Počítač se divně zapíná
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- PetrB
- Začátečník
Počítač se divně zapíná
Zdravím.
Mám problém se sestavou: Gigabyte 965P-DS4,C2D E6600, 2x1GB RAM GeIL, Gigabyte Geforce 7900GT,2x Seagate 7200.10,X-Fi extreme music, DVD palírna,zdroj Seasonic s12-430W.mám zapojené všechny čtyři zadní USB (klavesnice, myš,tisk.,skener)
Teď onen problém: počítač se pochybně zapíná. zmáčknu vypínač, pc se tváří jakože OK, ale při roztáčení disků se zastaví a pak,aniž bych cokoli dělal, začne nabíhat znovu a nastartuje se v pohodě a jede stabilně jako skála.skoro bych to považoval za normální,kdyby se někdy počítač nazapínal normálně napoprvé (je to tak 50/50)
co už jsem zkusil:reklamovat počítač - řekli mi,že se to u nich neobjevilo,ale přesto mi vyměnili základní desku a pak to zkoušeli (tvrdil mi 40-50 startů) aniž by se jim to co popisuji objevilo. deska je zaručeně jiná(píská, původní nepískala).tři dny po vrácení se problém objevil zase.
všemožné nastavení BIOSu,včetně fail-safe defaults,bez výsledku.taky jsem zkoušel nastavit aby se boot nezastavil ani při chybách-nic.
původně byly přídavné větráky v desce->napojeny přímo na zdroj-nic.
zkontrolovat zásuvky,všemožně přepojovat v přepěťovce (vyměněna)-nic.
BIOS je verze F3 (na původní desce byl taky),ale flashovat ho nechci,nemám na to nervy.
ram prošly memtestem v pohodě, disky prošly taky testy bez problémů.
poslední možnost vidím v zapojení napájení pro procesor do obou polovin konektoru(ted je jenom polovina-v manuálu píšou že ta druhá půlka je ale jenom pro P4 EE)-tak nevím nemůžu to odpálit?
budu vděčný za každý nápad.
Mám problém se sestavou: Gigabyte 965P-DS4,C2D E6600, 2x1GB RAM GeIL, Gigabyte Geforce 7900GT,2x Seagate 7200.10,X-Fi extreme music, DVD palírna,zdroj Seasonic s12-430W.mám zapojené všechny čtyři zadní USB (klavesnice, myš,tisk.,skener)
Teď onen problém: počítač se pochybně zapíná. zmáčknu vypínač, pc se tváří jakože OK, ale při roztáčení disků se zastaví a pak,aniž bych cokoli dělal, začne nabíhat znovu a nastartuje se v pohodě a jede stabilně jako skála.skoro bych to považoval za normální,kdyby se někdy počítač nazapínal normálně napoprvé (je to tak 50/50)
co už jsem zkusil:reklamovat počítač - řekli mi,že se to u nich neobjevilo,ale přesto mi vyměnili základní desku a pak to zkoušeli (tvrdil mi 40-50 startů) aniž by se jim to co popisuji objevilo. deska je zaručeně jiná(píská, původní nepískala).tři dny po vrácení se problém objevil zase.
všemožné nastavení BIOSu,včetně fail-safe defaults,bez výsledku.taky jsem zkoušel nastavit aby se boot nezastavil ani při chybách-nic.
původně byly přídavné větráky v desce->napojeny přímo na zdroj-nic.
zkontrolovat zásuvky,všemožně přepojovat v přepěťovce (vyměněna)-nic.
BIOS je verze F3 (na původní desce byl taky),ale flashovat ho nechci,nemám na to nervy.
ram prošly memtestem v pohodě, disky prošly taky testy bez problémů.
poslední možnost vidím v zapojení napájení pro procesor do obou polovin konektoru(ted je jenom polovina-v manuálu píšou že ta druhá půlka je ale jenom pro P4 EE)-tak nevím nemůžu to odpálit?
- godlike
- Středně pokročilý
-
Ja nevim.Rev 1.0?Zkusil bych fakt posledni bios.Mels si ho nechat flashnout kdyz se bojis.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... uctID=2288
Tohle moc nechapu..
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... uctID=2288
Tohle moc nechapu..
PetrB píše: poslední možnost vidím v zapojení napájení pro procesor do obou polovin konektoru(ted je jenom polovina-v manuálu píšou že ta druhá půlka je ale jenom pro P4 EE)-tak nevím nemůžu to odpálit?
- PetrB
- Začátečník
- kupco
- Začátečník
Urcite sa neboj zapojit oba... vybuchnut by ti nic nemalo
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
- xViconie
- Nováček
-
Chlape tak ti to dělá skoro to samý co mě, akorát mám jen core 2 duo 6400 a grafiku 1900xt a zdroj seasonic 500w... tohle mi dřív dělalo, teď to dělá to, že se roztoší větráky a vypnou a furt dokola a pc nepustím vůbec... musím ho vypnout vzadu na zdroji, pak zase zapnout a pak vypnout lcd, pak zapnout pc a hned následně lcd a pc normálně naběhne... dřív mi to dělalo to co tobě a teď už mi to dělá todle... čekám co příjde pak, zkoušel jsem jinou grafiku, monitor atd... nic nepomáhá... jsem v koncích... všechno je nový, ale nevím co reklamovat, netuším čím to je...
- godlike
- Středně pokročilý
-
- PetrB
- Začátečník