Sekce nVidia grafické karty - návrhy, dotazy, novinky

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Sekce nVidia grafické karty - návrhy, dotazy, novinky

Příspěvek od Thellwin »

Podobný thread již v několika dalších sekcích je a vzhledem k tomu, že bych v sekci NV GK rád udělal pár změn, tak ho zakládám i zde. Nějakou představu mám, ale rád bych zjistil také vaše názory na to, jakým směrem by se to tady mělo ubírat :)

Začnu asi tím nejpalčivějším problémem a to jsou megathready k jednotlivým tématům. Musím říct, že hledat něco v threadu o GF 8800GTX/GTS je docela utrpení. Spousta problémů splývá do sebe, mnoho se řeší znovu a znovu. Dalo by se to samozřejmě řešit i za současné situace, ale mě napadlo mnohem elegantnější řešení a to založit ke každé kartě (případně skupině karet jako je to v tomto příapadě -> 8800GTX/GTS) několik tématických threadů. Následující poodba není kompletní, spíš takový nadhoz, který bychom spolu dali dohromady, pokud by se nápad líbil.

1. Obecný thread ke kartě a technologiích
2. Thread o výkonu, porovnání s jinými kartami
3. Thread o taktování, problémy s ním
4. Thread o napájení a výběru vhodného zdroje
5. ?
6. ?

Myslím, že takto tématicky užší thready by byly lepší než jeden velký, lépe by se hledalo i diskutovalo.

Dále by zde byla možnost založit jeden velký thread o problémech jejich řešení, podobně jako je to v ATi GK. Zatím jsem zde uplatňoval to, že každý problém si zaslouží vlastní thread, i když se občas některé překrývaly, ale sám si pamatuju dobu, když jsem tomu sám vůbec nerozumněl a ten druhý přístup pro mě byl mnohem lepší, takže jsem zastáncem toho, nechat současný přístup řešení problémů s GK tak jak je.

Budu rád, když se vyjádří každý, kdo si myslí, že má k tématu co říci, stejně tak můžete psát i jiné návrhy k sekci :)

Nastaveno jako Oznámení
Naposledy upravil(a) Thellwin dne stř 29. srp 2007, 01:36, celkem upraveno 2 x.
Goldnoob team proud member!
Harry®
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Harry® »

Mě se ten nápad líbí. Opravdu za téhle situace něco konkrétního hledat je otřes... Ale co by se stalo se současnými tématy? Ideální by bylo je nějak roztřídit a přeřadit příspěvky do nových témat, ale nedovedu si představit někoho, kdo by to dělal :lol: Takže já bych po zavedení nových "tématických threadů" ty stávající pozamykal nebo i některé duplicitní smazal :wink:
C2D E6750 @3Ghz (Primecooler PC-HP4 SuperSilent Heatpipe Cooler) + Asus P5N32-E Sli Plus + 2x 2GB Patriot Extreme Performance 800MHz DDR2 + BFG GF8800GTX OC2 768MB (Thermalright HR-03 Plus + ACUTAKE ACU-FAN92 PRO) + WD Raptor 74GB + LG GSA-H66N SATA + Fortron Epsilon FX600-GLN + Thermaltake MatrixVX VD3000BWA + Logitech MX518 Gaming-Grade + Logitech Media Keyboard + TEAC HP-6D-R 5.1 + 19" LCD LG Flatron L1900E BF + Windows XP 32bit
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Současné thready by se zcela určitě rozdelily, fórum toto umožňuje. A dělal bych to samozřejmě já :roll:
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

Dobry napad, idealni pro zprehledneni....
Muj navrh:
Bod 5. Problemy a kartou (nemyslim jen s OC, dneska napisu "problem s chlazenim" a hned je to presunuto do sekce chlazeni....)
Bod 6. Odkazy na recenze (zejmena u starsich karet.... stejne je dost lidi hleda a kdyz najdem nejakou dobrou, tak sem hodit odkaz, napr. 7600GS/GT / Recenze)
Btw. to prerozdelovani ti nezavidim....
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Odkazy na recenze - to bych nechal asi v rámci toho prvního threadu, když by to někdo postnul tak by se to doplnilodo prvního psotu a pak smazalo, takže by to nedělalo bordel.

