked mam spusteny iba napr. firefox. procesor mal mensiu tepltu a tak ?
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Tomas90 píše:....
Podle toho, co ti to hlasi, bych si myslel jazykova rozdilnost.
Mas zapnutou podporu CnQ v BIOSU?
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Tomas90
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tomas90 »

jj prave ze mam zapnutu podporu v biose ale Driver mi nechce nainstalovat.
A nemoze to by tym ze mam Anglicky Win. s nainstalovanou slovencinou?
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

No ciste teoreticky by to mohlo byt zpusobeno i tim.
Zkus nastavit jako jazyk anglictinu a nainstalovat to. Prinejmensim podle toho, co ti to pise by to mohlo byt tim
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Sajm0n píše:
Smith píše:Lepší než Cool'n'Quiet je použít RMClock, můžeš si nastavit různé hodnoty podtaktování, atd... a vyhneš se tak případným problémům s Cool'n'Quiet
Ahoj,mam AMD X2 3800+ nataktovane na 2200mhz a ked spustim tento program,ako sa tam nastavuje aby ked mam spusteny iba napr. firefox. procesor mal mensiu tepltu a tak ?
FAQ: RMClock - nastaveni/tipy&triky
0118 999 881 999 119 7253
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“