Fakt mě zaraží, že OC komunita a YT overclockaři tenhle nastroj nepouživaj

Na Linuxu pak jedině LinPack.
Moderátoři: Eddward, flanker, Baneshee
Ryzen 7 3700X (Zen 2) default 3,6GHz, boost 4,4GHz => PBO: default 3,6GHZ, ST boost 4,4GHz, MT boost 4,2GHz
A přesně tohle se děje i když nefunguje PBO hack. Nejlepší je nastavit limit PBO motherboard nebo manual a nastavit všude 999 + Curve Optimizer na maximum.Dithius píše:Jinak když se do PBO hazi v biosu custume hodnoty tak nikdy nemaj jít výše než 999 ikdyž to bios umožňuje. je tam nějakej bug že to tam napíšeš ale hodnota přeteče a vysledky mužou byt horší.
jako nevím.Jey píše: ↑sob 6. srp 2022, 12:39 Ne ten hack nebyl k ničemu, v některých BIOSech na základních deskách některých výrobců fungoval. Já jsem s 3700X a PBO hackem problémy s výkonem neměl.
A přesně tohle se děje i když nefunguje PBO hack. Nejlepší je nastavit limit PBO motherboard nebo manual a nastavit všude 999 + Curve Optimizer na maximum.Dithius píše:Jinak když se do PBO hazi v biosu custume hodnoty tak nikdy nemaj jít výše než 999 ikdyž to bios umožňuje. je tam nějakej bug že to tam napíšeš ale hodnota přeteče a vysledky mužou byt horší.
Pokud přímo porovnám PBO a PBO2, tak je jeho novější verze určitě vylepšením. Těžko ale mohu vyslovit konkrétní závěr, zda je to díky samotnému CPU nebo díky PBO, nejspíše v tom hrají roli obě (provázané) veličiny. 3700X přidalo PBO navíc frekvenci a výkon jen v MT. 5700X přidalo PBO2 frekvenci a výkon v default, ST, MT.
Dithius píše: ↑pon 8. srp 2022, 11:00Jey píše: ↑sob 6. srp 2022, 12:39 Ne ten hack nebyl k ničemu, v některých BIOSech na základních deskách některých výrobců fungoval. Já jsem s 3700X a PBO hackem problémy s výkonem neměl.
A přesně tohle se děje i když nefunguje PBO hack. Nejlepší je nastavit limit PBO motherboard nebo manual a nastavit všude 999 + Curve Optimizer na maximum.
Pokud přímo porovnám PBO a PBO2, tak je jeho novější verze určitě vylepšením. Těžko ale mohu vyslovit konkrétní závěr, zda je to díky samotnému CPU nebo díky PBO, nejspíše v tom hrají roli obě (provázané) veličiny. 3700X přidalo PBO navíc frekvenci a výkon jen v MT. 5700X přidalo PBO2 frekvenci a výkon v default, ST, MT.
Já ale celou dobu píšu o AVX/AVX2.jako nevím.
mi to boostovalo v Hrách s hackem vysoko. ale pak AVX/AVX2 a totalní selhání. takže.
Za mě škoda že 5800X3D nemá otevřenej nasobič.
Prostě Statickej OC pro mě je stale top.
Tralalák píše: ↑pon 22. srp 2022, 12:58 AMD Ryzen 7 5800X3D je nejvýkonnější CPU pro hry jen teoreticky. Koncepce s 3D V-Cache musí ještě dozrát /
AMD Ryzen 7 5800X3D: Najlepší na hry? V praxi málokedy
zdroj: https://www.cnews.cz/amd-ryzen-7-5800x3 ... te-dozrat/
zdroj: https://www.hwcooling.net/amd-ryzen-7-5 ... -malokedy/
Ok Docu, musim se ozvat: Jestli chci objektivni test, tak udelam sam on a off. Dale , vseobecne se vi , ze nvidia jede lip na intelu (umyslne nvidia neoptimalizuje ovladace pro amd, vseobecne znama vec) takze v ramci objektivity by bylo dobre udelat test i s AMD kartou pro obe platformy, jelikoz AMD to ma vyladene na SAM + radeon. Kdyz to takhle nekdo poda at si z toho kazdy vybere, tak mi to pripada ok. Ale ty cisla v tom testu u tech cpu mi prijdou celkove uplne mimo.DOC_ZENITH píše: ↑pon 22. srp 2022, 13:37 Naopak neberu argumenty zde, testováné na NV? To má bejt co? Ryzeny nijak extra z Radeonů nebenefitujou. SAM to samé. Na NV vesměs o ničem a na Radeonu by to pomohlo třeba v tý Valhale, ale obecně nic zásadního + SAM uměj obě platformy + Vcache se SAM nijak nesouvisí.
Ne, tohle je už milionkrát vyvrácenej kec. Prosim nešiř ho dál.vseobecne se vi , ze nvidia jede lip na intelu