K řešení problémů - to už jsem nastínil v prvním postu, že nejsem zrovna příznivcem jednoho megathreadu kde se řeší všechny problémy s kartou XY

Jinak chápu, že tady na fóru je pro plno lidí nVidia skoro sprostý slovo, ale mohlo by se váš vyjádřit víc :roll: :oops:
comm
Nováček
Nováček

Příspěvek od comm »

Muzete si zmenit nazev z nVidia na NVIDIA, jak je to spravne, nVidia uz neni snad rok :roll: Vetsina HW webu to pise spatne furt, ale treba Tiscali Games o tom vi a davaji si bacha :)
Cooper69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cooper69 »

afaik nvidia :roll:

/ myslím si, že několik tematických threadů k jedné kartě je příliš
Ahoj.
husky14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od husky14 »

Thellwin píše:....K řešení problémů - to už jsem nastínil v prvním postu, že nejsem zrovna příznivcem jednoho megathreadu kde se řeší všechny problémy s kartou XY ....
Jj taky nesnasim prochazet megathready, ja to myslel jako samostatnou sekci....
napr: 7600GS/GT / Problemy a jejich reseni / "Mam problem s chladicem" (samostatne thready)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

comm píše:Muzete si zmenit nazev z nVidia na NVIDIA, jak je to spravne, nVidia uz neni snad rok :roll: Vetsina HW webu to pise spatne furt, ale treba Tiscali Games o tom vi a davaji si bacha :)
Drobnost, uvidíme :)
Cooper69 píše:afaik nvidia :roll:

/ myslím si, že několik tematických threadů k jedné kartě je příliš
Já si zase myslím, že jeden thrad k jedné kartě kde se řeší vše je málo.
husky14 píše: ...
Sekci k jedné kartě a jejím problémům - to opravdu není průchozí a imho opravdu zbytečné.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Pokud by někdo postrádal thread GF 8800GTX/GTS tak ten je momentálně pryč (v rekonstrukci) a návrat zpět neznámý :razz:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Takže náš pokusný projekt se dostal do fáze realizace (8800GTX/ GTS bude brzo :oops: )

Pro novou GK byly stvořeny zatím 4 tématické thready, kde můžete diskutovat a směrovat vaše dotazy. Stav není konečný, ale musí se vyzkoušet jak to bude fungovat a případné pozdější změny nejsou vyloučeny. Prosím všechny, aby vybírali vhodný thread pro svůj dotaz, nesprávně směrované posty budou odkazovány na správné téma a následně mazány.

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=107314
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=107313
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=107312
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=107311

Do prvních postů přijde nějaké to info, samozřejmě pomoci od userů se nikdo nebrání, právě naopka je vítána :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jenom bych chtěl upozornit, že před delší dobou "zmizelý" thread o GF 8800GTX se nám vrátil, zatím ne komplet.

V použitelném stavu jsou thready

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ht=8800gtx - teplota, napájení
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ht=8800gtx - taktování

A jakž takž - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ht=8800gtx - recenze, porovnání výkonu, ale tady to chce ještě pár zásahů, aby se to víc pročistilo.

Pak zbývá ještě jeden cca 17ti stránkový thread kam jsem vyndal všechno možné, z čehož by mělo vzniknout pár dalších threadů, ale momentálně to zatím ještě nechám bokem.

S tím souvisí další věc, chtělo by to nějaký feedback od vás, na téma těch tématických threadů,co se vám líbí, nelíbí, co by jste udělali jinak, navrhy jak to případně dělit (víc/míň) atd.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Co se týče 8800GT/GTS 512MB/1GB
nešlo by udělat následující podfórum

Obsah fóra PC Tuning -> nVidia grafické karty -> Geforce 8800 GT/GTS (G92)
a do něho vložit všech 8 témat, co se těchto dvou karet týče? začíná v tom být v sekci Nvidia grafické karty dost guláš. Některé z osmi témat občas na chvíli zapadnou na druhou stranu a lidi to pak házejí jinam a musí se na to upozorňovat neustále a přemísťovat dané posty do příslušného tématu, kdyby to všechno bylo pohromadě v podsekci, tak by se tím zlepšila přehlednost i by ubylo práce moderátorům.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

To by určitě nešlo, protože toto fórum nepodporuje podsekce (kdyby podporovalo, už by tu dávno byly). Nové fórum už podsekce podporovat samozřejmě bude, ovšem jakým způsobem buou využity a v jaké míře není zatím zcela rozhodnuto :roll:

Druhá část dotazu - myslím, že dělat milion podsekcí, pro všechno také není to nejlepší, kdo hledá, ten najde to co potřebuje rychle (tedy doufám) a úplně vyloučit zakládání duplicitních threadů nebo postování dotazů do špatných témat stejně nejde.
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomas CPU Killer 2.0 »

Sem stejneho nazoru. Spise bych udelal jeden Topic sem druhej zase o chlazeni a az budou topici rozsahle tak se locknou a budou se pokravovat znova s tim ze v nich na zacatku bude odkaz na starej topic.

