Soundmax ADI AD1986A

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Expa
Nováček
Nováček

Soundmax ADI AD1986A

Příspěvek od Expa »

Dobry den chtěl bych požádta o pomoc, mám zvukovku integrovanou Soundmax ADI AD1986A a nejde mě v ní zapojit mikrofon, už sem nad tím hodně bádal ale nevim si rady, děkuji moc za každou radu.
Cheta
Nováček
Nováček

Soundmax ADI AD1986A- Vista a Microfon

Příspěvek od Cheta »

Ahoj no ja resim taky problem s microfonem, ale ve Windows Vista,
kde i kdyz me zvuk hraje a vsechno se tvari v pohode, tak i tak si muzu mluvit kolik chcu a nic neslisim, microfon se tvari jakoze nic.

Zatim nejschopnejsi ovladace co sem zatim nasel byli tyto
http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/misc/a ... a32&64.zip

Rád uvítám každý napad jak to rozchodit, jelikož je to snad uz poslední vec kterou sem ve Vistach nerozchodil(z toho co sem zatim zkousel).
Opteron 165@2.2GHz, Asus A8N-VM CSM, 4x512MB Kingston ValueRAM PC3200 CL3, Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS, LG GSA H-30N, O2MOON(SGI O2 casemod)
Expa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Expa »

Jo dik za ty ovladače, ale mě asi jsou na prd já to rozjíždím v XPčkách, njn je to záhada sama o sobě kdyby si náhodou něco věděl jak to rozfakčit tak řekni díkec :)
Cheta
Nováček
Nováček

Příspěvek od Cheta »

CAu tak sem dej trochu blizsi specifikace tvojeho systemu(hlavne desku), jelikoz me to pod XP(32 i 64bit) behalo v pohode.
Opteron 165@2.2GHz, Asus A8N-VM CSM, 4x512MB Kingston ValueRAM PC3200 CL3, Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS, LG GSA H-30N, O2MOON(SGI O2 casemod)
Expa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Expa »

Tak system tam je XP sp2 32bit, jinak deska je to Asus P5PL2
Cheta
Nováček
Nováček

Příspěvek od Cheta »

Konecně sem našel snad plně funkční drivery pro Visty:

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/Dri ... _Vista.zip

Ovladače pro jiná zařízení se nacházejí zde
http://support.asus.com/faq/faq.aspx?SLanguage=en-us
pod položkou "Where can I find Windows Vista driver for my motherboard?"
Expa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Expa »

To je sice pěkný ale já potřebuji pod XPčka drivery ale to asi stejně nepojede ten mikrak zkoušel sem přeinstalovat hafo driverů a nic :( je to zapeklitý případ.
Expa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Expa »

Chete, a jede to pod těmi visty s těmi driverama co si stahl ?
Cheta
Nováček
Nováček

Příspěvek od Cheta »

jo jede to pod Vistama. Takze uz je konecne muzu plnohodnotne vyuzivat.

jinak pod XP by meli jed ty normalni ovladace ze stranek ASUS.

zkus treba tyto ty jsou k moji desce, me jeli tak mozna pujdou aj tobe :-)

http://support.asus.com/download/downlo ... mapindex=0
Expa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Expa »

Pod vistami to jede , tak aspon že tak :) jinak pod těmi Xpčkama to asi jen tak nepojede zkoušel sem to i stěmy drivery a nic :)
Michal.mb
Nováček
Nováček

Zvukovka

Příspěvek od Michal.mb »

Ahojky. Resim ted uplne stejny problem. Mel jsem normalni XP a fungovalo vsechno v poho. Preinstaloval jsem je s SP2 a nemuzu za nic na svete rozchodit mikrofon.
Zkousel jsem vsechny odkazy co tady mate, ale nic. Mám kartu intergrovanou na základní desce ASUS P5VD2-MX.
Vyresili jste to nebo ne prosím?
Moc díky za info.
Michal.MB
Cheta
Nováček
Nováček

Příspěvek od Cheta »

No je tu jedna vecicka ktera me ted napadla, kdyz sem prebotoval do 32bit Windows Server 2003, Je podstatne abyste meli vypnuty Front Mic Select a pripadne zapnuli Microphone Boost

Zkuste, protoze jinak me to i ve Win XP SP2 32bit(i 64bit edici) fungovalo.

A jinak doporucuju stahnout ovladace primo ze stranek asusu primo k vasi desce.
Michal.mb
Nováček
Nováček

Nevim

Příspěvek od Michal.mb »

No tak to jsem vedle jak ta vedle. Ovladace mam stazeny primo od stranek ASUSu. Mam WinXP SP2 a vubec netusim, jak bych mohl nabotovat do W Server 2003 :-(
A vlastne ani netusim, kde bych vypnul Fron Mic Select a zapnul Microfone Boost.
V příloze ovládací panel zvukovky.
Mam pocit, ze se stejne nevyhnu preinstalovani a mam takovy pocit, ze se vratim zpatky k W2k - to bude rozumnejsi :)
Diky za pomoc.
M
PS: Jo, tak prilohu tady asi nepridam :(
Cheta
Nováček
Nováček

Re: Nevim

Příspěvek od Cheta »

Cau nemyslel sem to tak abys prebootoval do Win Serveru 2003(Ten mam naistalovany jen jako pokusny a taky,kdyz neco potrebuju a fakt to nejede pod Vistama, a uvadel sem ho zduvodu ze pod 32bitovou verzi jedou stejne ovladace jak v XP).

Jinak Front Mic Select a Microphone Boost najdes v ovladacim panelu SoundMax(takova ta modra ikonka ve stavove oblasti.) kdyz kliknes na takovou ikonku vedle tlumeni microfonu.

Preji hodne stesti :-)

PS: Pridal bych sem i nejake obrazky, ale prvni musim doresit dual boot. Takze mozna pozdejc
Michal.mb
Nováček
Nováček

Jooo

Příspěvek od Michal.mb »

Ahoj Cheta.
Clovece, moc diky za radu. Fakt to klaplo. Jen jsem vypnul ten Fron Mic Select, tak se to rozběhalo :-) Super. Uz jsem myslel, ze budu preinstalovávat zpet na W2k.
Mej se adiky ;-)
Expa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Expa »

Jo fakt dikec za radu taky sem vypnul ten Fron Mic Select a valí to super thx
Koalabunga
Nováček
Nováček

Příspěvek od Koalabunga »

Tak toto je fakt divne. Mam presne ten isty problem. Mic slapal jak hodinky vsetko slo krasne az jedneho dna skratka nic skusal som vsetko a nic neslo. Tak som cakal kupil som si novu zvukovku a s nou aj vynovil ostatne komponenty ale nic sa nezmenilo. Potom som skusal kupit novy mic zapojil som ho a slo to vravim si WTF... zapojil som stary mic a zrazu siel aj ten vravim si parada konecne paneboze to trvalo. A na druhy den nalogujem sa na VT a nic ziaden zvuk. Kamosi mi radili pozriet nastavenia zvuku a s tym aj soundmax a tam som zbadal zlty trojuholnik a v nom needs to be muted ale preco musim mat mic mutnuty fakt neviem. som zufali uz neviem v com moze byt chyba...

Ten Front mic select myslite tu moznost pri microphone boost? Ak ano tak mi to nefunguje a chyba pretrvava please help!
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“