IrDA dálkové ovládání.
Moderátor: L4mka
- anthAn
- Nováček

IrDA dálkové ovládání.
Bude mi na PC fungovat dálkové ovládání z TV s použitím tohoto USB->IrDA adaptéru http://obchod.sextagon.cz/product.php?productid=7553?
Bojím se jestli tenhle adaptér nebude fungovat pouze přes určitý software (tuhle zkušenost mam s bluetooth) Prostě aby mi ho win 98SE (s použitím driverů) normálně našel a já moh použít třeba program girder
Bojím se jestli tenhle adaptér nebude fungovat pouze přes určitý software (tuhle zkušenost mam s bluetooth) Prostě aby mi ho win 98SE (s použitím driverů) normálně našel a já moh použít třeba program girder
- santa999
- Začátečník

- anthAn
- Nováček

- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nemel by byt na jine frekvenci, existuji urcite standardy
... symbian mobily mohou ovladat tv, z obycejnych mobilu lze posilat data na PDA a treba z PDA se da taky ovladat TV, tzn nejak se to nelisi..... mel by se ti vytvorit virtualni COM port a tvarit se jako realny COM.. prez dodatecny software pro dalkovy ovladani by se to pak resilo (netusim na jaky programy to chces atd)
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- santa999
- Začátečník

To je sice pravda ale jak víš co do toho napraly za IrDa diodu???Sou různý druhy a podle popisi to bere jen mobily.Dalkový od Tv je trošku něco jinýho, a i kdyby tak nevím jakým softem bys to chtěl ovládat, existuje girder ale ten použivá COMy a ne USB, leda že by sji sehnal nějakej plugin kterej by to vazl, ale tohle se mi udá nepravděpodobný.Radši si udělej Příjač sám a máš jistotu že pojede přes girdera, návodů je na netu spousta a z vlastí zkušenosti vím že je to brnkačkapalda píše:nemel by byt na jine frekvenci, existuji urcite standardy... symbian mobily mohou ovladat tv, z obycejnych mobilu lze posilat data na PDA a treba z PDA se da taky ovladat TV, tzn nejak se to nelisi..... mel by se ti vytvorit virtualni COM port a tvarit se jako realny COM.. prez dodatecny software pro dalkovy ovladani by se to pak resilo (netusim na jaky programy to chces atd)
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
comy po USB se resi prez virtualni COM port.. ktery se pak tvari uplne jako 100% obycejny COM port (u W98 by to melo bejt taky)... ale to ovladani samozrejme nikdo nezaruci... kamarad ma tenhle modul a ovladac z nejaky sony telky a funguje to (ale nevim prez jakej soft), ginder by mel fungovat takysanta999 píše:To je sice pravda ale jak víš co do toho napraly za IrDa diodu???Sou různý druhy a podle popisi to bere jen mobily.Dalkový od Tv je trošku něco jinýho, a i kdyby tak nevím jakým softem bys to chtěl ovládat, existuje girder ale ten použivá COMy a ne USB, leda že by sji sehnal nějakej plugin kterej by to vazl, ale tohle se mi udá nepravděpodobný.Radši si udělej Příjač sám a máš jistotu že pojede přes girdera, návodů je na netu spousta a z vlastí zkušenosti vím že je to brnkačkapalda píše:nemel by byt na jine frekvenci, existuji urcite standardy... symbian mobily mohou ovladat tv, z obycejnych mobilu lze posilat data na PDA a treba z PDA se da taky ovladat TV, tzn nejak se to nelisi..... mel by se ti vytvorit virtualni COM port a tvarit se jako realny COM.. prez dodatecny software pro dalkovy ovladani by se to pak resilo (netusim na jaky programy to chces atd)
- santa999
- Začátečník

- anthAn
- Nováček

- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dálkové ovládání TV a IrDa spolu věru nemají nic společného. Liší se protokolem i modulační frekvencí. Tím nejmenším problémem je případná odlišnost vlnové délky emitovaného záření. Jestli to bude fungovat, se dá určit opravdu jen experimentem. Santa999 má pravdu, že při troše pečlivosti jde velmi jednoduše vyrobit funkční přijímač a to v ceně cca 50Kč. Stačí trošinku hledat na webu.
- flanel
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
pochopil sem spravne z toho co jste tady psali, ze to dalkovy ovladani podle vas nejde pres normalni irda I/O port kterej je pouzivanej pro komunikaci na pocitaci pouzit? protoze jak uz tu nekdo psal, temahle zarizenima lze ovladat televize (neboli pocitac nebo telefon dokaze generovat totoznej signal jako dalkovej ovladac), takze by pocitac ten signal mohl i prijmout (ale nemusel, protoze muze bejt odfiltrovanej elektronicky jeste pred jeho digitalizaci)
Na bratrove notebooku s irda sem treba nastavil girder a ten mi bez problemu zpracovaval signaly z dalkovejch ovladacu...
Nemate nekdo prakticky zkusenosti s girderem? nedari se mi ho totiz nastavit pro home/made irda modul co sem si postavil primo na desku... pritom ten modul normalne komunikuje (s telefonem, notebookem apod). Pokud by mi byl nekdo schopen pomoct (poradit) tak mi prosim napiste PM nebo na ICQ, diky...
Na bratrove notebooku s irda sem treba nastavil girder a ten mi bez problemu zpracovaval signaly z dalkovejch ovladacu...
Nemate nekdo prakticky zkusenosti s girderem? nedari se mi ho totiz nastavit pro home/made irda modul co sem si postavil primo na desku... pritom ten modul normalne komunikuje (s telefonem, notebookem apod). Pokud by mi byl nekdo schopen pomoct (poradit) tak mi prosim napiste PM nebo na ICQ, diky...
- bonavox
- Začátečník

-
Re: IrDA dálkové ovládání.
Myslíte, že by toto čidlo http://www.alza.cz/technisat-infra-cidlo-usb-d98468.htm šlo použít na dálkové ovládání PC? Z popisu to není jasné, píšou jen o propojení mezi mobilem, či dvěma PC. Ale umělo by to přijímat povely z DO?
Samotný převod signálů na povely přes program Girder http://buger.czechian.net/dalk_ovl.htm
Samotný převod signálů na povely přes program Girder http://buger.czechian.net/dalk_ovl.htm
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!