Sry za OT ale je to opravdu neprehledne.

Urcite bych dal treba 8800GT/GTS dohromady protoze je to prakticky to dame jen mensi rozdily v napajeni a 128SP.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Prostě bez podfór dělat na jednu kartu čtyři topicy je moc, tam kde podfóra nejdou, tak jsem zatím neviděl že by to někdo dělal :) Je to opravdu chaos.
short24
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od short24 »

taky se mi zda ze 4 topicy na jednu je moc, resil jsem OC, soucasne to je o nastaveni chlazeni a i o vyreseni urciteho problemu s kartou [jak to tu nekteri uvadeji]

sorry, ale 3x psat jeden prispevek, ktery se dotyka vsech tri casti: OC, chlazeni i padani grafiky mne nebavi. nejsem lovec postu.

EDIT - jeste jsem zapomnel na vlakno GF 8800GT - teploty, napájení , tam reseni taky patri
Intel i5-8600K GB GA-Z370 HD3P HyperX Predator 16GB (Kit 2x8GB) 3000MHz DDR4, CL15 ASUS Strix GeForce GTX 970 Corsair HX620, LOGITECH MX510, EIZO ColorEdge CS2730 (8.domaci generace - 486DX66, PentiumPro200, Athlon SlotA 550Mhz, Athlon Tbird 1400Mhz, Athlon Barton 2500+, Athlon Dual core Opteron 170,i5-2500K)

vodnik: SilentiumPC Navis Pro 240 NE VZDY JSEM ON-LINE, NENI CAS :[
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Po diskusi s barcem se došlo k následujícímu. Tento postup bude nadále aplikován pouze u karet, u kterých je předpoklad rozsáhlejší diskuse a jeden thread by tudíř nabobtnal do obřích rozměrů, jako se to stalo s 8800GT/GTS threadem. Lidi si naopak stěžovali, že to je nepřeheldné, nelze se zavděčit všem.

Samozřejmě, že udělat jeden velký thread je i pro moderátory jednodušší, protože v podstatě se zamkne vše ostatní a odkáže se sem a tam ať si to žije vlastním životem. To, že se tam řeší páté přes deváté a každých pět stran to samé je už věc jiná.

Základní myšlenka tohoto dělení byla, že někdo hledá nějakou konkrétní věc, například mě zajímá taktování grafiky a věci kolem toho - v původním systému bylo nutné projít mega topic (tedy nebylo, on to nikdo nedělal a každé dvě strany byl dotaz, jak taktovat, na jaké hodnoty se dá dostat apod.) Dnes si otevřu thread a vím, že drtivá většina příspěvků bude k tomu co mě zajímá (OC) a nemusím se probírat tunou balastu okolo. Fórum tak začne plnit i druhou fci po místu k diskusi a to také jistou databázi znalostí a zkušeností.

To short24 - samozřejmě to souvisí spolu a taky tady nikdo namaže příspěvky, pokud diskutuješ na téma taktování a zmíníš se o teplotě. Ale řešit v threadu o výkonu, zda se mi vedle chladiče vejde propojka (nevím kdo to byl, nemířím přímo na tebe a ani už přesně nevím, zda jsem problém popsal správně) je už trochu mimo. Nikdo tě nebude považovat za PH, pokud napíšeš dva posty týkající se dvou různých věcí do dvou threadů, naopak tím usnadníš hledání.

To Thomas CPU Killer 2.0 - ad 8800GT a GTS 92 based - tady jsme uznali, že bude lepší to dát dohromady, takže díky za konstruktivní připomínku. Ohledně toho dalího už jsem napsal výše.

To spajdr - já mám názor opačný a to, že v tom je menší chaos než dřív. Ale klade na to usery (co se týče hledání) i na moderátory (co se týče moderování) vyšší požadavky.
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomas CPU Killer 2.0 »

OK jsem rad a verim ze to prispeje k vetsi prehlednosti topicu :)

Jinak dovolim si presunout do noveho topicu sve prispevky :) Dekuji
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

V poslední době se tu až nezdravě často objevuje nic neříkající slovo "problém" v názvech threadu. Každý tu má nějaký problém či dotaz, ale není to nutné zdůrazňovat v názvu tématu. Mnohem lepší je, když přímo nastíníte o co konkrétně se jedná. Dík.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“