Po delším vybírání jsem objednal uvedené CRTéčko. Na PC zatím běhal starší CRT Samsung 957p. Po zapojení nového se však objevily už v BIOSu a pak i po naběhnutí systému na téměř všech obnovovacích frekvencích zvláštní vlny v obraze, které pulzovaly od zdola nahoru. Při frekvenci 100Hz vlny ustaly ale sem tam po obraze přejel tenký pruh, ve kterém se vše mírně rozkmitalo. Zkoušel jsem různá nastavení, Catalysty, ovladače a stále stejné. Byl jsem z toho na prášky. Už jsem ho chtěl zabalit a poslat na vrácení ale ještě jsem ho vyzkoušel přes nový NT Asus. NT jsem zapnul přes síťový adaptér ale nic to nepomohlo. Začal jsem vše uklízet, vytáhl síťový adaptár od NT a najednou BYL OBRAZ BEZ JEDINÉHO KAZU! NT jel totiž na baterie! Laboroval jsem dál a zkusil CRT zapojit na starý NT IBM u kterého vím, že má dobrý síťový adaptér. Obraz byl opět super! Tento ViewSonic je zřejmě citlivější na rušení ze sítě 220V, které se dostane přes celé PC až do monitoru...
A tak jsem mezi 220V a PC i CRT zapojil postarší odrušovací člen a od té doby je obraz naprosto skvělý.
Píšu to spíš jako perličku. Dokážu si totiž představit jak se stím někdo morduje a posílaj si to e-shopem stále sem tam...
Jinak tuhle Géčkovou řadu od ViewSonicu (když je na něj místo) můžu jen doporučit jak s ohledem na peníze (5200,-s DPH) tak i s ohledem na velmi dobrý obraz, který na LCD budete mít za 2xtolik kaček. Zdar
CRT 19"ViewSonic G90fB, vlnění obrazu, vyřešeno.
Moderátor: maXXmilian
- Martt
- Nováček

-
CRT 19"ViewSonic G90fB, vlnění obrazu, vyřešeno.
NTEL Core 2 Duo Conroe E6300@3,2, Scythe Mine, ASUS P5B-E, 2GB (2x1GB) DDR2 @920MHz GEIL UDC, Sapphire Radeon X1950 PRO Ultimate, 2xWD 320GB, SAMSUNG DVD±R/RW SH-S183A S-ATA, LG DVD-ROM a to vše v GMC H70 s Fortron 400W. CRT 19" ViewSonic G90fB.